Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Off-road in Dobrogea - Comunitatea

Forte

Postări Recomandate

Re: Off-road in Dobrogea!

Off-topic: Se doreste organizarea acestei sectiuni din forum, va rog sa va spuneti parerea:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?60922-Propunere-ptr-organizarea-acestei-sectiuni

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2,5k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si mie mi se rupe inima de 1.5 ani de experiente frumoase si sunt si mai trist pentru ca viitorul nu se anunta prea roz! Este ca si cum ni se propune sa taiam copacul pentru a pune in loc flori de plastic!

----------------------

Off-topic: Sambata mi-a facut capul patrat Undercover cu noul sau IPHONE4, ieri ... GcBadea l-a donat cu generozitate ca premiu/comoara pentru JCI PLAY 4x4 ... asa ca suntem interesati sa cumparam 2 bucati! De unde si cu cat?

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Bine am ajuns ... am fost la off-road MARTI, Navodari-Piatra-Casian-Cheia-Manastirea Casian ... nu am fost singur, am fost cu Luci/Hilux si Sorin/Frontera ... le-am facut botezul la "Off-road in Dobrogea" ... Daca le vedeati fetele, intelegeati cat de fericiti sunt! Ne-am distrat super! Vineri ... revenim in zona sa punem indiciile pentu puzzle!

Desi este vorba de pregatirea JCI PLAY 4x4 nu am scris pe topicul lui pentru ca vreau sa va spun voua, celor care participati la iesirile de la "Off-road in Dobrogea":

Am mare nevoie de voi, este interes maxim pentru a participa la aceasta iesire! Va rog veniti! Sa-mi spuneti daca puteti veni si cate locuri libere aveti in masina pentru cei inscrisi la eveniment!

Incredibil, participa dealeri auto locali, dar din pacate au putine masini disponibile, peste 20 de oameni din presa scrisa si televiziunile locale. Am cunoscut pana acum o gramada de oameni care au masini de teren, dar din pacate nu stiau de iesirile noastre, iar pe viitor ni se vor alatura!

Cand am decis sa ma implic in organizarea acestui eveniment, am fost sigur ca voi investi timp si bani si ca nu voi obtine nimic in schimb. Acum am inteles ca fericirea de pe fetele celor care gusta off-road-ul este nepretuita si in plus vom capata noi membrii pentru forum si vom fi mult mai cunoscuti in Cta! O fi bine, o fi rau?!

Editat de Forte
Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Fac inca o incercare de pastra traditia de a ne intalni joi seara la ora 20.00 la un peco din Cta. De data aceasta ne intalnim la OMV Dobrogea si vorbim despre iesirile trecute si viitoare, dar mai ales despre iesirea de sambata aceasta!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Am mare nevoie de voi, este interes maxim pentru a participa la aceasta iesire! Va rog veniti! Sa-mi spuneti daca puteti veni si cate locuri libere aveti in masina pentru cei inscrisi la eveniment!

Avem deja o lista cu cei care au declarat pe forum ca pot veni:

1. Forte - 2-3 locuri

2. MarianMario - 2-4 locuri

3. Bodi 2-3 locuri

4. GabyM 2-3 locuri

5. DigitalChris 3 locuri

6. SmartMind 2-3 locuri

7. GcBadea 1 loc

Dupa cum bine stiti convocarea la iesirile de sambata se face aici pe forum si uneori prin SMS. Dar pentru ca acum situatia este grava si serioasa, am pus mana pe telefon si v-am sunat, daca inca nu v-am sunat ... va voi suna ...

In urma discutiilor telefonice am completat lista cu:

8. MMC 1 loc

9. Rallyman 3 locuri

10. GLV 5 locuri

11. Sorin / Chevrolet 1-3 locuri

Au fost persoane care desi au inteles ce este JCI Constanta, vor sa stie cine sunt membrii, simpatizantii, adica persoanele care vor participa efectiv la aceasta intalnire. Ca sa inteleaga daca ii intereseaza sau nu sa participe la o astfel de intalnire. Am o lista partiala cu participantii, dar nu o voi publica pe forum, daca o doriti va rog sa-mi dati un e-mail la forte_ro@yahoo.com

Mai multi mi-au pus problema intoarcerii in oras cat mai rapida, asa ca probabil va trebui sa avem un microbuz pentru intoarcere!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Vin si eu joi la OMV Dobrogea la 20.00. Ma primiti?

Inca odata il rog pe Forte sa ma sune daca poate sa ma lamuresc cu niste aspecte.

Multumesc

Gabi

0742050084

Stii de ce nu te sunam ... pentru ca mai avem un Gabi si are tot Mazda ... si vorbisem cu el ca am deja numarul in telefon, ieri am observat ca este alt numar si dupa timbrul vocal ... este o alta persoana! Bine ai venit la "Off-road in Dobrogea"!

sorinct ... bine ai venit ... reprezentantul Constantei la Impotmoliada ... :br

Vine si Cosmir?

-------

Avem 2 masini de 8 locuri(una a mea si una de la ActiveTraining) care vor lua paritipantii de la Manastirea Casian in cazul in care vrea cineva sa plece mai devreme, dar este pacat sa sariti peste masa!

Lista:

1. Forte - 2-3 locuri

3. Bodi 2-3 locuri

4. GabyM 2-3 locuri

5. DigitalChris 3 locuri

6. SmartMind 2-3 locuri

7. GcBadea 1 loc

8. MMC 1 loc

9. Rallyman 3 locuri

10. GLV 5 locuri

11. Sorin / Chevrolet 1-3 locuri

12. Luci / Hilux 3 locuri

13. Sorin / Frontera 2-3 locuri

14. Make 2 locuri

15. Samir / Pajero lung 3 locuri

16. MarianGh 3 locuri

Liviu ... nu si-a facut inca IMS-ul, dar cauta o solutie sa vina cu un prieten. Am si 2 "muncitori" convinsi: Undercover si Florin ... sper sa inteleaga ca o sa le para rau daca nu participa! Kherim are masina desfacuta! Rudolf a programat un weekend casnic cu probleme specifice! Dan03 merge la un botez, dar din pacate nu la Manastirea Casian! Avantra si-a vandut masina, dar se gandeste la "suna un prieten"! Gotca are masina la Tulcea pentru ca face naveta cu ea la Chilia Veche ... deci clar avem unde sa mergem in delta la primavara! Nu stiu cum sa dau de SirAxi?!

Urmeaza sa dau alte telefoane la fel de importante ... dar acum trebuie sa-l incarc!

:tk:cl

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Re: Off-road in Dobrogea - Comunitatea

Deci sambata vin si eu. Am un loc in masina. Vin si domnisoare cu noi?:wink:

Vin! Pe cea echipata profi de off-road (fusta mini, tocuri cui) ... ti-o dam tie ... :ha:

Am continuat cu telefoanele ... Serban si-a luat masina! Vine diseara la OMV si o vom vedea! Morsa vrea sa-si vanda Patrol-ul, i-am recomandat sa vina sambata si poate il vinde, nu putea vorbi, era ocupat! Incerca sa ajunga diseara! Plummer este mereu alaturi de noi! Cosmir are o problema delicata, vrea sa vina, dar s-ar putea sa nu poata! Cu MCM am vorbit multe vrute si ne-vrute ... acum face tot posibilul sa vina si el! Ery este in delegatie, dar spera sa se intoarca in weekend! Dalex ... cu al sau Duster este plecat din Cta in weekend ... chiar imi pare rau ca lipseste ... in schimb vin colegii lui din presa scrisa.

17. Serban 2-3 locuri (motor 5.9)

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Vine si "bunica" cu Y61 lung bancheta spate libera

Este o veste super ... acum avem asigurata si distractia!

----------------------

Am deschis un nou topic pentru o iesire after hours, after party:

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Fac inca o incercare de pastra traditia de a ne intalni joi seara la ora 20.00 la un peco din Cta. De data aceasta ne intalnim la OMV Dobrogea si vorbim despre iesirile trecute si viitoare, dar mai ales despre iesirea de sambata aceasta!

Am plecat la intalnire!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

In urma intalnirii din aceasta seara lista sufera cateva modificari:

1. Forte - 2-3 locuri

3. Bodi 2-3 locuri

4. GabyM 2-3 locuri

5. DigitalChris 3 locuri

6. SmartMind 2-3 locuri

7. GcBadea 1 loc

8. MMC 1 loc

9. Rallyman 3 locuri

10. GLV 5 locuri

11. Sorinct / Chevrolet 1-3 locuri ???

12. Luci / Hilux 3 locuri

13. Sorin / Frontera 2-3 locuri

14. Make 2 locuri

15. Samir / Pajero lung 3 locuri

16. MarianGh 3 locuri

17. Serban 2-3 locuri ???

18. Cosmir 3-4 locuri

19. Liviu_Nyc 1 loc

20. Bogdancta 2-3 locuri?

21. Paul&Sabin 2-3 locuri - DACIA DUSTER4x4

22. Undercover/Zero 2-3 locuri

23. Dudu 2-3 locuri

Daca prezenta ar fi exemplara ... am reusi sa inghesuim 54 de participanti!

Lista din auzite, nu am informatiile de pe site-ul de inscriere!

Watcher

Bunica

Jorj

Razvanutza

Editat de Forte
Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

cateva reguli generale pentru cei care ies pt prima oara off

1. SIGURANTA E PE PRIMU LOC, ORICE AR FI! FII ATENT, FII CONSTIENT SI FOLOSESTE-TI CAPUL! GANDESTE INAINTE SA ACTIONEZI! INTOTDEAUNA PLEACA DE LA PREMIZA CA SE VA INTAMPLA TOT CEEA CE SE POATE MAI RAU! NICIODATA nu sta in preajma unui vehicul in miscare, nu scoate maini pe geam, picioare sau alte parti ale corpului. NU merge pe scarite, pe sub masina, pe masina sau atarnat de masina... EXISTA DOAR DOUA pozitii in ceea ce priveste o masina - INAUNTRU CU CENTURA, sau LA DISTANTA MARE, in afara masinii.

2. ESTI RESPONSABIL PENTRU MASINA DIN URMA TA. Intotdeauna trebuie sa stii ce face masina din spatele tau, si sa o urmaresti in oglinzi. Daca nu o mai vezi in oglinzi, opresti IMEDIAT, si o astepti. Intre timp ii anunti si pe ceilalti (strigate, flashuri, claxoane, sau mai elegant CB daca exista, ori walkies... ). La TOATE intersectiile sau schimbarile de directie care presupun macar o alternativa, OPRESTI si astepti masina din spate, incat sa te asiguri ca vede pe unde o iei, incat sa te poata urma. Daca masina din spate se opreste, te opresti si tu, si astepti sa isi reia mersul. Daca sunt probleme, ajuti... Daca nu s-a stabilit in prealabil si in mod expres acest lucru, NU SPARGE GASCA, NU TE DESPARTI DE GRUP.

3. ATENTIE LA VITEZA! Limita de viteza (cel putin la ei, unde sunt mai civilizati...) este de 8mph sau 13 Km/h... ORICE AR FI, NU EXISTA MOTIVE SA MERGI REPEDE! NU SUNTEM LA RALLY - RAID, suntem la o plimbare... cu cat viteza creste, primul punct - SIGURANTA - este periclitat... si NU DOAR siguranta ta si ci a CELORLALTI... Asta ca sa nu mai spunem de uzura pieselor in miscare... FOLOSESTE EFICIENT treptele de viteza, acceleratia, franele, ambreiajul si cuplul motorului, pentru a mentine o viteza MICA si constanta.

4. RESPECTA MEDIUL INCONJURATOR!!!! In tarile civilzate exista ceea ce se numeste "Tread Lightly" (Umbla usor) un set de reguli/program/mod de gandire care invata soferii de masini de teren sa NU strice natura, si sa respecte mediul inconjurator. Asta inseamna sa nu treci cu masina peste un palc de flori de coltz, sau sa calci o caprioara! NU DISTRUGE NATURA!

5. INAINTE SA PLECI LA DRUM, sau dupa ce ai plecat la drum, fii constient ca soferii sunt diferiti, si masinile sunt diferite! Unii soferi pot fi mai experimentati, altii mai putin experimentati, la fel cum unele masini pot fi mai pregatite, iar altele mai putin pregatite. FII CALM, si RABDATOR cu cei tineri si novici! Asigura-te ca TOATA LUMEA stie despre ce va fi vorba, despre traseu, despre dificultate si despre ritmul in care se merge... DACA situatia din teren e mai albastra, intervine CALMUL SI RABDAREA, astfel incat toata lumea ce ia parte la iesire sa se bucure si sa se simta bine.

6. Daca vezi ceva interesant, un peisaj, niste flori, sau un izvor, sau mai stiu eu ce, poti sa te OPRESTI, sa chemi si grupul si sa admirati impreuna... Tot ce se poate ca ceilalti sa nu fi vazut acel lucru, sa le fi scapat, dar sa vrea sa admire frumusetea codrilor patriei... sau a patriei pur si simplu... O calatorie nu inseamna doar sa ajungi la destinatie si inapoi, ci si sa te bucuri de drum...

7. ATENTIE LA CONSUMUL EXCESIV DE ALCOOL - Nu e nici o problema sa bei o bere... sau doua... sau trei... dar cand treci de zece sau cand incepi sa canti "Floricele pe campii" iar lumea se uita ciudat la tine... E CAZUL SA TE OPRESTI, si sa NU atentezi la siguranta celorlalti, incercand sa conduci, pentru ca "LASA CA MERGE".... PRIETENII NU ISI LASA PRIETENII SA CONDUCA BETZI... Cel mai bine totusi e ca bucuria alcoolului sa fie simtita cu moderatie si responsabilitate...

8. PROVIZII - NICIODATA NU SUNT PREA MULTE.... MANCARE si BAUTURA din belsug... dar MULT mai importante sunt UNELTELE, TRUSA DE SCULE, PIESE DE REZERVA si MECANICUL Cheesy - In caz de orice eventualitate... TOATE aceste provizii si chestii trebuiesc prinse FOARTE BINE in masina/portbagaj - NU VREM sa inceapa sa sara si sa ne cada in cap cand mergem prin teren accidentat.

9. STAREA TEHNICA A VEHICULULUI - ENORM de important... mai ales avand in vedere fiabilitatea romaneasca... si cu atat mai mult cu cat atunci cand se strica o piesa, strica si alta piesa, care dupa aia strica si alta piesa si tot asa... INTOTDEAUNA plecati intr-o expeditie, calatorie, aventura, iesire, plimbare, DOAR daca masina e in stare tehnica BUNA

10. Cunoaste-ti masina - PE DEDESUBT.... Asta inseamna sa stii unde e puntea spate, unde e grupul spate, sa stii unde e reductorul si cutia de viteze, si sa incerci sa protejezi toate aceste subansamble!

11. Cunoaste-ti unghiurile - Sudiaza unghiurile de atac si de degajare, si invata sa apreciezi ce rampe poti sa ataci si unde nu poti. Fii FOARTE ATENT si la unghiul ventral - nu vrei sa pui masina pe burta, sau sa o lovesti pe dedesubt!

12. INTOTDEAUNA, ORICE AR FI, lasa CAT MAI MULT LOC intre tine, si MASINA DIN FATA.... Daca masina din fata se opreste brusc, face o manevra brusca, incearca sa urce un deal si NU reuseste, si curge inapoi la vale, este foarte important sa fii departe de ea, incat sa aiba loc de manevra. NU iti fa griji, cel ce conduce in fata ta VA AVEA GRIJA DE TINE, sa nu ramai in urma, si nu te va lasa sa te ratacesti!

13. CAND AI CEL MAI MIC DUBIU -- OPRESTI, te dai jos, si inspectezi la pas terenul din fata ta... FOARTE important pentru zonele cu noroi - NU stii cat de adanc poate fi, daca e mlastina, cat de tare e pamantul, etc etc... Daca nu ai experienta indelungata SI CHIAR DACA AI, e mult mai sigur sa te opresti, te dai jos si inspectezi! ESTE CRUCIAL la trecerile prin vad... NICIODATA nu intri cu masina intr-o apa, fara sa fi intrat cu piciorul... daca tu nu poti, fii sigur ca nici masina nu poate... STUDIAZA malurile, si FUNDUL APEI - daca este prea moale te vei afunda... si nu cred ca vrei asta... CAND URCI UN DEAL, INTOTDEAUNA - urca-l la picior intai, si studiaza ceea ce este dincolo de el!!!! Poate fi un santz urias, poate fi o buturuga taiata, sau mlastina... sau prapastie sau o gaura neagra... INTOTDEAUNA urca dealul la picior, si abia apoi cu masina... cand ai avant si urci deja cu o viteza, daca nu stii ce te asteapta, cazi in groapa... si... ai toate sansele sa ramai acolo!

14. NU BAGA DEJTELE PRIN VOLAN, NU INCOLACI MAINILE AIUERA PRIN VOLAN... VOLANUL se apuca si se manevreaza DOAR de coroana sa exterioara FARA sa iti bagi degetele prin el, sub NICI o forma... Miscari bruste de volan in urma configuratiei terenului pot foarte lesne rezulta in degete sau chiar maini rupte...

15. MERGI DREPT cand URCI sau cand COBORI o panta - EVITA pe cat posibil traiectoriile DIAGONALE, pentru ca TE POTI RASTURNA... La urcare e o problema ceva mai mica, poti sa ataci culmea dealului USOR OBLIC - DAR NU EXAGERA!!!! Coborarile in schimb NU SE FAC PE DIAGONALA, TE POTI RASTURNA FOARTE FOARTE FOARTE USOR!!!

16. CENTURA DE SIGURANTA!!!! - Daca te rastorni nu vrei sa zbori prin masina... si reciteste punctul 1. ORICE AR FI SIGURANTA TA SI A CELORLALTI DIN JUR este PRIMORDIALA

17. PASTREAZA MEDIUL CURAT!!! INTOTDEAUNA, si repet INTOTDEAUNA, STRANGE TOATE TOATE TOATE TOATE GUNOAIELE!!!! Gradul nostru de civilizatie trebuie sa fie mai presus de gunoaiele si sticlele de bere lasate in urma!!! STRANGI TOTUL, INCLUSIV mucurile de tzigara... In urma noastra natura trebuie sa ramana CEL PUTIN la fel de CURATA precum ERA! DACA VEZI urmele unor homo sapiens care au aruncat tot felul de mizerii, LE STRANGI FRUMUSEL SI PE ALEA, in sacul special pentru gunoaie...

18. Cere premisiune inainte de a merge pe un domeniu privat... Proprietarul se poate supara in caz contrar... NU atenta la animalele domestice, sau nedomestice, si lasa portile exact asa cum le-ai gasit.

19. RESPECTA ANIMALELE. Opreste-te, priveste, fa poze, DAR NU DERANJA sau ALERGA ca dementul prin padure dupa animale. Au o viata si ele si trebuie sa le respectam.

20. RESPECTA SI OAMENII... Trecatorii, cei care merg la pas, biciclistii, astia pe cai, ciobanii, etc.... OPRESTE, lasa-i sa treaca, si apoi continua... INTOTDEAUNA pleaca de la premiza ca tu NU ai prioritate.

21. NICIODATA nu condu un alt vehicul, decat daca ti s-a cerut acest lucru in mod expres. Poti fi raspunzator pentru eventualele pagube produse... Ai

masina ta, poti sa o strici... dar nu o strica pe a altcuiva!

22. CAND SUNT COPII PRIN ZONA!!!! INTOTDEAUNA pleaca de la ideea ca vor incerca sa fuga SPRE masina, SUB masina si asa mai departe!!! Fii foarte atent cand dai cu spatele, astia mici nu-i vezi in oglinda, roaga pe cineva sa se asigure ca totul e in regula...road si poate Forte le mai modifica putin conform cerintelor.

rog moderatorii sa-mi scuze capsLock de data asta .multumesc

sper ca le veti primi si imprimate pt fiecare sofer .distractie placuta

Chevrolet Tahoe 5.7 Chevrolet Suburban 6,2 turbo diesel -,,se scurteaza,,

ARO 243 2.4 Vitara 1,6

Link spre comentariu

Acum m-am intors de la traseu ... era totul inghetat asa ca a fost destul de usor, noroiul nu se vedea. Sambata sper sa fie mai uda situatia ... stiu ca va place la nebunie noroiul! Se anunta si un pic de ploaie!

Am plasat indiciile, sunt 6 pauze active, in care oamenii coboara din masini si impreuna cu echipa rezolva o tema si ca recompensa primesc un indiciu ... in final veti avea harta comorii si ...

Cu o singura masina si 5 oameni in ea, cu plasat indicii, am reusit sa facem traseul in 4.5ore! Maine avem la dispozitie 5-6ore, la 30+ masini ... o sa fie nevoie sa tragem tare!

Abia astept sa vina ziua de maine ... am si o surpriza pentru voi, dar este surpriza!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

La prima tura facuta de noi in Dobrogea in OCTOMBRIE 2009 (Forte, GcBadea, GLV si Undercover) ... am facut aproape acelasi traseu! Asa ca incepatorii vor avea acelasi traseu de initiere ...

Stati linistiti ca va fi mult mai usor ... pentru ca vrem sa ne intoarcem intregi acasa!

ATENTIE! INTALNIREA PENTRU SOFERI ESTE LA ORA 7.45 IN PARCAREA DE LA AQUAMAGIC CU MASINILE PREGATITE!

NU MAI OPRIM LA PECO!

Editat de Yonutz
Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare