boca77 Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Pe multi i-am auzit spunand ca Opelul Frontera nu e masina de teren. Ei!!! Mie mi s-a pus pata. Eu nu vreau sa cred asta si m-am apucat de transformat un Opel Frontera Sport 2.0i intro masina de off-road. Pana acum i-am facut urmatoarele motificari: - inaltata (pe spate din eclisele de prindere a arcurilor, iar pe fata din bara de torsiune) - montat troliu T-Max 9500 - incaltat cu gume resape' profil Simex de 31" Vor urma: - suspension lift Calmini 3" - body lift 2" - ambreiaj HD (l-am cam prajit) - rollcage exterior - jante otel ET -30 (sau -35) - MRL-uri AVM ("s-a stricat" cel de pe stanga si trebuie schimbate) - inca o baterie - centuri in 3 puncte tip ham - proiectoare E posibil sa mai urmeze: - diferential blocabil spate - scut complet din nas pana-n fund Pun acum cateva poze cu starea ei actuala. Cand va fi gata (in 2-3 saptamani) o sa pun poze cu toate modificarile facute. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cobrra Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road :1 bravo pentru initiativa :h5 Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Mie cu J8 si ET-20 nu vira. E adevarat ca original avea J7 si ET+38. Bafta la transformari! 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Mie cu J8 si ET-20 nu vira. E adevarat ca original avea J7 si ET+38. Bafta la transformari! Din ce motive nu vira? Agata? Eu oricum o sa-i decupez colturile barii fata. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road esti tare mereu am vazut persoane care desi afla din greselile altora, insista sa le repete si ei si au am fost asa, cand am avut ambitia de a face masina de offroad din aro 10 si dupa ce am bagat o caruta mare de bani in ea, am renuntat asa ca, daca macar stii ca mai multi au opinia si constatarea ca opel frontera nu e de offroad...macar stii in ce te bagi...OARE? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road @soimu': Sti cum e? Daca e sa te iei dupa tot ce spune lumea, nici o masina nu e pentru off-road. Am auzit (a se citi "citit") pareri proaste si despre restul marcilor (nu dam nume pentru ca nu vreau sa deschid vreo polemica. Si asa sunt destule topicuri). Acum ca sa o spunem pe aia dreapta, in orice masina pe care vrei sa o pregatesti de off-road trebuie sa bagi destul de multi bani. Un procent destul de mare al pieselor nu mai sunt cele de echipare stoc. De extrem nu o sa ma apuc niciodata (asta zic acum, mai vedem noi). Pentru hobby (cat ma intereseaza pe mine) va fi arhi-suficient. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Nu e de extrem, dar merge in offroad. Daca era doar problema colturilor era simplu, dar lovea in aripa (spre usa). La fel de adevarat e si ca eu nu i-am facut nici o inaltare. Dar trebuie tinut cont ca daca nu atinge cu suspensia destinsa, s-ar putea ca in teren (cu suspensia comprimata sa atinga). Stefan are 7J ET-12 de la 7J ET+38, dar i-a facut bady-lift si kit OME. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Acum am pe ea jantele originale. Nu am avut deloc probleme cu agatatul la viraje. Acum depinde si de cauciucuri. Eu o sa ma limitez la 31". In plus body lift-ul o sa ridice caroseria de pe sasiu cu 2". Eu cred ca o sa ajute si asta. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road problemele se pun putin diferit in primul rand ca banii bagati intr-un astfel de proiect sunt pierduti, mai ales daca nici nu poti sa te folosesti de rezultat in al doilea rand...desi la fiecare masina trebuie schimbat cate ceva pentru a fi masina de offroad... e important CE si CATE trebuie sa schimbi la unele mai mult la altele mai putine...la altele totul ...si atunci nu mai merita simex de 31 e suficient sa vezi in curand pe unde pocneste frontera primul ambreajul, apoi diferentiale, planetare si se trece al cutie de viteze si suspensie si tendoane... eu te sfatuiesc sa te opresti la timp altfel vei intra intr-o poveste foarte lunga care nu se termina nici bine nici ieftin din pacate asta am auzit si eu la un moment dat si mam ambitionat sa le arat lor ce se poate face... si am pierdut timp si bani forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road bafta multa si sper sa dispara,pe parcurs,idea proasta despre frontera! :h5 http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road De 31' am si eu. La modelul sport sunt doua tipuri de jenti: unele cu ET +38 (cele cu arcuri elicoidale), si altele cu ET mai mic (cele cu arcurile pe foi). 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thunder rock Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Diferentiale am vazut si la defender facute prafMotiv pentru care daca nu le pui HD sunt de forma..Ambreajele se prajesc foarte repede daca te dai cu ele si nu le plimbi.La marea majoritate a fiarelor.Daca ne uitam la englezoi,la australieni vom vedea ca suporta destula tortura frontera.Si spaniolii se dau cu ele de ceva ani cu succes.Ar fi bine sa lasam omul sa darame preconceptii Aaaaaa si sa nu uitam frontera e isuzu pe cand Aro 10 e ..... Nu mecanica este cea care ma gandesc ca iti va face probleme pentru ca si aici pe forum au fost cel putin 2 intalniri in care au terminat frontere echipate cel mult cu simex si au clacat mitsube si toyote....vezi masina lui stefan si cea a lui stelea ca exemple vii. Motorizarea cred ca e insuficienta. Iti spun asta pentru ca am acelasi motor, inca de o generatie mai noua. Eu am x20 se si tu c 20 ne. Si simt nevoie de mai multa putere de cele mai multe ori Da'i inainte cu proiectul daca te tin buzunarele si demonstreaza ca si renegatul are locul lui in mlastina. Nu vreau deschidere de polemica motiv pentru care nu voi dezvolta mai mult de atat subiectul. Bafta la transformari si sa vedem ce si cum si mai apoi sa ne pronuntam Nu? I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road DA, un motor mai puternic. Ulterior s-a pus pe Sport si motor de 3,2l, parca ii zicea Sport RS. Alta treaba. As vrea un 3,2 l pe a mea. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Nu poti pune gume mai mari de 31''.Stefan a incercat cu 33 de la mine si nu suporta masina,nu doar ca atinge dar nici nu duce.Este un efort prea mare pentru caseta de directie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Bafta la proiectul tau! :1 Asteptam cu suspans evolutia ta la Covasna Trophy. Nici eu nu m-am lasat intimidat de parerile negative despe Frontera cand mi-am ales acaretul. Cand imi-va permite buzunarul voi incepe si eu sa fac unele "inbunatatiri" la masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road bafta la proiect insa nu-ti cheltui banii si investi energia ca sa dovedesti ceva ci ca sa te simti bine iar daca te simti bine atunci e in regula...parerea mea :grin: zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
frontera_arad Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Pe multi i-am auzit spunand ca Opelul Frontera nu e masina de teren. Ei!!! Mie mi s-a pus pata. Eu nu vreau sa cred asta si m-am apucat de transformat un Opel Frontera Sport 2.0i intro masina de off-road. Pana acum i-am facut urmatoarele motificari: - inaltata (pe spate din eclisele de prindere a arcurilor, iar pe fata din bara de torsiune) - montat troliu T-Max 9500 - incaltat cu gume resape' profil Simex de 31" Vor urma: - suspension lift Calmini 3" - body lift 2" - ambreiaj HD (l-am cam prajit) - rollcage exterior - jante otel ET -30 (sau -35) - MRL-uri AVM ("s-a stricat" cel de pe stanga si trebuie schimbate) - inca o baterie - centuri in 3 puncte tip ham - proiectoare E posibil sa mai urmeze: - diferential blocabil spate - scut complet din nas pana-n fund Pun acum cateva poze cu starea ei actuala. Cand va fi gata (in 2-3 saptamani) o sa pun poze cu toate modificarile facute. Salut.Fii mai explicit te rog si spunene cum ai facut mai exact sa ridici spatele din arcuri.Si eu as vrea sa fac asta fiindca mi cam lasat spatele. Mersi Opel frontera sport c20ne 1994 Viata am primit-o cadou,de aceea sa nu o lasam sa treaca degeaba. Enjoy THIS day because tomorrow don't exist and yesterday is the past Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road bafta la proiect insa nu-ti cheltui banii si investi energia ca sa dovedesti ceva ci ca sa te simti bine iar daca te simti bine atunci e in regula...parerea mea :grin: :g Nici eu nu am ascultat de altii mai experimentati, am luat Terrano II... nu e masina rea, din potriva e super OK, dar am descoperit totusi ca e limitata la chestii mai soft. La fel e si Frontera, iar dupa ce prinzi gustul off-road -ului si vei vrea mai mult, vei plange dupa roti MARI, punti rigide fata spate si alte chestii care acum ti se par neesentiale. Uite caz concret. Am participat la EuroTrialul de la Cluj cu Terrano II. A fost printre putinele masini STOK care a intrat in traseu.(STOK adica gume cu dim. din talon 215/80 R15, fara BodyLift, fara suspension lift, numa' cu un troliu care la trial nu se poate folosi decat la degajarea traseului). Acolo unde o masina de off-road adevarat trecea usor , eu a trebuit sa chinui masina de ma durea deja sufletu'. Ce vreau sa-ti spun este ca daca esti sigur ca nu vei vrea sa faci chestii mai dure , e OK si Frontera, dar daca iti place noroiul intr-adevar, nu cred ca te vei putea abtine sa nu intri si in trasee mai grele, iar atunci ... Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Noiembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Deci....hai sa lamurim niste chestii: 1. Roti mai mari de 31" nici nu am de gand sa pun. Cele originale erau 255/75 R15. Cele de acum sunt 265/75 R15. Diferenta dintre ele e atat de mica incat masina nici nu simte diferenta. 2. Pentru moment, off-road-ul il practic de placere. La concursuri particip doar pentru atmosfera si de fun. 3. Unele imbunatatiri (gen distributie, ambreiaj, curatat instalatie apa, verificat instalatie electrica, gresat etc.) sunt aceleasi pe care le faci si la o masina de strada. 4. Unele modificari (a doua baterie, troliu si dotari de off-road, cauciucuri, jante, roll-cage, proiectoare) se pot oricand lua de pe frontera si monta pe alta masina. Astea sunt un fel de imbunatatiri permanente care nu tin cont de masina si le ai indiferent de masina. 5. Modificarile specifice masinii (suspension lift) pot sa le consider a fi costul hobby-ului. Oricum masina a fost super ieftina iar in momentul in care nu o mai folosesc pt off-road o sa o dau parintilor mei care o vor folosi pt mers la cabana, deci le va fi foarte utila inaltarea. 6. Ca sa faci off-road semi-extrem si extrem iti trebuie experienta si o masina care se preteaza la asa ceva (daca ar fi dupa mine as prefera un G klasse). Experienta o acumulezi doar mergand in off-road. Pentru o perioada de 1-2 ani Frontera mi se pare o masina potrivita ca sa inveti si sa nu-ti para rau daca o rupi pe vreo ravena sau urcare. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Felicitari pentru initiativa si curaj. Cateva sfaturi pe care fara nici o problema poti sa le ignori, vreau sa-ti dau si eu... O masina iti mananca ENORM de multi bani. Daca aude cineva ca am bagat peste 150 de milioane intr-un ARO 243 care nici acum nu e gata si nu face nimic, o sa rada de mine si cu partea dorsala. In viata domnia si prostia se plateste. Asta nu inseamna ca-mi pare rau. Dar nu am ajuns nicaieri. Ai grija sa nu ma urmezi. Ce vreau sa spun. E ok sa ai o masina initial ieftina, initial destul de capabila. E ok sa vrei s-o faci mai buna. Singura chestie, trebuie sa iti dai seama pana in ce punct e profitabil sa o modifici/imbunatatesti, si din ce punct nu mai este. Ideea e ca poti face si din ARO 10 o masina care castiga Campionatul, si din Frontera. Doar ca sunt enorm de multe modificari. Alte punti, alte cardane, alte suspensii, alt motor, etc etc.. la urma ramai cu caroseria, sau nici macar. Deci nu merita. E mai ieftin sa iei o masina care deja are chestiile astea bune, si te axezi pe altceva. Sa spunem o Toyota 80 la care nu trebuie sa schimbi puntile sau cardanele. Sau motorul. Sau cutia si reductorul. Sau sasiul. Sau caroseria. Trebuie doar s-o decupezi. Totul tine de costuri. Daca am avea bani nelimitati ne-am putea face poftele, pe plac si am putea demonstra ceva. (oare? cand masina nu mai are nici o piesa originala... ce demonstrezi? intrebarea asta mi-o pun eu, nu ti-o adresez tie). Deci, mai pe scurt. Incearca sa iti dai seama singur - eu nu ma pricep la Frontera deloc - unde este limita de profitabilitate. Pana unde poti sa mergi, incat sa merite, si mergi pana acolo. Te vei simti bine, vei invata, te vei distra. Mai departe OPRESTETE, lasa masina parintilor, si treci la altceva. Altceva inseamna sa vezi ce mai au baietii cu care te dai si sa iti formezi o parere personala, si sa treci la nivelul urmator. Numai bine si bafta! P.S. Tot ca o parere personala, uite ce zic despre ce vrei tu sa faci: Calmini - nu merita body lift - home made, ieftin ambreiaj hd - ok rollcage exterior - nu merita, nu o sa ai nevoie de asa ceva. in cel mai rau caz home made, ieftin. jante otel et-30 - daca nu atinge acum nu ai nevoie mrluri avm - ok inca o baterie - la limita, dar sa zicem ok centuri in 3 puncte tip ham - la limita, dar sa zicem ok proiectoare - la limita dar sa zicem ok diferential blocabil spate - exista stock de frontera? sa poti sa iei de la o dezmembrare? daca da ok, daca nu nu baga banii in arb sau mai stiu eu ce. scut complet din nas pana in fund - home made, ieftin Spor la treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Noiembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Pai asta e si scopul. Sa ma simt bine, sa invat si sa ma distrez. Cand vreau altceva.....punem punct si de la capat. Lasam Frontera deoparte si ne apucam de un G de prin '87. Am auzit eu ceva de bine despre modele alea. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road @boca77... eu stiam ca modelul "Renegate" este de fapt un Jeep CJ7 .... nicidecum un Opel...... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road @boca77 - nu m-ai inteles ... Nu ma dau cu regularitate in concursuri cu masina, la Cluj am avut insa ocazia sa fac o comparatie pe viu intre masina mea si celelalte prezente, si chiar au fost reprezentate majoritatea ... Toyota LC, Nissan Patrol, Mitsu, G-uri , proto si pana si o Frontera (care din cate stiu a participat numai la liniutze, corectati-ma daca gresesc). Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Noiembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 (editat) Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road Oameni buni, chiar trebuie sa facem din fiecare topic un prilej de a ne da mari ca "a noastra-i mai tare" si sa-i luam pe ceilalti peste picior. Nu mi se pare normal ca in momentul in care vrei sa-ti prezinti proiectul (cum o fi el bun sau rau ) sa existe tot timpul cineva care sa scuipe o remarca de ponegrire a acaretului. P.S. Multumesc celor care m-au incurajat sau mi-au dat sfaturi (fie de continuare, fie de stopare a proiectului - macar au fost sfaturi nu luare peste picior). Editat Mai 5, 2010 de boca77 Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Cum sa faci dintrun renegate o masina de off-road La cererea intemeietorului acestui topic, declar sesiunea inchisa. boca77 daca vei dori sa redeschizi topicul da-mi un PM. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate