Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

achizitie suzuki SH - Jimny versus Grand Vitara 3 usi

Postări Recomandate

Salut. Va trebui sa achizitionez o masina cu care sa pot iesi pe teren (zic eu - exclus competitie) dar cu care va trebui sa merg si in oras. Am citit multe despre Jimny dar nu stiu prea multe despre GV in 3 usi, afara de faptul ca alea de 2.0 au taxa de inmatriculare destul de mare. V-ati prins, as lua-o de afara (Germania, ex). Prietenii (care zic ei ca stiu de ce) ar lua, fara discutie, GV. Dar nu-i stiu avantajele. Tot ei, prietenii, se lauda cu Land Rovere dar daca le zic sa ne bagam (eu cu Logan) pe niste pante mai aiurea, ei nu vor sa-si strice masina. Deci nu vreau o masina cu care sa ma laud si sa nu ma bag ca sa n-o stric (se pune, deci, problema pieselor). Bugetul e 7000, inclusiv taxa.

Imi puteti spune avantajele GV asupra lui Jimny?

Va multumesc mult.

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: achizitie suzuki SH - Jimny vs Grand Vitara 3 usi

GV este mai spatioasa de cat jimny,motor mai mare,poate si comfort mai mare

Doar atat? Avantaje la reductie, cuplu, suspensii...? Stiu ca masina sta mai bine pe sosea in curbe, Jimny fiind cunoscuta ca o masina care poate avea probleme de genul asta. Dar daca numai la spatiu si confort se refera avantajele...

Nu-mi poate spune cineva daca sunt si alte diferente ?

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

GV este mai spatioasa de cat jimny,motor mai mare,poate si comfort mai mare

Ar trebui sa fie mai mare, pt ca Vitara are suspensie independenta pe fata.

Consumul e cam tot ala.

Eu vad lucrurile asa: daca folosesti masina pe asfalt (~ 90%), atunci ia Vitara. Daca o iei pt off-road, atunci ia Jimny.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

NEGATIV !!. Familia mea are o GV in 3 usi de aproape un an si jumatate, locuim intr-un cartier (santier) in spatele aeroportului Baneasa,masina asta face Off road in fiecare zi,de cateva ori,a vazut 2 soferite noi (sotia si fetita) care si-au format aptitudinile de sofer pe ea,nu a avut nici o problema pana acum (exceptie o sonda lambda),nu scartie nu troncane nu bate nimic,iti repet off road in fiecare zi !. E confortabila si pe sosea, nici nu simti ca,conduci un 4X4. Urmatoarea mea masina va fi tot o GV,dar eu vreau cu 5 usi...ca sunt mai mare !.

Ti-o recomand din inima !.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

sa inteleg ca e mai bun Jimny pe off-road decat Grand Vitara in 3 usi? :grin:

Teoretic asa ar trebui, Jimny are punte rigida si pe fata, deci garda la sol constanta. De-aia am zis ca in functie de preponderenta unui anumit tip de traseu poti sa iei una sau alta.

Cel mai bine faci un test cu fiecare.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Eu zic sa nu te grabesti. Citeste cat mai multe de pe forumul asta (iti vei da singur raspuns :) ) si incearca sa te dai (macar copilot daca nu pilot) cu fiecare din ele. Sunt diferente mari! Oricum la zeci de mii de km pe asfalt si doar zeci de km pe drumuri forestiere pietruite (fara noroaie cleioase, sleauri adanci, bolovani mari) clar GV.

Una din diferentele MARI: GV are dif central. Jimny nu are dif central.

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

NEGATIV !!. Familia mea are o GV in 3 usi de aproape un an si jumatate, locuim intr-un cartier (santier) in spatele aeroportului Baneasa,masina asta face Off road in fiecare zi,de cateva ori,a vazut 2 soferite noi (sotia si fetita) care si-au format aptitudinile de sofer pe ea,nu a avut nici o problema pana acum (exceptie o sonda lambda),nu scartie nu troncane nu bate nimic,iti repet off road in fiecare zi !. E confortabila si pe sosea, nici nu simti ca,conduci un 4X4. Urmatoarea mea masina va fi tot o GV,dar eu vreau cu 5 usi...ca sunt mai mare !.

Ti-o recomand din inima !.

daca a face offroad inseamna sa mergi prin balti si gropi te inseli...eu zic sa te mai uiti macar peste pozele de la o iesire mai serioasa,sa nu mai vb de compeitii.daca Grand Vitara ar fi mai buna decat un Jimny crede-ma ca ai vedea masina si prin concursuri,dar din pacate ...nu este

:g

Link spre comentariu

dragii mei, avand in vedere ca ma dau la ora actuala cu Jimny pot sa imi spun parerea. off road inseamna ca ne dam pe gropi si pe nisip umed si un pic de apa care nu intra nici in pantofi ???? prieteni vreau sa vad o vitara care face ce fac baietii cu Jimny-urile prin padure si maine imi schimb masina.

prin padure m-am dat mai mult cu Patrolul, si mi se par jucariile astea mici un fel de minge saltareata pe langa una de basket, dar de cand am vazut samurai si jimny la noroiala...... uuuuu ..... mi-am schimbat parerea. oricum bafta la achizitie

aaa ... si pentru cel care spune ca jimny sta rau la partea de stabilitatea pe asfalt.... prietene, mi-am adus masina din Germanica si am venit si cu 160 km/h....mai urcati in masini, inainte sa va dati cu parerea. :uameni

stai si adulmeca bine... bafta multa si respect tuturor

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

dragii mei, avand in vedere ca ma dau la ora actuala cu Jimny pot sa imi spun parerea. off road inseamna ca ne dam pe gropi si pe nisip umed si un pic de apa care nu intra nici in pantofi ???? prieteni vreau sa vad o vitara care face ce fac baietii cu Jimny-urile prin padure si maine imi schimb masina.

Corect. La cupa Kamikaze au participat 2 Jimny si o Vitara, dar Vitara avea punti portal de Volvo ;)

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Personal am un GV 5 usi si un Samurai.

GV-ul face fata cu brio drumurilor forestiere sau iesirilor soft. Exista destul de multe piese / kit-uri aftermarket pentru GV, dar nu la fel de multe ca pentru Samurai sau Vitara. GV-ul e o masina mai scumpa, mai comfortabila si din experienta mea destul de fiabila. Sigura problema pe care am avut-o a fost din vina mea (cuplat diferentialul fata din mers in sarcina), in rest schimbul de consumabile conform cartii tehnice si atit.

GV-ul ar merge preparat si pentru concurs, dar e complicat si e pacat, ca prea e buna si comfortabila asa cum e.

Samuraiul e alta mincare de peste. Tine la tavaleala, dar mai ales nu mi se rupe inima cind dau cu el in gropi sau crengi sau copaci (se rup rinichii dar asta e alta poveste :grin: ). Relativ ieftin, usor de modificat, multe piese after market...

Cred ca Jimny e un compromis bun intre performanta off-road si comfort, desi nu am condus unul, dar cu valente mai mari in off-road decit o GV. Piese after-market... asa si asa, cam ca la GV. In schimb, banuiesc consumul de la Jimny mult mai prietenos ca la GV. GV-ul meu de 2 L benzina ia cam 15-16 l / 100 km in oras si cam 10 l / 100 km la drum intins.

Vitara e iarasi o optiune de luat in calcul, mai multe piese after market decit Jimny si mai ieftina. Vitara se poate prepara spre extrem, dar cu modificari majore si probabil destui bani (arunca un ochi la Vitara lui AdrianZUZ)

As concluziona asa:

- vrei tavaleala moderata sau extrema si iefina: Samurai

- vrei tavaleala moderata si ieftina + oras: Vitara

- vrei tavaleala moderata sau extrema (cu ceva mai multi bani) + oras: Jimny

- vrei tavaleala usoara - moderata (cu ceva mai multi bani) + oras: GV

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

aaa ... si pentru cel care spune ca jimny sta rau la partea de stabilitatea pe asfalt.... prietene, mi-am adus masina din Germanica si am venit si cu 160 km/h....mai urcati in masini, inainte sa va dati cu parerea. :uameni

stai si adulmeca bine... bafta multa si respect tuturor

Pot sa confirm, de-acolo am adus-o si eu, sta bine pe sosea. Inclusiv pe traseul Deva-Hunedoara-Hateg-Petrosani-Tg Jiu, pentru cine il stie. Normal ca nu e ca un ST, dar nu-i de speriat! Cati merg la limita? Cred ca cine da de belea pe strada cu Jimny, poate oricand sa rastoarne si un Fiesta sau un Clio (n-are "simtu' ").

Link spre comentariu

si uite asa ajungi incet, incet pe drumul cel bun..... fa alegerea infunctie de necesitatile tale

ai de unde sa alegi si sa iti faci o parere si de intretinerea fiecaruia asa ca ........... BAFTA MULTA

sa ajungem sa ne vedem la o p?linc? ................. in padure :grin:

Link spre comentariu

daca a face offroad inseamna sa mergi prin balti si gropi te inseli...eu zic sa te mai uiti macar peste pozele de la o iesire mai serioasa,sa nu mai vb de compeitii.daca Grand Vitara ar fi mai buna decat un Jimny crede-ma ca ai vedea masina si prin concursuri,dar din pacate ...nu este

NU SARITI CA NU AM DAT CU PARUL ! am vrut doar sa punctez ca este foarte fiabila(GV) pe drumuri ...eu le spun off road pentru ca asta este adevarul.

Ca si aici suporta termeni de comparatie pe grade de dificultate este foarte adevarat,iar gropile cu apa de care pomenesti au pe unele locuri 70-80 cm adancime,drumul este complet desfundat iar basculantele de mare tonaj care cara pietris si alte materiale fac santuri de 30-40 cm.adancime.

Eu il consider Off Road si invit pe toti curiosii la mine in cartier pentru o proba,camp desfundat cat vezi cu ochii ! :W

Cu stima !.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

sarumana de raspunsuri la toti cei care au avut timp de mine. Chiar daca voi face multi km in oras... (acuma stau sa ma gandesc:) am niste trasee peste munti, prin paduri, de care-s curios (muntii Mehedintiului, Carasului....). +niste locuri de pescuit la care nu visam sa ajung decat cu picioarele, pe niste rape si hartoape destul de mari (zona dintre Crivina si Burila mare, pentru cine o stie).

Dupa ce mi-ati spus, stiu ca m-am hotarat: Jimny.

Si gata! E, de departe, cel mai potrivit pentru "goanga" off-road excluzand extremul (de jimny nepreparat vorbesc) ...

Acuma-s curios daca e vreo motorizare "cu tichie". Trebuie sa ma feresc de cele dupa 2004, de cele de 80CP si sa iau 16V hardtop? E bine asa?

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

La inceput, eu stiu ca Jimny a avut 80 CP. Din 2001 are 82 CP, iar din 2005 86 CP, 16 supape si este VVT (variable valve timing). Varianta hard-top este facuta in Japonia, cea soft-top in Spania (poate si in Japonia), dar ca si confort psihic, avand in vedere ca o folosesti off-road (nu mai vorbim de prelata in Romania...), hard top-ul mi se pare o alegere buna. Eu am cautat si servo si AC daca tot exista optiunile aste de confort (chiar dupa 2005, servo este in varianta standard).

Motorul diesel am inteles ca este greu si nu se preteaza utilizarii in off-road.

Link spre comentariu

Eu am 2 Jimny ... unul pentru oras si unul pentru off-road ... dar uneori le folosesc si invers!

viewtopic.php?f=7&t=6549

viewtopic.php?f=7&t=11669

In principiu, un Jimny standard face mai mult decat poate face un sofer incepator in 4x4!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Eu am 2 Jimny ... unul pentru oras si unul pentru off-road ... dar uneori le folosesc si invers!

viewtopic.php?f=7&t=6549

In principiu, un Jimny standard face mai mult decat poate face un sofer incepator in 4x4!

ce tare asta .......:uneori le folosesc si invers.... buna , buna

asta inseamna sa iubesti padurea si noroiul.... nu conteaza cu care....:bravo

Link spre comentariu

viewtopic.php?f=7&t=6549

ce tare asta .......:uneori le folosesc si invers.... buna , buna

asta inseamna sa iubesti padurea si noroiul.... nu conteaza cu care....:bravo

http://s944.photobucket.com/albums/ad29 ... ie%202009/

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Am mai citit cateva despre achizitionarea unui Jimny si diversele dotari pe care le poate avea. Stie cineva care sunt modelele care au transmisia pe lant?

Vrei sa zici distributia :wink:

Modele cu motor M13A (16 supape, 2 axe cu came) dupa 2001 au distributia pe lant. Motoarele G13B (16 supape, 1 axa cu came) au curea.

Motorul M13 exista in varianta cu distributie fixa si 82 CP (pina in 2005) si variabila si 86 CP (dupa 2005).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

cu rusinea de rigoare: distributia :p Acuma, ca tot am aflat si ca undeva sunt niste axe cu came, care ar fi avantajele unui M13 cu doua axe cu came in afara de faptul ca are distributia pe lant (noob question, stiu).

PS: pentru toti cei care simt "presiunea" intrebarilor mele dar reusesc sa se abtina de la injuraturi, un sincer "sa traitz!"

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Varianta cu 2 axe cu came iti ofera o functionabilitate mai buna a motorului, un consum mai mic de combustibil, normal ca si o eficienta mai mare si un cuplu mai mare la turatii mai mici.

16 valve ofera o evacuare mai buna a gazelor arse si o eficienta mai mare a arderii combustibilului. Un exemplu ar fi motoarele VAG, cele de 1.4. Varianta cu o singura axa cu came are 65-67 de cp iar varianta cu 2 axe si 16 valve (4 valve pe cilindru, 4 cilindrii in linie) are 80-84 cp si un consum mai mic (binecunoscutul FSI)

VVT e un upgrade la 16 valve, adica deschiderea valvelor este conditionata de un calculator ce deschide valvele in functie de apasarea acceleratiei ti turatii. Asta rezulta printr-un management mai bun al motorului si o eficienta crescuta a arderii in cilindrii.

VVT il avem pe Suzuki Swift Sport in toata splendoarea cu 125 cp care arde pana la 7000 de ture, 1.6 VVT, de asemenea motoarele PSA+BMW de pe mini cooper si 1.6 FSI de la VAG, ambele de 125 cp. Supralimentate ele ajung in cazul Mini JCW la 210 cp stoc.

Offtopic: La Grand vitara 3 usi, de dupa 2005, 1.9 diesel 129 cp parca, DDiD, motorul este tot de renaul, adica... mai bine nu?

Si are reductor de turatie ? din poze nu prea vad, sau este la boton, lafel ca jimny?

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare