gabitzu Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 "Nothing of him does fade But does suffer a sea-change Into something rich, and strange." - W. Shakespeare - The Tempest (asa e frumos, sa fii cat mai poet la prezentarea masinii.) Dupa cum ziceam la prezentare, am tot asteptat si eu sa vina ploile alea care aduc Toyote. Se pare ca totusi nu e o superstitie : Wink : ,deci m-am trezit si eu cu una. Toyota Landcruiser KZ70, motor 3.0 TD. Are pe ea cam tot ce trebuie la casa omului: Troliu, bari, statie,terratrip, centuri 4pct si un rollcage interior iesit din mana lui trooper. Ce n-are si imi trebe: centuri normale, si parasolare, da' le rezolv. Asta va fi masina mea de strada, aveam nevoie de una, pentru ca m-am hotarat in sfarsit sa incep modificarile la Jimny, ca sa pot sa ies ca lumea in teren cu el. Poze n-am deocamdata. PS: nu sariti cu "bine ai venit", va rog ! Am venit eu de mult... Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: the Tempest Bravo Gabitzule.....tot la o Toyota imi fuge ochii....ca nu prea mai incap in Samurai.....inca nu m-am hotarat.....ori un LJ70 ori un HDJ 60.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Noiembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Re: the Tempest Intre timp, masina a avut niscaiva probleme: Vasul de expansiune se golea constant -> Cautat problema la vas, la furtune si la radiator, n-am gasit nimic. Dusa in service, desfacuta, unul din pistoane era "curat" => chiulasa. Dusa la Autonet la diagnoza, intr-adevar e fisurata. Vestea buna e ca se poate repara, si ofera si garantie (Nu mi-e clar daca garantia aia e "buna" doar pt sosea, sau si la "ture"). Acum, intreb pe cei mai priceputi: e OK daca o repar, sau e doar o "carpeala" ? Problema e ca deocamdata doar atat imi permit, una noua e mai scumpa ... Si o poza cu masina, ca ori am uitat sa pun, ori a disparut .... Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b97all Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Re: the Tempest Intre timp, masina a avut niscaiva probleme: Vasul de expansiune se golea constant -> Cautat problema la vas, la furtune si la radiator, n-am gasit nimic. Dusa in service, desfacuta, unul din pistoane era "curat" => chiulasa. Dusa la Autonet la diagnoza, intr-adevar e fisurata. Vestea buna e ca se poate repara, si ofera si garantie (Nu mi-e clar daca garantia aia e "buna" doar pt sosea, sau si la "ture"). Acum, intreb pe cei mai priceputi: e OK daca o repar, sau e doar o "carpeala" ? Problema e ca deocamdata doar atat imi permit, una noua e mai scumpa ... Si o poza cu masina, ca ori am uitat sa pun, ori a disparut .... Intre timp??????????? nu cumva asa ai cumparat-o si n-ai stiut? cat ai dat pe ea? Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea! ca o parere personala, mai bine incerci sa-ti iei o chiuloasa noua sau cel putin second pe verificate inainte, pe sudura nu te prea poti baza cat despre garantie in Romania.......las-o, afara e altceva! Am cumparat o semicaseta de directie noua, cu garantie, montata si cumparata de la un service foarte cunoscut pe site, dupa 10 luni am dus masina la acelasi service pentru o verificare si mi s-a spus ca e dusa semicaseta la care i-am scos garantia si bineinteles ca nu mi-a schimbat-o in garantie pe motiv ca probabil am luat prea multe borduri cu masina:)))))))))))))))))))) masina 4x4 de 2 tone:))))))))))))))............. asa ca......... mare atentie cu garantia, sa nu cumva sa ajungi sa platesti mai mult decat una noua si timp pierdut prin mai multe service-uri! Bafta si sa ai spor in orice alegere faci, Doamne ajuta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b97all Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Re: the Tempest Intre timp, masina a avut niscaiva probleme: Vasul de expansiune se golea constant -> Cautat problema la vas, la furtune si la radiator, n-am gasit nimic. Dusa in service, desfacuta, unul din pistoane era "curat" => chiulasa. Dusa la Autonet la diagnoza, intr-adevar e fisurata. Vestea buna e ca se poate repara, si ofera si garantie (Nu mi-e clar daca garantia aia e "buna" doar pt sosea, sau si la "ture"). Acum, intreb pe cei mai priceputi: e OK daca o repar, sau e doar o "carpeala" ? Problema e ca deocamdata doar atat imi permit, una noua e mai scumpa ... Si o poza cu masina, ca ori am uitat sa pun, ori a disparut .... Intre timp??????????? nu cumva asa ai cumparat-o si n-ai stiut? cat ai dat pe ea? Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea! ca o parere personala, mai bine incerci sa-ti iei o chiuloasa noua sau cel putin second pe verificate inainte, pe sudura nu te prea poti baza cat despre garantie in Romania.......las-o, afara e altceva! Am cumparat o semicaseta de directie noua, cu garantie, montata si cumparata de la un service foarte cunoscut pe site, dupa 10 luni am dus masina la acelasi service pentru o verificare si mi s-a spus ca e dusa semicaseta la care i-am scos garantia si bineinteles ca nu mi-a schimbat-o in garantie pe motiv ca probabil am luat prea multe borduri cu masina:)))))))))))))))))))) masina 4x4 de 2 tone:))))))))))))))............. asa ca......... mare atentie cu garantia, sa nu cumva sa ajungi sa platesti mai mult decat una noua si timp pierdut prin mai multe service-uri! Bafta si sa ai spor in orice alegere faci, Doamne ajuta! Mai exista si posibilitatea s mai fi fost reparata anterior si acum a cedat din nou!.......... chiuloasele de Toyote nu se prea sparg ca cele de dacie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Noiembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Re: the Tempest Multumesc mult de vorbele bune. Am dat foarte mult pe ea, dar sincer nu mai vreau sa ma gandesc daca am luat-o asa sau nu. Faptul e oricum consumat. Acum e la mine, asa cum e. Si cum ii spuneam unui alt coleg: Stiu ca o chiulasa noua e raspunsul, dar e un raspuns de 8-900 de euro fara manopera. Pe care nu-i am. E atat de simplu. Masina asta deja mi-a papat banii pt nunta. Deci oricum voi merge pe varianta reparatiei. Va spun pe urma daca e buna sau nu .... Eu speram sa primesc macar un raspuns de genul: "e ok, daca ai grija de ea merge" :-))) Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Re: the Tempest Eu nu pot decat sa iti spun ca am vazut multe chiuloase reparate, a se citi sudate la noi la atelier si cel care le prelucreaza mai departe nu prea a mai adus inapoi cu defecte din cauza sudurii. Daca oricum nu dispui de banii pentru o alta chiuloasa, eu zic sa mergi pe cartea asta :h5 Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: the Tempest Toyota Landcruiser KZ70 Asta va fi masina mea de strada, aveam nevoie de una, pentru ca m-am hotarat in sfarsit sa incep modificarile la Jimny, ca sa pot sa ies ca lumea in teren cu el. Frumoasa Toyota! Sa o stapanesti sanatos si sunt sigur ca nu o sa necesite prea multe reparatii! Dar, Jimny ... masina de off-road? Interesant punct de vedere! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Noiembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: the Tempest Toyota Landcruiser KZ70 Asta va fi masina mea de strada, aveam nevoie de una, pentru ca m-am hotarat in sfarsit sa incep modificarile la Jimny, ca sa pot sa ies ca lumea in teren cu el. Frumoasa Toyota! Sa o stapanesti sanatos si sunt sigur ca nu o sa necesite prea multe reparatii! Dar, Jimny ... masina de off-road? Interesant punct de vedere! Mersi de urari, oricum, deja a avut nevoie de reparatii :grin: Cat despre cealalta chestie, e evident o gluma. Jimny ramane de strada (de-aia nici n-am mai miscat nimic in directia "Veveritei", ca am vazut ca ai redescoperit incercarile mele mai vechi), Toyota de teren. Am zis ca decat sa pun punti de Toyota pe Jimny, trase de 1.3, mai bine punti de Toyota pe Toyota, trase de 3.0 :grin: Ca sa nu mai vorbesc de soliditatea altor chestii (am fost foarte dezamagit de cum se rup bratele la Jimny). Bafta si tie cu proiectul (am urmarit si eu masinutza aia pe forumul de jimny, la un moment dat ma gandeam serios sa o iau, in loc de Toyota) Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PaP Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Re: the Tempest Toyota Landcruiser KZ70 Felicitari pentru achizitie! Am si eu o kz70, sunt foarte multumit de ea. Postezi te rog o poza din lateral cu snorkel-ul, nu gasesc un snorkel care sa se potriveasca! Multumesc anticipat! :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: the Tempest Toyota Landcruiser KZ70 Parca Toyota avea o problema si crapau majoritatea chiulaselor la modelul asta vechi, la mine s-a schimbat motorul (apare pe cartea de identitate) . Am inteles ca chiulasa BUNA are ALT COD de PIESA la ei in program. Daca iei second verifica sa nu cumperi tot una model "vechi" . La Toyota Pipera daca te duci dis de dimineata si zambesti la omul de la piese , dansul este super dragut si te poate lumina mai exact cum este cu chiulasele. As intreba la ei si de sudura daca rezista (uimitor dar fiind service Toyota au si ceva experienta :ha: ) sa nu dai banii aiurea pe sudura .( nu uita de manopere demontat / montat , planare , garnituri .....) Daca vrei suna-ma si i-ti dau un nr de mobil de la un om care a lucrat mult la Toy si acum este la Mertz , si poti sa il intrebi si pe el . Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Re: the Tempest Toyota Landcruiser KZ70 Actualmente masina e la vanzare : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?57506-Vand-Toyota-KJ70-motor-3.0-sau-schimb-cu-PATROL-scurt REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate