Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme frana vitara

Vizitator soso-bum

Postări Recomandate

Vizitator soso-bum

salutare tuturor

recent nu mai am ,,pedala'' la vitara,in sensul ca o apas,merge pana jos,franeaza umpik,

dar cand ajung aproape de capatul cursei apas mai tare si scapa cam 2 cm cu un sunet ciudat

mentionez ca am aerisit toata instalatia,am desfacut etrierele ,curatat degripat.si tot nu am cursa buna la pedala

ieri am skimbat si garniturile in pompa centrala de frana,este pompa nisin

am aerisit si tot acelasi sunet la capatul cursei

daca cineva are cunostinta de o smekerie la un surub montat in lateral stanga al pompei care sigur face ceva

si care nu stiu cum si cand se insurubeaza....sigur e o smekerie si de acolo mi se trage beleaua :p

am sa fac poze cu surubul buclucas :p

cu pedala la liber nu se insurubeaza usor,doar cu pedala de frana apasata,iar daca il desfac nu iasa likidul cu presiune

cea ce inseamna ca nu este pe circuitul de presiune,ci elibereaza aerul din compartimentul vasului de likid

am sa fac poza la pompa si surub si am sa revin

daca cineva stie smekeria cu surubu sau ce sa fac sa am cursa la pedala astept variante

va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme frana vitara

interesant, am patit-o si eu odata la un bmw e28, am schimbat garniturile din pompa si la fel facea, dupa care am schimbat pompa si a fost mai ok dar nu perfect, apoi am realizat ca la pedalier, nu mai stiu daca deasupra pedalei de ambeiaj sau frana mai era o pompa mica care picura in draci dar picura sub mocheta :hw , plus avea si abs iar la aerisit trebuia parca aerisit cumva si sistemul ala "primitiv de abs" . Iar in mod normal din cate stiu eu in timp ce aerisesti sistemul pedala trebuie sa devina tare, altfel logic trebuie sa ai o "scapare" in sistem el fiind unul etans si vidat.

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

@Soso:

vezi ca la vitare se mai intampla un fenomen, pedala de frana este fixata de axul care contine pirghia care trage de cablu prin sistem colier, adica stransa cu un surub+piulita. Acest ansamblu este conceput defectuos in sensul ca se intampla ca pedala sa se invarta fara sa mai actioneze axul decat partial. Ideea e ca daca apuca sa derapeze peste ax, se duc si dintisorii care sint pe ax si oricat ai strange dupa aia, sansele sa alunece din nou sunt la fel de mari. Solutia, daca constati ca asta este problema: fixezi pedala pe pozitia initiala, strangi surubul de lfixare asiguri cu un punct de sudura, facut cu un MIG.

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

sa va spun rezolvarea

am gasit problema

deci am inceput cu skimbatul likidului de frana si aerisit bineinteles

am verificat frana spate,ok pistonase si saboti,autoreglabilul functioneaza bine

aerisit tot spatele inclusiv limitatorul

desfacut etririi curatat,aerisit,placute noi

desfacut pompa centrala de frana skimbat set garnituri,interior impecabil,aerisit

pocnitura de la capatul pedalei persista :P

am zis cai dau foc dar am ascultat cu ink 2 amici si am dibuit sursa

la capatul cursei se facea o presiune f mare in circuitul de franare si parghia limitatorului din spate pocnea si urca in sus cam 2 cm

bineinteles nu pierdea likid dar se pierdea presiunea din instalatie

am reglat cursa limitatorului mai scurta si nu mai pierd brusc pedala

deocamdata rotile de spate franeaza inaintea rotilor fata dar mai am ceva de facut si o rezolv

multumesc pt atentie si atasez o poza cu pompa si surubelul care am descoperit ca retine pistonasul pt circuitul fata in pozitia de lucru si se insurubeaza cu pedala apasata

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare