Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nou venit , in cautare de masina .Sa fie oare Pajero Sport?

Sorin Priboi
 Share

Recommended Posts

:hi Ma numesc Sorin Priboi din Craiova, 31 de ani, de profesie economist, lucrez la o tipografie in Craiova si dupa nenumaratele drumuri parcurse prin tara si vazind ca la noi un drum nou devine foarte curind loc de testat excavatoare,tirnacoape, etc, am hotarit sa trec de la masina mica la masina de teren.Am familie am copil mic si incerc sa la imbin pe toate cit mai bine si sa fie toata lumea multumita. Avem in plan si achizitionarea unuei rulote,in viitorul apropiat. slp

Am fost cu rulota parintilor mei de citeva ori prin tara si ne-am simtit excelent,dar masina si-a cam dat duhul (motor 1.7 DTI )...

In concluzie am vindut Opelul, acum sunt pieton :grin: ,si vreau sa plec in citeva luni in Spania sa aduc de acolo un Mitsubishi Pajero sport (an 99-2001)motor 2.5 TDi.Sper sa fie varianta optima.Fratele meu are rezidenta in Spania si as putea merge sa aduc de acolo un Pajero(Montero) Sport 5 usi motor 2.5 TDI ,dar as vrea sa stiu din ce an au pus Euro 3 pe ele, in eventualitatea ca se va scoate taxa si sa il inmatriculez.Ce cod de motor ar trebuii sa aibe pt Euro 3?

Daca are cineva asemenea masina ce plusuri si minusuri ar fi? Imi dau seama ca are limitarile ei si nu cred ca ar merge pt off road extrem, nici nu imi doresc aceasta,dar sa fie buna si pt noroaie si gauri ( mai mici :) ) dar ,si pt tractat o rulota si pt familie .

Ce greutate are masina ? Distributia e pe curele sau pe lant?

Poate sunt cam multe intrebari dar incerc sa ma documentez si eu de la dumneavastra mai cu experienta decit mine.

Va multumesc.

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Re: Nou venit , in cautare de masina .Sa fie oare Pajero Sport?

Pajero Sport ( Montero sau Shogun ) e o masina excelenta ptr raid. NIciodata nu vei putea face offroad extrem cu ea, dar intotdeauna vei pleca cu incredere la drum pe forestiere si trasee soft.

Motorul de 2.5 e ca un catar, dar nu se poate compara cu Nissan sau Toyota. As recomanda, mai degraba, 2.8, care intr-adevar are distributia pe lant. Cei 300 cmc si implicit caii putere in plus te vor face sa te simti mult mai comfortabil.

La capitolul comfort nu vei avea de suferit cu masina si crede-ma ca te poti baza pe ea cand vrei sa tractezi o rulota sau remorca. Optiunile sunt numeroase si in varianta stock.

In ceea ce priveste norma de poluare...aici cred ca vei intampina ceva probleme ( depinde pentru ce piata a fost construita masina ce o vei cumpara). Japonezii nu au fost foarte gabiti cu montarea catalizatoarelor, pana in anul 2000 la aceste masini.

Bafta la cumparaturi!

Multumesc tuturor pt urari si pt sfaturi. :h5

Din ce am vazut pe net in Spania, apropo cine este interesat pun paginile unde pot fi vizualizazate diferite masini :

-www.coches.net si se merge in partea de sus la cehiculos ocasion si

-www.segundamano.es zic eu ca sunt destul de interesante.

Avantaje la Spania: masini fara rugina-au un climat temperat care nu favorizeaza rugina

masini mai bine intretinute si mai putin chinuite dicit in Germania:au limitare de viteza pe toate drumurile si pe autostrazi.

Revin,din ce am vazut in Spania ,toate au motor 2.5 si majoritatea nu dau puterea motorului. Am remarcat mai nou ca sunt la moda chiptuning-urile care cresc puterea motorului si performantele?Oare ? Si sa nu afeecteze nimic la partea mecanica ?

Cineva de la Mitsubishi Motors Craiova mi-a recomandat de asemenea Pajero Sport-masini f bune si fiabile.Dar as vrea sa aflu si norma Euro ,din ce an si pe ce tipuri de motoare disel s-au pus.

E greu sa faci alegeri :roll: si ma bucur cind primesc sfaturi de la cei cu experienta.

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Motorul de 2,5 fata de cel de 2,8 este mai fiabil si mai raspindit.Adevarat ca este mai puturos.Al meu este din 1999-2000 si este Euro 2.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.

:hi

Nu am vazut pe Spania Pajero Sport cu motor 2.8, numai cu 2.5.

Ce cod de motor are Euro 2 si citi cai putere ? Am vazut unele cu 99 si altele cam dupa 2000 cu 115 cp.

Cum trage unul si cum trage celalalt si daca este vreo diferenta semnificativa.

Daca ar mai fi nevoie de putere poate fi folosit un ciptunning ?

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use