Maresalul Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Vreau sa schimb rulmentii de pe fata la Niva. Care sunt cei mai rezistenti rulmenti? Ce imi recomandati. Trebuie sa precizez ca rulmentii de la rotile fata sunt tip conic si in cazul unei strangeri necorespunzatoare cedeaza destul de usor. Merci! :hi http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Re: Rulmenti roata Niva Din nou "schimbatorii de piese" adica pseudomecanicii faci victime. Rulmentii nu sunt nici mai buni si nici mai slabi fata de altii, trebuie doar ceva experienta inainte de a fi strinsi. Incearca sa cumperi piese de la www.pieselada.ro din Cluj. Eu am renuntat de ceva vreme la piesele vindute de Feodor din Obor dupa ce m-am tepuit de vreo doua ori tare de tot. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Septembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Re: Rulmenti roata Niva Din nou "schimbatorii de piese" adica pseudomecanicii faci victime. Rulmentii nu sunt nici mai buni si nici mai slabi fata de altii, trebuie doar ceva experienta inainte de a fi strinsi. Incearca sa cumperi piese de la http://www.pieselada.ro din Cluj. Eu am renuntat de ceva vreme la piesele vindute de Feodor din Obor dupa ce m-am tepuit de vreo doua ori tare de tot. 1.De ce atunci exista o diferenta foarte mare de pret intre ei.(daca toti ar fi la fel diferenta ar trebui sa fie modica) 2.Care este modalitatea corecta de a strange rulmentii conici? http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Re: Rulmenti roata Niva Nu asi putea sa iti spun care e modalitatea lor de strangere. Dar, pot sa iti spun ce mi-o zis un mester batran (ace o schimbat rulmentii la rusoaica mea); - cselina de pe ei se duce foarte repedeee si, drept urmare, se duc dracului. tr sa ii ungi periodic. La mine, se pare ca se duce al doilea rand de rulmenti pe fata. eja aud ceva sunete cunoscute. Va trebuii sa desfac roata si sa vad. Eu i-am luat de la adresa de pe net din Cluj. Pret mult mai bun decat cel de l magazinu din deva. Si, e acelasi produs. Nu stiu cum sunt piesele de feodor din targ, pt ca nu am cumparat niciodata. Dar, nu asi recomndaaaa piese luate de la buticarii rusi, decat daca ai incredere maxima in ei sii ii cunosti. Altfel, e tzeapa. Ca si la romanasii nostrii. Plaatesti scump pt ceva ieftin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Septembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Re: Rulmenti roata Niva Stati linistiti colegi, ca nu cumpar piese pentru masina de la Fiodor sau de pe la altii din Obor :h5 http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Re: Rulmenti roata Niva eu pentru a mea as vrea sa ma orientez spre niste skf-uri! insa am sa trec s p la szeged la Jeneiautosbolt,magazinul de unde imi iau piese,pentru a vedea ce optiuni au si ei si ce recomandari! traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Re: Rulmenti roata Niva Buna varianta asta cu piesele din Ungaria. Alta calitate, alta seriozitate. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Re: Rulmenti roata Niva Eu nu am nimic de reprosat nici celor de la Cluj, foarte promti cu trimiterea si inca nu am avut nici o problema cu tot ce am comandat de la ei Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Re: Rulmenti roata Niva Rulmentii nu sunt nici mai buni si nici mai slabi fata de altii, trebuie doar ceva experienta inainte de a fi strinsi. Gresit! Rumentii, ca orice produs (industrial sau de larg consum) sunt de felurite calitati (pentru aceleasi dimensiuni). Sunt producatori si producatori. Conteaza aliajul din care sunt facuti, modul de calire, tratarea suprafetelor etc. Asa ca nu unt toti rulmentii la fel. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DragosDim Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Re: Rulmenti roata Niva In ciuda celor spuse pe aici , eu pe Chevy Niva am rulmenti luati din piata, stie toata lumea de unde, si dupa ~ 40000 Km, merg fara probleme, insa trebuie sa mentionz faptul ca la momentul achizitiei am fost intrebat daca doresc dintre cei ieftini sau nu, asa ca omul are si marfa ieftina si marfa buna. Cu stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Rulmenti roata Niva Esti un fericit, eu am luat trei relee electronice de incarcare si nici unul nu a fost bun, punte de diode cu o dioda bulita, pompa de benzina m-a tinut vreo patru luni, burdufurile pentru planetarele fata o saptamina, cupla elastica completa nu a fost noua ci reconditionata, iar discul de ambreiaj a fost mai scump decit Sachs si m-a tinut vreo 6000 km in varianta in care majoritatea km i-am facut pe asfalt sau la iesiri soft. Asa ca, m-am lecuit de piese de la moldoveni. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fane-isuzu Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: Rulmenti roata Niva Intru si eu pe acest topic ca e pe problema mea. 5000 km si al doilea rand de rulmenti.De pe pieselada.Acum am gasit Optimal germani,sper ca vor tine mai mult.Ultima oara alaltaieri s-a blocat cel de pe dreapta de era sa ma bage in sant. Noroc ca-s curva batrana. Cam asa ma miscam cind m-am dat jos din masina:banana. Totusi care e secretul longevitatii acestor rulmenti?:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: Rulmenti roata Niva Intru si eu pe acest topic ca e pe problema mea. 5000 km si al doilea rand de rulmenti.De pe pieselada.Acum am gasit Optimal germani,sper ca vor tine mai mult.Ultima oara alaltaieri s-a blocat cel de pe dreapta de era sa ma bage in sant. Noroc ca-s curva batrana. Cam asa ma miscam cind m-am dat jos din masina:banana. Totusi care e secretul longevitatii acestor rulmenti?:tk In strigerea planetarei,nu se string pina tipa.Fiecare rulment trebuie sa aiba camasa lui in punga.Am cumparat de la Tibgal 4 rulmenti de fata si mi ia trimis pe toti intr-o punga amestecati si nu stiai care camase corespunde rulmentului respectiv.Apoi ar mai fi si calitatea lor. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: Rulmenti roata Niva Si eu am schimbat 3 rulmenti la roata fata dreapta. La mine, se pare ca fuzeta e uzata, motiv pentru care cica se sparg. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinbms Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Re: Rulmenti roata Niva Schimb cate 2-3 pe an, ultima data am schimbat 3 perechi la fiecare 50 de km rulati, pana am intrebat in toata partile si am aflat ca poate fi butucul. Am stat langa mecanic la demontare si am vazut ca era frecat, motiv pt care se spargea camasa din intereior. Mecanicul apoi ca ar fi bine sa schimb si fuzeta. M-am uitat la ia si nu avea uzura in pozitia rulmentului, doar unde a frecat planetara (din cauza jocului f mare). Am riscat si vad ca pana acum e bine, am facut cam 3000 si nimic. Oricum am invatat ca e bine sa verific jocul la rulmenti f des. Daca au prins joc si s-a infranat o data roata, cum am patit de mai multe ori se duce ori butucu, ori fuzeta care e mai scumpa (350 lei). Nu fac mai mult de 8000-10000 km pe an. Am mai invatat ca se strange rulmentul cu bun simt dupa care se slabeste putin. La primul rulment care cade (vb pt fata) am mai primit o idee de la mecanic sa aduc la cota si butucul si fuzeta pt rulment de logan care este dintr-o singura bucata si drept. ONE LIFE LIVE IT... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Re: Rulmenti roata Niva cred ca indiferent de marca rulment e vb de mecanic(daca nu strange corect planetara...degeaba dai o caruta de bani pe ei). mi-a pocnit rulmentul dupa 1000 de km de la iesirea din service, iar acum am schimbat din nou pe cel din dreapta. acum am analizat un pic mai mult problema si am constatat ca se incalzeste butucul la mers pe ambele roti fata(e normal?) vreau si eu pareri :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Re: Rulmenti roata Niva O planetara.un butuc de roata se strange pana nu mai are deloc joc,bineanteles cu simtul raspunderii,dar niciodata nu se mai da putin inapoi,cum era la dacii...asta e o prostie,adica executand operatiunea aceasta,chiar daca avem piesele noi...le dam deja joc din prima,daca strangem la maxim cat putem si dupa aceea dam putin inapoi riscam sa imprimam bilele coroanei pe cimentul lagarului..si de aici uzura prematura,huruit...etc.De obicei dupa ce se schimba ceva la o masina..se verifica toate cele dupa cateva sute de km...eu unul asa fac..si de multe ori am strans dupa mecanici..de imi venea sa ma duc dupa ei...:old @dan chiperi e normal sa se incalzeasca putin butucii de la roti..mai ales ca temperatura e data de discul de frana...e frecare nu?=cu temperatura. Daca miroase a veselina incinsa..e cam problema.. Incearca stationat dc poti misca usor masina in fata si spate..se poate sa ai ceva pe la pompa de frana..sa nu mai traga inapoi lichidul din instalatie,la revenirea pedalei sau sa ai rulmentii prea atacati in urma strangerii excesive a planetarelor. Poate mecanicul a fost zgarcit cu vaselina...ne tii la curent:h5 Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RONIN Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Re: Rulmenti roata Niva Va salut! Cum imi dau seama ca s-au dus rlmentii de la roata? Astazi mergeam cu Niva (an 1993) si deodata a inceput sa "danseze" pe sosea pe la 60-70 km/h, am redus viteza si volanul imi juca in mana ca si cand as fi avut un cauciuc stramb. Am continuat sa merg mai departe cu viteza ff redusa, am virat la dreapta si masina nu a mai facut asa, a revenit la mersul ei normal, dupa inca vreo 10 km in afara localitatii pe DN6 (Bucuresti-Bragadiru) unde nu prea am avut curbe stranse a inceput iar sa imi joace iar volanul in mana si toata masina sa se miste de parca era un cauciuc oval nu rotund. Am oprit pe partea dreapta si m-am uitat la roti, pe sub masina si nu am observat nimic deosebit, am plecat mai departe si masina facea la fel. Am oprit iar pe dreapta luand viraj total dreapta si m-am uitat iar pe la roti, am miscat de cardan de roti si nu era niciun joc. Am dat cu spatele si am plecat mai departe iar masina mergea perfect. Am citit un post mai sus cum unui domn i s-au blocat rulmentii la roata din dreapta si ma gan deam sa nu fie si la mine acelasi lucru. Cum pot verifica rulmentii??:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinbms Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Re: Rulmenti roata Niva Cu roata suspendata se verifica jocul, (se misca de roata repetat int ext), daca are joc, are "inceput de sfarsit". Asa fac eu, nu sunt mecanic. Dupa schimbul rulmentului, dupa ceva km rulati 1,2,3 e de preferat daca nu obigatoriu sa se verifice cat de stransa e planetara. ONE LIFE LIVE IT... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Re: Rulmenti roata Niva Cand ai rulemnu spart, auzi un harait ca naiba de urat si un sunet de frecare metal pe metal. La mine s-or spart pe dreapta de 3 ori, dar, niciodata nu am avut senzatia de netapanit a masinii. Poate ii altceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinbms Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 (editat) Re: Rulmenti roata Niva Daca se duc in mod repetat, sigur e de vina butucul sau fuzeta. Probleme la directie si zgomot apar cand rulmentul e zob. Editat Aprilie 2, 2011 de sorinbms ONE LIFE LIVE IT... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RONIN Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Re: Rulmenti roata Niva Va salut! Astazi am ridicat niva pe cric si am constatat urmatoarele:-rulmentii pe stanga au putin joc si roata se invarte cam greu - pivotii pe stanga -varza -burdufele de planetara si pe stanga si pe dreapta- sparte Am vorbit cu dl Fiodor la telefon si am plecat la Obor de unde am cumparat piesele (avea si mai scumpe si mai ieftine): -Pivotii- 30 lei/buc -Burduf planetara-15 lei/buc -Rulmentii rusesti- 20 lei/buc -Simering rulment- 10 lei/buc Am mai luat si un alt set de rulmenti de la un prieten italienesti la 22 lei/buc. Nu stiu care sunt mai buni dar o sa vad in timp. Maine sunt pe treaba. Va tin la curent.:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Rulmenti roata Niva spor la treaba........:h5 Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinbms Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 (editat) Re: Rulmenti roata Niva Cum se schimba un rulment! Editat Aprilie 2, 2011 de Astral ONE LIFE LIVE IT... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fane-isuzu Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Re: Rulmenti roata Niva In sfarsit o lamurire clara Un mecanic zice ca se strang altul ca nu..dupa ureche Profi Multumim:br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate