Vizitator soso-bum Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 salutare tuturor recent nu mai am ,,pedala'' la vitara,in sensul ca o apas,merge pana jos,franeaza umpik, dar cand ajung aproape de capatul cursei apas mai tare si scapa cam 2 cm cu un sunet ciudat mentionez ca am aerisit toata instalatia,am desfacut etrierele ,curatat degripat.si tot nu am cursa buna la pedala ieri am skimbat si garniturile in pompa centrala de frana,este pompa nisin am aerisit si tot acelasi sunet la capatul cursei daca cineva are cunostinta de o smekerie la un surub montat in lateral stanga al pompei care sigur face ceva si care nu stiu cum si cand se insurubeaza....sigur e o smekerie si de acolo mi se trage beleaua :p am sa fac poze cu surubul buclucas :p cu pedala la liber nu se insurubeaza usor,doar cu pedala de frana apasata,iar daca il desfac nu iasa likidul cu presiune cea ce inseamna ca nu este pe circuitul de presiune,ci elibereaza aerul din compartimentul vasului de likid am sa fac poza la pompa si surub si am sa revin daca cineva stie smekeria cu surubu sau ce sa fac sa am cursa la pedala astept variante va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Re: probleme frana vitara am patit la laguna 2 asa ceva apasam pedala mergea pana in fund si nu prindea frana mai nimik si se auzea un zgomot mai degraba o eliberare de presiune un psss cauza: era spart un furtun Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Re: probleme frana vitara interesant, am patit-o si eu odata la un bmw e28, am schimbat garniturile din pompa si la fel facea, dupa care am schimbat pompa si a fost mai ok dar nu perfect, apoi am realizat ca la pedalier, nu mai stiu daca deasupra pedalei de ambeiaj sau frana mai era o pompa mica care picura in draci dar picura sub mocheta :hw , plus avea si abs iar la aerisit trebuia parca aerisit cumva si sistemul ala "primitiv de abs" . Iar in mod normal din cate stiu eu in timp ce aerisesti sistemul pedala trebuie sa devina tare, altfel logic trebuie sa ai o "scapare" in sistem el fiind unul etans si vidat. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Re: probleme frana vitara @Soso: vezi ca la vitare se mai intampla un fenomen, pedala de frana este fixata de axul care contine pirghia care trage de cablu prin sistem colier, adica stransa cu un surub+piulita. Acest ansamblu este conceput defectuos in sensul ca se intampla ca pedala sa se invarta fara sa mai actioneze axul decat partial. Ideea e ca daca apuca sa derapeze peste ax, se duc si dintisorii care sint pe ax si oricat ai strange dupa aia, sansele sa alunece din nou sunt la fel de mari. Solutia, daca constati ca asta este problema: fixezi pedala pe pozitia initiala, strangi surubul de lfixare asiguri cu un punct de sudura, facut cu un MIG. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_ppp Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Re: probleme frana vitara la fel am patit si eu la ambreiaj , schimbat tot kitul si cablu/ pedala tare rau , era de la pedelier e gandit cam prost Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 Re: probleme frana vitara sa va spun rezolvarea am gasit problema deci am inceput cu skimbatul likidului de frana si aerisit bineinteles am verificat frana spate,ok pistonase si saboti,autoreglabilul functioneaza bine aerisit tot spatele inclusiv limitatorul desfacut etririi curatat,aerisit,placute noi desfacut pompa centrala de frana skimbat set garnituri,interior impecabil,aerisit pocnitura de la capatul pedalei persista :P am zis cai dau foc dar am ascultat cu ink 2 amici si am dibuit sursa la capatul cursei se facea o presiune f mare in circuitul de franare si parghia limitatorului din spate pocnea si urca in sus cam 2 cm bineinteles nu pierdea likid dar se pierdea presiunea din instalatie am reglat cursa limitatorului mai scurta si nu mai pierd brusc pedala deocamdata rotile de spate franeaza inaintea rotilor fata dar mai am ceva de facut si o rezolv multumesc pt atentie si atasez o poza cu pompa si surubelul care am descoperit ca retine pistonasul pt circuitul fata in pozitia de lucru si se insurubeaza cu pedala apasata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate