Max Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Re: Ce votam? 2009 Situatia nu-i frumoasa, insa cred ca a da un vot la Cernea (sau Hunor sau jiji) inseamna a trage un foc in aer, inutil. Cu tot respectul pentru persoanele sus-mentionate, consider ca NU AU NICI O SANSA sa devina presedintele tarii, ori a-i vota inseamna sa le facem jocul celor abili, care stiu ca in turul doi vor merge doar primii doi (din perspectiva numarului de voturi acumulat). Parerea mea e ca aveti dreptate cand spuneti ca nu merita nici unul votat. Dar e inutil si sa ne muscam pumnii de ciuda cum ca de ce am ajuns asa, dar si sa-l votam pe Mos Craciun pentru ca nici unul dintre candidati nu merita votul nostru. Trebuie sa fim constienti ca indiferent de cat de revoltati suntem, ACUM SE ALEGE UN PRESEDINTE. Si trebuie sa ne focusam pe cei 3 sau 4 candidati principali si sa alegem cel mai putin nociv pentru tara. Rezultatul, din pacate, nu ne va multumi, sunt convins, dar asta-i viatza! Sorine, acum se alege o alta marioneta nu un presedinte. sau cel putin nu PRESEDINTELE NOSTRU. "cel mai putin nociv" ? Adica e vreo diferenta intre cianura care te omoara intr-o ora si cea care te omoara in 2 ore? :grin: Oricum, exista destule prostime in tara asta incat votul lor constincios sa fie peste al nostru asa ca ne agitam degeaba. Bineinteles ca Cernea nu are nici o sansa dar eu am propus sa il sprijinim asa de "amorul artei". :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Re: Ce votam? 2009 Asa-i, se alege o marioneta. Insa, ma repet n-avem incotro! Daca din 100 de votanti, 15 voteaza cu A, 14 voteaza cu B, 13 voteaza cu C si 57 isi risipesc voturile pe DEFGHIJKLMN, rezulta ca A si cu B merg in turul doi. Poate C este mai putin nociv decat A si B insa nu a fost destul de "baiat adevarat" ca sa-si asigure cele 15 voturi necesare sa fi trecut in turul doi. Iar majoritatii care au votat cu oricine in afara de A,B si C (in ciuda faptului ca au dreptatea de partea lor, ABC sunt niste hotzi si niste incapabili) nu-i ramane decat sa se ralieze cu A sau cu B sau sa nu voteze. Rezultatul? Presedintele se alege dintre cei mai versati snapani :smb (A sau B) care au invatat lectia democratiei, adica sa ajungi la putere fara a avea consensul majoritatii ! Iar majoritatea din tara cu ce se alege? Cu alti 4 ani de regrete si sila profunda, si eventual cu :P aruncata in fatza... __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Re: Ce votam? 2009 Turul 2 va fi intre Crin Antonescu si Traian Basescu. Singurul care are o sansa, dar nu va ajunge in turul doi este Mircea Geoana, pe care nu il votez in nici un caz. Asa ca in turul 1 voi vota fie cu "Mos Craciun" fie cu Remus Cernea. De amorul artei. Tocmai pentru ca NU vreau sa ii sustin pe cei incapabili. In turul 2 voi alege intre Antonescu si Basescu. Deci, unde e problema? Logica ta e buna Sorine, dar nu se aplica in cazul meu pentru ca nu vad de ce dezavantajatul de Geoana ar trebui ajutat de mine sa ajunga in turul doi. Nu multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: Ce votam? 2009 ... Cu alti 4 ani de regrete si sila profunda, si eventual cu :P aruncata in fatza... Vor fi chiar 5 ani :h5 Apropo de Remus Cernea eu m-am amuzat teribil cand am citit despre el aici: http://catavencu.ro/i_academia_catavenc ... 11148.html Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: Ce votam? 2009 Eu pe roakerul Remus Cernea.Omul e altfel.Acum am de unde alege. Astia 3 jegosi :ps :ps Base,Geoa,Anto imi provoaca voma. :fk :fk :fk :fk :fk :fk :fk.Ma uitam azi la pomenile electorale din Racari (DB).O gasca de portocalii dadeau o galeata in care era o umbrela ,o fata de masa si alte maruntisuri cu inscriptia pdl.Erau asa increzatori insa cu niste zambete tampe pe fata..................Si cantau ...verde nouras :P In toata campania se tiganesc si se ataca. :P "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silviu4x4 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: Ce votam? 2009 Incä o teorie ...bunä si asta, päreri multe = unghiuri de vedere multe! Florin Chilian Îl sus?in pe Mircea Geoan? la Pre?edin?ia României! Florin Chilian De ce Mircea Geoana?! Pentru c? suntem cu spatele la zid, pentru c? nu mai avem de ales. Pentru c? realit??ile ultimilor 5 ani ne-au asmu?it pe unii împotriva celorlal?i. Pentru c? tot refuza?i s? vede?i cum v? mor copiii în spitale ?i cum vi se sting p?rin?ii în frigul din case f?r? bani de medicamente ?i pâine! Toate astea ?i înc? multe altele trebuie s? v? scoat? din amor?eal?, din nep?sare ?i s? v? fac? s? în?elege?i c? este momentul s? v? îndrepta?i spatele, s? nu mai sta?i coco?a?i sub vremuri ?i s? v? cere?i drepturile. De ce Mircea Geoana?! Este o decizie rece, lucid? ?i con?tient asumat?, ?inând mai mult de în?elegerea cumplitei situa?ii în care ne aflam decât de „artistic?rie”. În continuare voi alege s? NU merg s? cânt pe scenele candida?ilor, mereu cu un alt candidat de gât, mereu pe o alt? scen?, având ca unic? scuz? banii. Am s? refuz în continuare s? fac din con?tiin?a ?i din arta mea o otreap? numai bun? de sters zoaiele de pe picioarele reprezentan?ilor primei meserii de pe p?mânt! Pentru c? trebuie s? existe o premis? de moralitate în toate! De ce Mircea Geoana?! Pentru c? trebuie s? ne asum?m responsabilitatea vie?ilor noastre. Pentru c? Mircea Geoan? este singurul candidat care în?elege adev?rata natur? a contractului pe care îl are semnat în alb cu mine. Nici prieten, nici du?man - a?a cum ne-au obi?nuit ultimii 5 ani - ci angajat al meu. Eu, CET??EANUL ROMÂN - Florin Chilian, sunt ?eful lui Mircea Geoan?! Pentru c? Mircea Geoan? este singurul candidat cu ?anse reale de a stopa nenorocirea de acum. Pentru c? este timpul s? ne asum?m o decizie, o alegere! Pentru c? în fiecare alegere pe care o facem este ceva ce câ?tig?m ?i nep?rat, pentru starea de echilibru, trebuie s? existe ?i ceva la care s? renun??m. S? înv???m s? renun??m la confortul fetid al neimplic?rii! Trebuie s? ne asum?m consecin?ele renun??rii la a ca?tiga mereu cu orice pre?, cu orice chip, chiar dac? în ochii celorlal?i asta se va numi gre?it abandonarea integrit??ii ?i nu responsabilizare! Nu mai putem ramâne simpli spectatori la decesul propriilor noastre vie?i! Nu mai este vremea, nu mai avem timp pentru a?a ceva! De ce Mircea Geoana?! Pentru c?, în situa?ia în care integritatea mea ar fi fost cel mai pre?ios lucru al meu, am fost îndeajuns de norocos în via?? s? g?sesc omul pentru care s? merite s? renun? con?tient ?i cu drag la principiile care m-au adus aici - la valorizarea falselor judec??i de valoare ale contemporanilor care nu fac niciodat? nimic dar care mereu au p?reri - nerenun??nd îns? la valorile profund umane care m-au construit. Pentru c? în via?? trebuie s? ai for?a de a renun?a la vanitatea propriilor realiz?ri de dragul altui om. Omul acesta pentru care renun? cu bucurie la toate orgoliile nu este domnul Mircea Geoan? ci copilul meu! Pentru c? întotdeauna trebuie s? ai decen?a de a crede în oameni mai mult decât în principii! Pentru toate acestea îl sus?in pe Mircea Geoan?! Caut oameni cu interese comune, morale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: Ce votam? 2009 bullshit apa de ploaie rahat cu apa rece etc... etc... Aveam impresia despre Chilian ca e mai cu capul pe umeri. Ce crede el ca Iliescu o sa il lase pe Geoana sa conduca de capul lui daca castiga alegerile? :ha: :ha: :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Noiembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: Ce votam? 2009 Chilian a castigat bani prin acest mesaj. PSD-ul a simtit ca la un anume coeficient din populatia tanara, artistul reprezinta o leaca de vector de opinie. E pacat ca s-a bagat in lupta politica....Nota 2, dl Chilian, nu 10! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
I.C. Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: Ce votam? 2009 Chilian are ceva dosare penale, se pare pe tema condusului baut. Normal ca isi cauta un sprijin ,nu cred ca din convingere il sustine pe Geoana. Apoi este un sustinator (zice lumea) a PIN-ului, Sandru si Guse ii sunt destul de apropiati. Oricum ,nu ma asteptam la el. Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Ce votam? 2009 Cred ca Romanica a dus-o cel mai bine cand am avut conducatori staini(vezi perioada interbelica si nu numai)sau mai avem o varianta:sa declaram razbel unei superputeri,si,ei sa vina sa ne ocupe. Lasand gluma la o parte,fratilor,e groasa! Din toate relele,trebuie sa o alegem pe cea mai outin rea :twisted: care o fi aia? :sr chiar nu stiu! bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Ce votam? 2009 pentru cine a urmarit confruntarea directa dintre CA si TB, lucrurile ar trebui sa fie destul de clare. culmea, din aceasta confruntare marele invins este Geoana, sper din tot sufletul ca in turul II sa se intalneasca CA si TB. DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Noiembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Ce votam? 2009 Una dintre marile probleme ale acestei "democratii originale" este aceea ca separarea puterilor in stat nu este stabilita judicios nici din punct de vedere constitutional, nici in mod real in viata publica. Pentru cine nu este familiarizat cu "dogmele" democratiei moderne, exista 3 puteri in stat: legislativa, executiva si judecatoareasca! (a patra putere - presa - este de forma, ca sa se rada :grin: ) Cum nu exista "puterea prezidentiala", se considera ca presedindete are rolul de mediator intre puterile statului si repezentant absolut al politicii externe si al sigurnatei nationale. Din pacate, cum limba romana este "interpretabila" sub orice aspect, escrocii Constitutiei au folosit sintagma "presedintele numeste premierul" pentru a oferi institutiei prezidentiale capacitatea de decizie INTRE cele 3 puteri oficiale. Asa am ajuns cu Negoita premier "desemnat". Ruptura s-a produs insa atunci cand alianta PD-PNL a intrat la guvernare, dar mai ales dupa schisma lor politica. Asfel, "puterea executiva" a devenit "putere legislativa", in locul Pralamentului, emitand ordonante de urgenta si guvernand tara fara gandirea politico-legislativa a Parlamentului. Substituindu-se puterii legislative, Executivul a intrat in conflict cu Presedintia, care a inceput sa atace OUG-urile in Justitie - cea de a treia putere in stat - si care a decis in functie de jocul politic mai ales ca sefii din Justitie erau numiti politic de catre Presedinte. Ce a urmat? Parlamenul a fost de forma, Executivul si Presedintia si-au disputat orgoliile si interesele iar ultima miscare, aceea de a se interpreta ca Presedintele pune Primul Ministru, a pus capac. Concluzia? Cine doreste un "presedinte jucator" trebuie sa-si asume responsabilitatea dizolvarii jocului politic democratic adica a separarii puterilor in stat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
I.C. Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Ce votam? 2009 A avea un presedinte jucator , cum chiar s-a declarat Basescu ca este, e ca si cum arbitrul ar juca si el ,de exemplu la fotbal,. Presedintele trebuie sa fie arbitrul intre puterile statului ,de aceea el trebuie sa promulge legile adoptate de legislativ. Pre?edintele exercit? func?ia de mediere între puterile statului, precum ?i între stat ?i societate ,ori numai mediere nu face Basescu............ . O alta nerespectare a Constitutiei este ca Pre?edintele României, dup? consultarea Parlamentului, poate cere poporului s?-?i exprime, prin referendum, voin?a cu privire la probleme de interes na?ional...................... , deci DUPA consultarea Parlamentului. Intr-adevar Constitutia nu este bine facuta, dar asa cum este trebuie respectata. Basescu, este clar ca doreste sa foloseasca Constitutia cum ii trebuie lui , iar daca va obtine un nou mandat nu este exclus sa avem o noua Constitutie in care puterea executiva sa treaca la Presedentie. Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 "O babuta la cabina de vot, sta 15min, toata lumea o asteapta... Iese baba intr-un final si intreaba: "maica, 'fu-tu-va-n gura' se scrie legat sau despartit ???" Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 ... Basescu, este clar ca doreste sa foloseasca Constitutia cum ii trebuie lui , iar daca va obtine un nou mandat nu este exclus sa avem o noua Constitutie in care puterea executiva sa treaca la Presedentie. :bravo Si de la asta pana la dictatura cata apa mai trebuie sa curga pe Dunare? Un paharel !!! __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 Petre Niteanu a avut cu doua postari "in amonte" cea mai clara explicatie pe care am vazut-o pe topicul asta. A descris clar ceea ce undeva in meandrele creierului meu exista, dar nu ii puteam da glas :) Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 ............... Din toate relele,trebuie sa o alegem pe cea mai outin rea :twisted: care o fi aia? :sr chiar nu stiu! .......Asta facem de douaj`de ani.....alegem raul cel mai mic......votam contra cuiva.......suntem iremediabil legati de sintagma : capul plecat sabia nu-l taie..........vai steaua noastra.... Cand naiba o sa votam si noi alegand intre "bine" si "mai bine" ?!? Atunci da, o sa merg la vot....... Petre explica-ne si faza asta cu "asumarea raspunderii"......in ce naiba consta in tara asta? Ca tot auzim la Tv ca "guvernul isi asuma raspunderea pt nu-stiu ce lege etc...".......dar de fapt......nimic......legea respectiva e un rahat si nimeni nu pateste nimic......E vreo prevedere legala, ceva, prin care respectivii sa fie "trasi la raspundere" ulterior? Sau in dulcele grai romanesc e doar o fraza frumoasa care "da bine"? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Noiembrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 Petre explica-ne si faza asta cu "asumarea raspunderii"......in ce naiba consta in tara asta? Ca tot auzim la Tv ca "guvernul isi asuma raspunderea pt nu-stiu ce lege etc...".......dar de fapt......nimic......legea respectiva e un rahat si nimeni nu pateste nimic......E vreo prevedere legala, ceva, prin care respectivii sa fie "trasi la raspundere" ulterior? Sau in dulcele grai romanesc e doar o fraza frumoasa care "da bine"? De obicei, "asumarea raspunderii" pe un pachetlegislativ se intampla atunci cand Executivul (guvernul) nu mai doreste trecerea legilor prin Parlament, asa cum ar fi normal la o separare a puterilor in stat, ci invoca acest procedeu pt a guverna prin legi "asumate" politic. Asta duce iremediabil la o "ocolire" a sistemului democratic. In ceea ce priveste "tragerea la raspundere"...asta este iar cu cantec. Exista o lege a raspunderii ministeriale, dar este facuta in asa fel incat sa nu poata fi tras nimeni la raspundere si, mai mult, prin derogarea de responsabilitati, conductorii scpa de orice fel de responsabilitate. Exemplu: cine crezi ca a semnat vanzarea Petrom? (pe vremea aia, ministru "responsabil" era Dan Ioan Popescu) Ei bine, un simplu director din minister! De ce? Pt ca directorul se scoate fiind prea mic, iar DIP nu a semnat! :grin: Pe cine tragi la raspundere in cazul de fata? :ha: :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 Auzi....tu n-ai mai scris nimic in postul ala cu Comuna 4x4.......ar fi o solutie asta? S-o luam de la zero acolo? La naiba......si nebunia asta cu "luatul de la zero" ne omoara........noi in tara asta, cu fiecare guvernare daramam ce s-a facut inainte, indiferent ca a fost bine sau nu, si o luam de la zero........punem alte borduri.....schimbam toti directorii de spitale.......apar legi contra legilor dinainte......hai ca mi-a pierit si entuziasmul ideii cu Comuna 4x4....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Noiembrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 Auzi....tu n-ai mai scris nimic in postul ala cu Comuna 4x4.......ar fi o solutie asta? S-o luam de la zero acolo? La naiba......si nebunia asta cu "luatul de la zero" ne omoara........noi in tara asta, cu fiecare guvernare daramam ce s-a facut inainte, indiferent ca a fost bine sau nu, si o luam de la zero........punem alte borduri.....schimbam toti directorii de spitale.......apar legi contra legilor dinainte......hai ca mi-a pierit si entuziasmul ideii cu Comuna 4x4....... Comuna 4x4 era un proiect menit sa salveze o mica lume (cea de la Ursici) odata cu plasarea celor care voiau in afara unui sistem corupt si abuziv. De la mutarea masinilor acolo, plata impozitelor pe comuna, numarul de membri care ar fi influentat politica comunei, totul era menit de a ne "rezerva" un loc mai bun in aceasta tara. O utopie....pt ca de fapt, nu ai unde sa fugi de destinul popular. Nu xista un loc "mai bun" in aceasta tara, ci doar locuri. Nu era vorba de a o lua de la zero, ci de a continua, acolo in munti, o "haiducie"....in fine...o alta idee de cacat a mea :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 Aoleoooo............dureroasa rau asta cu "destinul popular".......... Hai ca ai mai pus un punct pe I : impozitele care de fapt se duc la bugetul mare si se mai intorc dupa.....culoarea politica a primarului, a parului blond de la ministere..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 Pai normal ! Ca de aia nu se vrea autonomie ADMINISTRATIVA! ca de` tre sa muncesca X pt Y nu cumma sa-l fortam pe Y sa puna mana. Las` sa stea el , ca muncesc altii pt el. slp "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 Eu pe roakerul Remus Cernea.Omul e altfel.Acum am de unde alege. Cind o veni tavalugul ecologist peste miscarea 4x4 o sa traim "bine" ;) Cita nesimtire sa ai in tine sa accepti sa candidezi la presedentie, cind la 35 de ani stai cu parintii si pe anul anterior nu ai avut nici un venit oficial? Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 pina la urma....... PE CINE ZICETI SA VOTAM ??? aaaaaaaaaaa? Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Ce votam? 2009 Pune si tu mana la ochi cand dai cu stampila......ca tot aia e..... :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate