Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rotirea cauciucurilor pentru o uzura uniforma

Tigros

Postări Recomandate

Cateva informatii de aici:

http://www.tirerack.com/tires/tiretech/ ... ?techid=43

http://www.tirerack.com/images/tires/tiretech/tire_rotation_abc.jpg

http://www.tirerack.com/images/tires/tiretech/tire_rotation_de.jpg

http://www.tirerack.com/images/tires/tiretech/tire_rotation_fg.jpg

Voi cum faceti?

PS Intrebare suplimentara:

Daca la masinile cu tractiune fata, cauciucurile mai putin uzate sunt pozitionate pe fata, la o masina cu tractiune spate sau cu tractiune integrala, unde este mai important sa fie cauciucurile mai putin uzate? In pozitia de tractiune (adica spate) sau in pozitia de directie (adica fata)?

"You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist." Nietzsche
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Rotirea cauciucurilor pentru o uzura uniforma

uite ce am aflat eu de la unul (dintre cei multi )dintr mecanicii pasionati de la noi. cea mai buna varianta de schimb e cea cu roata de rezerva inclusa in diagrama, asta in situatia in care toate gumele sunt cu acelasi profil, iar in varianta in care schimbul se face doar intre ”bocancii” cu care e incaltata masina atunci se schimba in X. teoretic se schimba cam la 5000 de km, dar mai degraba in functie de uzura fizica a acestora. in calucul uzurii intra mai multi factori , printre care distributia greutatii in masina, inclinatia (in sectiune ) a drumului, starea tehnica a masinii si altele...

daca am fost de ajutor, sunt bucuros, daca nu sper sa nu fi incurcat pe nimeni.

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

Am inteles ca nici la anvelopele fara sens "unic" de rotatie nu este bine ca acestea sa fie remontate invers fata de pozitia initiala, deci toata operatia presupune schimbarea cauciucurilor pe janta plus echilibrare. Astfel, cu exceptia variantei 'D" toate celelalte presupun cel putin o operatie tip vulcanizare.

Merita efortul si potentialul castig oare ?

LC 120 AT TEMS
Link spre comentariu

da e un castig, acela ca uzura este mai lenta pe aceeasi unitate de timp... eu am incercat la o masina mica si durata de viata a crecut cu ceva km ... eu zic ca merita. pentru lamuriri , cere mai multe pareri, dar dintre cei care au si facut asa ceva, ca povestitori sunt multi....

Link spre comentariu

nu sa schimbi anvelopa, ci rotile intre ele.... si nu se echilibreaza de fiecare data, nu vad motivul, ca la cate gropi sunt in tara noastra ar trebui echilibrate in fiecare dimineata :ha:

Link spre comentariu

Salut

La 4x4 permanent caucicurile trebuie rotite pentru a se uza egal, nu sunt admise diferente de diametre intre spate si fata

In manulaul de Freelander , de exemplu scrie ca rortirea se face parte pe parte adica nu incrucisat in acest caz chestia cu sensul d erotatie nu mai este o piedica

Eu aveam un fluierat discret care incepea la 120km/h . aveam Caucicurile fata mai uzate dceta pe cele spate cu vreo 2 mm

Le-am rotit si fluieratul a disparut instantaneu

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Salut

La 4x4 permanent caucicurile trebuie rotite pentru a se uza egal, nu sunt admise diferente de diametre intre spate si fata

In manulaul de Freelander , de exemplu scrie ca rortirea se face parte pe parte adica nu incrucisat in acest caz chestia cu sensul d erotatie nu mai este o piedica

Eu aveam un fluierat discret care incepea la 120km/h . aveam Caucicurile fata mai uzate dceta pe cele spate cu vreo 2 mm

:g

Ar fi un caz fericit atunci, eliminandu-se operatiile tip vulcanizare astfel.

LC 120 AT TEMS
Link spre comentariu

la 4x4 permanent, inclusiv presiunea pneurilor are un cuvant de spus.

daca mai gasesc manualul am sa postez si o poza cu gradul de uzura in functie de diferenta de presiune in pneuri

atunci cand ai schimbat rotile intre ele , nu ti-au facut si o verificare a presiunii ???? oare nu o fi fost din cauza asta ? (intreb si eu ...)

Link spre comentariu

Salut,

Eu am rotit rotile nici nu m-am gandit sa verific presiunea

Totusi, diferenta de diametru de 2 -3 mm nu cred ca poate duce la distrugerea cutiei de transfer

Probabil ca apar probleme cand se utilizeaza anvelope diferite ca dinesiune pe trenurile fata spate

adica 215/65/16 cu 215/70/16 ..diferenta este de aprox 2 cm pe diametru si atunci viteza de rotatie este diferita , vascocuplajula va transfera putere mai multa pe rotile care se rotesc mai incet.

Doar presupuneri

PS "FluieratuL" se auzea din directia cutie de viteze , ird si aparea si in treapta 4 si in treapta 5 exact la 120 km ora

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salut

Ce te faci cu roata de rezerva? ce schema e recomandata pt freelander care sa includa si roata de rezerva?

pneurile au sens de rotatie!

Editat de firekeeper
firekeeper
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare