Diesel Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Sunt in cautarea unor anvelope de iarna. In prezent masina e incaltata cu anvelope de vara Michelin 4X4 DIAMARIS 235/65 R 17 104 V cu care a venit de la livrare. Masina are aproximativ 2300kg la gol. De obicei masina circula cu 2- 3-4 persoane plus ceva bagaje. Am cautat anvelope de iarna dar am observat ca indicele de greutate difera. Mai exact, am gasit anvelope ContiCrosscontact 235/65R17 108H XL. Din cate am inteles sunt ranforsate pentru o greutate mai mare. As ruga pe cineva sa-mi explice importanta indicelui de greutate in alegerea anvelopei la un SUV? Pana acum cand cumparam anvelope pentru masini obisnuite ma uitam doar la dimensiuni, profil, indice de viteza si ...atat. Ma gandesc ca indicele de greutate a anvelopelor din dotarea de serie e ok...dar e recomandabil sa caut anvelope cu indice de greutate mai mare la achizitionarea anvelopelor de iarna sau vara? Care ar fi avantajele? Ce aduce ranforsarea anvelopelor? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Indice de greutate anvelope - Vw Touareg Indicele de greutate 107 inseamna 975kg iar 108 inseamna 1000kg, adica tot aia e. Nu conteaza cat are masina la gol sau cat o incarci ci cat e sarcina maxima admisa pe puntea spate (sau pe puntea la care voaloarea e mai mare) - asta se ia in calcul la stabilirea indicelui de greutate necesar. Nu conteazsa ca e un SUV sau microbuz sau etc. Ar trebui sa gasesti in manualul de utilizare care e indicele de greutate. Daca nu scrie, inseamna ca nu trebuie sa-ti faci griji, la dimensiunea recomandata minimum indicelui de greutate al anvelopelor de pe piata e acoperitor. Daca scrie, e bine sa fii pe undeva pe acolo, in niciun caz sub. Mai mare e ok dar costa mai mult. Sufixul XL inseamna eXtra Load. Adica anvelopa e facuta sa duca mai mult decat greutatea normala pentru o anvelopa de dimensiunile acelea. De obicei se face confuzia intre "ranforsate" cu sensul de intarite si ReinForced (simbolizat RF - tot ca sufix, in loc de XL sau in loc de nimic). In cazul de fata anv Conti de iarna ar fi avut, probabil, tot indicele 107, dar pt ca au fost intarite (pe flancuri) s-au incadrat la 108. Deci tu vei avea niste anvelope XL, capabile sa fie incarcate mai mult, nu conteaza ca-s de iarna sau vara. In principiu, daca in manualul de utilizare nu scrie ca trebuie neaparat XL, n-ar trebui sa iei pt. ca: - sunt mai scumpe - in general se umfla la pres mai mare decat aceasi varianta non XL(vezi doc atasat si compara - ledat de pct precedent, o sa fie ceva mai putin confortabile (s-ar putea sa nu sesizezi, avand in vedere ca o sa fie o anv noua si un tip de anv pe care n-ai mai mers). Dar nu dauneaza cu nimic. Daca nu gasesti altele sau te aranjeaza astea, poti sa le iei linistit. VW-T.jpg[/attachment:1m6matyz] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaraoscky Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Indice de greutate anvelope - Vw Touareg Fazan! :1 Jeep Wrangler YJ, 2,5 litri, fab. 1992 Tel: 0742.08.02.05 mail: rosca_radu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Diesel Postat Octombrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Indice de greutate anvelope - Vw Touareg @fender: Multumesc pentru raspunsul documentat. Acum lucrurile imi sunt mult mai clare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate