Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

y61,probleme volanta(RD28)???

patroler

Postări Recomandate

Ciao fratilor.

Ati mai avut probleme cu volanta de Y61(masa dula)adica o bataie tare,parca bataie de cuzineti sau biela?

Sau eventual bataia poate sa vina de la cuzinetii palier

Cred ca e o problema identica ca si cu masina lui soimu'

Aveti vreo idee???

Viva 4x4!:grin:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: y61,probleme volanta(RD28)???

Da. am avut eu ...am rezolvat prin schimbare! Mai am inca volanta veche ...care nu are joc mare! Sa o caut ... Una noua e destul de scumpa! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Bun,dar care au fost simtomele,o bataie la turatie,parca o biela sau cuzinet ar bate,ce nu imi place nici motorul nu merge rotund mai ales la turatie.Nici volanta mea nu are mare joc,nu stiu la ce sa ma gandesc.

Link spre comentariu

Nu, simptomul de volanta e altfel ...cand schimbi vitezele se aude un zgomot puternic (ca si cum cutia n-ar mai fi prinsa in suruburi)! Ce auzi tu se poate sa fie altceva!

Faptul ca motorul nu merge rotund ...Hmmm La bujii ai verificat? Pompa de injectie e reglata cum trebuie? :grin: Se poate sa vina zgomotul si din cuzinetii de palier ... :hi Mai pune niste simptome ...sa vedem daca ne prindem de la ce e! :grin:

Link spre comentariu

La o turatie de 1500-2000rpm,o bataie destul de tare,motorul merge parca in 5,din cabina se aude parca toba de esap.atinge sasiul sau cabina.Am sch.cuzineti biela,are suflanta noua,chiuloasa total reconditionata.Volanta are un joc eu zic ca normal,bataia parca se aude de jos din baie de ulei.Nu mai stiu....... :x

Link spre comentariu

Bun,dar care au fost simtomele,o bataie la turatie,parca o biela sau cuzinet ar bate,ce nu imi place nici motorul nu merge rotund mai ales la turatie.Nici volanta mea nu are mare joc,nu stiu la ce sa ma gandesc.

Una din simtome , pe care o stiu , e atunci cand motorul e rece (sau nu neaparat) si apesi pedala de ambreiaj se aude un cloncanit , ai ridicat picioruul de pe ambreiaj , dispare cloncanitul.

A doua , cand motorul era rece si o acceleream in gol se auza un zornoit la motor , dupa ce am shimbat volanta (mai bine zis tot kitul de ambreiaj) zornoitul a disparut.

Bafta :h5

Shake N' Bake !!!
Link spre comentariu

Merci CYO de promtitudine,zgomotul asta se aude tot timpul.

Nu stie cineva Y61-ul se poate modifica cu volanta normala(y60) bineinteles cu kitul ambreaj de la Y60???

Electromotorul se potriveste??? :h5

Link spre comentariu

Cyo ...volanta e volanta, chitul de ambreiaj e altceva! In principiu cred ca se poate adapta volanta normala la Y61 numai ca trebuie flansa! Kitul de ambreiaj atat ptr Y60 cat si ptr Y61 (disc, placa. rulment) nu este foarte scump! Iar electromotorul din cate stiu eu nu prea potriveste ...Cu mici modificari insa s-ar putea! :grin:

Link spre comentariu

Fii atent,

Numara dintii de pe volanta de y61 si daca e acelasi numar de dinti si la volanta de y60 atunci electromotorul intra fara probleme,dar daca pui volanta de 60 trebuie si disc cu arcuri

Link spre comentariu

Din cate stiu eu, nu se potriveste electromotoru de Y60 pe Y61 din cauza amplasarii bobinei(electromotorului) fata de fereastra pinionului care da exact ...aiurea. Poate cu capacu original Y61 si restu de 60.... ar fi o varianta.

"De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani

"Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene

Link spre comentariu

Merci CYO de promtitudine,zgomotul asta se aude tot timpul.

Nu stie cineva Y61-ul se poate modifica cu volanta normala(y60) bineinteles cu kitul ambreaj de la Y60???

Electromotorul se potriveste??? :h5

da, se poate monta volanta nedinamica, adica una clasica. Dar nu cea de RD28T de pe y60!

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare