vitalies Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Dragi prieteni, colegi, forumisti Am citit acum cateva zile un strigat de disperare care a facut rapid ocolul forumurilor de limba slava. Ma impresionat acest mesaj – cat de real si adevarat este – si am incercat sa-l traduc si pentru noi! Va rog sa nu-mi judecati stilul – nu sunt nici traducator nici filolog – dar mesajul sper ca am reusit sa-l transmit. Cat este el de actual – voi decideti Acum urmeaza mesajul tradus : “Am o dedicatie pentru toate forumurile de pe toata reteaua internet Fratilor! Comunicant in viata reala, publicand carti reale etc… esi oblicat sa porti raspunderea pentru ce scoti din tine. Daca nu o faci nu te mai respecta nimeni iar cartile nu ti le mai cumpara nimeni. Forumurile de pe net sunt singurul loc unde esti scutit de orice raspundere. Aici poti sa-ti permiti orice. Aici este raiul pentru genii nerecunoscuti, pentru “smecheri” complexati si “mantuitori” agresivi ce se ascund in umbra. Asemenea indivizi nu sunt o raritate – aproximativ fiecare al 40-lea. Viata lor e grea si nedreapta: au pierdut cu mult timp in urma respectful de sine. Singura modalitate sa se creada mai “tari” este sa injoseasca pe cineva. Placerea primordial este sa scoata pe cineva din sarite. Toarna cu noroi – si asteapta reactia celor ponegriti. S-a enervat vicima – sarbatoare, s-a umplut de nervi – orgasm. Idealul lor sa-I certe pe toti iar iei sa para cei mai tari pe acest fundal. Nu se simt ei bine daca cineva e fericit si linistit! Paradoxal : lumea se ia dupa intrigile lor murdare si le face jocul. Iar ei “conduc” cu placer ostilitatile – impugn teme, se contrazic cu spuma la gura, jignesc si ii batjocoresc pe interlocutori. Si destul de rapid transforma forumul intr-o cloaca fara sens. Certuri, intrigi, vorbe in vant, sib la-blauri interminabile despre nimic – in asta se transforma 90% forumul calarit de asemenea specimene. Noroc daca un asemenea “lider” si-o ia peste bot si este “trimis” sa-si gaseasca un alt forum… daca nu peste un timp oarecare oamenii destepti incep sa se retraga. Iar forumul devine un balon de sapun – gol pa dinauntru si gata sa se sparga in orice clipa, un zero cu alte cuvinte. Sindromul de imunodeficienta impotriva kkt-ului – este baoala noastra majora fratilor. Este mult mai oribila decat SIDA!!!! Aceasta boala este stare prezenta pentru multe forumuri, cluburi asociatii, edituri etc…. Pe acest sindrom se baseaza toata ziaristica de gunoaie din presa galbena. De aceea eu nu mai comunic prin intermediul net-ului – folosesc numai posta. Fapt demonstrat stiintific – singura cauza inrautatirii calitatii viatii si starii de sanatate, disrugerea carierelor, familiilor, cluburilor, echipelor si colectivelor – este AGRESIVITATEA SI RAUTATEA UNOR INDIVIZI CONCRETI!!!! Si in special cateva “calitati” ascunse ale acestora: sarcasm, ironie, miciuna, apropouri instigatoare sau nimicitoare. Cauza degradarii forumurilor este aceeasi! Si nu inteleg de ce oamenii stimuleaza agresivitatea dand-ui atentie. Bunavointa, respectful, onestitatea si corectitatea – nu sunt notiuni abstaracte. Fara normele astea comunicare constructive este imposibila – conflictul este inerent. Sarcazmul si rautatea este folosita de oameni intr-un singur scop: de a certa, distruge, enerva – iar dupa asta cu un aer de superioritate sa afirme - : V-am zis eu!!!!!! Sa suporti asa ceva pe forum = sa nu ai respect de sine. Fratilor! Sa comunici uman si civilizat inseamna sa pastrezi onoarea si ce te inconjoara fara tot felul de gunoaie. Asa comunica toti oamenii decent si seriosi – toti care se respecta si-I respect ape cei din jur. Este simplu sa faci asa! Haideti sa ne intelegem: orice amator de intrigi si zizanii sa fie obligat sa fie raspunzator pentru ce zice – pentru orice fraza. Si oricine are dreptul de al trage la raspundere. Si fiecara sa aiba dreptul sa-l trimita….stiti unde daca se eschiveaza. Asta este tot ce avem nevoie pentru a comunica OMENESTE!!!!! “ Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: Despre forumuri in general ........ wow...subiectul asta este delicat....hai sa-l condimentez putin! Pt cei religiosi, Dumnezeu este cuvantul! Asa zice Biblia! oare de ce o fi ales Dumnezeu sa fie cuvant? Ori de ce i-a fost atribuit acest termen? Stim ca este Lumina...Viata....Dar Cuvant???? Intrigat de intrebare am cautat, in tinerete, un raspuns. Cum nu poti gasi raspunzi cand il scobesti pe Dumnezeu in intimitate, totul este pe baza de silogism si deductie. Da, stiu...sunt instrumente umane care cerceteaza hilar de nevolnic divinitatea, precum un buldozer care incearca sa desfaca un atom in subdiviziuni. Dar....ce ziceam? A....despre cuvant, care este mijlocul de existanta al forumurilor, dar mai ales este expresia gandurilor si a trairilor noastre! Ziceam de experimenul meu din tinerete....ei bine, un capitol intreg l-am dedicat unui mut! Adica unui om care avea tot ce are un om normal, mai putin abilitatea de a folosi cuvinte cu scopul de a-si exprima/ascunde/disimula trairile interioare. Stiti ce am observat dupa o saptamana de "discutii" cu el? Nu-l puteam "citi"!!! Desi ma pricep binisor la chestia asta! Pe cale de consecinta, forumurile populate cu oameni inteligenti, modesti, fara ambitii sau orgolii prostesti (orgoliile sunt bune de obicei, ne fac sa avem personalitate si determina cursul istoriei) sunt bune! Necazul vine atunci cand userul uita ca este intr-o lume la fel de reala ca aceea de pe strada. Cand isi aroga cu dela sine putere calitati pe care nu le poseda in realitate sau, mai rau, cand isi exacerbeaza "the dark side" doar pentru ca se simte protezat de monitor! Pentru ca, nu-i asa, mai rar vezi vreun monitor pocnindu-l pe idiot!!! :twisted: Pe forum poti citi la fel de repede oamenii, dar reactiile asupra lor sunt mult mai rapide decat in viata reala. Pe forum spui lucruri mult mai direct, mai frust si ... fara sa conteze bicepsul intelocutorului, sanii sau ochii frumosi incadrati de gene! Esti mai TU pe forum, daca "mai tu" inseamna partea pe care o disimulezi, de obicei, in lumea reala! De aceea frustratii din viata reala....devin hiene pe forumuri! In concluzie, nu exista personaj care sa nu fie caracterizat de cuvantul pe care-l rosteste/scrie, asa cum nu este individ care sa nu fie atins de Dumnezeu! (asta a fost pentru tipi/tipe religioase)! Cat despre restul, aceasta ar fi cam asa: un om este masura vorbelor sale! Faptele doar le probeaza! Pentru ca daca nu ar fi asa, s-ar fi spus ca Dumnezeu este FAPTA, nu CUVANT! Hmm...ciudat....oamenii te caracterizeaza mai mult dupa fapte sau dupa marketingul cuvantului? (Reclama la Coca-Cola: savureaza fericirea!!!) Daca Platon o auzea p'asta se stergea la cur cu lucrarile sale filosofice si ne zambea acum impietrit dintr-o statuie cu o frunza de coca mestecata pe jumatate, decat sa bea cucuta!! WOW!!! Cata filosofie! Nu e mai simplu sa-i cautam si sa-i batem pe aia care nu ne convin pe forumuri? :ha: :ha: :ha: :ha: (Eu am notat deja doua-trei adrese) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: Despre forumuri in general ........ :g vitalies & bullbar :bravo :1 :g :h5 Din pacate multi vad, putini... (re)cunosc! :grin: :wink: Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Despre forumuri in general ........ Din pacate multi vad, putini... (re)cunosc! :grin: :wink: :g consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SamuRadu Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 Re: Despre forumuri in general ........ Departe de mine intentia de a replica la fel de profund si de consistent precum cei care au deschis tema. In mod simplu, am invatat un lucru care este prezentat axiomatic initial, dar care s-a demonstrat de milenii in mod faptic.=> Pe om, ca si pe pom, il vei recunoaste dupa roade. E imposibil ca un pom (om) bun sa dea roade rele. Si invers. La fel si in "eterul forumic", calitatea fiecarui declamant este tradata, mai devreme sau mai tirziu, de ceea ce spune/scrie. Important este ca cei care "consuma" sau se apropie de aceste roade, sa aibe atitudinea crorespunzatoare. Atitudine ce tine de discernamintul fiecaruia si de scara de valori pe care o are. In concluzie, caut ceea ce va ofer. RESPECT ____________________________ Because life is stranger than fiction. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate