Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Conversie frana pe disc Suzuki Samurai

Farfarello

Postări Recomandate

Va reprezenta o etapa viitoare pentru proiectul Kaprun , si as dori niste sfaturi avizate.

Ca si avantaje din cate am citit pe tot felul e forum-uri ar fi eficienta franarii mai ales in cazul in care rotile sunt mai mari, rezistenta crescuta la umezeala, rezistenta crescuta in timp.

Ati trecut prin asa ceva? Pe ce variante ati mers?

Care ar fi etapele , exista mai multe stage-uri?

Multam.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Conversie frana pe disc Suzuki Samurai

Nu ma pricep la Samurai, dar ma pricep la ARO.

Inca nu am facut "modificarea" la cazanul meu, dar este in plan, si din tot ce am povestit cu oameni pe care ii respect si care au facut-o, va pot spune si voua ce stiu...

Pentru conversia puntii spate (rigida) de pe tamburi pe discuri, e oarecum destul de usor. Se dau jos talerii, iar in locul lor vine pusa o flansa facuta la strung - practic o "felie" de metal, care sa aiba o protruberanta pe care vine prins etrierul. Singurul ei scop este ca de la prinderea de pe punte (unde era talerul - deci facute gauri in flansa, pe aceleasi gauri pe care le are talerul) sa scoata "protruberanta aia" pe care vine pus etrierul.

Etrierul poate fi de orice vreti voi, conditia este sa fie "de spate" ca sa poti prinde cablul de frana de mana de el. Ar merge VW Golf 2 cu ABS sau VW Golf 3 (e acelasi). Merge si de altceva, daca poti prinde cablul de frana de mana de etrier.

Discul - conteaza sa bata la prezoanele de la janta - si eu personal o sa folosesc Discuri de Samurai de fata, pentru ARO pe spate. Cred ca puteti folosi lejer aceleasi discuri de pe fata si pe spate.

Acestea fiind zise, conectate conductele, aerisit, placute de frana, prins cablul de frana de mana si atat...

Avantajele, dupa parerea mea, ar fi ceva de genul:

- nu ramai fara frane dupa o trecere prin apa

- fiabilitate si autoreglaj (ARO nu are autoreglaj la tamburi, nu stiu daca Samurai are)

- franeaza mai bine (in special pt roti mari)

- mentenanta usoara pe viitor (consumabile, depanari)

Lista de cumparaturi, oarecum comuna, si pentru voi si pentru mine ar fi:

- discuri de frana (2 buc.) - Ex. Samurai fata

- etrieri si placutele aferente (2 buc) - Ex VW Golf 2 / 3

- Flansa de inlocuit talerul pentru prindere etrier - de confectionat.

Sper ca va ajuta cu ceva.

Link spre comentariu

La patrol exista o smecherie atirnata intre sasiu si punte, care, in functie de cit este de incarcata masina, regleaza frinarea pe spate. Nu ar trebui si o smecherie deaia???

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Bogdane - in calea samuraiului am descris destul de detaliat aceasta conversie

viewtopic.php?f=7&t=5194&start=120

functioneaza perfect

frana de mana hidraulica, de distribuitor de care zice Marcel nu ai nevoie - nu e masina de strada ci de concurs.

Aceasta conversia are numai avantaje si recomand tuturor suzukistilor saq o faca - ami ales ca nu este costisitoare.

Kitul - ala negru de la lowrange offroad, de butonul care blocheaza spatele in loc de frana de mana uita - am folosit si l-am scos imediat este extrem de incomod in teren. Etrieri si discuri de vitara - nu costa mult la dezmembrari - poti sa pui discuri si etrieri originali, sau pe cei originali de pe fara sa le muti pe spate si pe fata sa pui de vitara.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Suportii pentru etrieri de la lowrangeoffroad.com - 99 de dolari + transport

frana de mana hidraulica 70-80 de lire de pe ebay.co.uk

etrieri si discuri de vitara - 1-2 mil la dezmembrari

si daca nu faci singur - mai pui manopera

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

http://www.bc4x4.com/tech/2000/zukdiscs/zukdiscs.cfm

acest link am gasit eu legat de aceasta tema.... in mod normal se putea face din tamburul vechi toate piesele necesare pentru montarea discului de frana etc....

ma mai documentez....

Suzuki Samurai '95

1.3 69CP

bodylift 5 cm (homemade)

suspensionlift 5 cm (homemade)

cauciucuri simex 215/80/R15

si multe altele :)

Link spre comentariu

http://www.suzuki-samurai.nl/remmen/remmen-eng.html

aici aveti o descriere buna cum se poate confectiona suportii pentru montarea dicului de frana etc..

Suzuki Samurai '95

1.3 69CP

bodylift 5 cm (homemade)

Link spre comentariu

Daca ai frana de mana pe cardan e super ok

cotele de pe suportii mei

http://vitalies.users.photofile.ru/photo/vitalies/96027929/xlarge/106134863.jpg

http://vitalies.users.photofile.ru/photo/vitalies/96027929/xlarge/106134513.jpg

http://vitalies.users.photofile.ru/photo/vitalies/96027929/xlarge/106135954.jpg

http://vitalies.users.photofile.ru/photo/vitalies/96027929/xlarge/106135674.jpg

din tamburul vechi poti sa faci doar placinta (discul pe care se va fixa discul de frana) - cel din ultima poza. Suportul nu ai cum sa-l faci din vechiul tambur.

Link spre comentariu

furtune si conducte de frana - eu am folosit de tico. Daca faci suportul cum s-a descris in site-urile de mai sus vei avea nevoie de capac pentru rulmentul de la planetara - daca il faci ca pe al meu nu vei mai avea nevoie de piesa aceea.

Link spre comentariu

mai am si eu o intrebare are vre o relevanta adancimea de pe desen? daca da poti sa-mi spui cat e.

Mersi anticipat

Suzuki Samurai '95

1.3 69CP

bodylift 5 cm (homemade)

Link spre comentariu

mai am si eu o intrebare are vre o relevanta adancimea de pe desen? daca da poti sa-mi spui cat e.

Mersi anticipat

Are - este 4 mm , acolo vine rulmentul de la planetara spate caree este tinit in pozitie de acest suport. Tot suportul are grosimea de 8 mm.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Domnu Vitalies imi puteti spune exact grosimea materialului din pozele 1 si 2 ... va rog ...

Poza 1 = grosime ?

Poza 2 = grosime ?

Am vazut ceva legat de 8mm dar nu sunt sigur ...

Multumesc frumos ...

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Super fain - dupa ce l-am montat am uitat de problema franelor. Pana atunci ma rugam de sami sa franeze si el cat de cat.

grosimea ambelor piese este de 8 mm fiecare, 4 mm este adancumea santului pentru rulment.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare