unde Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Re: achizitie suzuki SH - Jimny vs Grand Vitara 3 usi Motorul de 1.9 diesel de pe GV este de provenienta Fiat. Nu compara motoarele FSI de la VAG, cu motoarele cu distributie variabila specifice in general masinilor asiatice. Europenii ofera distributie variabila abia la capacitati mari, peste 2000. Ceea ce asiaticii fac cu distributia variabila, care este mecanica si e controlata de presiunea de ulei, incearca VAG sa faca cu injectia FSI (Fuel Stratified Injection), adica electronic. Pina si fanii VAG recunosc ca asta e un semi-esec si complica inutil masina. Printre altele masina necesita o pompa de injectie speciala si presiunea in rampa de injectie este in jur de 100 de bari, fata de ~ 3 in cazul injectiei clasice. Teoretic, injectia directa e o chestie "cool", in practica rezultatele sint mai mici decit asteptarile. Unii constructori (BMW & Subaru) au ales controlul electronic al valvelor. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Re: achizitie suzuki SH - Jimny vs Grand Vitara 3 usi Ai mare dreptate! Nu m-am bagat in amanunte, discutia fiind un pic pe langa subiect. Motor de fiat zici...hmmmm, stiam ca fiatu face motoare diesel f bune, nu mai stiu daca nu cumva au fost primi dezvoltatori de diesel-uri. So, intrebarea mea ramane, e bune motoarele de 1.9 turbodiesel, au reductor? se compara cu 1.3 jimny cu GV 1.9 TF ca fiabilitate? Consumul este tot pe acolo. Alta intrebare, folositoare zic eu pt vs. , unde-s facute GV? japonia/spania/container/pe undeva prin balcani Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Re: achizitie suzuki SH - Jimny vs Grand Vitara 3 usi Fiat a inventat common rail :wink: numai ca noile norme de poluare lovesc greu in fiabilitatea diesel-urilor in general. Motorul rezista, dar pe linga el crapa o gramada de piese scumpe |(turbo, EGR, injectoare) sau ceva mai ieftine (senzori, etc.). Personal, prefer un benzinar made in Japan, facut de aia mici cu ochii oblici care nu asteapta ora 5 sa rupa usa, decit un diesel european, care are un consum mai mic, dar pentru care fiabilitatea e doar o notiune teoretica. Modelul curent de GV are 4 x 4 permanent cu diferential blocabil si reductor, dar pretul de aproape 27.000 (nou) il face prohibitiv. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Re: achizitie suzuki SH - Jimny vs Grand Vitara 3 usi Ai completamente dreptate! Am visat toata ziua la GV. Am citit tot ce se poate pe site-urile romanesti si am comparat preturile. Rezultatul: Tot la Jimny raman. Cu banii de pe GV iti iei minim 2 jimny, sau 1 jimny si benzina pe viata :ypu sau un jimny super preparat. Pentru cei care se plang de confort in jimny... interior tuning, Scaune mai mari (imi plac mult cele de wrangler) si din 2 scaune spate, ramane 1, central (gen Mclaren numa ca invers :grin: ) sau doar 2 saune pt cei fara urlatori. Votez jimny 100% pentru ca pt banii de pe o GV, iti iei un jimny, il modifici astfel incat sa iti satisfaca toate nevoie si iti mai raman si bani de benzina, trolii, si lista continua ;) Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudolf Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Re: achizitie suzuki SH - Jimny vs Grand Vitara 3 usi Detectez putina confuzie la mijloc. Daca nu stii ce sa alegi inseamna ca nu stii ce o sa faci cu ea :P . Nu au atat de multe lucruri in comun incat sa devii confuz in a o alege pe cea potrivita. Si inca ceva: Un test drive nu face cat o mie de topicuri Vrabia... malai viseaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: achizitie suzuki SH - Jimny vs Grand Vitara 3 usi Asa este, insa fiecare masina are + uri si - uri. Adica jimny e minunat, numai ca spatiul interior e f limitat. Pt mine e minunat, ador masinile mici, insa nu merg singur in masina. Plus ca trebuie sa ma gandesc unde fac incintele in portiere pt difuzoare, unde imi fac incinta de subwoofer, unde imi pun amplificatoarele, ce adaptor pt plansa de bord sa-mi iau pentru HU. Am niste probleme nasoale care ma framanta :P Dava GV era un jimny cu steroizi eram mai mult decat fericit, insa masina e facuta pt un alt target, nu pt tineri cu frustrari, ca mine . (parere personala, no offence and i ment it in a good way). Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate