Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Atentionari posibile fraude

tdanys

Postări Recomandate

Primit pe emailuri...bine de retinut:

"Citeste si transmite-l mai departe

Atentie cand platiti cu cardul!

Undeva la inceputul anului am fost la OMV Coposu sa alimentez cu benzina si neavand cash la mine am platit cu cardul. Cand m-am dus la ghiseu vanzatorul mi-a luat cardul l-a trecut printr-un POS identic cu unul normal si mi-a inmanat un terminal, pe care scria Raiffeisen, ca sa introduc codul PIN.

Dupa ce am introdus codul PIN acesta a luat terminalul si l-a pus pe ghiseu.

Dupa un minut mi-a spus ca nu a functionat tranzactia si sa mai introduc inca odata codul PIN. De data asta el a trecut cardul prin POS-ul bancii si tranzactia s-a efectuat cu succes. Numai ca, prima data, el mi-a copiat banda magnetica a cardului si de asemenea codul PIN. Asta s-a intamplat undeva la inceputul anului pe 5 Ianuarie. Vineri, cand m-am uitat in cont am avut surpriza sa vad ca tocmai ridicasem numerar de la Londra. Se pare ca mi-au reprodus cardul si l-au folosit pentru ridicari de numerar. "Norocul"

meu a fost ca am sesizat din timp ridicarile de numerar si am reusit sa blochez cardul. Paguba a fost destul de mare si banca oricum nu te despagubeste deoarece e "PIN based transaction".

In concluzie daca cineva iti spune ca nu a functionat tranzactia si-ti spune sa mai introduci inca o data codul PIN, atunci trebuie sa-ti arate un bon pe care scrie motivul din care nu a fost acceptata prima data tranzactia."

Da?i-mi voie s? v? atrag aten?ia asupra unei noi forme de

însel?torie ,

ap?rut? de curând, ?i care , din p?cate ne-a atins ?i pe noi în Europa.

Mecanismul în?el?toriei este urm?torul: pe telefonul mobil apare o

în?tiin?are privind un apel nepreluat. În?tiin?area poate ap?rea chiar f?r? ca telefonul s? fi sunat vreodat?. Dac? proprietarul telefonului, v?zând de ce num?r e vorba, iar dac? acesta incepe cu +39..., +390....,+391...., +392..., +393..., +394...(în cazul depistat de noi era num?rul

+393193260045 +393193260045 ), îl sterge imediat nu se va întâmpla nimic. Dar dac? sun?

la acel num?r va deveni victima infractorilor.

În cazul concret, titularul telefonului a sunat la num?rul respectiv, nu

a mai avut posibilitatea s? întrerup? convorbirea, costurile înregistrate pe factur? dep??ind 2000 de euro.

Din informatiile primite de la Ministerul de Interne e

vorba de mai multe astfel de cazuri.

De aceea v? rog, în ideea prevenirii altor cazuri, transmite?i aceast?

informa?ie cât mai multor oameni"

+39 are Italia, or fi tot romanasii "in action" ?

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Atentionari posibile fraude

....dac? sun?

la acel num?r va deveni victima infractorilor.

În cazul concret, titularul telefonului a sunat la num?rul respectiv, nu

a mai avut posibilitatea s? întrerup? convorbirea, costurile înregistrate pe factur? dep??ind 2000 de euro.

Situatia devine criticä, tastele telfonului fiind färä functiune si creierul inträ in panicä, nemai find in stare de a gäsi solutia imediatä care ar fi....scoaterea acumulatorului din telefon. :) Gänditivä la asta!

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

bine lasand la o parte faptul ca precis ma grabesc sa sun international cand vad un apel pierdut... :P

dar asa ca informatie in caz ca poate se intampla...

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

acum 2 saptamani au fost anulate toate cardurile VISA emise de BCR si cu care s-au facut operatiuni in Spania si Italia in perioada Mai - Septembrie, deoarece au inceput sa fie facute tranzactii de pe ele, in caonditiile in care oamenii erau demult intorsi in tara din concedii... cardurile respective au fost reemise in regim de urgenta si Gratuit... din "barfele" existente s-au incercat cumparaturi si tranzactionari de peste 1.4 mil de euro...

adica cu alte cuvinte, cam marea parte a celor plecati in acest interval in Spania si Italia Nu au fost ratati la copierea datelor de pe carduri...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Pot sa ma consider norocos! puteti spune orice ca nu ma convingeti...in viata mea nu mi-au placut cardurile fata de atingerea fina a banilor cash. Ultima patatie s-a intamplat acum 2 saptamani...dupa lungi discutii cu o prietena, mi-am facut un card pe care l-am tinut in portofel mai mult de 2 ani. Intr-o zi, am vrut sa vad citi bani am in cont asa ca am bagat cardul in tonomat, am introdus codul PIN (care offcourse l-am uitat) si mi-au blocat cardul....vreti sa stiti cum l-am recuperat?.....m-am bucurat nespus pt aceea clipa, fapt pt care, nici in ziua de astazi nu am vrut sa ma duc sa il recuperez...l-am declarat pierdut si am solicitat sa nu care cumva draqu, sa imi elibereze altul ca plec de la banca cu pricina! :grin:

Asa ca, viitorul, ramane cashul! :h5

Jeep Wrangler YJ, 2,5 litri, fab. 1992

Tel: 0742.08.02.05

mail: rosca_radu@yahoo.com

Link spre comentariu

viitorul dupa unii (majoritatea) va fi chipul implantat.... si aici avem doar varianta sa plecam in CONGO....

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Dupa un minut mi-a spus ca nu a functionat tranzactia si sa mai introduc inca odata codul PIN. De data asta el a trecut cardul prin POS-ul bancii si tranzactia s-a efectuat cu succes. Numai ca, prima data, el mi-a copiat banda magnetica a cardului si de asemenea codul PIN. Asta s-a intamplat undeva la inceputul anului pe 5 Ianuarie. Vineri, cand m-am uitat in cont am avut surpriza sa vad ca tocmai ridicasem numerar de la Londra. Se pare ca mi-au reprodus cardul si l-au folosit pentru ridicari de numerar.

de asta oricand apare orice eroare la plata pe POS nu pleci de langa idiotul de vanzator pana cand nu iti da o chitanta cu eroarea aparuta. chestia asta te scapa de multe neplaceri pe viitor.

acum 2 saptamani au fost anulate toate cardurile VISA emise de BCR si cu care s-au facut operatiuni in Spania si Italia in perioada Mai - Septembrie, deoarece au inceput sa fie facute tranzactii de pe ele, in caonditiile in care oamenii erau demult intorsi in tara din concedii... cardurile respective au fost reemise in regim de urgenta si Gratuit... din "barfele" existente s-au incercat cumparaturi si tranzactionari de peste 1.4 mil de euro...

anul asta am fost in perioada august-septembrie pana in Spania cu masina, si toate platile pana acolo (benzina & vigneta), si majoritatea platilor din spania le-am facut cu card, si n-am avut pana acuma nici o problema . cardul a fost un Maestro de la BT cu chip.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare