cristi3611 Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Lada Niva VS suzuki Samurai ce parere aveti care sunt diferentele intre ele atat la confort cat si la mers pe cooclauri(offroddd) Grea româna bat-o vina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? La confort nu sunt diferente........rup rinichii :grin: off road ..........marea diferenta e puntea fata la samurai ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? Masinile astea doua seamna din punct de vedere tehnic si nu numai , cum seamana macaraua stinghera din Caracal cu arcul de triumf din Bucuresti. Pai samuraiul e pe sasiu, niva nu e. Niva are motor de 1.6/1/7 litri, samuraiul 1.0/1.3 litri. Niva are punte independenta+punte rigida, samuraiul are ambele rigide. Niva are suspensie cu arcuri elicoidale, samuraiul cu foi. Niva e 4x4permanent cu 3 diferentiale, samuraiul e part-time cu 2 diferentiale. Si cea mai dura: niva e facuta de rusi, samuraiul e facut de japonezi :ha: Cum se simt in teren? Niva este mai confortabila decat samuraiul si ar fi fost si mai confortabila daca era lucrata mai bine si nu chitaiau toate plasticele prin ea si nu troncaneau diverse pe la suspensie. In teren samuraiul e net superior si devine cu atit mai mare diferenta cu cit samuraiul permite un grad de modificare extrem de mare. Aaa, niva are ceva mai mult spatiu in interior si vizibilitatea mai buna, are chiar si servo daca ti-o comanzi cu acest gadget. Din pacate la niva sunt foarte multe chestii prost lucrate, toate comenzile functioneaza ciudat, schimbatorul merge usor, blocabilul central groaznic. Practic daca iei doua nive noi, comenzile functioneaza diferit la ele, parca-s facute pe continente diferite. Eu as lua samurai si din motive de fiabilitate daca as vrea o masina de teren si as alege intre cele doua. Ar mai fi si consumul daca te intereseaza cumva acst aspect. In fine, mai sapa pe net, pune in balanta cu ceea ce ai de gand sa faci cu masina si vei obtine rezultatul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? 1. O mica rectificare: Niva are un singur diferential-cel central care se blocheaza.Ca si piese aftermarket sunt diferentiale ce se pot monta si pe fata si pe spate, si butuc punte fata decuplabil(ceea ce inseamna ca se poate rula si in sitem 2x4) dar sincer sa fiu nu stiu cat de fiabile sunt. 2. Consumul la Niva este undeva intre 9-11% la drum lung, in oras cred ca ajunge pe la 15%(nu stiu exact deoarece nu circul cu ea in oras), iar in off-road poate ajunge si la 100% ca si la celelalte(depinde ce faci cu ea). Samuraiul banuiesc ca ia mult mai putin, deci bila pentru Samurache. 3. Este mult mai comfortabila decat Samuraiul(Niva are arcuri elicoidale in timp ce samuraiul are arcuri lamelare) Bila pt Niva. 4. Niva este mai spatioasa. Bila pt Niva. 5. In teren Samuraiul este mai capabil decat Niva(tinand cont ca se poate modifica extraordinar de mult). Bila pentru Samurai 6. Fiabilitate: Niva este facuta de catre rusi iar Samuraiul de catre japonezi. Bila pentru Samurai.(eu sincer pana in prezent nu am bagat bani in masina pentru a o repara dar nici nu am circulat f mult cu ea, aproximativ 10000 de km, majoritatea in off). 7. Pretul pieselor: La Niva sunt foarte bune si de bun simt dar ramane de vazut cat rezista( o idee legata de preturi : www.pieselada.ro ). La samurai nu cunosc preturile. http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? Ca si motorizare la Niva, sunt doua tipuri de motoare: 1. motor de 1,6l pe carburatei(nu stiu ce consum are si ce putere dezvolta motorul) 2. motor de 1,7l pe injectie multipunct bosh, 82CP In concediul din vara am facut vreo 2400 de km din care vreo 1200-1400 doar pe off(dealuri, culmi de munte, paduri, drumuri forestiere etc), iar ca si consum mixt am iesit la 11%(am cauciucurile de teren Voltyre-cele rusesti si sunt putin mai grele decat cele cu care este echipata masina din fabrica; anul trecut le-am avut pe cele din echiparea standard iar consumul a fost de 10l%). PS: Am vazut ca esti din Iasi. Piesele sunt extraordinar de ieftine in Ucraina(banuiesc ca si in Basarabia) la Niva.(undeva la 50% fata de magazinele de la noi, sa nu mai vorbim de reprezentanta). http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? Sunt destule diferente intre cele doua. Niva are caroserie autoportanta iar Sami are sasiu separat. Caroseria Nivei este mai spatioasa, confortul atit pe sosea cit si pe teren este net in favoarea rusoaicei. Scaunele fata sunt comode, nu este nici o problema daca ai peste 1,85 m inaltime. Am facut intr-o singura zi traseul Constanta - Baia Mare si a fost, ok, nu am resimtit nici cel mai mic disconfort. Motorul pe injectie al Nivei trage bine de la turatii joase, este elastic, fiabil, usor de inretinut si se preteaza bine la GPL. Suspensia este cu arcuri elicoidale fata/spate, puntea spate rigida iar cea fata independenta. Este un avantaj pe sosea dar si in teren daca nu o suprasoliciti excesiv. Un alt avantaj ar fi diferentialul central blocabil manual, diferential care nu exista pe Sami. Cutia de viteze este precisa, usor de actionat. Directia este usor de actionat chiar in varianta fara servo. Caroseria autoportanta limiteaza posibilitatile de imbunatatire ulterioare. Piesele rusesti sunt bune, problemele aparind in general datorita executie neglijente. Nu sunt probleme nici la capitolul climatizare, doar vine din Rusia. Frinele sunt excelente, personal n-am avut nici un fel de probleme. Daca ar fi sa aleg intre cele doua, pentru extrem si eliminarea pietrelor de la rinichi as alege Sami iar pentru iesiri offroad de gen raid turistic as alege Niva. Pentru Niva se pot gasi piese de calitate in Ungaria, inclusiv kit-uri racing pentru motor, transmisie, aprindere sau suspensie. La unguri se pot gasi inclusiv diferentiale blocabile pentru puntea spate. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? 1. O mica rectificare: Niva are un singur diferential-cel central care se blocheaza.. Bogdanele, vezi bre ca mai are inca doua, unul pe puntea fata, unul pe puntea spate, in total: trei. Evident, neblocabile (cu exceptia centralului de care ai amintit si tu), ca mi-as fi luat si eu o niva daca semana chiar asa de mult cu G-ul :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? Sper sa nu stricam topicul Razvane :h5 dar cele trei sunt de fapt unul. Eu asa stiu :sr :sr Daca mai are doua diferentiale, ca orice masina ce are 4x4 permanent, asta nu inseamna ca acelea iti folosesc la ceva in off.Chiar si Loganul are un diferential. :ha: La samuraiul tau se blocheaza diferentialele sau ceva de genul asta? :h5 http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? Nu stiu exact care e diferenta intre aceste doua utilaje de catarat ,( nu am condus niciodata Samurai), dar va pot spune ca in decurs de sase ani, am schimbat locul de campion in Campionatul National de Rally Raid al Romaniei la categoria sub 2500 cmc , cu prietenul meu Kuki (Deheleanu ), care a alergat pe un Samurai modificat . Alternativ am reusit sa obtinem titlul suprem la categorie , restu de masini la acea categorie nu contau , si daca consultati lista de participari veti vedea Honda , Aro , Mitsubishi Pajero etc. Diferenta dintre noi a fost doar ca el a trecut pe Toyota , iar eu am ramas pe Niva :P . Arunc manusa , sa vedem care masina e mai bun la Trophy Covasna :ha: , doar nu strica o cupa de sampanie pe gratis :h5 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi3611 Postat Octombrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? Dar despre lada niva pick-up ce parere aveti cum credeti ca s ar descurca in conditii offroad Grea româna bat-o vina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? ......greu.,,,,,, ca e mai lunga.....vezi ca este un topic pe aceasta tema in sectiunea SUZUKI ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? 1. motor de 1,6l pe carburatei(nu stiu ce consum are si ce putere dezvolta motorul) are vreo 70 cp......motorul e copie dupa Mercedes Benz ( cel de 2000 benzina).si consuma in off road enorm.dar nu-i bai.........10-15 litri/ ora ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? Sincer, ca si posesor si utilizator de Lada Niva, nu asi alege Samurai decat pentru motivul ca il poti modifica enorm de mult incat sa nu mai sti ce masina o fost la origini. La Niva, nu poti face asta. In teren? Samuraiul are avantajul ca e mic si incape cam peste tot, dar, are o problema cu stabilitatea. Cum nu esti atent, cum l-ai pus pe o dunga. Intraevar, cu Niva, nu prea poti face extrem, dar, aici, conteaza si cata minte are fiecare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? mi-au trecut amindoua prin mina, niva inca mai am, samuraiul l-am dat degeaba dupa aproape 3 luni. ca s-o fac scurta, samuraiul face teren de nota 10, e perfecta in oras dar ramine un tractor a carui pseudotabla rugineste rapid sub vopsea, astfel ca la fiecare spalare la presiune iti mai cade cite o bucata de caroserie. la drum lung nu-i mai breaz decit LR-ul din 1971 si in plus nu se aseaza pe curbe niva face aceeasi treaba ca samuraiul in teren, dezavantaj lipsa sasiului. mai stabila decit samuraiul, diferenta de vreo 300kg se simte cind o iei la impins la drum lung fata de samurai e stabila si confortabila. cu rotile 205/80/16 nu sare de 9% daca nu treci de 3000ture/95-100kmh, in schimb la pante cit de mici moare intr-a 5a. samuraiul sarea lejer de 10%. am facut ture in jur de 3000km dintr-o bucata si nu am avut probleme . mentionez ca cu exceptia anvelopelor la niva, amindoua masinile au fost /sint standard, nemodificate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi3611 Postat Octombrie 31, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? Tinand cont ca samuraiul nu si mai fabrica de prin 2000 si avand in vedere ca niva se mai faci si azi eu cred ca o niva aproape noua(1-2) bate samuraiu Grea româna bat-o vina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi3611 Postat Noiembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? In ceia ce priveste aspectul care credeti ca e mai frumoasa Grea româna bat-o vina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? Sper sa nu stricam topicul Razvane :h5 dar cele trei sunt de fapt unul. Eu asa stiu :sr :sr Daca mai are doua diferentiale, ca orice masina ce are 4x4 permanent, asta nu inseamna ca acelea iti folosesc la ceva in off.Chiar si Loganul are un diferential. :ha: La samuraiul tau se blocheaza diferentialele sau ceva de genul asta? :h5 pretene...nu prea le ai cu mecanica :grin: la samurai intrucat trage numai spatele permanent, cand pui 4x4 din cutia de transfer ( din reductor pe romaneste) diferentialul central e blocat 100%, la fel ca la patol, mercedes G, toyota 60, 70, 80, aro , etc tu la niva pentru ca sa nu fi penalizat in teren de tractiunea 4x4 permanenta, se poate bloca diferentialul central CARE IN MOD NORMAL NU E BLOCAT forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? Masinile astea nu-s frumoase. Rusii n-au nici o treaba cu designul, la ei masinile trebuie sa fie solide si atit. "Designul" lor, daca poate fi numit asa este original, total diferit de al celorlalti constructori. Cit despre Sami, as spune ca este amuzanta cu dimensiunile ei liliputane. Una peste alta isi indeplinesc amindoua fara probleme sarcinile pentru care au fost construite. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Re: Lada NIVA VS Suzuki SAMURAI care sunt diferentele intre ele? Nu stiu cum e la voi ? Mie Niva e cea mai frumoasa masina , e drept ca din 96 ne mincam viata unu la altu . O aventura extra conjugala mi-as magina cu o Toyota FJ , in rest ramin la Natasa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate