Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am trecut de la vectrab la frontera a.Nevoie de ceva pareri

frontera_arad

Postări Recomandate

Salutare.Cu o nedescrisa bucurie va informez ca am trecut de la vectra b la frontera a sport 3 usi 2.0 1994 benzina c20NE.Sper ca este masina pe care am asteptato de mult.Masina este destul de ok la cat ma pricep eu,dar am cateva probleme nu stiu daca sunt grave sau nu de aia am zis sa va intreb si pe voi si sa va inpartasesc bucuria mea.

Probleme sau ma rog poate cred doar eu :in treptele 1-2 parca nu are forta,pedala de ambreiaj merge f greu(poate ca mam obisnuit cu vectra),pedala de frana trebuie sa apesi aproape kumate din cursa ca sa inceapa sa prinda,In bord nu mi se aprinde mecul de check(poate este doar ars b ecul),cand dau peste ceva denivelare mai mare se aude spatele ca si cum nu ar amortiza destul(asta de la care am luat-o zicea ceva de arcuri)frana de mana nu merge deloc cred ca este cablu lipsa sau rupt,Kilometrajul nu merge(deci ma bazez pe gps :-d) momentan nu imi mai vine nimic in minte.Daca aveti vre-o opinie o astept cu nerabdare.

PS : daca stie cineva cum se dau fetele de la usi si bordul unde sunt km si turometru va rog help.

Multumesc anticipat

Opel frontera sport c20ne 1994

Viata am primit-o cadou,de aceea sa nu o lasam sa treaca degeaba.

Enjoy THIS day because tomorrow don't exist and yesterday is the past

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Am trecut de la vectrab la frontera a.Nevoie de ceva pareri

In primul rand , felicitari pentru achizitie; despre Frontera A, pot spune ca este o masina foarte muncitoare si nu cere mai nimic - odata pusa la punct nu prea mai are nevoie de nimic;

referitor la faptul ca treapta 1 si 2 nu prea ,,trage" nu prea imi dau seama la ce te astepti tu de la un motor de 2000 benzina..... :grin:

daca pedala merge greu, verifica nivelul lichidului de la pompa de ambreiaj - este situat in compartimentul motor, cam in dreptul volanului, o sa-l vezi;

referitor la frane.... probabil ai ceva blocat sau , nu mai ai ferodouri pe saboti..... probabil de aia si frana de mana.......FA-I O VERIFICARE, cu franele si directie nu e de joaca !

la puntea spate, dupa atatia ani, este necasar - probabil - sa faci o revizie completa, inclusiv springuit arcuri, schimbat bucsele de la cercei arcului, probabil si amortizoarele....

in ceea ce priveste fetele de portiera si bordul...... nu stiu, ca nu m-a interesat la modelul asta..... uita-te cu atentie dupa suruburi mascate si le vei gasi, nu au crescut acolo.... :grin:

Parerea mea ar fi urmatoarea: mergi la un mecanic iscusit pentru problemele legate de frana si schimbarea consumabilelor , iar in ce priveste puntea/ arcurile, cauta pe la tine in zona o autobaza din cele vechi, acolo vei gasi un nenea care iti va spingui arcurile si schimba bucsele, daca nu..... stiu eu la Iasi.

Toate bune si sa o porti sanatos.

Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare !

------------------------------------------------

Link spre comentariu

In primul rand , felicitari pentru achizitie; despre Frontera A, pot spune ca este o masina foarte muncitoare si nu cere mai nimic - odata pusa la punct nu prea mai are nevoie de nimic;

referitor la faptul ca treapta 1 si 2 nu prea ,,trage" nu prea imi dau seama la ce te astepti tu de la un motor de 2000 benzina..... :grin:

daca pedala merge greu, verifica nivelul lichidului de la pompa de ambreiaj - este situat in compartimentul motor, cam in dreptul volanului, o sa-l vezi;

referitor la frane.... probabil ai ceva blocat sau , nu mai ai ferodouri pe saboti..... probabil de aia si frana de mana.......FA-I O VERIFICARE, cu franele si directie nu e de joaca !

la puntea spate, dupa atatia ani, este necasar - probabil - sa faci o revizie completa, inclusiv springuit arcuri, schimbat bucsele de la cercei arcului, probabil si amortizoarele....

in ceea ce priveste fetele de portiera si bordul...... nu stiu, ca nu m-a interesat la modelul asta..... uita-te cu atentie dupa suruburi mascate si le vei gasi, nu au crescut acolo.... :grin:

Parerea mea ar fi urmatoarea: mergi la un mecanic iscusit pentru problemele legate de frana si schimbarea consumabilelor , iar in ce priveste puntea/ arcurile, cauta pe la tine in zona o autobaza din cele vechi, acolo vei gasi un nenea care iti va spingui arcurile si schimba bucsele, daca nu..... stiu eu la Iasi.

Toate bune si sa o porti sanatos.

Mersi tare mult de sfaturi.Am uitat sa mai zic o chesti ce am observato trage drapta.

Link spre comentariu

Mersi tare mult de sfaturi.Am uitat sa mai zic o chesti ce am observato trage drapta.

Incepi sa verifici:

presiunea in roti

etrier blocat - dupa o deplasare de minim cativa km, pui mana pe butuc roata, daca e fierbinte, inseamna ca e blocat - fuguta ia si rezolva ca distrugi si rulmentii si discu etc

directia - la service cu stand directie

Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare !

------------------------------------------------

Link spre comentariu

Am avut ocazia sa testez un Frontera Sport 2i din 1993, in cadrul intalniri de la Aita Mare. Masina s-a comportat excelent desi era dotat cu slikuri de strada. Am auzit multe parari diferite despre Frontera dar pe mine m-a convins definitiv. Momentan am un VW Bora, dar in cel mai scurt timp o sa trec si eu la Opel 4x4. Felicitari pentu alegerea facuta :1

Link spre comentariu

Salutare si mersi de raspunsuri.Poze o sa pun in curand.Azi merg la mecanic sa imi faca o revizie sper sa nu dau pe spate la ce o sa-mi zica :grin:

Nu are careva dintre voi un manual de reparati ptr modelul meu?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare