Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

S.O.S Pescarii!

dulceanu ionel

Postări Recomandate

Preiau si eu o discutie de pe forumul pescuitul.ro.Majoritatea de pe aici sunt ori pescari ori vanatori pt. ca se combina foarte bine cu off-roadul.Eu m-am lasat de pescuitul in baltile particulare tocmai din aceleasi motive.Acuma prectic un pescuit linistit in balti naturale sau rauri gen Lipoveanu

cu barca.Vizionati forumul si vedeti dc ati patit asa ceva si voi .http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/ ... orum/null/

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: S.O.S Pescarii!

Interesanta faza cu picaturile care aduna sau imprastie pesti............dar cam greu de crezut.Una peste alta, asta este realitatea pe baltile asa zis private -nu merita.Am fost anul trecut pe Milotina cu rezultate nu prea grozave pentru banii pe care ii dai,tocmai de aceea anul acesta am ocolit-o si am mai ajuns la o concluzie, decat o zi pe saptamana pe balti private ,mai bine ma duc 3-4 zile la Tulcea pe Chilia in fiecare luna. Aceasi bani,iar despre peste.... cum da AL de sus,cateodata iei cateodata nu,dar macar te alegi cu cateva zile de liniste,relaxare si un pic de off-road.

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.
Link spre comentariu

Faza cu picaturile nici eu nu o cred dar cunosc metodele astora de a face pestele sa nu aibe chef de mancare(azot,urca sau coboara apa.îi dau de mancare in anumite locuri).In ultimul timp am investit in barci si motoare si cand ma duc la peste inpusc 2 iepuri,ma plimb si cu barca si dau si baboi.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

belti private au si altii..si englezii si italienii si francezii

daor ca la noi romanul e tot un hot ordinar si nu exista domeniu in care sa nu fure cat poate...chiar daca isi fura singur caiucla din mana..ca mult nu le merge, fraierii se raresc si veniturile vor scadea

dar ce sa mai zic...eu nu pescuiesc pe belti private si sper sa nu se priatizeze cursurile de apa

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Am mai auzit si eu de PICATURA MAGICA dar nu am crezut pina nu am vazut ; am mers la pescuit cu citiva amici si un batrinel prietenul unui amic cei doi imparteau nada de momitor ; batrinelul lua si amicul nimic pina la ghicit ca avea ceva in buzunarul geci si turna pe momitor inainte sa arunce in apa dar nu am aflat ce avea ; replica batrineluli a fost ,,I-TI VOI SPUNE DOAR INAINTE SA MOR'' sa stiti ca batinelul mai traieste :ha: asa ca de aceea eu merg in timpul saptamini pe balta si la noi este taxa mai mica (50 lei) ; dar uni propietari de balti se lauda ca au bagat tone de peste dar in realitate cantitatea este nesemnificativa sau nula ,astra doar sa atraga pescari si noi ca si pesti hop la nada ne inghesuim pe balti sa prindem de fapt nimic :ha: asa ca asteptam sa moara batrinelul :old sa aflam potiunea magica :shrk

Offroad Team ARO

,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244)

Link spre comentariu

Exista o gramada de atractanti pentru momeli dar ca si cazul boilesurilor eu prefer sa pescuiesc traditonal cu porumb. Daca momesti cu o juma' de sac de porumb amestecat cu floare si uruiala si ai rabdare sigur vei avea rezultate. Eu unul nu cred ca exista la pescuit formule minune.

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.
Link spre comentariu

Exista o gramada de atractanti pentru momeli dar ca si cazul boilesurilor eu prefer sa pescuiesc traditonal cu porumb. Daca momesti cu o juma' de sac de porumb amestecat cu floare si uruiala si ai rabdare sigur vei avea rezultate. Eu unul nu cred ca exista la pescuit formule minune.

ideia nu e formula minune, este de educaia pestilor de a raspunde prmpt la o anumita substanta, lucru care il potae realiza daor proprieterul apei

adica daca el dupa analiza apei pune de fiecare data in mancarea care o da, anumita substanta care schimba ph ul apei , pestii vor avea un reflex de a fi prezenti imediat la aparitia acelei substante in apa

iar cealalta cu indepartarea lor, e f simplu, evident e o pastila care e foarte nociva si care sperie pestii

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Asa cum spunea cineva pe forumul de pescuit, exista diverse licori cu feromoni!

Acestia nu sunt atractanti, inchipuitiva ca cineva v-ar spune ca intr-un loc sunt 10 femei super bune gratis la cotzaiala!

Cati dintre noi ar fugi spre acel loc???? Asa e si la pestisori!

Cat despre licorile de gonit pestii, la astea nu ma pricep si nu ma bag!!!

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Si eu sunt lecuit de baltile cu plata! :twisted:

Decat sa ma duc sa-i bag banii singur in buzunar unui asa zis patron de balta(pe care de fapt o are in locatie de gestiune0 mai bine dau fuga repede pe jiu sau pe Desnatui la o partida de clean.

Bineinteles ca si dc te duci in alta parte,la balta cu plata sau oriunde altundeva si prinzi un portbagaj de peste,sau,iei si pestisorii sub dimensiune,iar nu e bine!

Cunosc fff multi care se duc la peste de foame,folosesc multe metode neconventionale,inclusiv pe Dunare sau rauri neamenajate,unde ,cei ce trebuie sa pazeasca sau sa ia masuri in acest sens le tin palma si te gonesc .

Sunt zone de km intregi pe Dunare,pe Olt si alte ape nationale ale A.G.V.P.S,pt care tu platesti permis si contribui poate la bunul mers al apelor unde se face pescuit industrial cu plase de monofilament, curent el s.a.

Toate astea se stiu :twisted: ,nu se iau masuri si trebuie sa le suportam :uameni ,ca asa e legea in vigoare sau nu se aplica,si sa va spun si eu o patanie:

Langa barajul de la Jiu langa Isalnita,era o balta cunoscuta de toata lumea, ii zice "la roata",mi-a zis cineva ca se prinde stiuca, si la viu si la artificiala.

Am ajuns acolo cu inca 2 prieteni,dar nu ne-am dus pe "limpezeala',ci la stuf,am pantat 2 cu pluta la viu si in 1 ora am luat 3 buc la aproape3 kg.

la un moment dat vine cineva langa mine ,si,ma intreaba dc am luat ceva?

Eu, ii spun ca da ,am luat 3 buc.

El imi zice ca:cum le impartim la 4 insi?

Eu ii zic:mai greu.

Apoi imi zice ca e balta lui, ca sa plec,ca el e deputat de Dolj,ca a concesionat balta pe 50 de ani,ca a populat cu 12000 de stiuci si eu vin sa i le prind si in final semai calmeaza unpic dc a vazut ca tac si imi vad de treaba.

In final dupa o alta altercatie verbala la care eu i-am zis sa-si delimiteze proprietatea scoate un pistol si incepe sa ma ameninte cu el :uameni

Bineinteles ca am plecat.

La ora actuala, acea balta care era cat de cat salbatica,omu a dragat-o,a scos tot malul si a facut o insulita sa faca acolo o DISCOTECA :pr

S.O.S

Cu stima!

bau bau
Link spre comentariu

Hmmm, te-a amenintat? Cu pistolul??? SI locul nu era ingradit si semnalizat?

Pai si de ce nu ai chemat politia?? Poate reuseai totusi sa faci o scena!

Ar fi multe de povestit asa, despre lucruri dinastea, dar e forum public si vorba merge departe...

Link spre comentariu

Nici la ora actuala nu este ingradit complet

Cei din Craiova stiu cine este Petre Petrescu :twisted: ,si cei din satele ce le are "in subordine",iar atunci cand am fost era si mai putin delimitata "proprietatea'.

Cu stima :hi

bau bau
Link spre comentariu

Eu am luat foarte multe tepe pe baltile private si m-am cam lasat de sportul asta, de pescuit, la modul general. Dar m-am lasat de pescuit nu doar din cauza tepelor ci si din cauza mizeriilor cu care am de a face pe balti, fie ele private sau nu.

Ne place sau nu, trebuie sa recunoastem ca cele mai multe mizerii le gasim pe marginea baltilor si a raurilor si asta din cauza faptului ca cei mai multi pescari sunt nerecunoscatori fata de natura si nu o respecta. Majoritatea pescarilor sunt o categorie de oameni cu care eu cel putin, dar sunt convins ca si multi altii dintre voi nu ne identificam ca si comportament si valori. Si atunci am zis ca mai bine ma las de sportul asta.

Si am sa va relatez o imagine. Asta vara, pe una din baltile de la Ciocanesti, cand tocma se cracana de ziua si soarele incepea sa lumineze imprejur, din cauza temperaturii in crestere si a fenomenului de dilatare (depre care cu totii am invazat la fizica :grin: ), miile de PET-uri de plastic de pe marginea baltii au inceput sa pocneasca si sa trosneasca intr-un concert incredibil de jenant si dezolant. Deci o imagine de cacat!

Mai mult, raurile si baltile naturale sunt braconate in mod sistematic. Imi aduc aminte in primavara era un reportaj la teve pe unu din posturi despre delta, reportaj facut exact in perioada prohibitiei si in care ni se arata cum pescuiau ei pescarii :ha: Reporterul ii intreba "cum merge, se prinde ceva?" iar pescarii dadeau raspunsuri seci incercand sa-si ascunda fetele. Cata ipocrizie in randul jurnalistilor, sa nu-si dea seama ca pescarii respectivi braconau. Sau poate erau in una din baltile deltei concesionate. Chiar, eu nu am inteles niciodata cum vine treaba cu concesionarea baltilor dintr-o rezervatie naturala? Si uite ca mi-am adus aminte acuma de un alt episod nefericit petrecut anul asta: concesionarea canalului Dorobantu, un loc deosebit (chiar si asa cu PET-urile lui), o oaza in care natura chiar isi spunea cuvantul, un habitat pentru multe specii de pasari, canalul Dorobantu a fost concesionat lui Giovani, acelasi care are si Iezerul Mostistei, cel mai mare lac de apa dulce din tara.

Si ca sa merg mai departe, cand mergi in Delta si vezi ca ti se infasoara in jurul elicei de la barca o plasa monofilament, interzisa dupa cum stim cu totii, nu ca-ti vine sa te lasi de aceasta activitate?

Va salut !

Link spre comentariu

Sunt niste nemernici! :twisted:

Tineti minte inundatiile de la Rast?

TOTUL A FOST FACUT INTENTIONAT DE NISTE 'OAMENI DE BINE" care au vrut sa isi apere "investitiile".

Bunaoara d-na fosta sau actuala patroana de la bazinele Dunareni-Bistret cum "racu o cheama-o nu stiu,in iarna spre primavara acelui an a golit bazinele de peste si odata cu inundatiile a anuntat ca a fost "calamitata",astfel incasand lovelele date de stat.

Bineinteles ca ea nu a fost singura in afacerea asta,pt ca acolo sunt "o gramada de investitori". :uameni

bau bau
Link spre comentariu

Aici tind sa te contrazic, pentru ca stiu situatia cu baltile de la Dunareni si despre inundatiile de la Rast, mult mai bine decat voi. De ce? Pentru ca am fost acolo atunci cand digul de la Dunareni a fost spart de noi!

Doamna Shultz ne alerga, impreuna cu angajatii ei cu pusca pe dig!

De ce spun ca e fals ceea ce zici tu? Pentru ca muuuult timp dupa inundatii pe campia dintre Dunareni si Nedeia s-a prins peste, si nu pestisori ci pesti mari!!!

Digul l-am spart pentru ca apa crescuse in asa hal incat casele din Dunareni (Carna) erau cat pe ce sa fie luate de ape! Pastele de atunci mi l-am petrecut carand cereale, toale si mobila cu Mitsu pana la Barca!

Acum balta e aproape parasita, pescaria lui Shultze e desfiintata! Deci paguba, iti spun ca nu a fost prea mica!

Maine am sa revin cu poze pentru edificarea ta!

Link spre comentariu

Se poate sa ma insel in cateva privinte,dar,din ce ai vazut a fost o mascarada facuta de ochii lumii.

Stii cine a spart digul in amonte de Rast?

Iti spun eu:s-a spart (dinamitat)de catre cei de la apele romane la ordinul celor de sus.

Stii ca digul ala(cel paralel cu apa) e facut de englezi si practic este de netrecut?

Stii ca de la Rast (si in amonte si in aval)sunt diguri transversale(care sunt facute sa se rupa in trepte) ?

Stii ca in acelasi timp a fost dat drumul la barajul de la(tot la ordin) lacul de la Fantanele si Desnatuiul, practic a inundat pe alta parte?

Dupa un anumit timp am fost cu cineva de la TVR pt investigatii (cand se facea tam-tam la tvr2) in Plosca la un PNG-ist,care e un om ff istet,si,intrebandu-l reporterul cum s-au dat banii de ajutoare, acesta a raspuns ca s-au dat in functie de cum a sarit apa. A fost intrebat:cum adica?

La care el a raspuns ca acum, cu aceste inundatii,apa a capatat o noua proprietate,si anume aia de "comilastru".Adica sare o casa(de psd),da in una de p..,sare una de.....samd,asa s-au dat si banii de ajutoare.

Iti mai pot spune ca acel om era in posesia unor hartii(le-am vazut si eu si reporterii,s-au filmat,dar n-au ajuns pe sticla)sustrase de la cei ce venisera de sus,care nu aveau cote de inaltime,erau facute cu o carioca pe A4,nicidecum o harta.

Si daca zici ca ai fost acolo trebuie sa fi auzit de unul care a "furat" un excavator si a spart digul spre Sapata fara "incuviintarea autoritatilor",ei ala e omu de la Plosca.

Nu stiu multi ce s-a intamplat acolo sau ,au fost dezimformati-no offence-

Sa auzim numai de bine! :hi

bau bau
Link spre comentariu

Abia acum vazui mesajul tau pana la cap! si eu in acea perioada eram tot in zona,la Barca la soacra-mea si am fost cu moldoveanu din Barca cu tractorul cu remorca la ajutat,plus ca toti colegii mei de la scorpionii din C-va au fost acolo.

Cu mare stima!

bau bau
Link spre comentariu

In elgatura cu investitia pe care si-o apara d-na si referitor la ceea ce zici ,acei pesti erau nesemnificativi ca valoare baneasca nu piscicola(caras mult si crap),toti aia care fac icre negre au fost luati cu mult inainte(se stia prgnoza meteo,a dat-o si in mas-media)......restul e can-can!

Cu multa stima!

bau bau
Link spre comentariu

Icre negre? Te referi la Sturioni? Nu cred ca au fost vreodata sturioni in acea balta!

In schimb excavatorul e si acum parca in balta la Sapata, am inteles ca a ramas acolo!

Treaba cu Desnatuiul nu putem eu sa mi-o explic, dar acum e limpede de ce satul s-a inundat dinspre Barca si nu dinspre baltile mari!!

:uameni

Tre sa ne vedem odata in zona, ca are bunica un vinuletz.... :x :x :x

Numai bine

Link spre comentariu

In legatuta cu sturionii,trebuie sa stii ca au fost demult facute bazine speciale pt cresterea lor(inclusiv o specie aproximativ facuta in laborator) ,nu cred ca ai fost in ferma sa le vezi pe toate.

La orice ora cand treci la mamaie, mai intai da prin Craiova pe la mine(vezi date de contact) sa dam intr-un zaibar si intr-o gaina neagra :h5

Cu stima!

P.S.Putem vorbi mai multe ca sa te elucidezi cu treburile ale. :hi

bau bau
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare