marcel Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Poate era mai potrivit la discutii diverse, insa pt. mine, fazele din emisiunea cu pricina, sunt mai aproape de hobby decit discutiile pe teme date. Scopul topicului, sa invatam din experientele altora, ca sa nu bagam in spital membrii familiei gratuit. De exemplu, azi dimineata, din viteza, am experimentat gatirea unui ochi (din ou) in cuptorul cu microunde :grin: Am spart oul pe o farfurie si l-am bagat in cuptor. Setat pe mediu si 2 minute. Dupa cca 30 de secunde, au inceput bubuiturile de zici ca se pusca in mina. Bubuiturile erau insotite de fum. Cainele a facut ochi mari si se uita curios inspre cuptor, in timp ce nevasta striga la mine din baie cerind explicatii, citez: "ce kkt faci acolo!!!!!" Am oprit cuptorul, am asteptat sa se disipeze fumul si, cu mari precautii am deschis usa. In ciuda celor relatate, mireasma era imbietoare. Insa, bucatile de ou imprastiate pe toti peretii, mi-au spus ca o sa am ceva de lucru la curatat. Ciudat, albusul era inca viu, insa galbenusul s-a facut ca piatra. Asa galbenus "uscat" nu am vazut nici la un ou fiert 2 zile. In concluzie, nu merita. In schimb, fiertul crenvustilor se poate face fara nici o problema. Ii tai rondele, ii pun intr-o cana cu apa si intr-un minut sunt fierti. Acuma, ma bate gindul sa pun un ou intreg intr-o cana cu apa si sa incerc sa-l fierb in cuptorul cu microunde. Ati mai incercat careva? I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Re: Brainiac Daca tot te joci la cuptorul cu microunde, uita-te intai si AICI...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogthebat Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Re: Brainiac :ha: :ha: cremwursti nu, dar am incercat diverse: sapun, farfurie de aia cu auriu pe margine...., hartie, si nu mai stiu ca le-am facut acum cativa ani.... inainte de avea copii.... :ha: "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted November 13, 2009 Author Share Posted November 13, 2009 Re: Brainiac Daca tot te joci la cuptorul cu microunde, uita-te intai si AICI...... Stiam de faza asta cu apa mai mult decit fiarta. Eu nu ma bag chiar la faze deastea extreme. Ca si continuare, va dau o reteta proprie pt. a accelera rugina. Pare paradoxal, intrucit, majoritatea cauta sa o stopeze. Insa, sunt situatii in care, prinde bine sa sti si procesul de accelerare :grin: Stiu eu, te incurca un numar dintr-o succesiune de numere si litere ... :roll: sau vrei sa creezi ceva original, ceva care sa semene cu un obiect vechi, etc. Asa, se amesteca: apa oxigenata, sare fina si acid de baterie (asta din urma, cca 2 ml la un amestec de 50ml). Daca dupa aplicare pe suprafata, exista posibilitatea de a usca solutia cu aer cald, e si mai bine. Oxidul format pe suprafata, se curata cu hirtie abraziva, si se reia operatiunea. Rezultatele nu intirziie sa apara dupa cel mult o saptamina. Atentie, la amestec. Exista o reactie, slab exoterma. Nu tineti recipientul in care amestecati in mina, si nu va aplecati peste recipient ca sa vedeti ce se intimpla inauntru. Amestecul il puteti intinde cu un ghemotoc de vata sau burete, insa este obligatoriu sa va protejati miinile. I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maresalul Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Re: Brainiac Cine incearca???????? http://jurnal4x4.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted November 13, 2009 Author Share Posted November 13, 2009 Re: Brainiac Interesant. Pe mine ma maninca sa vad live cum e cu Thermit-ul. Stie cineva de unde pot cumpara asa ceva? Cica pe la CFR, ca il folosesc la sudat sinele. Dau :x la cine da o informatie viabila sau imi da cheile la o usa din dos (adica pune o pila, nu-mi trebuie cheia sa dau o spargere). I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Re: Brainiac Termit il faci usor din componente, daca gasesti Al praf . E super.(...am facut si eu ceva prostii in copilarie......tata avea o biblioteca mare.....) Acu' doua decenii , gaseai de toate , vrute si nevrute , fara intrebari.... Copil fiind , aveam probleme cu aprinsul .Un cunoscut a venit cu ceva banda de magneziu , si am rezolvat-o elegant. Respectivul , mai berbec decit mine ....(cred....) inca mai are in picior ceva metale..... Cind imi amintesc cit de inconstient puteam fi , ma ia capu' . La ce dracu' mi-au trebuit toate nazbitiile si n-am fost la fotbal cu baietii ....???? Ma rog , eram curios ... M-am linistit dupa ceva amoniac.....in ochi. Nu am folosit cele experimentate decit sa sap o groapa in fundul unui iaz secat , in speranta ca va avea apa iarasi . Apa nu are , ca e seceta , doar un crater .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Re: Brainiac Si intr-o vreme , acu' prea multi ani, una din lecturile preferate era din enciclopedia de chimie , litera E , pe la coada - Ex...plo.... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 Re: Brainiac hihihi I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts