pitonul Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Mutand cauciucurile, am observat o taietura . Uitandu-ma cu atentie, nu era taietura ci o fisura. Cauciucul era plin de astfel defisuri , dar car erau in toate directiile. Celelalte prezentau aceleasi tipuri de fisuri, mai putin roata de rezerva care nu a fost rulata. Cauciucurile au fost luate de noi din magazin asta vara si au un rulaj de cca. 6mii km. A mai avut cineva probleme de acest fel ? Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Re: Cooper stt MT nu are nimica,nu e preferabl dar e doar cauciucul exterior, si daca e bine prins de pliurle de ranforsare mai mergi asa pana se rod de tot fara probleme forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Re: Cooper stt MT Pitonule, cred ca nu trebuie sa-ti faci griji ...Gumele alea din cate stiu eu sunt moi ... iar alea cred ca sunt taieturi de pietre ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tractozaur Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Re: Cooper stt MT Aceleasi taieturi le-am capatat si eu pe Simex-uri dupa cateva escapade la munte :grin: ..., sunt de la pietre, don`t worry! :grin: :h5 Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 Re: Cooper stt MT @ Yonutz daca sunt de la pietre, sunt de la speciala de catarat la Suior 1000 , traseu facut de cateva ori ! Indiferent de cauza, liniste cu ele nu am . Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Re: Cooper stt MT uite cum vad eu problema asa cum am zis, bine nu e, dar nici rau cei care au avut simex resapat stiu ca sunt cauiucuri la care sar 2-3 crampoane si ajunge de nefolosit cei care au mers cu resapate mai ales pe caldura au avut unii surpriza ca s-a besicat intre pliuri si partea de rulalre si au aruncat (pe loc ) cauciucul poate nu e bine sa mergi cu masina aia pest 100km/h, dar nu e mare ingrijorare totusi daca va sari un crampon (maxim ce se poate intampla), cel mullt o sa ai pana (nu explozie, pt ca sub cauciucul de profil mai ai pliuri de ranforsare destul de multe cat sa nu treaca crapatura pana dincolo) daca vrei sa le schimbi, spune dimensiunea si un pret ca eu caut pt IMS ceva de acest gen si cu ala nu merg tare forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 Re: Cooper stt MT cristi, sunt atat de multe gauri ca te ingrozesti si nici nu poti aprecia cat sunt de adanci.daca te avantajeaza dimensiunea anvelopei ale tale vor fi :265/70/17 Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Re: Cooper stt MT cristi, sunt atat de multe gauri ca te ingrozesti si nici nu poti aprecia cat sunt de adanci.daca te avantajeaza dimensiunea anvelopei ale tale vor fi :265/70/17 au au nu am jante de 17 dar raman la parerea ca nu au nimic daca cauti p enet sa vezi cum e structurat un cauciuc iti dai seama ca nu sunt riscuri serioase straturile de ranforsare sunt in mai multe directii si sunt etanse si foarte rezistente adaosul de cauciuc in care se imprima modelul de rulare, este altceva si poate fi fisurat, nu are absolut nici o problema decat daca sar bucati...ceea ce la un cauciuc neresapa nu cred ca se va intampla forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Re: Cooper stt MT Ma dau si eu cu parerea. Nu sunt convins ca taieturile sunt de la pietre. In nici un caz de la pietrele de pe drumul catre Cota1000 de la Suior pentru ca alea sunt rotunde. Treabuia sa avem toti aceleasi taieturi. E posibil ca sa fie o problema cu compozitia anvelopei sau e vechi (din cate stiu eu, in Germania, daca anvelopa a stat pe stoc mai mult de 3 ani de la data fabricatiei, nu mai poate fi vanduta). Trebuie sa fie trecuta data fabricatiei. Verifica de curiozitate. Daca sunt noi, poate sunt facute in cine stie ce tara unde se face rabat de la calitate. Sau s-a depasit viteza stabilita pt ele. Oricum, nici eu nu cred ca ar putea un pericol crapaturile respective. Par oarecum superficiale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrn Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Re: Cooper stt MT Taieturi similare le-am gasit si eu cand curatam de pietre cauciucurile de iarna(dunlop grandtrek sj5 265/65/17) acum 6 luni. Toata lumea cu care am discutat la vremea respectiva isi dadea cu parerea ca ar fi de la pietre si totodata ca nu ar creea probleme in utilizare. Daca ne citeste cineva cu experienta mai mare in domeniu si eu astept o explicatie pertinenta . :ti LC 120 AT TEMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 Re: Cooper stt MT Max, nici eu nu am acuzat pietrele. Nu deschideam topicul.Din poze nu reiese adevarata imagine a fisurii. Ele au aspect de eruptii. Unde au data fabricatiei ? Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Re: Cooper stt MT Unde au data fabricatiei ? In mod normal, data fabricatiei este imprimata in lateral printre celelate texte. Formatul ei nu il mai stiu dar e posibil sa fie ceva de genul 2208 unde 22 e saptamana 22 din an si 08 este anul. Mai jos e un exemplu de la anvelopele Fulda: http://www.fulda.com/fulda_ro_ro/Images/how%20to%20read%20tyre_tcm421-4748.gif Marcajele tipice de pe o anvelop? sunt ilustrate: 1. L??imea sec?iunii anvelopei în mm. 2. Raportul dintre în?l?imea sec?iunii ?i l??imea sec?iunii în %. 3. Construc?ia anvelopei (R= Radial?). 4. Diametrul jantei în inch. 5. Capacitatea maxim? de înc?rcare (indice de sarcin?) 6. Simbol de vitez? 7. Anvelop? F?R? CAMER? DE AER. 8. Marc? ?i num?r aprobare tip ECE. 9. Amplasarea indicatorului de uzur? a benzii de rulare. 10. Caracteristici de iarn? M&S (Mud & Snow - Noroi & Z?pad?). 11. Testat? ?i calificat? pentru "Utilizare în condi?ii servere de iarnã cu zãpadã abundentã" 12. Data de fabrica?ie (s?pt?mâna, anul: deceniul 1990-1999 ). 13. Simbol de conformitate al Departamentului de Transport. 14. Cod produc?tor D.O.T. 15. ?ara de fabrica?ie. 16. Denumirea comercial?. 17. Detalii de construc?ie de anvelopei (D.O.T.). 18. Marcaj al sarcinii ?i presiunii (D.O.T.). 19. Tipul anvelopei (radial). 20. Marca impus? de reglement?rile SUA privind informarea consumatorului (Clasa de calitate). 21. Amplasarea indicatorului de uzur? al benzii de rulare pentru iarn?. Explica?ia marcajelor anvelopei: Pozi?ia 1: L??imea sec?iunii anvelopei este distan?a liniar? în milimetri dintre p?r?ile exterioare ale pere?ilor laterali ai unei anvelope umflate excluzând eleva?iile datorate etichet?rii (marcajelor), decora?iunile sau benzile de protec?ie sau jantele. Pozi?ia 2: În?l?imea sec?iunii este jum?tate din diferen?a dintre diametrul total ?i diametrul nominal al jantei. De-a lungul duratei de via?? a anvelopei, forma anvelopei s-a schimbat de la o anvelop? aproape circular? la una mai plat? ?i l??it?. Acest lucru a modificat coeficientul sau raportul de aspect (A/R) dintre în?l?imea sec?iunii anvelopei ?i l??imea sec?iunii de la 100% la 70%, 60%, 50%, ?i chiar mai mic. Pozi?ia 3: Construc?ia unei anvelope radiale este indicat? prin litera "R" din marcajul anvelopei de pe peretele lateral. Pozi?ia 4: Diametrele jantei au crescut în ultimele decenii. Dac? o jant? de 16" era considerat? excep?ional? acum 10 ani, ast?zi jantele de 16" sunt extrem de comune. Pozi?ia 5: Coeficientul de sarcin? al unei anvelope este o indica?ie numeric? a sarcinii maxime pe care o poate duce o anvelop? la viteza indicat? prin simbolul s?u de vitez? ?i la o presiune de umflare dat?. Totu?i, trebuie s? se ?in? seama c? to?i coeficien?ii de sarcin?, indiferent de simbolul de vitez? al anvelopei, sunt pentru o vitez? maxim? de 210 km/h (130 mph). Dup? aceast? vitez?, coeficientul de sarcin? maxim trebuie redus. Unele anvelope, în special cele cu coeficient ZR, nu au o descriere de func?ionare. În acest caz, se recomand? s? se consulte produc?torul de anvelope pentru a stabili sarcinile maxime aplicabile. Pozi?ia 6: Simbolul de vitez? al unei anvelope face parte din indicele de sarcin? ?i este o liter?, care indic? viteza maxim? la care anvelopa poate duce o sarcin? corespunz?toare indicelui s?u de sarcin? (cu excep?ia vitezelor de peste 210 km/h). Indicii de sarcin? ?i simbolurile de vitez? sunt înscrise pe ambii pere?i laterali ai anvelopelor. Primul num?r denot? capacitatea de înc?rcare a anvelopei în aplica?ii SIMPLE, iar cel de-al doilea num?r se refer? la anvelopele DUBLE. Pot fi montate anvelope M&S (de iarn?) cu un coeficient de vitez? mai mic decât cel al vehiculului. În unele ??ri este obligatorie amplasarea unui autocolant la vedere pentru ?ofer care s? indice viteza maxim? a anvelopei. Aceast? vitez? nu poate fi dep??it? cât timp sunt montate aceste anvelope. Pozi?ia 7: Termenul "TUBELESS" ("F?R? CAMER? DE AER") indic? faptul c? anvelopa se va utiliza f?r? camer? de aer. Pozi?ia 8: Marca ?i num?rul aprob?rii tip ECE confirm? c? anvelopa este conform? cu cerin?ele reglement?rii ECE R30. Pozi?ia 9: Arat? amplasarea indicatorilor de uzur? a benzii de rulare (1,6 mm în?l?ime) din ?an?urile principale ale benzii de rulare a anvelopei. Dac? anvelopa este uzat? pân? în punctul în care indicatorii de uzur? ai benzii de rulare se afl? la aceea?i în?l?ime cu nervurile adiacente ale benzii de rulare, atunci înseamn? c? anvelopa mai are o adâncime a benzii de rulare de numai 1,6mm. Trebuie s? înlocui?i imediat anvelopele, deoarece 1,6 mm este adâncimea minim? legal? a benzii de rulare. Pozi?ia 10: Literele "M&S" indic? faptul c? anvelopa este o anvelop? de iarn? sau are capacit??i pentru z?pad? ?i ghea??. Pozi?ia 11: Anvelopa a fost testat? pentru “utilizare sever? pe z?pad?” în conformitate cu procedurile de testare ISO, a fost g?sit? acceptabil? ?i este certificat? ca atare. Pozi?ia 12: Înainte de 2000, data de fabrica?ie a anvelopei era indicat? prin 3 cifre la sfâr?itul num?rului de serie, primele dou? reprezentând s?pt?mâna de fabrica?ie, cea de-a treia, anul de fabrica?ie. Deceniul, 1990 - 1999, este indicat prin ?. Începând din 2000, se utilizeaz? 4 cifre, cea de-a treia ?i a patra reprezentând împreun? anul de produc?ie. Pozi?ia 13: Simbolul "DOT" reprezint? conformitatea cu reglement?rile SUA privind anvelopele. Pozi?ia 14: Codul de produc?tor D.O.T. este o valoare codat? pentru construc?ia ?i identificarea anvelopei în conformitate cu reglement?rile SUA. Pozi?ia 15: ?ara de fabrica?ie indic? originea de fabrica?ie a anvelopei. Pozi?ia 16: Denumirea comercial? a anvelopei (include denumirea familiei ?i denumirea design-ului, ex. 'Carat Exelero', Carat Attiro', 'Diadem Linero', etc.). Pozi?ia 17: Detalii de construc?ie a anvelopei cerute de Departamentul de Transport al SUA (D.O.T.). Pozi?ia 18: Capacitatea maxim? de înc?rcare ?i presiunea de umflare în conformitate cu reglement?rile SUA, CANADA, ?I AUSTRALIA. Pozi?ia 19: Anvelopa are o construc?ie "RADIAL?". Pozi?ia 20: Marcaj impus de reglementarea SUA privind consumatorii pentru Clasificarea Uniform? a Calit??ii Anvelopelor (U.T.Q.G.). Pozi?ia 21: Arat? amplasarea indicatorilor de uzur? pentru iarn? a benzii de rulare (4 mm în?l?ime) din canelurile principale ale benzii de rulare a anvelopei. Dac? anvelopa este uzat? pân? în punctul în care indicatorii de uzur? pentru iarn? ai benzii de rulare se afl? la aceea?i în?l?ime cu nervurile adiacente ale benzii de rulare, atunci înseamn? c? anvelopa mai are o adâncime a benzii de rulare de numai 4mm. Se recomand? în general înlocuirea anvelopelor de iarn? cu o adâncime a profilului mai mic? de 4mm, pentru a garanta siguran?a optim? în condi?ii de iarn?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Re: Cooper stt MT Pai, Stt-ul este lansat relativ recent. Nu pot avea mai mult de 3 ani. Ca sa vezi cind au fost facute, cauta ceva de formatul din poza. Trebuie sa fie incercuite, ori cu un oval (ca in poza) ori intr-un cerc. Mai interesant ar fi sa ne spui unde sunt facute. Eu am cooper discoverer m+s de 3 ani, si sunt ca noi. E drept ca sunt aduse din america mami lor. I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 Re: Cooper stt MT Am fost pana la masina, dar pe fata anvelopei, cea cu scrisul alb nu are nimic care sa aduca a data, cat de codificata ar fi ea. Doar made in usa. Maine dau rezerva jos si ma uit si pe spate.Pana sa scriu eu, a scris si Marcel. In niste pastile am doar niste litere. Vad ca este acelasi sistem de datare ca la baterii. Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Re: Cooper stt MT am mai vazut asa ceva pe niste A/T-uri cumparate in 2008 pt C-classe si dupa vreo 5000 km aratau la fel... si ala a rulat DOAR pe sosea, si mai mult prin Polonia... explicatia a fost simpla.... pretul era cu 10% mai mic ca cica era stoc din 2007 si erau la reducere.... dupa ce am verificat inca odata gumele cu un baiat care vinde GoodYear am constatat ca erau produse in 2004.... si crapaturile apar de la imbatranirea cauciucului mai ales daca sunt stivuite unul peste altul si eventual in curtea vreunui depozit si in soare.... Pitonule... ar trebui sa te duci cu ele inapoi sa ti le schimbe... eu am incercat asta si mi-au servit-o ca atata timp catnu a facut galme si ruleaza corect nu au motiv sa mi le schimbe , plus ca ei nu stiu prin ce gropi am dat cumasina sipe ce drumuri am rulat.... etc. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrn Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Re: Cooper stt MT Am fost pana la masina, dar pe fata anvelopei, cea cu scrisul alb nu are nimic care sa aduca a data, cat de codificata ar fi ea. Doar made in usa. Maine dau rezerva jos si ma uit si pe spate.Pana sa scriu eu, a scris si Marcel. In niste pastile am doar niste litere. Vad ca este acelasi sistem de datare ca la baterii. Data fabricatiei este inscrisa doar pe o parte. Vezi pe interior. La toate anvelopele au aparut crapaturile ? LC 120 AT TEMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted October 8, 2009 Author Share Posted October 8, 2009 Re: Cooper stt MT In seara asta am inlocuit toate rotile si am putut observa data fabricatiei care era marcata pe spatele anvelopei. Sunt proaspete si sunt doua loturi :0309 si 0609. Voi lua legatura si cu vanzatorul sa vedem ce explicatie are si ce s-ar putea face. Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts