proof Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 :1 pentru astfel de iesiri. Poate organizezi si una de sambata pe duminica adc 2 zile, mai in relas. Parca o zi devine prea obositoare. Ar fi interesant daca ne-ai detalia comportamentul simexurilor pe zapada, chiar nu au aderenta deloc? SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 Frumos....daca incerci urcarea pe Valea Rea....intereseaza-te de starea potecii....la ce ploi au fost in ultima peroiada....sa nu ai vreo surpriza neplacuta :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 Dak se mai incearca o urcare pe Moldoveanu, si DACA mai ramane vreun loc liber in vreo masina, va rog anuntati-ma si pe mine. Multumesc anticipat. "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bibicu Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 Frumoasa iesire. Daca totusi se mai incearca o iesire, nu ziceti de 2 ori ca ma pun in masina mica si vin pana spre Brasov (+/-) numai ca sa urc alaturi de voi! Of course, ca si cetatean copilot, depinde cate masini vor fi. Inca o data, fain week-end si la mai multe! In cautarea unei masini 4x4... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 Despre simexuri pe zapada. Cred ca filmuletul ar trebui sa spuna multe. Cu toate ca zapada pe care mergeam era de doar 10 cm (pentru ca pe acolo tocmai trecuse un tractor cu lama) iar panta nu era abrupta, masina nu avea deloc directie. Se poate observa din film ca masina merge in zig zag, eforturile mele de a-i corecta directia fiind o continua lupta cu volanul (curse chiar si de 180 de grade) La un moment dat panta a devenit un pic mai abrupta, momentul din filmulet in care spun ca nu cred ca pot urca, pentru ca chiar asta simteam. Motorul mergea destul de turata pe acea panta pentru ca rotile se invarteau mai mult in gol, asta pe o zapada de doar 10cm!!! :) Mai mult, in capatul pantei am incercat sa o intorc pe zapada virgina de 20cm, ce-i drept la deal, dar pe o panta care altfel as fi urcat-o fara probleme chiar si fara reductor. Credeti sau nu, nu am reusit sa inaintez mai mult de 2m, iar asta cu avant puternic :ha: Senzatia este ca pur si simplu cauciucurile nu au aderenta, si nu e doar senzatie, e crunta realitate :grin: Eu am mai observat lucrul asta asta vara cand mergand pe transalpina, am iesit din traseu un pic si vazand o limba de zapada m-am bagat in ea. Am fost surprins sa constat ca masina nu inainteaza si se afunda si foarte abrupt daca ii dai gaz, pentru ca asta stiu sa faca cauciucurile astea, sa scurme. Dar cred ca s-ar putea da si niste explicatii la fenomenul asta. O prima explicatie ar fi suprafata mica de contact, faptul ca masina intra in contact cu zapada doar pe suprafata crampoanelor simex, adica doar fo 50% din suprafata totala a cauciucului. Ca si exemple din natura ar fi patinele unde pe o suprafata foarte mica, a lamelor, distribui greutatea intregului corp, scopul fiind de a aluneca cat mai bine. Cu cat sunt mai subtiri lamele patinelor cu atat mai bine se aluneca. O a doua explicatie ar fi golul dintre crampoanele simexurilor si insasi modul cum au fost ele gandite, respectiv degajari mari pentru a nu retine noroiul. Ori, asa cum mai spunea cineva tot pe aici pe forum, materialul cu cea mai buna aderenta la zapada este.... zapada insasi. Golurile cauciucurilor ar trebui sa retina zapada pentru a crea aderenta cea mai buna. Ca si exemple din natura iar, bulgarii de zapada sau avalansele, care demonstreaza aderenta zapezii la zapada. Ar mai fi si un al treilea factor responsabil de acest fenomen, dar zic eu cu o mai mica pondere, si acesta ar fi compozitia gumei. Se zice ca pentru zapada guma ar trebui sa fie mai moale un pic. Ori simexurile, cel putin ale mele care sunt Insa Turbo, au o guma destul de tare. Ar mai zice unii ca mai conteaza ca Simexurile sa fie originale pentru a fi eficiente la mersul pe zapada. Asta n-o cred pentru ca n-ar schimba deloc explicatiile 1 si 2, dar ma rog, sunteti liberi sa ma contraziceti :grin: Nu vreau sa ma gandesc cum se comporta simexurile pe zapada mai mare, dar nici nu e greu de imaginat. Ele sunt gandite sa scurme, asa ca cel mai probabil asta vor si face. Vor scurma pana vor ajunge la stratul de pamant sau pana vor pune masina pe burta pe zapada. Pe gheata sau zapada inghetata cred ca e si mai horor cu ele. Dar acolo e alta treaba, doar cauciucurile cu cuie sau lanturile rezolva problema. Hai ca iar am scris mult, dar sper ca am lamurit cat de cat lucrurile :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 Cam aceleasi constatari le-am avut si eu pe pielea mea cu simexurile pe zapada.Nerecomandabil. Daca ai ceva in plan cu delta,pune un thread ca sigur mai sunt interesati :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 Cam aceleasi constatari le-am avut si eu pe pielea mea cu simexurile pe zapada.Nerecomandabil. Daca ai ceva in plan cu delta,pune un thread ca sigur mai sunt interesati :h5 Pai merg in Delta we viitor dar nu la offroad, ma duc la huzureala si ceva pescuit pe un hotel d'ala plutitor :wink: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 :sr Ma gindeam ca ai intentie un off-road.Fir intins si distractie placuta :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 Cam aceleasi constatari le-am avut si eu pe pielea mea cu simexurile pe zapada.Nerecomandabil. Daca ai ceva in plan cu delta,pune un thread ca sigur mai sunt interesati :h5 Pai merg in Delta we viitor dar nu la offroad, ma duc la huzureala si ceva pescuit pe un hotel d'ala plutitor :wink: Fir intins si mersi pentru informatii. :h5 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobinator Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 Fir intins Gabi si distractie maxima! Mai e o chestie legata cauciucuri si comportarea lor : Cauciucurile de zapada au alt material in compozitie care e mult mai moale si se comporta altfel la frig decat cauciucul de alvelopa normala . Apoi e si profilatura speciala pentru zapada cu striuri mici si in zig -zag . Aceasta profilatura se deschide cand ajunge sub axul rotii si se inchide degajand zapada dupa de nu mai e incarcat . Fenomenul e relativ similar cu ce fac cele de noroi dar propietatile sunt diferite. Multi au incercat cu all-terrain care e un profil mult mai apropiat de cel de zapada si rezultatate ioc (tocmai din cauza materialului) Dar cam atat ca sunt offtopic si gumele nu au nici cea mai vaga leg cu Vf Moldoveanu ! :P B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 Fir intins Gabi si distractie maxima! Mai e o chestie legata cauciucuri si comportarea lor : Cauciucurile de zapada au alt material in compozitie care e mult mai moale si se comporta altfel la frig decat cauciucul de alvelopa normala . Apoi e si profilatura speciala pentru zapada cu striuri mici si in zig -zag . Aceasta profilatura se deschide cand ajunge sub axul rotii si se inchide degajand zapada dupa de nu mai e incarcat . Fenomenul e relativ similar cu ce fac cele de noroi dar propietatile sunt diferite. Multi au incercat cu all-terrain care e un profil mult mai apropiat de cel de zapada si rezultatate ioc (tocmai din cauza materialului) Dar cam atat ca sunt offtopic si gumele nu au nici cea mai vaga leg cu Vf Moldoveanu ! :P Eu m-am lamurit cum sta treaba si vreau sa-mi iau niste gume de zapada ;) Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tca67 Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 a nins, si a nins mult pe Fagaras.Cel putin din partea nordica asa se vede.Ar trebui cateva zile foarte calduroase sa se topeasca zapada, daca vor mai veni anul acesta.Oricum daca vreti stiri am sa pun poze nu mai vechi de 1 zi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 :hi citeva poze pt. cei care inca nu sint familiarizati cu diferentele dintre profilele cauciucurilor de zapada si cele pt. namol. PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 :hi citeva poze pt. cei care inca nu sint familiarizati cu diferentele dintre profilele cauciucurilor de zapada si cele pt. namol. PATROLATOR Apreciez competenta. Dar ce faci cand ai de urcat panta? Simex-ul poate sapa in zapada pana da de sol tare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 :hi citeva poze pt. cei care inca nu sint familiarizati cu diferentele dintre profilele cauciucurilor de zapada si cele pt. namol. PATROLATOR Apreciez competenta. Dar ce faci cand ai de urcat panta? Simex-ul poate sapa in zapada pana da de sol tare. pai asta e si problema, ca sapa, si ce e cel mai rau, sapa tot pe loc pe loc, ca la hora romaneasca :ha: iti spun, eu am incercat sa urc o panta moderata cu zapada moale si virgina de numai 20cm. toate cele 4 caucioace se invarteau pe loc iar masina nu inainta de loc. de sapat au sapat pana cand au ajuns la stratul de iarba dar nici acolo nu avea aderenta deloc. eram ca pe gheata. daca zapada ar fi mai mare de garda masinii iti zic, foarte rapid o pui pe burta. eu unu nici nu vreau sa misc iarna masina din loc cu cauciucurile astea. nu de alta dar nu vreau sa ma fac de cacao cu masina 4x4 si sa rada matizari si ticoiarii de mine :ha: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 si daca ai cauciucuri de iarna....tot asa patinezi....ca sa poti merge cat de cat....iti trebuie doua perechi de lanturi......dar nu de la Metro sau alte asemenea.....ai nevoie de lanturi profi gen Pewag iar daca zapada e mai mare ....nici acelea nu te mai ajuta......ca ramai suspendat :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 Da shenile pentru samurai n-a inventat nimeni? :ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 s-au inventat.....dar cu banii de pe una.....cumperi doua samuraie.....si ai nevoie de patru :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Fagarasi reloaded - Vf. Moldoveanu 24 Oct 2009 :1 Foarte frumoasa tura. De-abia astept sa o incerc si eu la anu'. Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate