yety Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 De cateva zile , ma tot gandesc sa mai pun inca o baterie si inca un alternator pe al meu Samurai. Motivul e simplu : am mari traume legate de alternatoare care nu incarca si de baterii facute praf. Avand in vedere ca voi circula seara si noaptea prin padure si ca am deja 2 perechi de proiectoare si ma mai bate gandul sa mai pun inca o pereche , plus un mic compresor si un troliu , cred ca sistemul meu electric va fi supra solicitat . Acum am pe veverita un alternator de 55 Ah si baterie de 65 Ah . In masina mai tin o baterie de 35Ah care era de fapt pe Samurai atunci cand l-am luat si care e in stare buna. Ma bate gandul sa mai iau un alternator de 35 Ah tot de pe un Samurai, pe care sa-l pun la bateria de 35Ah si la care sa leg macar proiectoarele si compresorul pentru a usura astfel sarcina de pe umerii alternatorului " mare" . Intrebari : a mai facut cineva asa ceva ? Care ar putea fi problemele legate de aceasta modificare? Cum ar fi bine sa fac aceste modificari ? Astept parerile voastre . :grin: Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Re: al doilea alternator Buna intrebare! Si pe mine ma bate gandul sa montez un al doilea alternator pe Nissan datorita unei traume mai vechi, din copilarie :ha: , cand dupa o serie tembela de trolieri am reusit sa topesc puntea de diode. Loc ar fi pentru inca un alternator si chiar pentru inca o baterie. Ideea este cu ce ajuta si cu ce incurca? Ce modificari trebuie facute suplimentar? In final, merita? Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Re: al doilea alternator Si eu am de gind sa pun al doilea alternator, dar voi folosi a doua baterie doar de 65 A , iar alternatorul unul pe care il stiu pe de rost , ieftin si accesibil. Bateria principala va fi de 100A, pe electrica nemodificata, am renuntat laAl doilea alternator de nissan din cauza complicatiei cu pompa de vacuum si pt ca am vrut sa il pastrez ca piesa de schimb. Sistemul independent vreau sa il folosesc la lumini de campare , inverter, frigider, statie ....prostii....dar mai mult decit atit ca o masura de siguranta in caz de deep shit. Voi instala prize de 12 V , duble ,mai peste tot(bord, fata , spate , sus , jos , nord.....) in pereche, fiecare colorate diferit , dupa mama de la care suge ...curentul. Bateria de 65 A are bun ...pretul-vreo 150 lei...si e mica. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Re: al doilea alternator Ajuta =la creier.... incurca= poate .... modificari= eu nu intervin in instalatia masinii.... adaptari= minime , fiarele se conving cu o inteligenta brutala..... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Re: al doilea alternator Da' traumatizati sunteti ... dupa asta urmeaza al doi-lea carburator sau pompa de injectie, a doua baie de ulei, al doilea electromotor, a doua rampa de buji, remorca dupa masina sa incapa inca 8 cauciucuri de rezerva, standul de testare, strungul, elevatorul, platforma cu masina cu care tragi masina daca nu o poti repara in teren, etc. Cel mai simplu, stati cu ochi pe incarcarea bateriei. Nu aveti ampermetru pe bord? Montai unu'. Cum o ia razna, verificati ce nu e in parametri. Masina care sa nu te lase in pana, inca nu s-a inventat, si cine nu a ramas in pana, inca, inseamna ca nu a facut destui km. ps1: ce va trebuie voua e sistemul inteligent de management al acumulatolior. Sunt inventate, brevetate, testate, recomandate. Preturi de la 65-250-300-500 euro, in functie de buget. ps2: traumele din copilarie se trateaza la pisiholog, nu punind 15 alternatoare ... parerea mea :h5 I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Re: al doilea alternator Decat al doilea alternator mai bine investesti in NOS! :P :uameni Urmati sfatul lui Marcel (srevni) ...e o solutie mult mai omeneasca atat ptr masina cat si ptr buzunarul vostru! :h5 :x consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yety Postat Octombrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Re: al doilea alternator Sincer sa fiu , m-am tot gandit si nu vad dezavantajele montarii unui al doilea alternator. Consumul nu cred sa creasca mult , cel putin nu mai mult decat la o masina care are pompa de servodirectie. Va avea un circuit separat , cu tablou de sigurante propriu , loc este berechet..... Investitia nu cred sa o depaseasca 100 $ , deci ies mult mai ieftin decat sa cumpar un sistem din ala inteligent ( oricum IQ-ul masinii mele e destul de ridicat , ca-mi car cainele cu ea si cainele meu e baiat destept :grin: ) . In plus , chiar daca nu as avea de gand sa-mi montez 2 alternatoare, as fi cumparat unul de rezerva , atat de traumatizat sunt !!! :P Ma gandeam ca poate si-a mai pus cineva si ne poate spune cate ceva ... PS> Ma bucur sa stiu ca nu sunt singurul cu traume din astea ..... ne mai strangem cativa si o punem de un "group therapy " :ha: Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Re: al doilea alternator Am al doilea electromotor.....umblu cu el sub scaunul soferului.......si al doilea alternator....si al treilea....prin voia sortii (am ajutat-o si eu un pic , dar asta nu inseamna ca sint in permenenta si ele in masina , dao-ncolo de trauma).....cind plec, o fac pt 2000 Km, majoritatea pe drumuri dosnice....... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Re: al doilea alternator ......aaaa, da , si doua rezerve , una normala si una ingusta....... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Re: al doilea alternator Nu mi se pare foarte rentabil sa mergi cu 2 alternatoare, ma gindesc ca trebuie cumva "sincronizate" sa dea aceiasi tensiune, etc.. Mai bine unul de 90A sau 100A singurel si o baterie mai mare, eventual 2 puse in paralel, dar trebuie sa fie identice ca model si data de fabricatie pt rezultate optime :grin: Asa am la Aro din fabrica (mai putin alternatorul care are numai 70A la mine sau 55A la alea cu motor romanesc) Sunt si eu tentat sa pun un alternator mai mare.. se gasesc si de 120A, dar mi-e cam lene si trebuie sa gasesc si unul bun si trebuie sa dau si bani pe el :ha: In configuratia standard la mine (alternator 70A + 2 baterii 77A in paralel) pot face 3 trolieri grele consecutive* fara probleme. (* adica in jumatate de ora, nu nonstop ca se incinge troliul si se topeste plasma, lol) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Re: al doilea alternator Eu urmaresc obtinerea unui sistem electric auxiliar , separat de cel al masinii, pentru a -l folosi la toate prostiile si necesitatile fara sa descarc din bateria masinii. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Costel4x4 Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Re: al doilea alternator Buna intrebare! Si pe mine ma bate gandul sa montez un al doilea alternator pe Nissan datorita unei traume mai vechi, din copilarie :ha: , cand dupa o serie tembela de trolieri am reusit sa topesc puntea de diode. Loc ar fi pentru inca un alternator si chiar pentru inca o baterie. Ideea este cu ce ajuta si cu ce incurca? Ce modificari trebuie facute suplimentar? In final, merita? felicitatari va fi primul patrol pe 36 de volti :1 :1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Re: al doilea alternator daca tot avem glume in program....de ce nu montam un grup electrogen in portbagaj....sua tractat...si avem lumina ca pe stadion :ha: daca tot se merge noaptea cu masina.....si ai multi consumatori in n prize...solutia logica e montarea unui alternator mai mare.....si a unui acumulator de capacitate mai mare....in rest.....celelalte variante vor ramane simple experimente...mai mult sau mai putin reusite.... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: al doilea alternator :hi Daca vrei curent mai mult, pune un alternator mai mare. Intimplator stiu ca Miron are unul de vinzare. E o mica hidrocentrala de peste 200A, Racit cu apa. Aproape la fel de mare ca unul "normal", prindere f. simpla (in doua suruburi), ce se poate monta aproape oriunde. Referitor la racire, se leaga (cu ajut. a 2 "T"-uri) la circuitul de racire al motorului. Cred ca o sa deschida in curind un topic la vinzari. Fiti cu ochii-n 4(x4). PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Costel4x4 Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: al doilea alternator o sa ajungeti sa montati micro centrale nucleare pe masini ,pt ca nu stiti sa folositi masinile :sr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: al doilea alternator o sa ajungeti sa montati micro centrale nucleare pe masini ,pt ca nu stiti sa folositi masinile :sr :grin: De ce "micro" si nu "normale"? ... ca alea produc si mai mult curent. :ha: Apropo de folosit masini; cum ar fi sa deschizi un topic nou, intitulat (de exemplu) : " Hai sa va invat EU cum se foloseste o masina" Un bun inceput ar fi completarea locatiei. slp :rules PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: al doilea alternator o sa ajungeti sa montati micro centrale nucleare pe masini ,pt ca nu stiti sa folositi masinile :sr :ha: :ha: :ha: Costeleeeeee! Te-ai dezmortit, ai? Decat sa ne certi, mai bine da o solutie :h5 P.S. Si vezi ca in panoul utilizatorului trebuie sa-ti treci locatia! Apoi, la sectiunea "prezentarea membrilor" zici cateva cuvinte despre tine... Te pupa.... tata! Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: al doilea alternator adevaru' ca ne invata cartea ca e mai bine sa ai doua alternatoare mai mici decat unul mai mare. Poti ramane destul de simplu fara incarcare, si atunci "colacul de salvare" te scoate la liman. Un comutator 1, 2, 1+2, 0 ar fi de preferat, cu intercoxiunile de rigoare intre instalatii. Amin LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Re: al doilea alternator Dupa ce am ramas la kamikaze cu alternatorul mort pe la jumatatea traseului - ma bate si pe mine un gand sa pun 2 alternatoare. Am reusit sa adaptez un alternator de Dacia atunci ad hoc dar am pierdut vre-o 3 ore si am ajuns cu mare intarzaiere la al doilea CP si am fost nevoit pana la urma sa abandonez. Am avut pe masina ceea ce majoritatea au propus ca metoda cea mai buna - alternator mare 105 amp, 2 baterii legate prin separator la alternator din care cea pentru troliu de 100 de amperi pe gel - de fapt ea ma salvat am reusit sa ies noaptea din padure in traseu mai multi kilometri legand-o direct la bateria principala care era de 65 de amperi. Asa ca cat de buna nu ar fi varianta alternator mare+2 baterii pe gel eu unul tot la un al doilea alternator incep sa ma gandesc. Daca il aveam cu un simplu comutator continuam traseul. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Re: al doilea alternator Eu nu ma gindesc sa pun un comutator ci numai un cablu cu papuc , sau cu o borna , adica doar un strap, care la nevoie il cuplez si la plec mai departe . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmacatalyn Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Re: al doilea alternator Am vazut in armata un Aro plin ochi cu aparatura pt transmisiuni si solutia adoptata era tot cu doua alternatoare si cred ca din acelas motiv(daca pica unul ramane celalalt)... Suzuki samurai"89 ,Suzuki Jimny 2000,Golf2 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Re: al doilea alternator si aro-ul meu ambulanta tot doua alternatoare are, unul pentru masina si celalalt pentru aparatura. si doua baterii fireste. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Costel4x4 Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: al doilea alternator daca nu reusiti cu 2 alternatoare sau cu 4 bateri pt24v ,sau grupuri electrogene ,de ce nu incercati micro centrale nucleare ,dar presupun ca tot nu o sa va ajunga curentul din cauza unor traume avute din copilarie cand va trolati dupa vata de zahar :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: al doilea alternator daca nu reusiti cu 2 alternatoare sau cu 4 bateri pt24v ,sau grupuri electrogene ,de ce nu incercati micro centrale nucleare ,dar presupun ca tot nu o sa va ajunga curentul din cauza unor traume avute din copilarie cand va trolati dupa vata de zahar :h5 :hi Forumul asta nu e obligatoriu,...sau? Apropo..., se zice troliati. slp PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Costel4x4 Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: al doilea alternator daca nu reusiti cu 2 alternatoare sau cu 4 bateri pt24v ,sau grupuri electrogene ,de ce nu incercati micro centrale nucleare ,dar presupun ca tot nu o sa va ajunga curentul din cauza unor traume avute din copilarie cand va trolati dupa vata de zahar :h5 :hi Forumul asta nu e obligatoriu,...sau? Apropo..., se zice troliati. slp PATROLATOR apropo numai nissan patrol imi place sunt foarte bune fara glume :1 :1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate