Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

O noua Toyota in club - KZJ95L

SamuraiBZ

Postări Recomandate

Dupa 2 samurai si un santa fe, am ajuns la o Toyota. Azi am facut si o iesire in teren cu ea, Belea. E un LC - KZJ95L - Dar am si eu ceva neclaritati referitoare la blocant.

Ce reprezinta fiecare treapta si in ce condirii o pot folosi (drum mocirlos drept, in panta cu curba, ma rog diverse situatii)

Push

RR

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: O noua Toyota in club

Butonul in pozitia RR blocheaza diferentialul spate.

Se foloseste in conditiile in care nu ai aderenta buna pe una din rotile din spate (noroi, zapada, roata in aer).

Nu este indicat sa il cuplezi cand esti pe asfalt.

• Like 1
Link spre comentariu

Orice blocant se foloseste numai cand nu mai ai alternative, adica tractiune. In alte situatii nu este indicat sa-l folosesti daca ai posibilitatea sa inaintezi. In schimb , daca vrei sa-l spargi, atunci poti incerca si proba cat vrei.

• Like 1
Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Frumoasa masina, felicitari de achizitie

da si tu mai multe detalii, an de fabricatie, motoruizare, cutie, pret.

sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea....in multe situatii pe sosea si in noroaie :D

In viata este bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.

OMUL DE ONOARE DOAR O VORBA ARE.

Link spre comentariu

poti lua stanga dreapta cat doresti amice!poti face si cerculete daca vrei!!! daca ai fi avut blocant fata era alta mancare de peste! s o utilizezi cu placere! :h5

NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu

:W Toyo :cl :1

In manualul de utilizare Toyota spune ca blocarea difentialelor se face atunci cand masina nu poate inainta altfel, sau unde exista riscul sa ramana impotmolita, la traversarea unor santuri adanci, deci numai in cazuri speciale.

Se recomanda decuplarea imediat ce s-a iesit din zona cu probleme.

LC 120 AT TEMS
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Momentan Toyo a primit gume MT, juma dintr-un kit OME, restul saptamana viitoare, statie, placa pentru troliu si alte mici chestii prin interior, comanda data pentru scutul de otel - protectie motor. Incet si sigur.

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

:W Toyo :cl :1

In manualul de utilizare Toyota spune ca blocarea difentialelor se face atunci cand masina nu poate inainta altfel, sau unde exista riscul sa ramana impotmolita, la traversarea unor santuri adanci, deci numai in cazuri speciale.

Se recomanda decuplarea imediat ce s-a iesit din zona cu probleme.

Asta se refera probabil la blocarea diferentialului spate. Diferentialul central este recomandat sa fie blocat oricand, cand aderenta este scazuta, chiar si asfalt ud (desi asta dupa parerea mea este exagerare). In manualul de utilizare (pag. 142) scrie asa: "Use this for normal driving on wet, icy or snow covered roads". Offroadistii experimentati spun ca cand ai parasit asfaltul blochezi diferentialul central. Se poata vira cu ea fara probleme (mai sunt inca doua diferentiale pe axe...). Daca ati observat reductorul functioneaza NUMAI cu diferential central blocat! Daca ai de urcat zeci de km-i cu reductorul? (eu umblu regulat pe un drum forestier de 38 de km, din care 22 urc cu reductorul).

Iata cateva materiale informative:

http://www.4xforum.com/wp-content/uploads/2010/nonsubscribervideo/Engage4x4.mp4

http://www.4xforum.com/four-wheel-drive/6-4x4-recovery/using-fwd-transmission/

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare