Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Prezentarea firului numit "The Ogre"

Stefan D.

Postări Recomandate

Cu ocazia deschideri acestei sectiuni a forumului m-am gindit sa-mi prezint si eu jucaria pe care am facut-o,fiecare surub trecind prin mina mea.

Este vorba de Opel Frontera A an fabricatie 1996 , 2.2 16v tip motor X22XE - Ecotec.

Nu postez in idea de a se incepe iar o discutie interminabila ca Frontera este proasta pentru off road sau ca este buna. Multi din cei prezenti pe acest forum stiu ca nu m-am dat in laturi de la nici o iesire si m-am bagat in cele mai incomode situatii.Pina acum nu am avut surprize neplacute,iar din punctul meu de vedere 30% conteaza tacanitul dintre volan si scaun,50%pregatirea pentru off road a masinii si restul modelul agregatului.

Acum o sa las pozele sa vorbeasca.

Va salut cu respect Stefan D.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Prezentarea firului numit "The Ogre"

Foarte frumos , mai rar la Opel-uri , astfel de preparari . Baga si un snorkel fiindca daca ai gura de la aer cum o am eu la Trooper , adica foarte jos si foarte in fata , e riscant ... sau te feresti sa treci prin ape... "ca sa nu te treaca apele'" :ha: :h5

:1

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

......salut !!!!!........imi pari cunoscut acolo in padure..... :ha: (pt cunoscatori) :ha: :app

Salut multumesc tuturor pentru apreciere.

Da eu sunt si recunosc ca am avut probleme atunci si va multumesc inca o data pentru ajutorul dat de a iesi din cacao.Nu stiu daca ai vorbit sau daca ti-a spus Luigi care au fost problemele care au generat situatia aia delicata.

1.Un prieten mecanic a crezut ca nu mai am nevoie de sigurant la planetare, la intrarea in AVM.

2.Troliu a cedat cu toate ca nu era prea folosit si nici nu era chinezesc ci Horn.

Link spre comentariu

Troliu a cedat cu toate ca nu era prea folosit si nici nu era chinezesc ci Horn.

Päi vezi, dacä era chinezesc nu ceda! :ha: :ha: :ha:

Ti a iesit planetara?

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

@stefan........si data viitoare cu placere :h5 ........insa daca nu dadeam noi de tine atunci doar Mos Craciun mai trecea pe acolo.....bafta :h5

Ma duceam eu sa-l recuperez :grin:

Planetara de Frontera, ca si de Isuzu de altfel, are doua canale de siguranta functie de tipul de MRL pe care il are masina. Daca are automat, se foloseste siguranta pe capatul planetarei, daca este manual, se foloseste cea de pe caneluri. Cand a trecut pe AVM, mecanicul nu a schimbat siguranta, a lasat-o tot pe aceea pe capatul planetarei, lasandu-i astfel un joc de aproape 20 mm, care in final a condus la iesirea planetarei de pe MRL. Detalii mici, efecte mari si neplacute! Astfel de intamplari te fac sa nu mai treci pe la mecanici/service-uri. Iar despre troliu ... nu ma pronumt, dar cochetez din ce in ce mai mult cu unul manual.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

@stelea......pe sosea te am vazut.....stii toate scurtaturile......in teren.....oare esti la fel de bun ca pe forum?...... :grin:

distrugem topicu omului.....sau ii skimbam titlu in fiabilitate frontera :ha: :ha:

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

Genial :h5 :ha:

Salut Watcher ce mai faci? Nu ne-am mai vazut de la Cheia-de pe traseul. Tu sti foarte bine ce s-a intimplat pe acel traseu unde am fost si eu si Stelea(ambele masini sunt la origine identice). De atunci masina mea a suferit modificari majore.

Dabia astept sa ne intinim in teren.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

arata bine masina...felicitari de la un fost posesor d frontera si tie, si celorlati care incearca sa faca ceva cu acest gen d masini.

Si ca niste observatii, fiindca vad ca au aparut discutii: :grin:

Io unul am fost multumit de frontera si m-am batut in glume si vorbe cu multi posesori d alte marci :banana ...pana am ajuns la un punct: cand alte masini treceau si frontera nu, sau trecea ajutata. Si am ajuns la concluzia ca vreau mai mult decat poate. Cum am ajuns la concluzia asta? Se rupea, cand ma ma bagam alaturi de alte masini: planetare, sateliti diferential, pompa apa, ambreiaj etc. Fapt pentru, inghesuit de criza, am maritat-o la jumate din pretul de achizitie si la un sfert din costul total al masini si al imbunatatirilor. :sr

Ideea centrala e ca un posesor de frontera, doritor de offroad, trebuie sa-si cunoasca masina si sa stie cat poate. Si s-o modifice atat cat trebuie (gume MT, troliu, scuturi si o usoara inaltare sunt d ajuns) Modificarile in plus nu-si au rostul, fiindca se va transforma intr-un sac fara fund. SE va rupe constant, si spun asta fiindca am tras de ea vreo 3 ani. Ca sa nu vorbesc ca devine submotorizata (sau cum s-o zice), in momentul in care o incarci cu bari, troliu si gume mari.

Nu mi-o luati in nume de rau, e o masina frumoasa, merge bine pe asfalt si arata bine in teren. Insa ca performanta, e ok pana la un punct. Si ideal e sa-l cunosti, ca altfel o prapadesti.

Succes in continuare si va stau oricand la dispozitie cu sfaturi, atat cat ma pricep :h5

Link spre comentariu

Va multumesc pentru sfaturi.

Dar la mine este alta poveste masina era masina de munca de la firma mea,au distrus-o soferii,si intr-o buna zi m-am decis ca a suferit destul condusa de toti idiotii, si toti cretini de mecanici si-au bagat mana ''si piciorele'' in ea.

Si asa m-am apucat de ea asa cum am stiut mai bine,mai studiam pe net mai citeam in manual mai dadeam un telefon si asa a terecut timpul si tot apareau imbunatatirile.Ultima gaselnita descoperita a fost urmatoarea am descoperit ca nu am compresie egala la toti cilindrii(avind in vedere ca acum fix un an un amic mecanic a primit bani grei sa-i faca motorul).Ca urmare a deciziei loate de a nu mai duce masina la nici un mecanic,mi-am desfacut singur motorul si am dus chiuloasa la facut,surpriza maxima toate supapele de de admisie usor indoite,plus cea mai tare faza a fost ca nu fusese planata chiuloasa,nu mai specific ca intre galeria de admisie si chiuloasa nu aveam garnitura.deci tragea aer fals.

Simplu si eficient sau remediat aceste probleme,masina se comporta super, are tot ce vrei de la pautere la agilitate, este vorba de varianta cu motor de Opel tip motor X22XE care are 136hp.

De cind am terminat motorul nu am fost pe teren inca,dabia astept.Si cu problemele care le avea la motor si tot nu m-a facut de ras.

Si va mai spun sincer ceva de cind m-am apucat de ea si am bagat piese de calitate,acele piese care au fost puse pe masina cu simt de raspundere au rezistat si nu am mai facut probleme si sincer mi-am bagat piciorul in ea serios.Si asa cum a-ti spus ii cunosc limitele si acolo unde este mai dificil in traseu adaptez limitele ei situatiei,nu m-a lasat decit odata cind la o urcare mi-a iesit planetara din AVM (montate in atelierul celui care mi-a adus AVM in speranta si ideea ca fiind noi sa aiba garntie) din cauza ca un alt mecanic a considerat ca nu am nevoie de sigurante la planetare,si colac peste pupaza m-a lasat si troliul.

Asa ca din punctul meu de vedere asa cum am mai specificat mai sus in alte postari important este soferul si cel mai mult sa cunoasca masina foarte bine.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare