worldscape Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 mandrii posesori de Veverite va rog sa va exprimati... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... Te bate gindul sa iti iei o veverita? Eu deocamdata ma abtin, am masina de prea putin timp ca sa spun ca e fiabila (adica a mea in particular). Totusi "studiul de piata" care a precedat achziitia a avut in vedere si fiabilitatea si nu am descoperit probleme mari. Cea mai mare pe care am gasit-o e jocul in volan din cauza uzurii rulmentilor de la articulatia sferica de pe fata. Problema e usor de diagnosticat si relativ usor de rezolvat. Uite aici niste pareri: http://www.carsurvey.org/reviews/suzuki/jimny/ Cam ce s-au plins oamenii a fost ca s-au rasturant cu ele in curbe, dar Jimny e masina de teren, nu de raliu. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Octombrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... acesta este un On-Topic unde se asteapta parerile posesorilor de Suzuki-uri preparate sau nupt Off-Road... si este in interesul tuturor celor care vor sa-si achizitioneze una sau au deja si nu sunt foarte in cunostiinta de cauza ce si cum depre ea/ele... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vetx Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... am maisna de 1 luna,,,sunt placut surprins cat poate fi de sprintena in teren,la un consum rezonabil de combustibil...e o masina ecxelenta de lucru ,de iesiri dar si de oras...o masina ieftina cu performante in teren f bune ,,,cel putin pe mine nu m-a dezamagit pana acum,,,,,,punct slab TABLA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... Eu m-as rezuma doar la masinile stock. In cazul celor preparate, fiabilitate depinde mult de suma investita, priceperea celor care au facut modificarile, calitatea pieselor, etc. Spre exemplu, o masina cu cauciucuri mai mari, e clar ca va uza transmisia/articulatiile mai repede decit una stock. Eu nu am luat masina pentru off-road in sensul de concurs/trial, ci pentru excursii prin tara pe drumuri mai putin asfaltate. Later edit: intra-adevar tabla nu e galvanizata, dar se poate rezolva. Eu am folosit grund din ala de se da direct peste rugina (am gasit in Hornbach) + antifon cauciucat, 2 straturi din fiecare. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... eu am samuraiul de 1 an si in afara de 1 rulment la grup si vreo 2 cruci cardanice nu am schimbat nimic. Masina vede teren saptaminal si pot sa zic ca pe unde am urcat cu motocicleta am urcat si cu masina. Tabla nu echiar asa penala, adica intr-un an de zile singura reparatie la tabla care am facut-o a fost sa ii schimb panoul din porbagaj de deasupra de rezervor, si asta a fost mai mult moft ptr ca am vrut sa il fac detasabil. In privinta consumului: in teren cat vrea sau in functie de bocanc, iar pe asfalt in jur de 8% Concluzie: este o masina fiabila pe care daca o ingrijesti cum trebuie nu iti face probleme, se gasesc multe piese second iar piesele noi nu sunt scumpe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... eu am vitara din februarie si in afara de consumabile si piese distruse din prostia mea, nu am avut probleme de nici o culoare, singure piese care nu le consider neaparat consumabile, schimbate au fost cele 2 cabluri de frana de mana. In rest, totul ok. Cu rugina n am avut probleme pt ca nu avea mai deloc si oricum cand am achizitionat o, am antifonat o n draci. Motorul, transmisia, frane s.a.m.d functioneaza impecabil, chiar daca masina este din '91. In concluzie, din punctul meu de vedere, este o masina extrem de fiabila si daca o ingrijesti, te si rasplateste. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... daca ai grija de ele sunt foarte fiabie iar daca nu poti sa rupi orice pe ele pana acum am avut probleme cu crucile cardanice si directia (cumparat cu aceste probleme) +reductor distrus din neglijenta mea ...(mea culpa) in rest numai de bine in teren se descurca foarte bine (parerea mea) samurai modificat !! Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan1323 Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... Cum ai distrus cutia de transfer ? Eu iam schimbat pinioanele si mi sa parut o piesa foarte simpla si fiabila. Oricum al meu a fost preparat in germania si in afara de usi care au macaralele defecte, masina este beton dupa mai multe iesiri in offroad hard. Am rasturnat-o de cateva ori si am escaladat locuri incredibile cu ea. Tocmai iam schimbat rapoartele in cutia de transfer ca sa nu mai chinui ambreiajul, si sper sa ii cresc fiabilitatea. Samurai metis Pajero 2.8 scurt KQ Spider CAN_AM Discovery 3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... nu am verificat uleiul si sa dus rulmenti si semeringi toti Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... Ma bag si eu in seama, desi poate nu este cazul aici, dar ce vreau sa laud este un szk Swift pe care l-am avut pana anul asta. L-am vandut din prostie ca tineam masina degeaba, de fapt nici nu l-am vandut.. l-am schimbat cu o rulota super. Va spun ca masina mai fiabila decat aia nu am avut si nici nu o sa mai am.. 6 ani i-am dat in gura si nu s-a stricat nimic, luata de noua in 2002, 86 CP la 840 kg.. Faceam naveta pana la Arad, unde eram student, lunar timp de 6 ani si de putine ori m-a depasit vreo masina in 580 km. Imi puneam mintea pe la intersectii (deh.. eram mai tanar) si mai faceam cate o liniuta. Am batut Land Rover Range Rover, Saxo VTS etc, o duceam la service regulat pt un control.. nu a trebuit sa-i schimb nici macat un pivot.. I-am dat tot timpul ce a trebuit si m-a slujit saraca, dar schimbam uleiul la 8000 km.. , nu mai spun ca uitam sa-i pun benzina. Tot ce a trebuit sa-i fac in perioada asta a fost sa-i schimb toba :P Nevasta-mea avea atunci Freelander V6 care consuma cat o rafinarie. Odata cu casatoria am facut si schimb de marci.. Ea a vazut fiabilitatea unui Suzuki si si-a luat un Grand Vitara, iar eu am trecut la Freelander, dar diesel :wink: Pana acum masina e ok, dar ma enerveaza ca acum, la 78 000 km trebuie sa-i schimb amortizoarele. De motor nu zic nimic ca e de Xsara, dar e ok.. Samuraiul meu "fost" intra la categoria masini modificate, dar era destul de fiabil si el si motorul suna bine atunci cand vroia el sa mearga rotund :grin: . Am terminat Namoloasa la categoria extrem si tot ce am lucrat la el in timpul concursului a fost sa-i schimb o bujie si s-a stricat contactul. In rest probleme cu alimentarea, dar nu i-au cazut arcurile desi i-am rupt fashul.. Maama, cat am mai scris... In concluzie la un Suzuki da-i ce-i trebuie si va merge.. Daca il respecti te va respecta si el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... In concluzie la un Suzuki da-i ce-i trebuie si va merge.. Daca o respecti te va respecta si el. :g :g cam asa ceva daca ai grija de ea va merge mult si bine off-topic: la motociclete la fel am un suzuki rm 80 in 2 ani nu am schimbat decat o bobina si o bujie si merge ca la inceput Suzuki :way of life :1 Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... eu am vitara de anu trecut din septembrie,am schimbat o gramada de pinioane si rulmenti in cutie PENTRU LINISTEA MEA,si PERFORMANTE MARITE,in rest nimic(consumabilele se subinteleg) deci eu zic ca sunt foarte fiabile suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... noi suntem multi... dar ne stringem foarte greu :ha: sau atat de fiabile is masinile astea incit nici nu trebuie sa o mai spunem :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uzi Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... Eu am vitara de aproape un an si sunt foarte multumit e o masina adevarata nu te lasa la greu . nu as dao pe nici o alta masina desi mi sa oferit la schimb un bmw318 si un a4 am refuzat fara sa stau pe ganduri Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... si eu sunt extrem de multumit de Samuraiul meu....merg cu el toata ziua....si pe asfalt si pe langa el....cine a fost cu mine....stie cum merg....de cand il am i-am schimbat o cruce de cardan....avea joc cand am luat masina....cablul de frana de mana...cablul de kilometraj....placute de farana...uleiuri peste tot......si pivortii.....in rest nici o problema...... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... Daca ii dai ce trebuie la timp practic Samurai-ul (in cazul meu) este o masina indestructibila in conditii normale. Trebuie ca regulat sa-i verifici si schimbi uleiurile in motor/reductor/punti, filtrul de ulei. Si sunt de parere ca e bine sa faci o revizie generala cu schimburi cand o cumperi pentru ca nu stii 100 % ce a facut vechiul proprietar. Daca s-ar produce Suzuki Samurai din nou eu as fi un cumparator....deci recomand Suzuki. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... Il am de-un an si 12000KM... Nu te zgarci la consumabile (bucse, ulei, garnituri, carburant, filtre, distributie, amortizoare, etc.) Stau cu ochii pe el: senzori, compresie, aprindere, consum de ulei, suspensie frane etc.... Pana acum nu m-a dezamagit, ba din contra. Nici pe mine, nici pe familia mea pe care am carat-o pe toti coclaurii cu el. Nu-l brusca pe asfalt, nu e facut pentru asa ceva desi la "stop" esti poate primul care tasneste.. Nu e masina de asfalt. Du-l in teren, usurel, si vei fi uimit de ceea ce poate. Iar ca raport pret/performanta cred ca e una dintre cele mai usor de intretinut masini "stock". E o masinuta mica cu suflet MARE :grin: Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drxvet Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... nu vreau sa fiu rautacios .........dar exista vreo diferenta de fiabilitate intre sj samurai si santana ? ignorance is blessing Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... nu vreau sa fiu rautacios .........dar exista vreo diferenta de fiabilitate intre sj samurai si santana ? cele referite la tablarie santana a fost mai bine tratata la capitolul tablarie si nu sunt asa de ruginite suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... E frumos sa spui despre suzuki ca e fiabil si ca nu ti-au picat prea multe la el, atunci cand e masina ta :grin: Acelasi lucru l-as putea spune si eu despre al meu. Problema e ca nu am mai condus si alte masini de teren pentru a avea un termen de comparatie. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... am si eu samuraiul de un an de zile si ceva sincer este o masina placuta si impresionant de capabila la inceput cind am achizitionat-o am bagat destui bani in ea ca in oricare femeie :ha: dar sincer ma tot intreb de ce vreti sa scapati de veverite sunt cele mai bune dupa parerea mea calitate pret ,performanta lipsa cea mai mare este spatiul dar dupa parerea mea o familie cu un copil si bagaj incap linistit in aceasta masinuta nu in ultimul rind samuraiul este o masina pt hobby si pt cei pasionati de aventuri pe drumuri inguste sincer nu contest ca sunt si alte masini 4x4 mult mai capabile dar este o parere personala sper sa nu supar pe nimeni si nu cred ca degeaba japonezii i-au ales acest nume pacat ca nu l-au pastrat si pt actualul jimmi suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... am si eu samuraiul de un an de zile si ceva sincer este o masina placuta si impresionant de capabila la inceput cind am achizitionat-o am bagat destui bani in ea ca in oricare femeie :ha: dar sincer ma tot intreb de ce vreti sa scapati de veverite sunt cele mai bune dupa parerea mea calitate pret ,performanta lipsa cea mai mare este spatiul dar dupa parerea mea o familie cu un copil si bagaj incap linistit in aceasta masinuta nu in ultimul rind samuraiul este o masina pt hobby si pt cei pasionati de aventuri pe drumuri inguste sincer nu contest ca sunt si alte masini 4x4 mult mai capabile dar este o parere personala sper sa nu supar pe nimeni si nu cred ca degeaba japonezii i-au ales acest nume pacat ca nu l-au pastrat si pt actualul jimmi de familie nu prea merge ca nu ai siguranta pe solesele si la drum lung, si nici porcbagaj nu ai :grin: cu restu sunt intru totul de acord. pe unde samuraiul se poate strecura alte masini mai greu se descurca. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... la al meu a cedat MAP senzorul asta.....cred ca stau mai prost cele care sunt pe injectie.. Cred ca o masina buna e cea pe care o ai in ograda....ai face orice sa nu bata sa tacane....samd Acum depinde de fiecare om in parte cat de mult tine la masina lui si cat e dispus sa aloce pt ea (timp si bani) OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drxvet Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri... eu nu faceam o comparatie intre samurai si celelalte modele japoneze. intrebam doar care sunt diferentele intre sj samurai si santana- in afara de faptul ca sunt facute in tari diferite ignorance is blessing Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate