mirciulica Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Va salut, Stiu ca este un forum dedicat iubitorilor de 4x4 si-mi cer scuze ca fac asta dar nu mai pot cu meseriasii astia. Sa va spun cum este problema: La casa parinteasca am instalat o centrala pe lemne. Am vorbit cu meseriasul care a montato, sa-mi puna un boiler bivalent( sa incalzeasca apa a si electric si cu energia din centrala) Toate astea ok pana aci. am avut ocazia sa cumpar un boiler trivalent la acelasi pret. Ideea este ca zice nenea asta ca nu se poate monta acel boiler sa mearga cu amandoua surse de energie concomitent. Nu mai pot!!! Am sapat pe net de mi-a iesit ochii, am sunat la black sea si alte firme care se ocupa cu d-astea, nimeni nu este in stare sa-mi spuna exact. Parca nu exista oameni care au asa ceva. Rugamintea mea este: daca este cineva care lucreaza in domeniu, sau cineva care a avut de a face cu asa ceva si ma poate ajuta informativ as fi foarte recunoscator. Multumesc anticipat si-mi cer scuze moderatorilor inca odata ca fac asta Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! da-mi un telefon sa vedem despre ce e vorba 0744 564 079 fa o poza la racordurile boilerului aluia, sau da-mi nume furnizor si marca boiler. TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hrn Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! A treia sursa ce intentionezi a fi, panouri solare sau o pompa de caldura ? LC 120 AT TEMS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Octombrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! Salut, Cum o poza face cat o mie de cuvinte, atasez cateva poze cu inculpatul. Este un boiler de 200 litri care cica merge cuplat: electric, la un cazan cu lemne sau gaz si la panouri solare. Astept cu interes raspunsul tau Multam anticipat! :h5 Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Octombrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! A treia sursa ce intentionezi a fi, panouri solare sau o pompa de caldura ? Ma gandeam la panouri solare, dar mai vedem. Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! Bun din ce vad eu acolo ai: 1. tur/retur cazan in laterala, (apropo in loc de dopul ala acolo ar trebui sa fie o sonda de temperatura sau sonda termostatului de comanda a pompei de boiler), 2. in partea de jos ai intrerea si iesirea de apa calda. Ca sa fie "trivalent" ar trebui sa mai aiba 2 racorduri (tur/retur stuturi filetate) - adica a 2-a serpentina, eventual in partea opusa a celor de la cazan si mai jos. Ai asa ceva? la cum vad ca sunt pozitionate racordurile tur/retur nu prea cred uite cum arata un boiler trivalent 1 serpentina sus si 1 serpentina mai jos fiecare cu racorduri de intrere/iesire + cele 2 de apa inseamna cel putin 6 racorduri (stuturi filetate). + rezistenta... aia nu are decat un racord :) 230V Circuitele de agent termic si cel de solare nu pot comune decat in anumite situatii, mai "ieftine" cand vrei ca faci bici din orice, in sensul ca printr-un joc de robineti poti trimite apa si intr-un panou solar (NERECOMANDAT), dar asta presupune golirea panoului iarna (ingheata). In circuitul de solare se baga un glicol special care are pe langa rezistenta la inghet si alte propietati de tranfer termic. E luat de la black sea suppliers sau calor? parca ei vand asa ceva. Vezi ca in partea de jos e o placuta de timbru, oate e si un cod de marca pe acolo. Ma uit acum pe siteul lor sa vad ce gasesc, dar daca nu mai ai inca 2 racorduri, slabe sanse sa fie ce crezi tu. TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Octombrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! Da! este luat de la Black Sea. Ca marca este Eldoninvest ltd( dupa parerea mea o prastie) Eu am inteles ca a fi trivalent inseamna a putea fi conectat si la panouri solare pe langa electric si la o centrala. hmm, am mai invatat ceva. astept cu interes daca mai ai ceva sa-mi spui. Le edit: Nu am panouri solare. ci doar un cazan cu lemne. Eu nu vreau decat sa mearga concomitent si electric si pe cazanul cu lemne. Are sanse? http://www.blackseasuppliers.ro/PDF/BOI ... _eldom.pdf Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hrn Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! Comparatie boiler trivalent VS 4x4 cu trei blocanti. Blocantul central este centrala pe lemne cu serpentina ei de incalzire, blocantul spate e rezistenta electrica, iar pentru blocant fata trebuie sa ai inca o serpentina....adica boiler trivalent. Poza este a unui boiler bivalent. Cum vrei tu sa faci este exact situatia cu franarea ABS la patinare unei roti, e util in teorie si zero in practica. :no :bi LC 120 AT TEMS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! cam ai dreptate, din ce am gasit pe net e produs la vecinii bulgari. uite aici boilerul tau si cum poate sa fie "trivalent" : http://www.hvacr.ro/assets/catalog/incalzire/boilere/eldominvest/portelanate-mixte-apa-electric-eldom.pdf la pagina 3 ai o schema, numai ca iarna trebuie golita zona de pe casa. Daca ai baga glicol in toata instalatia, inclusiv in radiatoare ai putea face si schema asta, insa e cam scump, glicolul ala nu e un simplu antigel, are propietati de absortie a caldurii mai ridicate, si e destul de scump. Nici apa nu e recomandabil sa bagi, la niste panouri bune, temperatura sus pe casa poate atinge lejer 120 grd. in timpul verii.... apa fierbe deja ... sa vezi ce frumos face... zici ca e oala sub presiune unde fierbe mama fasolea. ex.2 aici: http://www.ecoenergo.ro/Documentatii/sisteme_solare/Sisteme_solare_complexe_Ouraset.pdf se vede cam cum ar trebui sa fie o instalatie solara, circuitele de agent termic si solare sunt separate, in cazan e apa (sau antigel), in serpentina de solare e glicol. cu statie proprie de automatizare/pompare. Lasa-l asa ca are dreptate cine ti la montat, numai ca in locul dopului ala de landa teava de tur, baga un termostat de boiler care sa comande pompa de boiler. uite si siteul producatorului: http://eldominvest.com/en/1/id/16/page/5/product-id/155/product-view.html iti mai pun o schema sa intelegi cum sta treaba cu panourile solare Best regards TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Octombrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! Asadar, nu-i mcompleta instalatia pentru a functiona cum vreau eu. Multumesc pentru timpul acordat si ajutor!! Numai bine!! Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! Poate sa ramina electrica cuplata in permanenta , e protejata de termostatul de comanda , Trebuie sa aiba o supapa de sens , sau un robinet , care sa impiedice incalzirea inutila a sistemului de incalzire prin serpentina schimbatorului de caldura - atunci cind centrala nu e in functiune. Asa se previne efectul de termosifon care ar putea sa incalzeasca si centrala si implicit mai fura caldura si ceva curent consumat , mai rau e contributia la racirea apei din boiler. .Daca serpentina boilerului e montata in serie cu turul , atunci trebuie un bypass la boiler , care poate fi inchis -deschis-reglat cu o valva termostatica , cu sonda in locasul cu dop . De ce are dop , nu e prevazut cu o teaca de protectie pentru eventuala sonda ? Ar fi trebuit sa aiba . Pune un filtru mai serios . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! Le edit: Nu am panouri solare. ci doar un cazan cu lemne. Eu nu vreau decat sa mearga concomitent si electric si pe cazanul cu lemne. Are sanse? merge, electricul e cu treba lui, ar propiul termostat de comanda, si pompa de boiler baga agent termic preparat de cazan... e o solutie acum cand sa zicem ca nu faci focul in fiecare seara si vrei sa ai tot timpul apa calda, cand vei face focul zi de zi, opreste curentul ca e scump si mergi doar cu cazanul. TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Octombrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! Pai cam asta vreau sa fac, atunci cand nu am foc in cazan, sa mearga electric, dar atunci cand fac focul sa nu mai mearga pe electric, Dar sa nu mai stau eu sa il scot din priza. Lasand la o parte panourile solare. nu le am inca inteleg ca imi lipseste acea sonda de boiler care ar trebuii sa fie acolo unde este dopul. Mama ei de sonda. incep sa caut acea sonda. Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! iote-l sa nu te chinui mult: http://www.romstalshop.ro/accesorii/termostat-de-conducta-7g1-accesoriu-automatizare-p5317 TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Octombrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! Mai nene, il impusc pe asta care mi-a montato. AM acel termostat intr-o cutie cu alte sute de saibe si cacaturi ramase de la montaj. deci nu la pus vaca.... Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Octombrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! Mai nene, il impusc pe asta care mi-a montato. AM acel termostat intr-o cutie cu alte sute de saibe si cacaturi ramase de la montaj. deci nu la pus vaca.... Le edit: scuze, nu stiu de ce am postat de doua ori acelasi text Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Octombrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ajutor centrala termica!!! iote-l sa nu te chinui mult: http://www.romstalshop.ro/accesorii/termostat-de-conducta-7g1-accesoriu-automatizare-p5317 Acum constat care este buba. Acest termostat pe care mi l-ai dat tu in link=ul de mai sus este cel corect care trebuie montat. Intrucat nenea montatorul s-a ocupat de achizitionare, a cumparat modelul 7C1 care nu este acelasi cu 7G1. Asta pe care-l am eu este modelul 7C1 care nu poate fi montat. Profitand de faptul ca eu sant varza la aces capitol, a preferat sa-mi spuna ca nu se poate face ceea ce vreau eu, decat sa cumpere alt termostat sau sa-mi zica ca n-a luat ce trebe. Off, Multumesc tuturor pentru ajutor si timpul acordat. Sa auzim numai de bine Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate