dacosul Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 ii rog pe moderatori sa mi spuna ce cred despre incercarea de a pune un motor de SR 113 pe un ARO M 461 C.vreau sa pun motorul cu cutia de viteze cu tot.Puntile as vrea sa ramina originale si sa terec susupensia pe elicoidale.Va rog pe voi moderatorii sa va dati cu parerea despre asta pentru ca bag seama ca ati umblat cu ele mai mult ca mine.In 1983 am condus pentru o jumatate de an o basculanta si nu mai tin minte mare lucru(nu aveam capacu la motor ca sa pot umbla la avans) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Re: Credeti ca se poate...? a facut chestia asta un tip din Cehia. Nu stiu insa din pacate detalii. Era la un moment dat aici pe forum, dar nu stie romaneste. http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Re: Credeti ca se poate...? nu prea vad ce are de-a face chestia asta cu camioanele Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Re: Credeti ca se poate...? Am gasit pozele. si linkul :wink: http://www.4x4nazory.cz/phpBB2/viewtopi ... c&&start=0 http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 Re: Credeti ca se poate...? am mai spus-o si in alte ocazii, motorul de l25 e mai mult decat suficient pentru transmisia de M daca se pune un motor mai mare, capacitatea masinii este din start penalizata in 2 puncte 1. greutate uriasa pe fata (cu plinul facut un M are apasarea pe punti aporoape 50/50%, cine a pus un "Brasov" stie ca deja masina e dezechilibrata si se simte enorm greutatea in teren) 2. consumul foarte mare. Nici asa Mul nu e un econom, dar cu 8in V va trebui sa te gandesti la ture foarte scurte. Consumul de fabrica la un M este 5 l /ora la relanti la carpati consumul de fabrica este 15 l /ora la relanti (ambele pe loc) dar cel mai mare necaz se va trage din transmiseie unde vor cadea in ordinea asta pinioane planetare, cruci cardanice, ansamblul diferential, planetare, cardane torsionate, forfecari suruburi palnetare e un proiect realizabil avand in vedere forma simpla a sasiului si a caroseriei de M dar care nu are nici o utilitate practica parerea mea ps iti vand planetare de M de spate s de fata forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 Re: Credeti ca se poate...? Salut! In calitate de moderator la sectiunea "Camioane", eu ti-am mutat topicul aici, pentru ca, chiar daca vorbesti despre motorul SR-211, modificarile privesc un autovehicul ARO M 461-C! Cu respect! Mihai. Revenind la subiect, soimu' ti-a prezentat destul de detaliat ce consecinte apar. Daca vrei sa eviti aceste consecinte, trebuie sa adaptezi la motorul si cutia de viteze de la SR, tot restul lantului cinematic al masinii ARO, adica: cutia de transfer, transmisia longitudinala - cardanele, transmisia finala - axele, franele, directia, suspensia, rotile! Trecand peste problema consumului - de cele mai multe ori, nu e o masina cu care mergi zi de zi, iar in anumite situatii, acest aspect chiar nu conteaza - marele castig este performanta! Totul la dublu; pentru ca motorul M-207 care echipeaza M 461-C este format dintr-un rand de 4 cilindrii al motorului SR-211 - este numit "jumatate Carpati"! Practic, ai numar de cilindrii, cilindreie, putere si moment motor duble! Daca reusesti sa asociezi cu motorul si cutia de viteze de SR, restul lantului cinematic, singura problema de care mai trebuie sa te ocupi, este echilibrarea masinii - aspect specificat si de soimu'! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nan florin Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 Re: Credeti ca se poate...? 100% cu ce-a spus Soimu iar daca mai pui si arcuri spirale problema se complica si mai mult! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacosul Postat Septembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2009 Re: Credeti ca se poate...? Inca nu am ajuns cu "gindirea" la rupt puntile, dar nu ar exista posibilitatea ca rotile sa rupa adrenta si nu planetarele daca nu ar avea roti mai mari de 33 ? Cite kg ar avea motorul+cutia de SR? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate