Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

unghiuri de atac si inclinare jimny

Vizitator mircs

Postări Recomandate

Re: unghiuri de atac si inclinare jimny

Cine stie care sunt unghiurile de inclinare, trecere pe obstacole la Jimny fara modificari ?

:hi

Motor

Jimny „Ranger“ 1.3

Bauart 4-Zylinder-Reihenmotor, 16 Ventile, 2 oben liegende Nockenwellen, Multipoint-Einspritzung

Hubraum 1.328 ccm

Bohrung x Hub 78 x 69,5 mm

Verdichtungsverhältnis 9,5 : 1

Max. Leistung 63 kW (86 PS) bei 6.000 U/min

Max. Drehmoment 110 Nm bei 4.100 U/min

Höchstgeschwindigkeit 140 km/h

Abgasnorm schadstoffarm Euro 4

Kraftstoffverbrauch (80/1268/EWG)

Jimny „Ranger“ 1.3

innerorts* 9,1 l/100 km

außerorts* 6,1 l/100 km

kombiniert* 7,2 l/100 km

CO2-Ausstoß (80/1268/EWG)* 171 g/km

Kraftstoffart Super bleifrei (ROZ 95)

Tankinhalt 40 l

Kraftübertragung

Jimny „Ranger“ 1.3

Antrieb Hinterachsenantrieb, Vorderachse über Zwischengetriebe zuschaltbar, spezielle Geländeuntersetzung

Getriebe 5-Gang-Schaltgetriebe, vollsynchronisiert

Karosserie

Jimny „Ranger“ 1.3

Sitzplätze 4

Türen 3

Max. Länge, je nach Ausstattung 3.805 mm

Max. Breite, je nach Ausstattung 1.645 mm

Max. Höhe, je nach Ausstattung 1.705 mm

Radstand 2.250 mm

Spurweite, Achse vorn 1.355 mm

Spurweite, Achse hinten 1.365 mm

Bodenfreiheit 190 mm

Wendekreis 9,8 m

Kofferraumvolumen, max. 816 l

Lehne umgeklappt (VDA) 324 l

Lehne gerade (VDA) 113 l

Gewichte

Jimny „Ranger“ 1.3

Zul. Gesamtgewicht 1.420 kg

Leergewicht, je nach Ausstattung** 1.135–1.165 kg

Max. Anhängelast gebremst, bis 12 % Steigung 1.300 kg

Max. Anhängelast ungebremst 350 kg

Stützlast 75 kg

Zul. Achslast vorne 680 kg

Zul. Achslast hinten 790 kg

Fahrwerk

Jimny „Ranger“ 1.3

Lenkung Kugelumlauflenkung, servounterstützt

Radaufhängung, vorn und hinten 3-Lenker-Starrachse mit Schraubenfedern

Bremsen, vorn Scheibenbremsen

Bremsen, hinten selbstnachstellende Trommelbremsen

ABS 3-Kanal-System mit 4 Sensoren

Bereifung 205/70 R 15 95 S

Felge 5,5 J(J) x 15

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator mircs

Multumesc pentru raspuns. Si o alta intrebare:

care este unghiul/ inclinatia maxima a unei pante pana sa se rastoarne ?

Uneori mi-e frica sa abordez o panta de frica sa nu mi se dea masina peste cap/ spate sau lateral

Link spre comentariu

:P :ha:

Pantele pe care ai putea sa dai masina peste cap (pe lungime! :uameni ) sunt unele pe care oricum nu ti-ar da prin cap sa le urci :h5

Inclinarea laterala e cea de care trebuie sa te temi, dar :

1) pantele le urci direct in sus, nu mergi 'orizontal' pe panta

2) cand ai inclinare laterala atat de mare cat sa iti iasa centrul de greutate dintre roti:

a) nu te bagi

b) te asiguri

c) dai span

Link spre comentariu

dai span....merge si nu prea.....esti in span si lovesti o ridicatura cu roata din deal= rasturnare sigura.....mai ales cu un Jimny....

la Patrol sau alta lighioana mai grea merge

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Aduc din nou in atentia voastra thread-ul asta, deoarece as fi si eu curios sa aflu daca cineva stie cam la ce unghiuri maxime rezista un Jimny inainte sa se rastoarne. In cazul in care am avea un clinometru pe masina, ar fi inutil daca nu stii care sunt limitele masinii. Macar ceva pareri? Poate cazuri cu care v-ati inalnit in teren...

Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl
Link spre comentariu

Pai hai sa-ti spun faza. Clinometru ala e o chestie asa, orientativa... e mai mult un device interesant in bord decat o chestie care sa iti spuna foarte multe.

Cum spuneau si baietii mai sus, mergi in offroad, ai panta laterala dar in offroad drumul niciodata nu e drept ca pe asfalt sa zici ca faci trecerea aia "matematic".

Totul tine de simturile tale, de experienta, etc...

Teoretic poti merge cu masina pe o panta laterala in care centrul de greutate cade in afara masinii, adica te rastorni dar asta inseamna shpan, simtul directiei si o tot tii asa cu masina cu botul putin orientat in sus si te tot duci intr-un derapaj lateral pana se termina treaba... Dar ce zic eu aici deja e o treaba de mare maiestrie care am vazut-o la altii cu vehicule care oricum daca s-ar rasturna... nu patesc nimic...

Link spre comentariu

Apropo de clinometru ... parerea mea ... in situatiile in care ai avea intr-adevar nevoie de indicatiile clinometrului, nu apuci sa "interpretezi" ce arata si e deja "prea tarziu" :old asa ca recomandarea mea este tine ochii pe drum (teren) si incearca sa simti masina sub tine :wink:

Scuze daca am fost offtopic :sr

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Pai hai sa-ti spun faza. Clinometru ala e o chestie asa, orientativa... e mai mult un device interesant in bord decat o chestie care sa iti spuna foarte multe.

Cum spuneau si baietii mai sus, mergi in offroad, ai panta laterala dar in offroad drumul niciodata nu e drept ca pe asfalt sa zici ca faci trecerea aia "matematic".

Totul tine de simturile tale, de experienta, etc...

Cristi, generalizat vorbind, iti dau dreptate. In teren te intalnesti cu multe, suprafata nu e intotdeauna dreapta, etc. Dar referitor la simtul senzorial in ceea ce priveste inclinatia terenului pe care se ruleaza, tine clar de experienta. (sau poate sa cunosti dinainte limitele masinii si sa eviti sa te rastorni uitandu-te spre exemplu la un clinometru). Experienta in ceea ce priveste limita la rasturnare nu vreau sa imi fac, pentru ca asta ar insemna sa o rastorn macar odata, ca sa stiu care e punctul maxim de siguranta. Asta sigur nu vreau sa experimentez. As prefera sa previn :grin:

Toate nelamuririle mele referitoare la inclinatiile laterale se datoreaza unei plimbari recente pe malul unui lac, pe un drum de tara, care la un moment dat a prezentat o oarecare inclinatie laterala. In stanga era un mic (dar adanc) sant, iar in dreapta lacul. A trebuit sa merg putin "inclinat", momente in care m-au trecut ceva calduri si multe ganduri (poate erau nefondate dar mi-a fost frica). Atat timp cat exista unghiuri de atac si degajare, eram curios daca sunt si ceva masuratori legate de inclinatia maxima atat cat sa fii... "safe"

Link spre comentariu

de pe un forum suzuki francez:

[ATTACH=CONFIG]141274[/ATTACH]

pe un alt forum discutau depre unghiul de rasturnare la samurai si unul dintre membri postase urmatoarea poza:

_____195.jpg.4a1aa74db29c7e48925d0c8276bdf95a.jpg

nu este jimny dar este pe aproape ;)

367214365_CapacitatiOffroad.thumb.jpg.9c4c56f35e59a6e55d41181ddffe1b50.jpg

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

de pe un forum suzuki francez:

nu este jimny dar este pe aproape ;)

Multumesc frumos pentru pozele astea! Nu cautam un raspuns super exact. Nici nu era posibil, atat timp cat sunt multe variabile in "ecuatie", gen: inaltarea masinii, flanse distantiere, pasageri, etc. Oricum, din cate se vede in poza, pentru Jimny (si Samurai) poate ar merge un maxim de 40 grade inclinatie (pe teren fara denivelari care ti-ar putea da totul peste cap... la propriu)

Inca odata multumesc pentru un "raspuns" la obiect :wink:

P.S. ma gandeam mai devreme... nu ar exista vre-o formula matematica care sa includa inaltimea masinii, latimea, calculul centrului de greutate si apoi gradul de inclinare posibil? poate este unii care le plac matematica :id

Link spre comentariu

nu ar exista vre-o formula matematica care sa includa inaltimea masinii, latimea, calculul centrului de greutate si apoi gradul de inclinare posibil? poate este unii care le plac matematica :id

exista, daca stii ce sa cauti:

http://www.jeepaholics.com/tech/cog/

http://www.4x4offroads.com/roll-over-center-of-gravity.html

spor la studiat.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Oricum, din cate se vede in poza, pentru Jimny (si Samurai) poate ar merge un maxim de 40 grade inclinatie (pe teren fara denivelari care ti-ar putea da totul peste cap... la propriu)

P.S. ma gandeam mai devreme... nu ar exista vre-o formula matematica care sa includa inaltimea masinii, latimea, calculul centrului de greutate si apoi gradul de inclinare posibil? poate este unii care le plac matematica :id

Ce-a mai de succes "formula" este experienta.

De obicei, în teren, pe înclinatii laterale, masina nu se rastoarna, ci tinde sa alunece lateral; de cele mai multe ori, soferul o rastoarna, printr-o manevra falsa.

Succes! :h5

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Depinde si unde aluneca........ ca daca aluneca spre rapa, esti PA chiar daca tragi de volan spre rapa si dai gaz sa o intorci........... sau aluneca si se propteste in ceva care e destul sa-i dea un balans....

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Deci parerea mea:

- apreciezi experienta ta vs panta laterala - a ta nu a altora de pe margine care te invata de bine dar nu sunt la volan

- daca te crezi in stare si esti ok te bagi daca nu NU 1/10 de secunda daca nu te concentrezi...te trezesti instant pe o parte

- sa ai la tine sufe cu care te poti asigura - daca ai de ce..copaci alte masini

- te legi in troliu daca ai de unde - previi o rostogolire...chiar daca o pui pe o parte scapi doar cu sperietura

- te legi si din fata si din spate de colegi

Acum ca stii unghiul de inclinare laterala cu ce te ajuta? cobori sa masori?

Acum vre-o 5 ani cand m-am urcat prima data pe ATV si era musculos 50cp/250kg...si am urcat prima panta m-am c.... pe mine de frica si acum cand ma gandesc ma bufneste rasul dupa 2 ani de ATV urcam pante de si acum mise face pielea gaina cand ma gandesc

Incepi usor cu pante usoare pana te obijnuiesti cu senzatia ca sa nu te ia prin surprindere valul de adrenalina si usor usor vei vedea singur unde poti si unde nu poti....te poti risca acolo unde nu exista riscuri majore gen rapa mare unde nu ai unde sa te opresti...si incerci - daca cad aici ce pot pati?

1- sa ma scoata cu elicopterul - deci tu la pachet cu masina !!!!!! ATENTIE e suficient o frac de secunda de neatentie......

2- sao pun pe o parte ca panta e de 2 m....sau sunt copaci... si atunci aflii niste limite si iti asumi sperietura si reparatiile minore

TU esti cel care stie....vorba colegilor de regula nu masinile se rastoarna....soferii le rastoarna!

Succes

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare