Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

M461

dan-A10

Postări Recomandate

Mi-am luat de lucru... Masina are vreo 2000km, a stat numai in garaj, dar nu pe butuci ci pe rotile desumflate. Sunt praf, la fel ca toate piesele de cauciuc. Am nevoie de stergatoare de parbriz si de faruri, ca un smecher le-a luat pe alea bune si a pus in loc niste ruginituri. Prelata e ca de tabla, trebuie sa fac alta.
ARO, oriunde, oricand...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: M461

Frumoasa, felicitari...dupa cum vad ca vb numai de stergatoare si prelata presupun ca vrei s-o readuci la starea ei originala..

Spor la treaba :h5

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

bravo dane

o intrebare pentru inceput

ce e chestia aia de pe cutia de deasupra cutiei de viteze...maneta aia inspre fata masinii???

faruri... 130 ron bucata noi cu tot cu oalele aferente

stergatoare...de trabant, vreo 100 lei cu tot cu lamele de silicon, sau mai ieftine

prelata, aici e buba mare, dar te stiu intreprinzator si o sa o faci tu

alte cauciucuri.. cred ca ar trebui furtunele (absolut toate, inclusiv de la alimentare) sa le schimbi cu furtune la metru si alea de apa le faci din furtune de dacie

bucsele de la arcuri le gasestim daca nu, cautam si pe aici

auzi, dar un motoras de stergator nu faci rost si pt mine??? :roll:

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Nu ma pricep prea tare la M`uri (chiar deloc as spune :ha: ) dar dupa cum o descrii pare o masina destul de ferita de probleme (tinuta in garaj) , iar de kilometri facuti nici nu mai vorbesc :1 Spor la treaba si intreb si eu ceea ce te`au intrebat si ceilalti colegi : Ce ai de gand sa faci cu ea??

Felicitari inca odata si spor la treaba :h5

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Am de gand s-o aduc cat mai aproape de starea in care a iesit din fabrica in 1968. Soimule, nu stiu de ce maneta vorbesti, pe capacul de deasupra cutiei de viteze sunt parasolarele si o oglinda retrovizoare( imi mai trebuie una!). Nu am motoras de stergator, nu am nici o piesa in afara de masina. Te sun sa povestim. Nu vreau abtibilduri cu steagul american, casetofon sau CD cu manele, etc. Am de gand sa circul cu masina asta cate zile voi avea, in nici un caz nu o vand!!!

ARO, oriunde, oricand...
Link spre comentariu

:P

e oglinda cu fundul in sus...credeam ca e ceva maneta de cuplat ceva

incepe cu inceputul si baga viteza sa avem timp sa cautam piese la care te vei opri ...ca la primavara sa fie buna de tavaleala

dane...ai pm

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Dane, sa-l folosesti sanatos si cu bine!

Nu sunt a tot stiutor , cred ca acea maneta de care intreba soimu e de fapt o oglinda retrovizoare, asezata cu coada in sus,iar din ce am vazut la Dan in curte acel M sigur v-a fi usor modificat pentru tavaleala.. cred ca s-a plictisit de A10!

edit: :hi soimul mi-a luat-o inainte el a postat in timp ce redactam eu...

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

Nicule, aici gresesti! Nu m-am plictisit de ARO 10 si M-ul nu o sa-l modific, merge la tavaleala asa cum e si tine mai bine ca altele (poate mai bine ca ARO10!). Cred ca singurele modificari o sa fie cauciucuri de tractor si un troliu, dar o sa-l pun fara sa tai masca.

ARO, oriunde, oricand...
Link spre comentariu

Cu siguranta ca un M e mult mai fiabil decit un A10, personal daca ar fi sa am un M as pune si un reductor pe el... Pe linga cele enumerate de tine mai sus..

Link spre comentariu

Am povestit cu Soimu de treaba cu reductorul, il am deja cu cutie si cu punte cu tot dar trebuie sa

ma conving personal de ce se poate face cu el asa, original. Am facut scoala pe IMS in 1986, in armata, si am vazut ce poate. De atunci a trecut multa apa pe Cibin...

ARO, oriunde, oricand...
Link spre comentariu

Am impresia ca sunt cu un pas in urma ...dar zic ca nu conteaza daca esti pe o cale buna ... incerc sa ma explic...

M-ul care l-am avut eu,era mostenit cu un D115,cutia de M, fara reductor...se cunostea lipsa de cuplu, turatie ...era ca un melc...sa fie cit de cit mai fisnet pe asfalt l-am pricopsit cu grupuri 11/41...astfel in teren sau la pante nu mai zic ca era iute ca o... rima si prajeam si ambreiaje in draci.

In fine, eu am dat acel motor jos nu am avut alti bani decit de un motor CL si de o cutie de A 24 cu reductor, am pastrat grupurile.... la asfalt mergea destul de bine cu reductorul normal pe mare, iar in teren cu reductorul pe mic, Aro-urile chiar cu BV luau fum de la mine..indiferent ca era vorba de panta sau teren accidentat.....a fost prima oara cind am simtit ce face un reductor in teren, chiar dac grupurile erau de alergatura si motorul diesel..

.A doua parte a fost combinatia care e pe A10 benzinar cu reductor... la pante zic ca se catara mult mai bine decit M-ul,probabil ca e si mult mai usor dar era limitat ca si garda la sol ,acolo pot zice ca piesa dintre scaun si volan poate sa faca diferenta decisiva..

As mai vrea sa adaug un PDV strict personal... zic ca, combinatia de motor benzinar,reductor si grupuri de tractiune + cauciucuri adecvate in teren fac un troliu util numai atunci cind esti cu rotile in aer.. suspendat pe sasiu...cupeu.. sau cum se nimereste!

PS As mai cauta si o axa spate de A24 cu blocant in care sa montez grupul conic(pinionul/coroana) de M !

Link spre comentariu

Cat de repede vrei sa schimbi prelata? Eu la a mea am prelata noua...cu o singura diferenta, nu are bucatica din spate aia cu geam ca in spate fostul proprietar si-a facut usa. Vreau sa vad ce modific acolo, imi fac alta prelata sau o modifca pe asta. De nu se modifica...poate ajunge la tine. Culoarea e neagra dar oricum postez maine foto cu masina si ai sa o vezi tu.

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

Vizitator motosebi

Si eu sunt de acord cu ce spun baietii

Am avut cutie fara reductor acum am cu reductor(de tv)diferenta este enorma

desi am un motor mic de 2,2 litri td pe reductor face minuni

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Am fost cu Dan sa testeze un M la Iernut prin martie - mecanica originala, motor D115. Se descurca foarte bine in noroi chiar cu gume praf si caseta de directie intr-un surub, hehe... Masinile astea sunt capabile de ticalosii si mai mari. De-abia astept sa vad cum urci cu dihania la coliba...

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

Am de gand s-o aduc cat mai aproape de starea in care a iesit din fabrica in 1968. Te sun sa povestim. Nu vreau abtibilduri cu steagul american, casetofon sau CD cu manele, etc. Am de gand sa circul cu masina asta cate zile voi avea, in nici un caz nu o vand!!!

Felicitari.

Editat de ubu
Link spre comentariu

bravo dane

bucsele de la arcuri le gasestim daca nu, cautam si pe aici

auzi, dar un motoras de stergator nu faci rost si pt mine??? :roll:

bucsile de arcuri nu cumva merg cele de LR serie? o sa le masor pe ale mele. in caz ca merg, pentru LR exixta polybushes care sint practic indestructibile

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare