Vizitator smigal Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Buna, Tocmai mi-am luat un Tiguan anul acesta.Initial ideea era sa-l folosesc pt iesit ocazional la munte si pt a avea access mai usor unde locuiesc, drum unfundat de noroi, pietris si alte mizerii specifice strazilor neasfaltate de la marginea oraselor. In cursul anului am avut ocazia sa-i testez putin calitatile offroad si nu am fost multumit deloc .. banuiesc ca din cauza cauciucurilor Am sa descriu in cateva cuvinte intamplarile .. Iarna la predeal .. cota 1400 .. incercare nereusita de urcare pe drum forestier la cota 1800 .. sa impotmolit in zapada .. nivelu zapezii .. 30-50 cm .. cauciucuri de iarna Vara asta am iesit la plimbare intro cariera de piatra .. panta inclinata cu santuri imense si pamant uscat argilos .. la jumatate a inceput sa derapeze urat si nu a mers mai departe .. cauciucuri de vara In ambele ocazii cu offroad activat .. tractiunea 4x4 Masina a venit din fabrica cu jenti de 17 Va rog sa ma sfatuiti ce cauciucuri sa-mi cumpar ca sa pot testa cu adevarat ce poate masina in offroad, prefer sa nu mai schimb jentile .. deci pe 17 Cred ca dimensiunile actuale sunt .. 235/55/17 Am cautat BFG si alte marci recunoscute dar nu am reusit sa gasesc nimic Daca raman la jenti de 17 un cauciuc tipic offroad cu talon 65/75 imi va incape in spatiu pe care-l am eu la roata sau va trebui sa cobor la 16 ? La incarcare si basculare mare a suspensiei ramane f putin loc intre guma si aparatoarea din plastic a caroseriei Unde as putea sa ma duc in Bucuresti la un service specializat sa-mi spune ce mi se potriveste ca sa nu am probleme ? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Re: gume offroad Tiguan ori cate modele de cauciucuri ai pune la ea nu o sa poti sa-i ceri sa faca offroad . Nu este o masina dedicata pentru asa ceva. Este facuta pentru offroadul urban, niste gropi, pietris,putina zapada si cam atat. Nici pe plaja nu te poti da ca o arzi. Nu o chinui pe aratura sau pe cotele 1000 si ceva ca nu duce ca cele dedicate. Iar daca vrei sa o bagi prin offroad iti trebuie niste jante mai mici si cauciucuri mai mari, ca sa mai amortizezi putin din zdruncinaturi. Nustiu daca urmaresti reclamele tv la astfel de masini, la a ta de exemplu alearga ala cu ea pe langa sosele, niste gropi cu putina apa in ele si noroi , doi boscheti si gata. La un nissan arata niste stanci care sunt mutate din loc si niste rauri care seaca de frica......... Deci ...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator smigal Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Re: gume offroad Tiguan Am inteles .. poate n-am fost destul de explicit Masina as vrea sa urce pe drum drept fara gropi/canale/santuri imense/copaci cazuti sau stanci .. dar sa urce .. chiar daca e zapada/noroi/pietris sau nisip E frustrant cand ramai inpotmolit in panta dreapta cu 30+ cm de zapada pt ca iti aluneca cauciucurile in gol Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Re: gume offroad Tiguan Goodyear Wrangler MTR ... :h5 Bine, sa nu te astepti de la ea mai mult decat poate! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator smigal Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Re: gume offroad Tiguan pe unde se gaseste asa ceva la noi ? posibil bucuresti ? cam ce preturi ? 235/65/17 ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Re: gume offroad Tiguan pe unde se gaseste asa ceva la noi ? posibil bucuresti ? cam ce preturi ? 235/65/17 ? Completeaza-ti locatia in profil si fa-ti prezentarea pe forum asa cum cere Regulamentul. :rules Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Re: gume offroad Tiguan ceva simexuri de 35...si apoi vezi ce mai trebuie schimbat... pe parcurs, pe masura ce cedeaza :ha: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Re: gume offroad Tiguan Dupa parerea mea, in situatia cu zapada nu aveai ce roti sa ai. Maxim daca aveai lanturi aveai vreo sansa, DACA nu ramaneai pe burta... Pentru noroi ai putea sa cauti MTuri pe 17 (sau sa testezi daca iti incap jante de 16 peste etrieri). Anvelope de noroi pe 17 la preturi bune eu mi-am luat de pe camskill.co.uk, dar la prima vedere nu am vazut dimensiunea ta. Nu cred ca exista un magazin care sa iti spuna fara teste cat de mult iti intra... Trebuie singur sa iti gasesti dimensiuni echivalente (ce-i drept nu am vazut MTuri pe dimensiuni apropiate). Spor la cautat :h5 Tine totusi cont ca tractiunea pe care o ai la tiguan nu este '4x4' in acceptiunea de pe aici, adica nu vei face mare branza cu ea in noroi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uzi Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Re: gume offroad Tiguan eu zic sa nu-ti chinui tiguanu pe off-road pt. ca nu e conceput pt asa ceva mai bine iati un patrol sau o veverita sau alta masina adecvata pt. ce vrei sa faci Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: gume offroad Tiguan Uita MT-urile. MT-urile nu sunt pentru SUV-uri (de aceea nici nu o sa gasesti dimensiunile tale). Poate gasesti niste AT-uri pe dimensiunea aia (vezi BFG sau GoodYear Wrangler). Cu AT-urile ar trebui sa se descurce onorabil vara. Iarna, pentru ce vrei sa faci tu, recomand cauciucuri de iarna si lanturi. pen “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jolly Roger Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: gume offroad Tiguan Nu exista MT-uri de dimensiunea pe care o vrei (adica sa pastrezi janta de 17"). Daca treci la jante de 16", s-ar putea sa atinga etrierele. De 15" nici nu poate fi vorba! Asa ca uita de MT-uri! AT-uri n-am vazut pana acum, dar s-ar putea sa existe! Din acelasi motiv: janta de 17". Pentru zapada cauta anvelope de iarna, ca se gasesc o gramada! Ai tractiune, dar apare problema suspendarii. Lanturile nu le-as folosi decat pentru traiectorii rectilinii. Astea sunt masini cu tolerantele calculate la limita (pentru reducerea gabaritului), asa ca s-ar putea sa-ti frece la flexie sau bracaj. Iar cu Haldex4 (daca nu ma-nsel) si gestiunea electronica a cuplului s-ar putea sa nu o misti din loc pe pante mai accentuate unde pierzi aderenta. ... BRAKES ARE FOR PUSSIES !.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: gume offroad Tiguan ori cate modele de cauciucuri ai pune la ea nu o sa poti sa-i ceri sa faca offroad . Nu este o masina dedicata pentru asa ceva. Este facuta pentru offroadul urban, niste gropi, pietris,putina zapada si cam atat. Nici pe plaja nu te poti da ca o arzi. Nu o chinui pe aratura sau pe cotele 1000 si ceva ca nu duce ca cele dedicate. Iar daca vrei sa o bagi prin offroad iti trebuie niste jante mai mici si cauciucuri mai mari, ca sa mai amortizezi putin din zdruncinaturi. Nustiu daca urmaresti reclamele tv la astfel de masini, la a ta de exemplu alearga ala cu ea pe langa sosele, niste gropi cu putina apa in ele si noroi , doi boscheti si gata. La un nissan arata niste stanci care sunt mutate din loc si niste rauri care seaca de frica......... Deci ...... Scuze de offtopic... pacat ca nu este reclama cu samurai :grin: Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MMC Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: gume offroad Tiguan Gasesti aici. http://www.anvelopeexpress.ro/cauciuc/G ... ngler_MT_R Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top Off-Road PRO Pack Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Diesel Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: gume offroad Tiguan Buna, Tocmai mi-am luat un Tiguan anul acesta.Initial ideea era sa-l folosesc pt iesit ocazional la munte si pt a avea access mai usor unde locuiesc, drum unfundat de noroi, pietris si alte mizerii specifice strazilor neasfaltate de la marginea oraselor. In cursul anului am avut ocazia sa-i testez putin calitatile offroad si nu am fost multumit deloc .. banuiesc ca din cauza cauciucurilor Am sa descriu in cateva cuvinte intamplarile .. Iarna la predeal .. cota 1400 .. incercare nereusita de urcare pe drum forestier la cota 1800 .. sa impotmolit in zapada .. nivelu zapezii .. 30-50 cm .. cauciucuri de iarna Vara asta am iesit la plimbare intro cariera de piatra .. panta inclinata cu santuri imense si pamant uscat argilos .. la jumatate a inceput sa derapeze urat si nu a mers mai departe .. cauciucuri de vara In ambele ocazii cu offroad activat .. tractiunea 4x4 Daca vrei sa te descurci iarna in zapada, pentru Tiguan ai nevoie de roti de iarna mai inguste si talon mai mare, diametru mai mic. Exista o oferta de roti de iarna pt Tiguan la orice dealer VW: Set roti iarna cu janta de otel WKR 6,5 x 16" 5/112/33; anvelopa 215/65 R16 H Semperit Speed Grip pret 2614.02 lei inclusiv TVA. In plus, iarna pe zapada mare ai nevoie si de lanturi, la orice 4x4 . Jantele de 17 pe Tiguan sunt jante de asfalt, placute ochiului prin diametrul mare, dar pentru drumuri nu offroad. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: gume offroad Tiguan la jumatate a inceput sa derapeze urat si nu a mers mai departe .. cauciucuri de vara In ambele ocazii cu offroad activat .. tractiunea 4x4 Masina a venit din fabrica cu jenti de 17 Va rog sa ma sfatuiti ce cauciucuri sa-mi cumpar ca sa pot testa cu adevarat ce poate masina in offroad, prefer sa nu mai schimb jentile .. deci pe 17 Am un singur raspuns pt tine, care se potriveste pe Tiguan si 17: LANTURI! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cobrra Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Re: gume offroad Tiguan uite aici fratele mai mare :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator smigal Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: gume offroad Tiguan ce tare e Touaregu ala .. ce cauciucuri sunt pe el ? update am avut ocazia weekendul asta sa testez niste cauciucuri offroad inca nu-mi vine sa cred ce poate face tiguanu cu gume corespunzatoare am fost la cluj la un service de avelope si am echipat rapid masina cu jenti de 16 si niste Kimex (banuiesc ca sunt copie Simex) cu profil ca swamperele (mijloc de zapada si exterior de noroi) am luat masinutza si am scoso pe unde am putut mai bine .. pe dealuri si in padure sa descurcat admirabil .. panta de inclinatie mare .. abia urcam cu piciorul .. iarba si pamant usor umed dupa ploaia .. a urcat fara probleme traseu de padure cu noroi si de toate .. n-am ramas nici macar odata blocat dupa 2 ore de teste m-am intors acasa si am examinat cauciucurile 1 cedase .. pe langa janta se deslipise cauciucu (reasapat) se desjantase guma de pe janta .. pana in toata regula al doilea incepuse deja sa se deslipeasca dar inca rezista de descurcat s-au descurcat .. dar la capitolul fiabilitate si anduranta 0 le-am returnat la service ca sa-mi iau banii inapoi gumele aveau 1 an garantie .. au rezistat mai putin de 1 zi acu ca sunt convins ca si masina mea poate sunt in cautare de cauciucuri serioase preferabil janta de 16 .. pt ca se potriveste la fix la profil nu stiu ce sa zic .. ce ziceti voi ca ar fi mai bun ? profil de zapada gen BFG sau Goodyear ? profil de noroi ca la swampere ca sa descarce repede sau un mix de amandoua ? eu merg peste tot ... deci as cam vrea un all around zapada/noroi .. categoric MT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hrn Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: gume offroad Tiguan Din cate am vazut eu, BF A/T se comporta mai slab si pe zapada si in noroi decat de exemplu Dunlop SJ5 cu profil de iarna. Iar pe gheata nici nu se discuta anvelopele de iarna sunt mult superioare. . Dar pana la urma orice masina isi gaseste limita.... Nu uita pe langa anvelope si garda la sol, de mare ajutor in teren accidentat sunt unghiurile de trecere, reductorul si diferentiale blocante, asta discutand de masini nepregatite ptr. off road. Tu esti in schimb ajutat de greutatea relativ mica a masinii. Oricum nu exista anvelopa perfecta pentru toate situatiile, exista mai degraba compromisul perfect.... :wink: LC 120 AT TEMS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator smigal Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: gume offroad Tiguan cam care ar fi un compromis perfect atunci ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate