Noobius Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Salut, Ma intereseaza cum functioneaza diversele modele de senzori. Vad ca unele sunt montate pe roata, altele pe cablul de la vitezometru. Concret pentru un samurai unde s-ar monta? Intreb pentru ca vreau sa-mi fac singur unul si nu stiu sigur cum si unde sa montez un senzor astfel incat sa nu intre apa in el/sa nu fie lovit/etc. :grin: Suzuki Samurai '90 "Stuka" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan1323 Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Re: Montaj sensor terratrip al meu e montat in compartimentul motor si nu am avut probleme Samurai metis Pajero 2.8 scurt KQ Spider CAN_AM Discovery 3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Re: Montaj sensor terratrip La Sam iti trebuie pe cablu de kilometraj, timp aprox. de montaj 0.5h, si 2 cutii de bere. Cablul din cutie trece pe langa genunchiul strang al soferului, e pozat pe langa stalpul usii, se taie acolo - mai sus sa nu intre apa (chiar sub volan), se intercaleaza senzorul, se alimenteaza tripul si asta e tot. O sa ai un pic de furca cu mantaua de protectie a cablului... e al dracu de tare. e undeva pe siteul asta: http://www.samurai4x4.org/ o sectiune cu tutoriale unde iti explica cu poze cum se monteaza, nu il gasesc acum, dar scorbeleste pe aici. Daca nu il gasesti trimite-mi un PM cu o adresa de mail, am salvat pdf-ul in calculator. Best Regards TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Noobius Postat Septembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Re: Montaj sensor terratrip Ok ms de link, am vazut cam cum se monteaza. Ce intrebam, dar nu am fost suficient de clar, este ce fel de semnal vine pe acel cablu de kilometraj. E un dreptunghiular care la fiecare treapta incrementeaza kilometrajul? Si daca e asa cu cat se incrementeaza la fiecare impuls? :grin: Ideea nu e sa cumpar un terratrip ci sa-l _fac_ de la 0. Singura problema e senzorul :h5 Suzuki Samurai '90 "Stuka" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Re: Montaj sensor terratrip ok, spor la treaba. cred ca e vorba numar de impulsuri la o distanta data, calibrarea unui terratrip consta in numarul de impulsuri inregistrate intr-un km etalon, apoi pe baza acestei constante calculeaza distanta. TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Noobius Postat Septembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Re: Montaj sensor terratrip Dupa putin sapat am vazut ca de fapt in interiorul cablului de la vitezometru se invarte ceva si senzorul de la tripmaster detecteaza asta. Deci mai simplu ar fi sa cumpar direct un senzor decat sa stau sa-l fac (lene). Asa ca intrebarea devine acum unde gasesc doar un senzor de terratrip si cam cat costa? :grin: Suzuki Samurai '90 "Stuka" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Re: Montaj sensor terratrip Senzorii nu cred ca sunt foarte scumpi.Am vazut la max 35-40 euro. Cam la cit ai estimat ca te-ar costa teratrip-ul facut de tine(piese+manopera?) Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Noobius Postat Septembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Re: Montaj sensor terratrip Piesa cea mai scumpa este afisajul. In jur de 30 40 USD, dupaia microcontrollerul o sa fie intre 25 si 35 RON, cutia inca vreo 20 RON, iar restul de maruntisuri (fara senzor) inca sa zic 20 RON. Manopera nu o iau in calcul pentru ca nu vreau sa-l comercializez (cel putin nu m-am gandit inca la asa ceva). :grin: Partea cea mai nasoala o sa fie sa-mi inving lenea si sa scriu softul :ha: Suzuki Samurai '90 "Stuka" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Re: Montaj sensor terratrip Pe mine ma bate gandul sa-i pun senzor de cutie. A pus cineva asa ceva pe Samurai? Se potriveste? Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicolaie1976 Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Re: Montaj sensor terratrip Salut ! Pt. senzorul teratripului ai putea folosi bobina de la un ceas taxare (modelele mai vechi, care se montau si pe Dacii); semnalul se poate lua de la kilometraj (cam toate au 2 suruburi in partea din spate); se scoate unul dintre ele, nu conteaza care, se pune bobina si un surub putin mai lung, cam cu 5 mm; astfel nu mai trebuie adus cablul de linga cutia de viteze; la ceasurile de taxare, abaterea maxim admisa de metrologie este de +_2%, dar se pot obtine valori mult mai bune; conteaza sa faci calibrarea pe asfalt uscat, distanta cit mai mare (intre borne) si pe vreme fara vint (pt. o calibrare la singe). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate