Guest mircs Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Am o mica problema cu o vibratie in volan la Suzuki-ul meu Jimny. Am citit pe forum ca pot fi mai multe cauze si din aces motiv caut un service unde lumea de acolo se pricepe la Suzuki in general si Jimny in special. Mi-as duce masina pentru o verificare (eu recunosc ca nu ma prea pricep :( ... ). Multumesc anticipat Mircea Link to comment Share on other sites More sharing options...
proof Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita In primul rand cauta o vulcanizare sau un service care au in dotare un aparat bun de echilibrat roti. Dupa ce faci operatiunea care nu este atat de simpla precum pare vezi daca e cazul sa intervii la un service specializat :hi SAMURAI SJ stock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mircs Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita I-am echilibrat rotile la vreo 3 service-uri pana acum, dar fara noroc :( La unul dintre ele imi echilibrez rotile si la un Passat de 1 an si ceva si nu am avut probleme. Banuiesc ca ar trebui sa fie cat de cat ok. Jocul este destul de puternic - rotile ar trebui sa fie tare dezechilibrate sa joace asa de tare ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
a3des Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita La ce viteza se intampla asta? Sau face tot timpul? Suzuki Vitara 1.6, 8V, swb, tr. automata --- '92 (ZUKINIO) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mircs Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita 60 - 80 km/h. Peste 80 dispare vibratia in proportie de 90%. La 90-100 km/h nu mai sunt probleme. Peste 100 nu am curaj sa merg cu masina ca nu este prea stabila Link to comment Share on other sites More sharing options...
u2_2 Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita Cauciucurile sunt resapate? btw, in Sf. Gheorghe parca era un dealer Suzuki, dupa pod pe stanga cum vii dinspre Brasov. In Brasov este dealer cu service la IATSA, pe Calea Bucuresti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mircs Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita Nu stiu sa fie resapate, dar este posibil. Am cumparat masina de la cineva si am luat-o cu jocul acesta in volan. Pai cei de la Suzuki din Brasov mi-au spus sa iau jenti noi originale pentru ca ale mele nu sunt originale Ideea este ca unde am gasit jenti originale pt Jimny sunt identice cu ale mele ... asa ca sunt total in ceata. Pretul de 70 euro+tva/ bucata este putin cam mare pentru mine, in plus nici nu sunt 100% sigur ca vor merge ... repet, unde am mai gasit jenti originale Jimny sunt identice cu ale mele Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita lasa jentile asa cum sunt...amortizorul de directie e in mintile lui sau e dus cu colinda? daca ai drum prin Bv treci pe la mine sa ne uitam un pic la el..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
u2_2 Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita :ha: cei de la Brasov vroiau sa vanda jenti... este posibil ca si jentile sa fie lovite, indoite, poate usor descentrate. Daca sunt de tabla un service bun de roti le poate indrepta/ centra. Exista si cazuri nefericite in care nu se mai pot repara. sunt convins ca poti gasi jenti la un pret mai mic, vezi pe la dezmembrari. Poate nu trebuie sa le schimbi pe toate? din ce stiu eu Jimny are 5x139.7/108 ET5, R15. Ai incercat sa schimbi fata/ spate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SamuRadu Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita E posibil ca sa fie cauciucurile deformate. Ai anvelope de strada, sau de offroad? Cauciucurile de strada, daca sint vechi si suprasolicitate, incep sa se deformeze deoarece se mai rupe insertia metalica. Dpdv dinamic si static sint echilibrate, dar ca si forma sint deformate. Asta vezi cind invirti incet roata si modelul anvelopei este valurit stinga - dreapta, adica serpuit. Cred ca cel mai sigur e sa vii la Brasov la Marius si primesti un diagnostic pertinent. ____________________________ Because life is stranger than fiction. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mircs Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita Anvelopele sunt destul de noi, iar cand le-am echilibrat nu am observat nici o serpuire. E posibil sa fie amortizorul de directie dupa cum spune Marius. Cred ca o sa imi fac un drum saptamana viitoare spre Brasov sa le fac o investigatie, altfel cu siguranta nu o sa am cum sa ii dau de cap :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita La unul dintre ele imi echilibrez rotile si la un Passat de 1 an si ceva si nu am avut probleme. Banuiesc ca ar trebui sa fie cat de cat ok. Nu are foarte mare relevanta. Passat-ul e turism si Jimny e masina de teren. Din cauza gaurii centrale foarte mari, la echilibrare se foloseste o flansa speciala. Fa urmatorul test: - ridica masina pe cric pe partea rotii respective. Suportul de cric in gasesti pe tendonul de pe partea respectiva. - pui miinile pe roata la ora 6 si la ora 12 (sus/jos) - misti roata si vezi daca ai joc sus/jos Daca ai joc, problema e din rulmentii de la articulatia homocinetica. Daca nu, problema poate proveni de la o roata prost echilibrata. Mai poti sa incerci si sa schimbi rotile intre ele. Eu sint din Bucuresti, asa ca nu iti pot recomanda un service. Jimny stock nu are amortizor de directie. Al tau are? Daca ai amortizor de directia, chestia asta mai reduce din simptome, dar nu rezolva problema. @u2_2: jentile originale de Jimny au ET 0. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita @unde: eu am joc in rulmenti si nu imi vibreaza volanul la nici o viteza. Raman la parearea ca e ceva cu jentile si/sau anvelopele. @mircs ai schimbat fata cu spatele cum s-a mai propus pe aici? ai sesizat diferente ale vibratiei sau vitezei la care ai vibratia? PS: daca as fi din Buc ti-as da rotile mele cu care nu am pb sa faci o tura si te-ai dumirii instant daca e de la jante/anvelope sau nu. Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mircs Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita Roata nu are deloc joc la miscari in sus si in jos. Legat de amortizorul de directie, sincer nu stiu daca are sau nu. Am cumparat masina acum 1 saptamana si nu stiu ce are sau nu, iar la cat ma pricep eu la mecanica auto, mai repede ma apuc de cules prune. Am mai observat ca daca iau o curba cu viteza de ~70-80 km/h, vibratul din volan dispare aproape complet si reapare la drum drept Urmeaza sa schimb rotile intre ele in cursul zilei de azi. Sunt tare curios de rezultat ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita @mircs fa o poza cu partea din fata sub masina si vedem imediat daca ai sau nu amortizor de directie. Jimny stock are bara de directie nu amortizor (jimny al meu este stock - are bara de directie, jantele originale si anvelopele Bridgestone Dueller 684). Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Re: Service pentru Suzuki in zona Brasov, Covasna, Harghita Am mai observat ca daca iau o curba cu viteza de ~70-80 km/h, vibratul din volan dispare aproape complet si reapare la drum drept Inclin totusi sa cred ca ai si joc in rulmenti. Asa face si la mine: daca iau viraj dreapta (adica masina se lasa pe articulatia sanatoasa) e ok, daca iau viraj stinga, se mentine vibratia. Fa si testul asta, adica ia curbe si la stinga si la dreapta. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts