Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ssangyong Korando

u2_2
 Share

Recommended Posts

Re: Ssangyong Korando

Salutare,

De ceva vreme vreau sa-mi cumpar un 4x4, mai exact un off roader. Acum de sarbatori, aproape sigur imi voi lua. M-am gandit la cateva variante, ca de exemplu Suzuki Jimny sau Mitsubishi Pajero Pinin, adica ceva mic. Pana la urma ramasesem pe Jimny, care imi place mult. Dar. am mai gasit si varianta Ssangyong Korando, modelul '98 - 2006, despre care am citit lucruri bune. Chiar, m-ar interesa sa stiu mai multe detalii despre motorul 2.9 td de la Mercedes, dar si despre comportamentul masinii. Pare o masina serioasa, dar si consumul e pe masura. Nu il iau pentru off road greu, ci mai mult pentru "iesiri in natura", pentru "fun", dar si pentru utilizarea zilnica. si imi doresc acest motor pentru ca mi se pare foarte capabil.

Pe de alta parte nici Jimny nu este mai slab, chiar daca are motorasul de 1.3 benzina, observ ca se bate de la egal la egal cu mai marii off road-ului.

Asadar daca sunt posesori de Korando 2.9 td, mi-ar placea sa-si impartaseasca impresiile.

Multumesc!

Salut. Eu am avut korando cu motorul 2.3D si am fost foarte multumit. Nu era ea cea mai rapida masina dar e comfortabila,nu consuma mult combustibil,echipata cu destule obtiuni si din cauza asta mi s-a parut destul de OK. Pentru iesirile usoare si uz zilnic cred ca vei fi satisfacut. A mea avea cutie manuala, Motorizarea care o cauti e mai puternica si cred ca vei fi multumit.

Salutare,

De ceva vreme vreau sa-mi cumpar un 4x4, mai exact un off roader. Acum de sarbatori, aproape sigur imi voi lua. M-am gandit la cateva variante, ca de exemplu Suzuki Jimny sau Mitsubishi Pajero Pinin, adica ceva mic. Pana la urma ramasesem pe Jimny, care imi place mult. Dar. am mai gasit si varianta Ssangyong Korando, modelul '98 - 2006, despre care am citit lucruri bune. Chiar, m-ar interesa sa stiu mai multe detalii despre motorul 2.9 td de la Mercedes, dar si despre comportamentul masinii. Pare o masina serioasa, dar si consumul e pe masura. Nu il iau pentru off road greu, ci mai mult pentru "iesiri in natura", pentru "fun", dar si pentru utilizarea zilnica. si imi doresc acest motor pentru ca mi se pare foarte capabil.

Pe de alta parte nici Jimny nu este mai slab, chiar daca are motorasul de 1.3 benzina, observ ca se bate de la egal la egal cu mai marii off road-ului.

Asadar daca sunt posesori de Korando 2.9 td, mi-ar placea sa-si impartaseasca impresiile.

Multumesc!

Salut,

eu am una cu 2.3i si pot sa zic ca sunt multumit de ea. e ok la drum lung, pe GPL nu consuma mare lucru, si in teren, continua sa ma surprinda. Din pacate de o luna sunt nevoit sa merg zilnic cu ea prin oras(Brasov), si nu este o placere...Fara ABS si cu MT-urile de 31 , trebuie sa am putina grija...

Numai bine!

SSangYong Korando 2.3i GPL

Salut,

eu am una cu 2.3i si pot sa zic ca sunt multumit de ea. e ok la drum lung, pe GPL nu consuma mare lucru, si in teren, continua sa ma surprinda. Din pacate de o luna sunt nevoit sa merg zilnic cu ea prin oras(Brasov), si nu este o placere...Fara ABS si cu MT-urile de 31 , trebuie sa am putina grija...

Numai bine!

Oricum cu MT-urile trebuie sa ai grija... dar ar trebui sa aiba ABS ?! Sau e din seria care n-are?

Multam pentru sfaturi. Astept si alti posesori. Nimeni cu motor 2.9 td ? Oricum masina pare serioasa, ca forma imi place mult, chiar mai mult ca Pajero Pinin sau Jimny. Observ ca si posesorii sunt multumiti per total de ea. Dar oare motorul 2.9 td e gurmand tare, mai ales pe oras ? Sare de 11 -12 %, cutie manuala ? Eu voi face si mult oras.

Totusi, ca prima optiune am Jimny, in special pentru fiabilitate, pentru ce poate face aceasta masinuta in natura si pentru dimensiunile sale, cu care ma voi descurca de minune in oras, cu un consum decent. Dar nici Korando nu este mare, iar pe de alta parte motorul 2.9 td pare mult mai capabil. Ma intreb : Oare de ce un motor td fie el si 2.9 si de la Mercedes sa sara de 11 - 12 % consum in oras pentru un mini off road ? Producatorul da un consum de 12,8% urban, cutie manuala. Posesorii ce spun ?

Altfel un Korando e ceva mai ieftin decat un Jimny, mai ales daca e pe Bulgaria si eu trebuie sa ma incadrez in buget, aprox. 3000 - 3500 euro. Dar oare un Korando se ridica la nivelul lui Jimny, mai ales in teren, in zapada si pentru "fun". Intretinerea unui Korando e scumpa ?

Astept parerile voastre !

Multumesc!

am inteles(de la un fost proprietar) ca singuru necaz notabil la acest model ar fi cuplajul 4x4 care este cam fragil si se repara cu bani multi. probabil mai multe informatii se gasesc pe forumurile dedicate.

Multam pentru sfaturi. Astept si alti posesori. Nimeni cu motor 2.9 td ? Oricum masina pare serioasa, ca forma imi place mult, chiar mai mult ca Pajero Pinin sau Jimny. Observ ca si posesorii sunt multumiti per total de ea. Dar oare motorul 2.9 td e gurmand tare, mai ales pe oras ? Sare de 11 -12 %, cutie manuala ? Eu voi face si mult oras.

Totusi, ca prima optiune am Jimny, in special pentru fiabilitate, pentru ce poate face aceasta masinuta in natura si pentru dimensiunile sale, cu care ma voi descurca de minune in oras, cu un consum decent. Dar nici Korando nu este mare, iar pe de alta parte motorul 2.9 td pare mult mai capabil. Ma intreb : Oare de ce un motor td fie el si 2.9 si de la Mercedes sa sara de 11 - 12 % consum in oras pentru un mini off road ? Producatorul da un consum de 12,8% urban, cutie manuala. Posesorii ce spun ?

Altfel un Korando e ceva mai ieftin decat un Jimny, mai ales daca e pe Bulgaria si eu trebuie sa ma incadrez in buget, aprox. 3000 - 3500 euro. Dar oare un Korando se ridica la nivelul lui Jimny, mai ales in teren, in zapada si pentru "fun". Intretinerea unui Korando e scumpa ?

Astept parerile voastre !

Multumesc!

Mini off-road-ul de care vorbesti tu are 1850 kg cu rezervorul gol si fara sofer la bord...

Intretinerea nu e scumpa, sunt operatii pe care le poti face acasa lejer. Diferenta fata de Jimny o face confortul, am mers cu Jimny si stiu cum e. Asta ca sa nu mai vorbim despre cuplu, mai ales la 2,9.

Dar, nici Jimny nu e de lepadat... sunt masini total diferite, pentru utilizatori diferiti.

am inteles(de la un fost proprietar) ca singuru necaz notabil la acest model ar fi cuplajul 4x4 care este cam fragil si se repara cu bani multi. probabil mai multe informatii se gasesc pe forumurile dedicate.

Necazul de care vorbesti este cauzat de pierderile pe traseul de vacuum, firesti datorita imbatranirii furtunelor si a cuplajelor de cauciuc. Intr-un singur caz este scump de reparat, si anume daca sunt corodate cuplajele de vacuum de pe fuzeta - dar asta se intampla mai ales la cele aduse din UK din cauza mediului mai sarat.

Salut. Eu,la cat de solida este,asi opta pentru Korando,de cealalta nu stiu nimic. m-am tavalit pitin pe sub ea si am vazut ce sasiu are. Motorul de 2.9 este fara turbina(cer scuze daca gresesc) si lucru acesta te scapa de niste probleme iar daca mergi frumos cu ea sigur nu o sa consume mult.

Motorul de care sunt interesat este 2.9 td, cu turbina. Dar la un kilometraj nu mare si daca exploatarea masinii a fost ok, nu vad de ce sa am probleme. Totusi, observ ca si la motorul de 2.3 diesel, cu turbo este dat pe diverse site-uri cu un consum mai mic cel cu cai mai multi decat cel cu cai mai putini. Pe de alta parte pe unele site-uri, motorul 2.9 cu turbo diesel este dat cu un consum mai mic, am vazut undeva 11,4 l/100km, consum urban, cutie manuala, iar pe altele am vazut 12,9 l/100km, tot cutie manuala, asa cum de altfel motorul de 2.3 tot turbo diesel,cel de 101 cp este dat cu un consum urban in jur de 10l/100km, iar cel de 80 cp in jur de 11,5l/100km.

ai motor 2,9 de 90 ps si de 120 ps :wink:

Pai tocmai asta e nedumerirea. In primul rand, doua site-uri, dau consumuri diferite pentru acelasi motor, cu aceeasi numar de cai putere, respectiv 2.9 TD, 120 cai. A se vedea auto-data si autoevolution. Pe de alta parte, curios este faptul ca, asa cum am spus anterior, pentru motorul de 2.3 TD, de exemplu, pentru cel de 80 cai, consumul este semnificativ mai mare decat pentru cel cu 101 cai, ambele motoare turbo diesel.

Proprietarii unor astfel de motoare, ce spun ? Apropos, chiar nimeni cu motor 2.9 TD ?

• 3 weeks later...

Pai tocmai asta e nedumerirea. In primul rand, doua site-uri, dau consumuri diferite pentru acelasi motor, cu aceeasi numar de cai putere, respectiv 2.9 TD, 120 cai. A se vedea auto-data si autoevolution. Pe de alta parte, curios este faptul ca, asa cum am spus anterior, pentru motorul de 2.3 TD, de exemplu, pentru cel de 80 cai, consumul este semnificativ mai mare decat pentru cel cu 101 cai, ambele motoare turbo diesel.

Proprietarii unor astfel de motoare, ce spun ? Apropos, chiar nimeni cu motor 2.9 TD ?

Salut,eu am motor 2,9TD si consuma 10%-11% in oras,cutie manuala,insa masina este Musso din 2004.

• 3 weeks later...

Mi-am luat un Korando din 98.

Motorizare licenta MB, 2.3 benzina, 140 hp.

Cutie automata, Borg Wagner.

Masina pare foarte solida, este solutia clasica off-road pe sasiu, suspensie fata pe bare, spate pe arc elicoidal. Scuturi de protectie din tabla de 2mm (cred) cam peste tot, una peste alta imi place deocamdata.

Mecanic starea este buna, la estetic sta un pic mai prost c-a fost lovita.

Poze maine, dupa ce o incalt.

Am facut rost de manuale de proprietare si de service, daca cineva are nevoie sa spuna si-i trimit electronic in format PDF.

Acum cred ca suntem 2 cu Ssangyong, eu si Andy.

Suna-ma sa iti spun ce sa modifici !!!!!!

Suna-ma sa iti spun ce sa modifici !!!!!!

Te-as suna dar nu mai am nr. tau si am si plecat din tara intre timp. Masina e cu mine aici, a facut Europa dintr-un colt intr-altul de 2 ori fara nici cea mai mica interventie...la ce fel de modificari te referi?

Te-as suna dar nu mai am nr. tau si am si plecat din tara intre timp. Masina e cu mine aici, a facut Europa dintr-un colt intr-altul de 2 ori fara nici cea mai mica interventie...la ce fel de modificari te referi?

0733305973

• 2 months later...

Masina e cu mine aici, a facut Europa dintr-un colt intr-altul de 2 ori fara nici cea mai mica interventie...

N-ai mai postat mult timp,sa ne spui daca esti multumit de masina,ce ai inlocuit,-daca a fost cazul-,una peste alta,daca e fiabila masina

:xVreau un Trabant nou !!

Masina e cu mine aici, a facut Europa dintr-un colt intr-altul de 2 ori fara nici cea mai mica interventie...

N-ai mai postat mult timp,sa ne spui daca esti multumit de masina,ce ai inlocuit,-daca a fost cazul-,una peste alta,daca e fiabila masina

Pai daca e inca cu mine, cred ca sunt multumit... :wink:

Am schimbat la ea amortizoarele, ulei, filtre, bujii (nu de alta dar erau cele originale si mi s-au parut cam batrane...), bateria - astea din 2009 pana acum.

Inca o mai am, desi a fost la vanzare, tocmai pentru ca nu e un gunoi lustruit ca multe altele si nu am vrut sa o dau de pomana. Acum e la vanzare pentru ca chiar nu am ce face cu ea aici si m-am gandit ca-i poate folosi cuiva din Ro.

Mi-ar place Korando modelul asta,cu aspectul lui retro,dar nu mai mare de 2000 cmc benzina(taxele,deh !)

Consider ca are pretul nemeritat de mic la revanzare,luand in calcul dotarile si fiabilitatea masinii

Aceeasi parere am si despre Sportage,aceeasi ani de fabricatie ca si Korando (modelul tau)

:xVreau un Trabant nou !!

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use