Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat alegere rasa catel - Please help!

bigdaddy

Postări Recomandate

Re: Sfat alegere rasa catel - Please help!

Si eu va trebui sa-mi iau un ciine de curte. Imi place Ciobanescul german si cred ca asta va fi. Poate ma ajutati cu ceva detalii despre virsta la care e bine sa-l cumperi, la ce virsta si unde il dau la dersaj si cu cine sa vorbesc atunci cind am banii si curtea:cort

Tot in urma unor discutii de pe forum mi-am luat acum doua luni un ciobanesc german de la un coleg de pe forum...

L-am luat la 7 saptamani(cu toate documentele in regula), acum avem patru luni si 22 de kilograme !:grin: E superb, o alegere pe care n-o regret nici o clipa.

Ce sa zic, ciobanescu german is the best !

:h5

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In locul tau as alege intre ciobanesc caucazian si ciobanesc de bucovina.

Sunt destepti, latra gros si frumos:grin:, noaptea patruleaza prin jurul casei si prin curte asigurandu-se ca totul este in regula. Sunt foarte prietenosi cu familia.

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

In locul tau as alege intre ciobanesc caucazian si ciobanesc de bucovina.

Sunt destepti, latra gros si frumos:grin:, noaptea patruleaza prin jurul casei si prin curte asigurandu-se ca totul este in regula. Sunt foarte prietenosi cu familia.

Aia de sus sunt de apartament,dar sa-l vedeti pe caucazianul Bruno:banana!

bau bau
Link spre comentariu

In final ne-am hotarat ... Undeva in martie vom lua un labrador sau un golden retriever, in functie de ce vom gasi mai convenabil. Daca stiti pe cineva la modul concret ca se ocupa cu aceste rase, si bineinteles e om serios, va rog sa-mi dati date de contact pe PM.

Multumesc.

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Petre, sa nu mi-o iei in nume de rau, dar parerea mea e ca in general patrupedul ales reflecta pana intr-un punct "profilul" stapanului. Nu as putea sa traiesc alaturi de un caine agresiv (nici macar ca si aspect).

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

imi cer scuze daca repet sfaturile altora insa

- golden-ul si labradorul sunt rase energetice... adica ptr a fi buni companioni au nevoie de atentie, altfel in lipsa atentiei isi vor canaliza energiile in lucruri la indemana de capul lor... in general distructive(probabilitate de displazie de sold medie)

-ciobanescul german... poveste lunga... daca este un caine cu pretentii si eventual pedigree lucrurile pot lua o intorsatura proasta destul de rapid. datorita unei selectii f puternice prin consangvinizari f stranse ( e un fel de incest dar mai larg ptr pastrarea calitatilor rasei ) sunt dispusi la displazia de sold(probabilitate ridicata) (o chestie f nasoala). unora nu li se ridica urechile (dar destul de rar) si arata cam blegi... un sistem digestiv destul de sensibil

-ciobanesti romanesti si cel caucazian. f frumosi dar cu un caracter f independent si iar necesita timp ptr a fi "imblanziti". datorita taliei f mari dupa ce au ajuns la maturitate devin adevarate arme daca nu au fost crescuti cu raspundere.

-schnauzer urias (nu stiu daca am scris corect) o rasa f echilibrata, cu un bun simt al familiei si al proprietatii (nu cunosc predispozitii la boli)

-terra nova (din auzite) f bun ptr familie si destul de robust necesita ca toate rasele cu par lung o ingrijire constanta a blanii. deteriorarea blanii ii scade rezistenta la factorii externi (vreme)

ca experinta in domeniu

am- detinut schnauzer urias (3 cainii -unul a avut ciroza!!! si altul epilepsie!!! motiv ptr care am renuntat la rasa)

- ciobanesc mioritic

detin -3 ciobanesc german cu pedigree masculul e campion al romaniei de juniori

-1 golden retiver

orice ai cumpara cauta inainte f bine

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

Petre, sa nu mi-o iei in nume de rau, dar parerea mea e ca in general patrupedul ales reflecta pana intr-un punct "profilul" stapanului. Nu as putea sa traiesc alaturi de un caine agresiv (nici macar ca si aspect).

Oamenii ii fac rai. Am crescut 13 ani pitbulli, copilul meu (acum are 20 de ani fata mea, Veronica) a crescut cu pitbull de mica. Niciodata, dar absolut niciodata, cainii mei nu au latrat macar la un om! Veronica pela vreo doi ani se baga in tarcul catelei cu pui si ii smotocea de nu se vedeau...dar niciodata nu am vazut macar o urma de suparare la "mama" puilor. Am avut pitbull de 43 de kilograme, o masina de ucis, caruia ii placea doar sa stea in copaci. L-am dat o saptamana cat am fost la mare, unui amic sa-l tina...si idiotul i-a dat de mancare CONCOMITENT si din acelasi castron cu un mioritic pe care-l avea. Vezi Doamne ca sa determine ierarhia in curte. Al meu i l-a omorat si el mi-a impuscat apoi, de furie, cainele. Pitbull-ul meu a fost de vina ca a omorat, nu? Hmm...Noi, oamenii ii facem fiare.

Link spre comentariu

:uameni Am trecut si eu prin asta......e greu sa iti pierzi prietenul mai ales din cauza altora. Anul trecut cand a murit al meu m-am jurat ca nu o sa mai iau un caine in viata mea pt ca suferi prea mult cand se duc.

La nici 3 luni aveam un nou "copil" care ne-a ajutat sa trecem mai usor peste pierdere :)

Editat de costa
"O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea.
Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

A trecut aproape un an (mai precis 11 luni) de cand stam fara catel. Insa din 3 septembrie avem o noua "membra" in familie, e fetita, e neagra si e labrador, o cheama (dupa un indelungat consiliu de familie) - Missy!! :y

Multumim tuturor pentru sfaturi!

Toate cele bune!

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare