Max Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Ce profil de anvelope sunt recomandate in expeditiile care trec prin zone mari de desert? Masina grea , incarcata, drum lung, temperaturi ridicate, etc... AT? MT? Altele? Rog raspuns de la cei care au testat acest aspect. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Ce profil de anvelope sunt recomandate in desert? AT. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Ce profil de anvelope sunt recomandate in desert? N-am testat, asa ca nu ma incadrez sa dau sfaturi. Dar nici n-o sa ma duc vreodata, cel putin nu cu buna stiinta, cu MT-uri in desert, asa ca nici in viitor nu mai voi incadra :) Prin desert eu as intelege nisip cu/fara dune, pamant tare cu/fara pietre si combinatii intre ele. Anvelopa legendara pt. desert, in special pt. nisip, capabila sa preia sarcini f mari, capabila sa mearga f bine dezumflata este (mai degraba a fost) Michelin XS. Nu prea se mai fabrica/gaseste acum dar a ramas unitatea de masura. Ia uite cat poate sa duca: http://www.expeditionexchange.com/miche ... fclass.jpg :) Dezavantajele ei sunt slaba rezistenta pe flancuri (taieturi) si e foarte slaba pe ud (asfalt ud, pamant ud). Daca masina merge exclusiv in desert e ok, e o alegere f buna. Cum insa sunt greu de gasit, cum nu prea merita sa le iei pt. doar 2-3 mii de km desert si cum banuiesc ca n-o sa fii parasutat in desert si nici n-o sa schimbi anvelopele pe drum, tot AT-urile raman de baza. Plus un compresor de compresor ca o sa tot umfli/dezumfli la roti. Intr-un timp rasfoiam un forum 4x4 de lb engleza din UAE si chiar am urmarit ce anvelope foloseau. E vorba de http://www.me4x4.org - acum trebuie sa te inscrii, inainte mai puteai arunca un ochi, nu stiu daca nu cumva e cu aprobare acum. Dar uita-te in galeria de poze si vezi ce anvelope au ei, sunt peste 11.000 de poze: http://me4x4.org/index.php?module=mGallery2 Cred ca mai cald si mai mult nisip ca acolo nu prea exista in alta parte. Singurele chestii pe care tot insistau ei si pe care le tot repetau incepatorilor care voiau si ei calare pe dune erau: - sa nu aibe masina incarcata, in special pe acoperis (nici macar roof tent) - sa aibe un stegulet intr-un varf de bat (antena de CB e ok daca tine) ca sa fii vazut mai din timp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Ce profil de anvelope sunt recomandate in desert? Salut! pot saiti spun din propie experienta(trait si umblat cca2000km in sahara) ca este recomandat sa pui un cauciuc AT (deci nu foarte agresiv) dar foarte important sa aiba un flanc rezistent(cu un nr cit mai mare de pliuri , pinze) . Eu am avut BFG AT 235/75 15 cu 10 pliuri(de asta nu mai sunt chiar sigur 8 sau 10) cu camera , iar in ele aveam o,6 atm. Problemele care au fost erau legate de taieturi pe lateral (pietre ingropate in nisip , sau chiar portiuni cu foarte multa piatra) si explozia camerei din cauza incalziri foarte puternice) In momentul cind faceam pana(si nu numai) roata avea 60-80 grade , nu puteam sa tinem mina fara manuse pe ia . Ar fi important sa corelezi si dimensiunea cu puterea motorului pentru a proteja ambreajul si transmisia si foarte important din strinsoarea nisipului nu poti iesi fara placi de denisipare! Pe masinile localnicilor am vazut foarte multe anvelope Michelin nu foarte cunoscute noua ca model , mai de graba asemanatoare cu niste cauciucuri care pe la noi sunt pe ceva remorci agricole . Succes! Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei4x4 Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Re: Ce profil de anvelope sunt recomandate in desert? Cred ca BF Baja Belted sunt foarte bune.Sunt cele mai folosite la Dakar,Master Rally si la baja 1000 in Mexic.Sunt foarte rezistente ,designul la crampon este ca la mt dar la jumate de inalt si daca nu ma insel au si Kevlar inauntru. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Re: Ce profil de anvelope sunt recomandate in desert? Am vazut pe o duba 4x4 in Maroc un set de Michelin XZL, pareau vechi de cind duba, tari si fara moarte, montate pe split-rims. Duba era de la Meditel, o celula GSM mobila, probabil au stiut de ce ii pun cauciucurile astea pe ea. (erau de 7,50 x 16) Alte date despre cauciucurile astea: http://www.expeditionexchange.com/michelin/ Nu stiu totusi de unde putem face si noi rost de asa ceva :roll: Stiu ca australienii mai folosesc niste cauciucuri chinezesti cu tesatura de otel pe banda laterala, dar nu mai gasesc ce erau... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobo Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Re: Ce profil de anvelope sunt recomandate in desert? Alte date despre cauciucurile astea: http://www.expeditionexchange.com/michelin/ Nu stiu totusi de unde putem face si noi rost de asa ceva :roll: din astea se pot gasi aici la un pret rezonabil. din pacate nu stiu daca se pot aduce si alte dimensiuni in afara de 750R16. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate