Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Primele impresii despre Jimny-ul meu

Flo123123

Postări Recomandate

Desi l-am luat in iulie, pina acum 2 saptamani nu am avut timp de el, a stat saracul pe alee ..

Dupa ce m-am intors din concediu, am zis, ia hai nene sa vedem ce dracovenie imi luai !!

Si mi-am luat fata de 13 ani si am facut o excursie de aprox 200k Craiova-Ranca si retur.

In urma acestei mici iesiri in natura, iata primele impresii, prin comparatie cu IMS-ul pe

care il mai am.

1) Motor : imi place cel mai mult de la aceasta masina, mai ales cum suna "in gol", are

asa, ceva dintr-un V in 6.. Trage bine pina in 4500 ture, e foarte potrivit pt caroseria asta.

2) Transmisie

- cutie de viteza : cam scurte treptele 4 si 5, la drum intins cred ca ar suporta si a 6-a, asa ca idee

- la 4000 rot/min in tr 5-a are viteza de aprox 125km/h si nu se simte prea grozav

- la 90 ora pare ca-i place cel mai mult pe asfalt

- reductor + cuplare fatza : cu toate ca sunt pe aer, sper sa nu apara probleme in timp, mi s-au parut OK, dar nu am facut vreun test serios, ramane de studiat in noroi

- ciudat : nu are frana de motor in a 2-a mai deloc, la coborare de la Ranca m-a fraptat acest aspect, oare o fi normal asa--??

- exista MRL-uri pt Jimny sau practic nu au rost ?

3) Caroserie: mica, pt mine cam inghesuiala, o sa mut scaunul soferului mai in spate , cand inchid usa ma loveste la solduri, deh, sunt cam gras pt un japonez ce a facut proiectul.

Scaunele din spate le-am dat jos, am facut o tapitare a tablei ce a rams expusa si este supr acum o sa aiba loc si cainele .

4) Impresie habitaclu : buna, contactul de la cheie mi s-a parut ca seamana ff mult cu cel la Tico, care din cate stiu este

un nepot de-al lui Suzuki. Am A/C si cred ca este eficient.

5) Compartiment motor : asta mi-a placut cel mai mult, si, sa nu radeti de mine, cel mai mult mi-a placut

busonul de la radiator care este asa de mic, parca este de o masinutza mica de tot.. Nu stiu de ce, dar multe piese in compartimentul motor mi s-au parut foarte mici dar atent lucrate, sper sa "tina" in timp.

6) Comportament rutier :

- pe sosea cam tzopaie dar suspensia este comoda, in curbe o lasi usor si pe urma o tii usor in acceleratie si se duce singura, tipic pt o tractiune spate

- pe drum de munte cu piatra sparta : super OK

7) Consum in 500 km (300 afara, 200 oras) : 8%

O sa revin cu cateva poze de la Ranca

Florin

LJ70, ex Jimny, ex IMS M461
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Primele impresii despre Jimny-ul meu

Subscriu constanteanu' de mai sus :h5

8% ? i-ai dat ceva in gusa :D sau tragea bine de tot la 4000 de ture :banana

Vrem poze cu animalutzu ca sa putem comenta mai mult :hi

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Multumesc tutuor pentru urari.

Am comandat si voi primi un set de jenti second separate si un rand de AT Insa Turbo Ranger

resapate pt. dimensiunea stoc.

O sa fac poze (color) cand le voi primi (sfarsit sept. sau inceptut oct) si la noroi, frate !

Florin

Link spre comentariu

1) Motor : imi place cel mai mult de la aceasta masina, mai ales cum suna "in gol", are

asa, ceva dintr-un V in 6.. Trage bine pina in 4500 ture, e foarte potrivit pt caroseria asta.

Mai potrivit ar fi fost motorul de 1.5 sau 1.6. Cred ca ar fi consumat si mai putin si ar fi permis niste rapoarte mai lungi.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

2) Transmisie

- cutie de viteza : cam scurte treptele 4 si 5, la drum intins cred ca ar suporta si a 6-a, asa ca idee

- la 4000 rot/min in tr 5-a are viteza de aprox 125km/h si nu se simte prea grozav

- la 90 ora pare ca-i place cel mai mult pe asfalt

Toata cutia e etajata scurt. Asta ajuta in teren, te ajuta si pe asfalt pentru ca masina accelereaza repede si nu e nevoie sa retrogradezi. Dezavanatjul e ca se "termina" repede. Un alt avantaj e ca nu simte AC-ul, desi motorul e mic.

Cel mai bine se simte la 80 la ora, unde ai cam 3000 de ture. Si la 60 la ora in treapta a 4-a consuma putin, cam 6 (asta pentru mersul prin localitati).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

7) Consum in 500 km (300 afara, 200 oras) : 8%

Eu am reusit un 7 afara (consum la pompa, pe computer a iesit 6.5 parca) drum Bucuresti - Sacele si retur pe DN1a (Cheia), la intoarcere am avut 5 jante + 5 anvelope pe post de bagaj.

Tu ai motorul cu distributie variabila, deci ar trebui sa scoti un consum mai mic la mers constant.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am pus jenti de Samurai cu AT-uri Insa ranger marime stoc

Din cauza de ET, jentile de Samurai stateau cam in interior fata de cele originale

asa ca am mai montat si niste distantoare de 30mm/aluminiu

Iata si poze

Florin

Link spre comentariu

Arata bine, bine :bannana si profilul arata ca s-ar descurca in teren.

Dar, sunt zgomotoase pe strada ?

Salut

Sa stii ca nu sunt mai zgomotoase decat cele de iarna (Yokohama)

care nici acelea nu erau zgomotoase.

Cu cele OEM din fabrica, (Bridgestone) nu stiu ce zgomot ar fi, ca eu am

luat-o cu anvelopele Yokohama de iarna.

Am mers cu Insa Ranger cu 120km/h si sunt super. O sa urmeze si probele

de noroi, nu cred ca o sa fie grozave, dar nici nasoale, pina la urma sper

sa fie un compromis bun intre asfalt/noroi.

Florin

Link spre comentariu

Jentile din pozele de mai sus nu sint de Jimny si nici de Samurai si probabil au ET pozitiv (vin mai in interior).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

rotile astea de pe masina sunt de vitara.cu cela originale cu gumele astea freca pe undeva????

Nu am incercat cu anvelopele astea Insa pe jentile originale, am zis sa am 2 randuri de anvelope si 2 randuri de jenti

Asa ca pe jentile normale am anvelope de iarna .

Florin

Link spre comentariu

Ba merita. Eu am stat 4 ore jumate in frig la vulcanizare sa schimb gumele si jentile (toate 5). Dar asta s-a intimplat doar anul asta. La primavara pun direct setul de vara si gata (ma rog... nu chiar... se pare ca trebuie echilibrate niste roti).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

si eu ce-am zis mai sus???ca pentru cat costa un set de jante nu merita sa tot stai mereu 4 ore jumate,sau 1 ora sau doua si sa tot echilibrezi roti mereu.ca te costa mai mult!!!nu m-am exprimat eu bine,sau nu ai inteles tu bine?!?!?!?!?!?! :bean

Link spre comentariu

Tot Insa Turbo Ranger vreau sa iau si eu (205/70 R15), imi par solutia de compromis asfalt/off road. Cine le foloseste si a avut diverse experiente cu ele, poate sa dea mai multe detalii: noroi, piatra, zapada?

Oare 215/75 R15 intra fara sa frece undeva si fara sa afecteze transmisia?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare