barbosa Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Buna tuturor Acum doua saptamani a reusit un tip sa busasca fata Pininului meu.(mai grav se pare ca lonjeronul este indoit) Cei de la asigurare au bagat-o la daune totale si asa am cumparat un pinin shogun cu numere de anglia. La RAR au spus ca este posibila recarosarea. Ce este mai rentabil recarosare sau reparatia? Astept sugestii Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRv1 Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Re: Recarosare Pinin Merita ? Pai depinde cat te costa manopera ca piesele le ai deja. 1 - recarosarea in jur la 2000 Ron., 20 mil vechi, si ramai cu aia de anglia cu volan pe dreapta, daca vrei sa muti volanul te costa undeva la 1000 euroi si pe cineva care sa faca treaba buna ca altfel degeaba-l schimbi. Eu am avut si am un passat 2002 la care i s-a dus motorul si ma costa 1000 altul plus inca niste piese vreo 1500. Am luat unul de anglia care era si in stare mai buna si arata mai bine si am vrut sa fac mutarea dar dupa multe calcule..am ramas cu asta de Ro , i-am luat motorul si alte piuese de pe ala si i-am facut numai schimbarea de motor. Acuma..nah depinde de tine..dar ataseaza si tu niste foto cu masina cam cum arata sa ne facem o parere, am avut si eu o masina dauna totala, un audi a4 din 2002 pe care l-am vandut si baiatul ala l-a refacut. Nici nu vrei sa stii cum arata lonjeronul la mine . Iti atasez o foto sa-ti faci o idee. Astept foto, oricum la momentul asta sunt de parere sa iei ce ai nevoie de la englezoaica si sa o refaci pe a ta. Bafta Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbosa Posted September 25, 2009 Author Share Posted September 25, 2009 Re: Recarosare Pinin Merita ? Meseriasul zicea ca ar fi posibil reparatia si inclin sa o repar .Desre lonjeron spunea ca se indrepta... dar stiu eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbosa Posted September 25, 2009 Author Share Posted September 25, 2009 Re: Recarosare Pinin Merita ? Diseara fac poze si la motor si restul Asa arata in schimb englezoaica Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbosa Posted September 25, 2009 Author Share Posted September 25, 2009 Re: Recarosare Pinin Merita ? am mai gasit o poza :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRv1 Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Re: Recarosare Pinin Merita ? Cu cadavru ala de masina te-a lovit? :P :pr Lonjeron indreptat?? :p Nu prea as merge pe varianta asta... Lonjeron schimbat da, dar indreptat..apai ce incredere sa mai am in el? Mda...ti-a dat-o binisor. Aici trebuie sa ceri o parere experta de la un mecanic. Englezoaica arata bine stiu , dar..e englezoaica comparativ cu romanca. Nu vezi ca sunt multi care cauta sa schimbe volanul? Eu as duce-o la un meserias care sa o examineze bine de tot si sa zica daca se merita reparata( din fotografie oricum nu vad sa fie avariata asa rau..tampoane motor sau cutie, brate..etc) sau daca e prea complicat. Vezi si cat ar fi manopera de reparat. La rar e 2000ron recarosarea dupa cum am mai zis. Dar...prima oara trebuie sa faci recarosare si dupa aia schimbare de motor. Astea is vreo 2000ron si trebuie sa aduci o hartie cum ca pe cealalta ai dat-o la fier vechi, plus ca motorul trebuie sa fie acelasi tip ca daca nu trebuie sa faci si omologare..o gramada de bataie de cap.. :p :sr Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbosa Posted September 25, 2009 Author Share Posted September 25, 2009 Re: Recarosare Pinin Merita ? Poze mai detaliate fac diseara dar ce pot sa spun ca motirul este intreg bulite sunt "doar" radiatorul, farul, capota, masca filtru aer, aripa, aripa interioara, oala de la amortizor. Diferenta dintre axa roti este de 3 cm fata de partea intreaga. Norocul face ca servisarea sa fie facuta in curte la mine. Asa pot urmarii reparatia. Ma pricep si eu un pic dar sfaturile sunt importante. Schimbarea lonjeronului ar fii complicata? :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRv1 Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Re: Recarosare Pinin Merita ? Trebuie sa mergi la cineva priceput, da un google si scrie acolo schimbare lomjeron ca sa vezi cam ce implica. Sa stii ca e multa manopera inclusiv dat jos motor din cate stiu.am vazut ca sunt si altii care au indreptat, acuma depinde cat de varza e al tau. Iti trebuie cineva cunoscut nu in curte, uite ce zice unul: "Lonjeroanele fac parte din structura de rezistena a masinii pe linga praguri. O data inlocuite, masina trebuie pusa pe o masa geometrica si adusa in linie. La montajul longeroanelor se fac o serie de masuratori in diagonala pe burta masinii. O pozitionarea gresita a lonjeroanelor va face ca masina sa ruleze pe sosea strimb (fata in stinga sau dreapta iar spatele invers - cred ca ati observat asa ceva la o serie de masini ce circula pe sosele). " Asa ca prima oara mergi cu ea la un mecanic bun sa vezi ce zice si apoi te gandesti mai departe ce sa faci... PS Din foto nu vad ca lonjeronul sa fie afectat prea tare, cred ca se poate face Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihai Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Re: Recarosare Pinin Merita ? Chiar si un Pinin se poate repara..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts