NeRv1 Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Salutare, cine CUNOASTE va rog sa ma ajutati cu sfaturi ,idei cam cum se procedeaza. Am pe cineva acolo care o cumpara si care mi-o pune pe vapor asta nu e problema. Am inteles ca vaporul e undeva 600-800dolari pana la Amsterdam. Acuma...care e treaba cu taxele?? Cum sa fac sa fie taxa vamala cat mai mica? Dupa ce anume se iau ei? Cum se calculeaza? Pot face vreo combinatie mai buna? Sa o las pe numele celui care o trimite? Se mai platesc ceva taxe in port cand ridic masina? Ca sa ajung sa o inmatriculez pe RO am inteles ca de multe ori sunt probleme cu Euro asta de kkt, ce ma sfatuiti..o aduc direct sau o duc in Germania(am un verisor acolo), o inmatriculez acolo si apoi s-o aduc aici :p :sr Stiu ca sunt multe intrebari dar vreau sa stiu in ce ma bag ca nu-mi place sa ma arunc asa... :P :ha: Rog frumos cine a facut sau are pe cineva care stie sa ma sfatuiasca si pe mine/noi Multumesc :h5 Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfatturi masina adusa din America Stiu sigur ca te poate indruma @Dan Cilan.Din ce stiu eu mai avantajos este sa aduci masinile in Hamburg .Stiu ca mai trebuie sa fii atent cu omologarea modelelor sa nu ai surprize la RAR-ul romanesc. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Da , asa e cel mai bine ! Sa o aduci in Germania la Bremerhaven ( acolo trimit americanii masinile pentru Europa ) , vei plati taxe vamale 10 % din valoarea facturii si 19 % TVA. Apoi e mai bine sa o inmatriculezi la nemti , la noi cacatzii astia de la RAR numai probleme-ti vor face ! Ei spun ca pentru orice masina care se importa din afara uniunii trebuie efectuat un test dinamic la RAR Voluntari , pentru stabilirea normei de poluare ! Mie mi-au scos un Audi A4 QUATTRO din 2006 ( care e aproape Euro 5 ! ) Euro 3 !!! Si asta fara test dinamic !!! Pentru ca astia din Voluntari nu pot testa dinamic masini cu 4X4 permanent ! Au un singur stand de probe care invarte o singura axa ! Si mi-au dat din burta Euro 3 !!! :P P.S.Daca aduci masina pe punte ( si nu in container ) transportul e mai ieftin cu vreo 300 $. P.S.2 Daca te descurci sa-ti faci singur actele in vama , mai economisesti vreo 400-500 Euro ( atat iau comisionarii vamali germani , eu am lucrat cu Interfracht , firma serioasa) 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Aham...am inteles..dar in mare...cam la cat ma ajunge o masina sa spunem care dau pe ea acolo 5000 dolari? 5000 dolari+transport 600+ 10% - 500dolari + 19% (asta e din aia 5000??) 1000 = aproape 5000 euro plus 500 comisionari e 5500 euro. Corect? daca am gresit undeva aratati-mi. La asta se mai adauga si inmatric pe Germania, nu? ala cat costa? Multumesc mult Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Pai rezolva si tu sa-ti faca factura pe 3500 , toate taxele vor fi mai mici. La suma din factura se aplica 10 % plus taxele de transport.La suma care rezulta se aplica TVA 19 %. Exemplu : masina costa 1000 euro , Taxa vamala este 100 ( 10% ) , pe transport dai 500 euro total 1600 , la care se aplica TVA 19 % = 304 euro , deci total taxe = 404 euro. La o masina pe care acolo am dat 19.000 $ am platit taxe la nemti in jur de 4500 euro. 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Am uitat de inmatriculerea la nemti ! Nu e asa scumpa : 180 euro costa sa faci TUV ( echivalentul RAR ) si la Zullasung ( de unde ieie placutele cu numere ) vreo 60-70 euro. Mare atentie la TUV , daca masina nu e in baza de date ( cum am patit eu cu Toyota Camry !!! ) trebuie sa faci un test la Dusseldorf care e vreo 2500 Euro ! Mai bine o aduci acasa si faci test dinamic , care e "doar " 2600 RON ( aproape 700 euro ) ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Cel mai simplu e sa o aduci, nu platesti nici o taxa, o lasi inmatriculata pe cineva in state....si circuli in Romania cu numere de state. Nu ai vazut cati tzarani din Bosanci circula cu masini cu nr de state..... Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Ba da nello dar cum e cu asigurarea? ca Doamne fereste dau peste cineva si sa-l am pe constiinta?? Plus ca anumite masini chit ca platesti astea tot iesi mai bine si in plus daca mai aduci si marfa in ele..te scoti binisor.. Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America De la vama germana am inteles ca doar ofiterii americani cantonati in Germania au dreptul sa circule cu numere de State nelimitat , fara sa plateasca taxe. Cei care-si aduc masinile pentru concediu , doar 6 luni au dreptul sa circule in Europa. Dupa 6 luni numerele nu mai sunt valabile ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Dar daca cumperi masina de la privat ala nu are de unde sa elibereze factura, nu? cum se face? de mana?efectiv nu stiu...si dupa aia daca masina pret de piata e 10000 si tu pui 2000 cum fac astia? dupa ce isi dau seama?ca daca se iau dupa facturi se poate trece orice.. Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Daca iei masina de la privat se face contract de vanzare cumparare ( facut la calculator , nu de mana ! ) se cheama " Bill of sale " . Si scrii ce pret vrei acolo , dar nu trebuie sa sari calul prea tare caci cei de la vama germana au catalog de preturi si verifica ! Daca diferenta e mica ( la masini second se poate jongla mai bine ! ) nu zice nimeni nimic dar daca diferenta e mare te pune sa faci dovada platii , daca o faci prin transfer bancar e beton , nu au ce sa-ti faca ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Mda, dar la ei chiar e Fiscul asa rau ca-n filme? Ca daca e...le-ar conveni la o masina de 5000 sa treaca 3400 prin banca si 1600 cash, nu? Mai este o chestie pe care o stiam. Cei ce au acte de america pot aduce pe foaie de repatriere 2 masini la care nu se platesc taxe vamale, stiti ceva de asta? Daca gasesc pe cineva dispus oare as scapa de cei 10% +19%? :h5 Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Grosul nu e la 10+19% ,ci la taxa de inmatriculare din Romania;si eu urmaresc de mult piata din SUA si e bine ca avem discutia asta,dar marea problema e taxa noastra care poate dubla valoarea masinii. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Da...tocmai depinde ce masina vrei sa aduci..sunt unele care ar merge si unele care...sare taxa prin tavan. Poate baga la anu si la noi impozit pe masina si scapam..adik "scapam" , va fi taxa vreo 100 euro si impozit de 500 euro/an si ne-am scos... Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silviu4x4 Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America De la vama germana am inteles ca doar ofiterii americani cantonati in Germania au dreptul sa circule cu numere de State nelimitat , fara sa plateasca taxe. Cei care-si aduc masinile pentru concediu , doar 6 luni au dreptul sa circule in Europa. Dupa 6 luni numerele nu mai sunt valabile ! Si din ale mele träiri personale, un adaos. Sa schimbat legea, dupä ce ani de zile soldati americani stationati in Germania, aveau voie sä circule cum vroiau cu numere Americane, scäpänd de Tüv-ul si ordinea Germanä, le- au impus de ceva timp, sä isi inscrie "vapoarele" dupä sistemul German, cu numare Germane de evidentä, dar cu initialele USA pe numärului de inmatriculare. Una din putinele ultime baze USA, este in Würzburg unde am locuit. Toti GI circulau sub forma USA, dar la un timp dupä, am observat aceleas vapoare cu numere Germane si pe fäsia albasträ - Steaua Polarä si dedesubt USA + buline de TÜV si ASU (gazele) Germane. :hi Caut oameni cu interese comune, morale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Mda, dar la ei chiar e Fiscul asa rau ca-n filme? Ca daca e...le-ar conveni la o masina de 5000 sa treaca 3400 prin banca si 1600 cash, nu? Mai este o chestie pe care o stiam. Cei ce au acte de america pot aduce pe foaie de repatriere 2 masini la care nu se platesc taxe vamale, stiti ceva de asta? Daca gasesc pe cineva dispus oare as scapa de cei 10% +19%? :h5 Asa am facut si eu . La o masina second de 13800 $ am platit wire ( transfer ) 10.000 iar restul i-am dat cash. Taxele la nemti le-am platit dupa cei 10.000 din contract ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America 10.000 factura + 900 transport = baza impozitare (TVA si vama) si asta e valabil si in De. si in Ro. Si in Germania CHIAR nu poti sa inmatriculezi cu faruri, stopuri, centuri nestantate EU, la noi DA. FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Deci e mai bine la noi sa le inmatriculezi? nu prea mai inteleg :p :sr Dar stie cinevca aia ce am zis cu repatrierea? daca ai acte si scoti de repatriere am inteles ca ai voie la 2 masini fara sa platesti taxe vamale. Stie cineva ceva? Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: Sfaturi masina adusa din America Depinde ce masina vrei sa aduci. Daca aduci o masina facuta in Europa ( Audi , BMW , Volvo , Mercedes , VW ) nu vei avea probleme cu inmatriculatul in Germania. Daca aduci masini de origine americana e putin mai greu dar nu imposibil. 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate