ampopa Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Simt ca vine vremea incep munca la masina (TJ). Pe lista sunt rmatoarele: - troliu; - roti; - kit de inaltare - etc Cu troliul este relativ clar, cam stiu ce vreau. La roti, insa.... e de discutat. asa ca as vrea niste pareri de la cei care au trecut prin asta: - 235/85R16 (adica 32/9.5R16) incap sau nu cu un kit de 2". Pentru strada stiu ca incap. Intrebarea se pune, de fapt: in teren, cand flexeaza rotile, nu freaca? Sa aleg, mai bine 31x10.5R15? Nu prea vreau sa inlat masina mai mult de atat, din varii motive: la peste 2" incep sa para problemele: "long arm". SYE etc. Asta se poate traduce prin: dormit afara pe pres (sau sa ma bat cu catel pe cusca lui), mancat apa cu paine din bolul cainelui etc. Si vine iarna.... Asa ca, din motive ce tin de instinctul de autoconservare, ramanem la un kit de 2" (probabil un ProComp cu arcuri si amprtizoare). Deci, cine a mai facut de-astea, ce roti sa pun? Astept safturi si pareri (avizate). Multumesc. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Re: Modificari in plan... deci sa le luam in ordine... - troliu...e ultima problema :) ... 8000 lbs, 9000 , 9500, 10000 e sufiecient. - roti si KIT.... la KIT: personal iti recomand un KIT de 2.5" minim..... intra 33-uri"... dar e foarte util daca te apuci sa-i montezi scuturi pe dedesubt... iar un mare avantaj este ca poate fi upgradat repede la 4.5" cu costuri minime si atunci poti sa pui 35"-uri leger la kit baga-te la un short arm.... long arm-ul e fain dar merita daca il inalti cu 5-6"...altfel nu se merita..... la KIt-ul SYE: este foarte bun deoarece iti atenuaza vibratiile in cardan si iti regleaza unghiul la cardanul spare odata ce ii montezi Kit-ul de inaltare la KIT-ul de inaltare iti recomand sa mergi pe Skyjacker ( e bun ca pret )...si ulterior in functie de cum te dai poti sa schimbi doar amortizoarele pe ProComp sau Rubicon Express.... oricum cele de la Skyjacker sunt fosrte bune, si nu am avut pb cu ele nici eu nici cei pe masinile carora le-am montat. de asemenea ar trebui sa ai in vedere schimbarea Bieletelor cu unele decuplabile si variabile de la JKS ( sunt cele mai sanatoase ) la fel sa ai in vedere intr-un viitor apropiat in functie de ce roti vei pune pe el, schimbarea planetarelor fata cu unele Cromoly HD... ce stock la solicitari se rup... daca vrei sa vezi vreo 3 modele de TJ facute cum ai vrea ti dar pe mai multe variante de inaltare, suna-ma .... 0722-306.000 / 0751-306.000 Laur Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Septembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Re: Modificari in plan... Nea' Laur, multam de raspuns. Dupa cum spuneam (amandoi), cu troliul mi-e clar. Acolo cam stiu ce vreau. Cu kt-ul de inaltare, la un 2", 2.5" ma gandeam si eu. Insa unul simplu, fara sa schimb bratele (numai arcuri, amortizoare si, eventual coborat reductorul). SYE si restul, deocamdata "No way". Dupa cum ziceam, n-am chef sa dorm pe pres. Bielete decuplabile, da. Sunt in plan. Intrebarea care ramane (si care era cea importanta): ce roti? 31x105R15 sau 32x9.5R16? Cu un lift de 2", de exemplu, 32-urile nu ating, cand flexeaza mult (mai ales in ipoteza bieletelor decuplabile)? Oare niste 31-ri nu ar fi sufciente (stiu ca e de dorit sa fie cat mai mari, insa avand in vedere ca nu ma mana ambitii competitionale ci vreau sa ma dau doar de "fun", chiar si la competitii, din motive de buget si de timp ma limitez la 32-uri, maxim)? Dupa cum ziceam intre paranteze, nu ma "mananca" acum de 33-uri sau mai mari, din cauza a ceea ce implica (planetare schimbate si toate cele). Vreau o masina capabila (in anumite limite, bineinteles), si pe care sa-mi permit sa o fac (si sa o tin). Ca daca as pune pe hartie cam ce mi-as dori eu de la ea, ajung la sume mult prea mari pentru cat timp am sa ma bucur de ea. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Re: Modificari in plan... Eu am un kit de 2" iar acum astept de la Laur un set de amortizoare de la SkyJacker Nitro (pt. ca unul din setul vechi a curs). Merg cu anvelope 31" si cred ca pentru moment sunt suficiente fara sa umblu la rapoarte si planetare. In etapa urmatoare (cand termin leasing-ul :grin: :wink: ) ma gandesc la un kit de 3.5" cu roti de 33", alte rapoarte, blocant si planetare. Pana atunci am pus gumele de 31" pe anvelope cu ET -30 si un set de flanse de 1.25" si cu ocazia asta a trebuit sa schimb si fenderele cu unele de 7". Nu ating nicaieri si sun foarte multumit de masina asa cum e pe moment. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Re: Modificari in plan... Pentru ca nu pot edita postul anterior, fac precizarea ca nu setul vechi de amortizori e Mopar. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Re: Modificari in plan... OK... am inteles, buget restrans.... atunci iti sugerez mai simplu..... iti iei doar arcurile si amortizoarele din KIT-ul de 2.5" ( ... am codurile de la ele ) si eventual bieletele decuplabile de la JKS... si bratele inferioare ti le fac aici, la fel si tabla de la distantierul de sway bar de pe spate.... cateva sute de mii, si mai HD decat alea din KIT ( smecheria e ca sunt cu vre-un 1-2cm mai lungi decat cele originale , si daca nu le pui stau rotile "putin" trase spre centul masinii.... cu KIT-ul asta poti sa mergi fara sa te chinui pana la 33.... eu am avut de ales intre 31 si 33...ca 32 BOGGER-ul nu are :grin: si am ajuns sa merg in teren cu 33-uri si pe sosea cu 27-28-urile stock :ha: si arata asa ca un cocostarc :ha: Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate