R20 Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 buna, vreau sa fac schimbul de ulei la terrano, motor 2.7 tdi, an 2000 iar un prieten mi-a recomandat bixxol 10w40, daca ati incercat careva dintre voi aceasta marca de ulei va rog sa-mi spuneti si mie daca merita, si cum se impaca cu nissanul :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Re: ulei bixxol Ca o recomandare, Nissan are propriul ulei si e bine sa-l folosesti. Daca te ajuta, este produs de TOTAL LUBRICANTS, deci cred ca poti folosi si acesta marca (eventual un ELF TURBODIESEL 10W40, produs tot de ei). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol Cel mai bine Nissanul se complace cu Valvoline-ul (de fapt cred ca este uleiul recomandat de producator) ! :grin: Sau mai discutat aceste aspecte pe forum ...cautati in sectiunea Nissan si o sa descoperiti recomandarile unuia care este un fel de "Larousse in Nissan" (nea Luigi) :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol Ca o recomandare, Nissan are propriul ulei si e bine sa-l folosesti. Daca te ajuta, este produs de TOTAL LUBRICANTS, deci cred ca poti folosi si acesta marca (eventual un ELF TURBODIESEL 10W40, produs tot de ei). elf cred ca e printre cele mai slabe uleiuri de pe piata Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R20 Postat Octombrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol multam pentru indicatii, cele bune :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol mai copii mai, asta cu "recomandat de producator" e vrajeala de marketing. Se dau bani grei pentru "recomandarile" astea. Important e sa pui indicativul din carte, sa-l schimbi la timp si sa fie un brand cat de cat cunoscut. Toate sunt la fel. Cred ca se pune problema de fineturi in alegerea uleiurilor doar la masinile de curse care merg in ture. La tractoarele noastre ... ulei sa fie! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol cel mai bun ulei este ala cu care a mers masina de la inceput nu schimbam uleiurile dupa ureche MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol cel mai bun ulei este ala cu care a mers masina de la inceput DA' DE CE? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol Ca o recomandare, Nissan are propriul ulei si e bine sa-l folosesti. Daca te ajuta, este produs de TOTAL LUBRICANTS, deci cred ca poti folosi si acesta marca (eventual un ELF TURBODIESEL 10W40, produs tot de ei). elf cred ca e printre cele mai slabe uleiuri de pe piata Cred ca l-ai frecat un pic intre degetul aratator si cel mare si nu prea avea "grasime". De ce nu folosesti ... Prista, e cunoscut. cel mai bun ulei este ala cu care a mers masina de la inceput DA' DE CE? Ca unii producatori iti dau garantie pana la 5-7 ani la motor cu un anumit ulei. Tu ai impresia ca-ti recomanda producatorul un ulei fara teste intensive? :T Adica sa ai nenumarate probleme cu motorul si dupa aia sa zici ca e masina proasta? Toti marii producatori au norme proprii: Volvo(VDS, VDS2, VDS3...), VW(505.01, 506.00, 507.00), Mercedes Benz(228.1, 228.3, 228.5...), TOATE fiind acelasi grad: 15W40 sau 5W40...etc. De ce oare? Eu insist ca numai daca ai aprobarea constructorului poti sta linistit cu un ulei, dar desigur ca poti folosi orice zeama unsuroasa (asta fara nicio legatura cu vreun brand mentionat aici!). Tehnologia a avansat, iar uleiurile indeplinesc functii mai complexe decat la inceputuri. Am vazut eu ce faceti voi in teren! Pana la 7000 de rot/min cu "span-ul cuplat" :uameni , tocmai atunci va trebuie un ulei performant! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol Eu zic ca secretul ar fi sa pui un ulei bun (pana la urma nu conteaza atat de tare marca) si sa-l schimbi la 1/3 sau 1/2 din km garantati de producatori! @Ionut73 Chestia cu "marketingul vanzarilor" e deja depasita ... Nu cred ca o sa ajungem sa vedem vreodata firma serioasa (Toyota, Nissan, Suzuki, Jeep sau Mercedes) sa recomande un ulei prost! :grin: Ca daca ar fi asa iti dai seama ce probleme si-ar face cu servisarea masinilor in garantie? Cui ii convine sa cheltuie sute de milioane de euro pe o proasta recomandare? :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol @celalalt ionut - nu vorbim de uleiuri no name facute intr-o fabricutza obscura si distribuite zonal. ia mai citeste o data atent postul meu - vorbeam de uleiuri de brand, nu trompete. Ca sa traduc - eu zic ca indiferent de ce marca iti recomanda Toyota, Nissan, mitusbishi, tu daca folosesti Castrol, Mobil, Valvoline, etc cu acelasi indicator motorul va merge si va rezista la fel de bine. cu intervalul de schimbare sunt de acord cu tine - tot din ratiuni de marketing, si anume cresterea "valorii in exploatare", multi producatori au inceput sa tot mareasca intervalele de service si s-a ajuns la intervale de schimb ulei de 20,000 sau 25,000 km. Total aberant dupa parerea mea. La camioneta mea Nissan are intervale de service la 20k; eu schimb la 10 - 12 (in functie de cum apuc sa ma programez) @iulianul - dream on baby! :grin: crezi tu ca ei fac R&D cu o anumita marca de ulei? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol Castrol, Mobil, Valvoline, etc cu acelasi indicator motorul va merge si va rezista la fel de bine. foarte corect! La camioneta mea Nissan are intervale de service la 20k; eu schimb la 10 - 12 (in functie de cum apuc sa ma programez) Ioane esti zgarcit! :ha: Eu fac schimb (cu tot cu filtre) la maxim 5.000km! E drept merg numai pe langa sosele cu masina! :grin: ...si sa stii ca nu ma sui beat la volan! :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol @iulianul - dream on baby! :grin: crezi tu ca ei fac R&D cu o anumita marca de ulei? Intamplarea face ca am si Peugeot si deschid cartea si vad ..."Peugeot reccomends TOTAL", pe toate Renault-urile (si pe dacia veeeche a lui tata) e un autocolant pe luneta: "Renault preconise ELF" deci...zice ceva de un brand anume. Daca n-as fi stiut, n-as fi grait - mai renumite: ulei Volvo - made by Mobil 1 ulei GM - made by TOTAL ulei John Deere - made by SHELL ulei Mazda - made by TOTAL ulei Daewoo - made by TOTAL (Polonia, excluzand zona araba) ulei (renumitele) Urania/Selenia - Petronas Lubricants etc... Doar nu te-ai gandit vreo clipa ca producatorul de utilaje/turisme ridica un cotet in parcare, in care face cercetare/rafinare/blending/ambalare/ditributie globala de lubrifianti?? P.S. :p eu nu vreau sa ma incontrez cu nimeni, vreau doar sa va folositi de cunostintele mele pentru a lua o decizie buna! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: ulei bixxol iulianul ai divagat de la subiect. Eu ziceam ca e vrajeala de marketing cu rocomadarea brandului de ulei incercand sa il incurajez pe cel care a deschis topicul sa bage orice ulei de firma cu indicativul potrivit. Nu stiu cum ai ajuns tu la uleiuri gen private label care normal ca sunt facute de anumiti producatori consacrati DE ULEIURI Ca sa stea in picioare teoria ta, cum ca la un anumit motor/producator se potriveste cel mai bine un anumit BRAND de uleiuri, asta ar insemna ca oamenii aia, Renault sa zicem, fac un motor, il testeaza apoi cu anumite tipuri de uleiuri si decreteaza - motorul asta merge cel mai bine cu ELF. Total, Castrol - no way ca stricati motorul! Iti dai seama ce ridicol pare? C'mon! Si culmea, atat motorul diesel de 2l si 100 cai de utilitara Renault cat si benzinarul nervos de pe CLIO RS merg cel mai bine DOAR cu ELF. :grin: :grin: BASME! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Re: ulei bixxol Ia uite ce scrie lumea aici! Din proprie experienta: viewtopic.php?f=15&t=12495 ! Si da, producatorul motorului testeaza marcile de ulei care vin singurele acolo sa obtina o certificare, pe care o obtin...sau nu. Si ai inteles gresit povestea cu recomandarea producatorului pentru un anumit brand: nu-ti spun ca se strica folosind altceva, DAR iti garanteaz ca folosind ce-ti spun ei NU o sa ai probleme, iar folosind alt ulei NU SE STIE cum va merge, deoarece nu au testat Si culmea, atat motorul diesel de 2l si 100 cai de utilitara Renault cat si benzinarul nervos de pe CLIO RS merg cel mai bine DOAR cu ELF. :grin: :grin: BASME! Pai...nici nu recomanda acelasi ulei!!! Elf produce ZECI de tipuri de ulei de motor! Fiecare adaptat tipului de motor pe care il serveste. De la tractoare pana la motoare de Formula 1 (ca-i vad si pe acolo). Si nu e vorba numai de ELF, toti marii producatori de ulei fac asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate