akos.kacso Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 cum spune si titlul, m-am gandit daca se poate pune un motor de suzuki swift gti pe un samurai... nu doresc sa schimb tot motrul, blocul doresc sa pastrez de la samurai si restul sa montez de pe motorul de swift gti. Oare se poate face? e complicat? Tot am cautat pe net, dar n-am gasit pe nimeni sa faca asa ceva, toti au schimbat motorul complet. As pastra blocul pentru seriemotor sa nu mai trebuie sa schimb nimic in carte, talon etc. akos Suzuki Samurai '95 1.3 69CP bodylift 5 cm (homemade) suspensionlift 5 cm (homemade) cauciucuri simex 215/80/R15 si multe altele :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Re: motor swift gti pe samurai Din cate se vede in poze, are delcoul in lungul motorului, daca se schimba cu cel de samurai, mai trebuie taiata caroseria? 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Re: motor swift gti pe samurai In sfarsit un motor care merita montat pe o veverita. E absolut belea motorul trage de-ti sar ochii pe toata plaja de rotatii. eu as schimba cu totul, e prea fain motoru sa-l altoiesti. Spor la modificat! Astept cu sufletu la gura sa vad ce se intampla :bravo Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Re: motor swift gti pe samurai cristiblondu il gasesti ca user pe forum... din intamplare tocmai la asta lucreaza in acest moment (schimba TOT motorul). pm catre el si mai departe va descurcati voi. KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Re: motor swift gti pe samurai E o solutie foarte buna, si eu pendulez intre Swift GTI 1.3 respectiv Vitara 1.6 16 V. Momentan caut un motor complet in stare buna, eventual o masina intreaga . E pacat sa nu folosesti intreg motorul, la RAR rezolvi cu plicul de 50 euro problema. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Re: motor swift gti pe samurai Eu sunt cobaiul (adica samuraiul meu) pe care cristiblondu face acest transplant. Initial am avut si eu ideea sa pun doar chiulasa si sa las blocul. Insa dupa ca am studiat zile intregi ce scriu altii despre problema am constatat ca desi este identic ca si prinderi - nu este identic ca si continut blocul de samurai si cel de GTI. Cel mai elocvent aspect este nr de valve - adica pistonul de sami ade 2 adancituri pentru valve - cel de swift 4. Daca pui doar chiulasa de swift pe sami o sa loveasca supapele in piston. Plus bielele vibrochenul si alte mate sunt altfel - muuult mai rezistente , calculate la 101 cai si peste 7000 de ture fata de cele de saami. Sfatul meu - transplanteaza tot nu-ti bate joc de motor. De cate ori in viata ta ti-a verificat cineva nr de motor. Iar la ITP - s-a desfiintat oare spaga in Tara Romaneasca???? :wink: Ca sa nu tai din caroserie sunt cateva solutii tehnice - dar astea sunt secretele lui blondu :ha: Ceea ce pot sa va spun ca nu este chiar atat de simplu precum pare acest transplant - dar in final va merita tot efortul!!! Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Re: motor swift gti pe samurai Pune tot motorul de Swift ca merita . Daca totusi te hotarasti sa faci "jumi-juma" atunci recomand sa vinzi motorul de Swift si fa aceeasi treaba cu un motor de Vitara, la care o sa ai mai putin de lucru si o sa obtii acelasi rezultat de crestere a performantelor motorului . i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: motor swift gti pe samurai Pune tot motorul de Swift ca merita . Daca totusi te hotarasti sa faci "jumi-juma" atunci recomand sa vinzi motorul de Swift si fa aceeasi treaba cu un motor de Vitara, la care o sa ai mai putin de lucru si o sa obtii acelasi rezultat de crestere a performantelor motorului . Adica poti corci un 1.3 cu 1.6? 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: motor swift gti pe samurai Da. Se poate face. Eu nu am facut o astfel de modificare, dar am vazut-o facuta pe samurai si am vazut si ce poate face :ooo i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manu-2lgp Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: motor swift gti pe samurai Au mai facut si altii. Uitati aici, poate mai luati ceva idei. http://bbs.zuwharrie.com/content?topic=82194.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: motor swift gti pe samurai povestea de pe site-ul de mai sus m-a impulsionat sa fac conversia cu swift-ul. Initioal aveam de gand sapun motot si cutie de omega 2.0 Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: motor swift gti pe samurai avem noi la Baia Mare un samurai cu motorul de swift de 101 cai si merge demential de bine dar a trebuit decupat din caroserie un pic pentru ca nu intra delcoul si a trebuit modificata instalatai electrica si galeria de evacuare,in rest totul a patrivit . Cu toate ca este de lucru destul de mult ,totusi merita toate eforturile ca satisfactia este pe masura tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Blacky Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Re: motor swift gti pe samurai subscriu la cele spuse de karcsi. Este veverita mea dementiala, si daaaaaa merge de rupe. S-a vazut si la Motordays in Cluj. Imediat dupa schimbarea pe motorul de 1.3 Swift GTI, problema a fost cu rapoartele din cutia de viteza si anume: prima treapta era f. scurta, iar a doua era mult prea lunga, la rampele lungi si abrupte fiind nevoit, chiar si cu 30% mai multa putere decat inainte (motorul de 70 cp) sa urc cu treapta 1, deloc convenabil pt ambreiaj, dif...etc . Aceasta problema s-a rezolvat f elegant cu schimbarea rapoartelor din cutia de transfer . Ehhh fratilor de atunci am avion! Daca aveti posibilitatea...recomand. Totusi inca un aspect care nu trebuie uitat este baia de ulei, ca va trebui pastrata baia de ulei de la motorul de 51kw sau 44kw, deoarece cel de la 71 kw gti este prea lung si atinge jos la directie WE KEEP POWER UNDER CONTROL Bubumobil SJ413 JSA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: motor swift gti pe samurai Da ... felicitari pentru masina Blacky, am tot admirat-o la Baia Mare. Tot mai sigur ma indrept spre Swift GTI. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: motor swift gti pe samurai Eu as merge pe motor de vitara cu 8v , megasquirt si supraalimentare. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanbuium Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Re: motor swift gti pe samurai Salut baieti, Am achizitionat un Samurai modificat cu motor de vitara de 1,6, 16v. O intrebare tehnica va rog. I-am schimbat discul de ambreiaj(era uzat doar pe o parte). I-am pus disc nou, iar dupa vreo 10 iesiri nu mai intra iar in viteza. Aceeasi problema a avut-o si cu discul vechi inainte de a-l schimba. Motorul a fost montat pe cutia de stock. Proprietarul masinii spune ca nu a facut nici o modificare, dar am inteles din diverse surse ca ar trebui un distantier montat la ambreiaj. Aceasta masina a functionat multa vreme asa inainte( a fost pe la ceva competitii de off road). ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat, Bogdan Poaris Sportsmann 800cc Suzuki Samurai 1,6 16v, blocant ARB spate, suspensie Calmini Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanbuium Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Re: motor swift gti pe samurai Ce nu am mentionat este ca am verificat timoneria, cablul si traseul acetuia si e ok. Am ridicat pana si pedala, acum ceva timp, cu un dinte, sa am cursa mai mare! A mers o vreme, dar acum :cr Bogdan Poaris Sportsmann 800cc Suzuki Samurai 1,6 16v, blocant ARB spate, suspensie Calmini Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Re: motor swift gti pe samurai Pune un centerforce sau un stage 3 de la americani si o sa uiti de ambreiaj :h5 Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Re: motor swift gti pe samurai De acord cu Vitalies. Ambreiajul original nu face si nu va face fata motorului de vitara. i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanbuium Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Re: motor swift gti pe samurai Salut, Multumesc pentru raspuns si sugestii. Probabil ca o sa-i schimb ambreiajul din nou pentru primavara asta si apoi iau in calcul asa ceva. Daca aveti voi ceva contacte si niste site-uri, va sunt recunoscator. Multumesc mult, Bogdan Poaris Sportsmann 800cc Suzuki Samurai 1,6 16v, blocant ARB spate, suspensie Calmini Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
centurion Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Re: motor swift gti pe samurai salut, din ce am inteles eu din acest topic se discuta despre samurai 1.3 si nu implica schimbarea cutiei de viteze care deja este in 5 trepte. am reusit sa ajung la focurile vii pe 4 roti (prima mini aventura offroad) dar am scapat samuraiul 1.0 fara ulei rezultand biela pistonului 4 ovalizata,cuzinetii au disparut arborele este zgariat bine etc. daca ma apuc sa-l desfac trebuie inclusiv chiloasa data jos camasi pistoate tot tacamul a) cum se rezolva acesta problema enuntata mai sus legata de sj1.0? 1)schimbare motor 1.0 =1000-1100 lei 2)schimbare motor cu swift gti 1.3 si cutie de 1.3 samurai =1700-2000 lei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Re: motor swift gti pe samurai salut, din ce am inteles eu din acest topic se discuta despre samurai 1.3 si nu implica schimbarea cutiei de viteze care deja este in 5 trepte. am reusit sa ajung la focurile vii pe 4 roti (prima mini aventura offroad) dar am scapat samuraiul 1.0 fara ulei rezultand biela pistonului 4 ovalizata,cuzinetii au disparut arborele este zgariat bine etc. daca ma apuc sa-l desfac trebuie inclusiv chiloasa data jos camasi pistoate tot tacamul a) cum se rezolva acesta problema enuntata mai sus legata de sj1.0? 1)schimbare motor 1.0 =1000-1100 lei 2)schimbare motor cu swift gti 1.3 si cutie de 1.3 samurai =1700-2000 lei Daca nu vrei sa te arunci in prea multe modificari si sume considerabile, pune un motor de 1,3 pe carburatie, si cutia in 5 trepte.Treaba cu motorul de Swift nu poate sa te duca doar 1700-2000 ron, decit daca le montezi singur pe masina, si nici asa nu cred ca o sa fie doar atit.Idea este ca daca tu ai un SJ 410 si vrei sa "trintesti" ceva cu injectie pe el, iti tebuie si o noua instalatie electrica si asta inseamna multa munca, costuri suplimentare, adica multa bataie de cap.Eu decit sa pun un motor pe injectie pe un SJ410, mai bine il vind si iau un SJ 413 pe injectie.La sfirsit, tragind linie, o sa vezi ca e mai ieftin si fara batai de cap. Odata cu montarea unui motor mai puternic, exista riscul de rupere al planetrelor, care la SJ410 sint mai subtiri, si mai scurte.Si uite asa, iti pot aduce contraargumente(mult mai multe decit argumente) in ideea ta de modificare.Nu sint circotas, doar am ca am fost si eu in situatia ta, iar calculele nu au fost prea otimiste in cea ce priveste modificarea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
centurion Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 (editat) Re: motor swift gti pe samurai am cumparat un motor F10A de la Ramnicu Valcea cu 200 euro complet fara carburator si fara electromotor.daca vine pana miercuri, sambata samuraiul e iar in viata .In modul asta raman cu un bloc motor ,chiloasa,alternator,pistoane pompa apa etc pe care sunt dispus sa le donez. Trecea iarna si eu tot nu terminam modificarile cu gti-ul .Multumesc pentru sfat! Editat Noiembrie 5, 2012 de centurion Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Re: motor swift gti pe samurai De unde 1700-2000 lei pentru swift gti? Nu dati cifre daca nu stiti despre ce vorbiti, e mai bine. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
centurion Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 (editat) Re: motor swift gti pe samurai Atat m-ar fi costat pe mine adus din Germania pana in garaj si cred ca era un pret corect.Preturile se gasesc pentru mine in functie de relatiile pe care le am , de datoriile care se sting in urma intelegerii si nu de cautarea pe internet. Daca nu ai inteles iti explic : eu nu am postat un anunt vanzare/cumparare ci am cerut un sfat pe care deja l-am primit si pe care l-am pus in aplicare. Sfaturile se dau in opinia mea in doua situatii : 1) cand sunt cerute 2) cand viata cuiva este in pericol. In postarea ta Farfarello, sunt doar vorbe goale ! Editat Noiembrie 7, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate