dan chiperi Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Re: Rulmenti roata Niva as vrea si eu sa aud ca vreunul dintre noi a reusit sa sa ii explice vreunui mecanic cum se face astfel incat acesta chiar sa inteleaga:ha::ha::ha:. Filmul e bun pt mine, se elimina dubiul :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat August 5, 2011 Autor Partajează Postat August 5, 2011 Re: Rulmenti roata Niva Pana la urma se poate "aduce la cota" (sau cum s-o fi numind operatia asta) butucul pentru a pune la roata fata rulmenti normali sau nu? A facut careva asa ceva chiar si la o alta masina. Am vazut ca sunt destule cu rulmenti conici. Din ce am inteles rulmentii de Niva nu au un distantier intre ei cum era la Dacia 1310 ca sa poti sa-i strangi fara nicio problema. http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tibles Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Re: Rulmenti roata Niva poate ma ajuta cineva cu o schita a butucului fata deoarece sau spart rulmenti si pana am ajuns acasa s-a stricat si fuzeta. Fuzeta am rectificat-o dar nu mai stiu care este dimensiunea semeringurilor, deoarece a avut ceva inele. au facut rusi astia semeringuri cu 73 diametru exterior:uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinul Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Re: Rulmenti roata Niva Salut domnilor! Am vazut topicul si vreau sa va spun si eu patania mea de acum 3 zile: Veneam de la Bucuresti spre CT pe A2 si pe la KM 47,5 am auzit odata o troznitura, ce a dus la o blocare usoara a rotii pe dreapta (dar nu cat sa ma traga in zidul de zapada). Am oprit, m-am uitat pe sub ea (nu era nimic), am ridicat-o pe cric si cand am invartit de roata.. :cr1 se auzea un huruit de cea mai mare frumusete. Am sunat la un amic sa-mi caute pe Google un service Lada pe centura Bucurestiului (stiam ca este, dar nu stiam exact unde si nici nu aveam vreun nr de tel). Am vb cu seful de acolo, Dl Enachescu, si i-am spus ce am patit si daca poate sa vina sa ma ajute la fata locului. Pana "ne-am organizat" cu piesele si toate cele sa vina spre mine, a trecut unu cu platforma pe A2, m-a remorcat, am intors la Lehliu si am plecat iar spre Bucuresti. Seful de la service este de treaba, am mai citit pe forum cum ca ar fi arogant, pare un pic..dar nu cat sa te deranjeze. Mecanicul foarte dezghetat, stie ce are de facut, am schimbat rulmentii si butucul (asta pentru ca era unul spart si sa nu mai umblu pe acolo curand), roata reglata aproape ca in filmulet, mai putin ca nu avea cheie dinamometrica :br. In 40 minute a fost gata si am plecat iar la drum. Este al 2-lea butuc schimbat pe dreapta. La primul se invartea rulmentul pe el si prinsese joc. Asta era pe la 60 - 70 000 km. Acum ca sa nu mai am nici un dubiu curand am pus totul nou si am sters-o. Tin sa precizez ca mecanicul si seful m-au asteptat dupa program si au ramas sa-mi rezolve problema. Cu mecanicul am fost si eu baiat gigel dupa ce am terminat treaba. Tot la ei am schimbat si discul de ambreiaj cand avea masina vreo 100 000 km. Am pus sachs. Acum are 137 000 si sunt multumit de el. Prin opinia despre sef si mecanic sper ca am mai lamurit si pe altii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fane-isuzu Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: Rulmenti roata Niva Stiu ca s-a mai discutat in lung si lat. Rulmentii pe fata sunt de kkt. Poti sa-i strangi cat de finut vrei. Am gasit un site de discutii pe tema conversiei la alte dimensiuni de rulmenti pe bile. Dati un oki si voi si emanati ceva pareri. Vreau sa pun cutitul de strung pe fuzeta. M-am saturat de rulmenti schimbati la 5 mii de km. http://locsa.proboards.com/index.cgi?board=technical&action=display&thread=1546 Orice idee e binevenita. Ms 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fane-isuzu Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Re: Rulmenti roata Niva Rulmentii dusi din nou. A treia oara de cand am masina. Vazand ca nu se incumeta niciunul de pe forum, am bagat fuzeta pe strung si am adus-o la cotele din linkul de mai sus. Practic se potriveste acuma rulment de Iveco Daily 73/40/55 mm. Pret de rulment incepand de la 140 roni cu tot cu siguranta. Strungarul a fost mai scump, deoarece materialul este foarte dur,practic iesea fum din cutite. 300 lei... da stiu ca e scump dar si trei randuri de rulmenti originali dusi in 40000 km mi-au scos peri albi. Maine pun si poze dar arata exact ca in linkul de mai sus. Va spun dupa ce montam totul la loc cum merge,daca merge.......:grin::grin::grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Re: Rulmenti roata Niva Rulmentii dusi din nou. A treia oara de cand am masina. Vazand ca nu se incumeta niciunul de pe forum, am bagat fuzeta pe strung si am adus-o la cotele din linkul de mai sus. Practic se potriveste acuma rulment de Iveco Daily 73/40/55 mm. Pret de rulment incepand de la 140 roni cu tot cu siguranta. Strungarul a fost mai scump, deoarece materialul este foarte dur,practic iesea fum din cutite. 300 lei... da stiu ca e scump dar si trei randuri de rulmenti originali dusi in 40000 km mi-au scos peri albi. Maine pun si poze dar arata exact ca in linkul de mai sus. Va spun dupa ce montam totul la loc cum merge,daca merge.......:grin::grin::grin: ceva nu merge :) ori rulmentii pe care ii puneai sunt prosti ori meseriasii care i-au schimbat nu stiu ce trebuie sa faca. eu am rulmentii originali si din 2005 nu au fost schimbati si nici menajati si li sa dat in gura cum se spune la greu :) poate aia de fabrica or fi mai buni :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MYLDY Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Re: Rulmenti roata Niva si cum se poate lua legatura cu cei din ungaria pentru piese ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HELP Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Re: Rulmenti roata Niva eu sunt de parere ca daca se face o diagnoza corecta a cauzei ( adica defectiunea) problema se rezolva cu OK ca si in viata de zi cu zi O CONSTATARE CORECTA =REZOLVAREA PROBLEMEI 75%, RESTUL 25% INDEMNAREA SI EXPERIENTA MECANICULUI. Noi ne-am obisnuit sa facem de toate dar niciodata nu suntem siguri de cea ce facem adica CORECT SAU INCORECT. Intradevar sunt piese de diferite calitati deacord ca si painea la magazin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Re: Rulmenti roata Niva Marea problema la noi consta in gasirea mecanicilor capabili sa faca o diagnoz corecta si sa aplice "tratamentul", adica reparatia in mod corect. pe mine cel mai putin m-au tinut rulmentii fata undeva pina in 200 km. Oricit de slabi calitati ar fi fost, la o montare corecta nu se puteau distruge asa repede, in mod clar "schimbatorul de piese" a facut treaba de mintuiala .... sau nu s-a priceput. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidium3 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Re: Rulmenti roata Niva Cauta rulmenti SKF(sunt scumpi) si un mecanic sa aiba cel putin o cheie dinamometrica si vaselina de calitate locasul pe unde calca semeringul eu il curat cu pasla abraziva(o gasesti pe la vopsitoriile auto), cei conici trebuiesc verificati la 500km(dupa montaj) eu asa fac la masinile mele, numai bine ”STEJARUL creste numai unde-i PAMANTUL bun,BURUIENILE cresc PRETUTINDENI.” zise al nostru Mihai Eminescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Re: Rulmenti roata Niva REPET ce spuneam in urma cu ceva timp,eu am pe masina rulmentii originali ai masinii din 2005 aia de fabrica,masina are undeva in jur de 40 de mii km din cate cam 25 de mii in regim de competitie campionat si iesiri off road iar restul pe sosele de legatura si oras,nu am umblat la ei nu i-am schimbat si in plus de asta am facut doar un reglaj (vorbesc doar de cei de fata) iar in 40 de mii de km nu am probleme cu ei...deci in continuare eu cred ca problema mare e montajul rulmentului adica meseriasul ala de ii pune pe pozitie nu piesa in sine...desigur parere personala asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Re: Rulmenti roata Niva Rulmentii dusi din nou. A treia oara de cand am masina. Vazand ca nu se incumeta niciunul de pe forum, am bagat fuzeta pe strung si am adus-o la cotele din linkul de mai sus. Practic se potriveste acuma rulment de Iveco Daily 73/40/55 mm. Pret de rulment incepand de la 140 roni cu tot cu siguranta. Strungarul a fost mai scump, deoarece materialul este foarte dur,practic iesea fum din cutite. 300 lei... da stiu ca e scump dar si trei randuri de rulmenti originali dusi in 40000 km mi-au scos peri albi. Maine pun si poze dar arata exact ca in linkul de mai sus. Va spun dupa ce montam totul la loc cum merge,daca merge.......:grin::grin::grin: Si cum merge cu noul rulment? Modificarea pare interesanta din urmatoarele motive: - din cate stiu eu despre rulmentul acesta, il pui unde ai nevoie , strangi si gata. Nu iti bati capul cu momente si dinamometre . - din ce am gasit pe net, este un dublu rulment conic. Din cauza ca dimensiunile exterioare sunt mai mari, 73mm in loc de 68 initial, fiecare rulment conic din cel dublu, luat individual este mai rezistent decat unul original al masinii, deci si tandemul este mai rezistent. - este capsulat, deci mai simplu de intretinut. - Iveco Daily gol are 1500kg, cam cat are rusoaica incarcata .Tinand cont de faptul ca Niva nu e vitezomana, ca Daily incarcat maxim duce 3500kg, chiar si cu distributie inegala a greutatii in acest Iveco, ar trebui ca rulmentul indicat sa fie mai mult decat necesar. Evident ca toate aceste concluzii sunt empirice, deoarece indiferent cat am sapat pe net, nu am gasit niciunde o fisa tehnica a vkba3551. Prin urmare "am injumatatit" rulmentul vkba si am comparat conicul rusoaicei cu conicul Ivecoului. Si am mai comparat greutatile masinilor. Asa ca daca am dat prin gropi si am luat-o pe camp cu concluziile, nu va suparati pe mine, ca de aia mi-am luat 4x4 :grin: 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fane-isuzu Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Re: Rulmenti roata Niva Merge fara probleme. Suplimentar a mai fost nevoie de o flansa distantiera de 3 sau 4 mm prin care se strange rulmentul la butuc. Am deja vreo 3 mii de km de la schimbare. Imi pare rau ca nu amfacut-o mai devreme. Am si niste poze dar nu cred ca merita sa le pun sus. Arata exact ca in linkul amintit pe pagina anterioara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Re: Rulmenti roata Niva Cum sa nu merite, pune pozele sus. Am si niste intrebari: Rulmentul se baga dinspre planetara sau dinspre piulita? Ai mai pus simeringurile, dat fiind faptul ca rulmentul este capsulat? Cat de tare strangi piulita, sau nu mai exista problema asta? De ce a fost nevoie de distantier? Sa nu te superi ca am sarit asa cu intrebarile. Cred ca acesta modificare este buna, si de aceea vreau detalii. 1 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate