Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Padurea Baciu

bogthebat

Postări Recomandate

Sunt sigur ca, multi dintre voi ati auzit de Padurea Baciu, situata linga Cluj, si fenomenele stranii care se petrec in ea.

Am deschis acest topic pentru ca banuiesc ca sunt multi cei care au incercat sa traverseze padurea, si atunci... au ce povesti!

O sa incep eu prin a va istorisi o intamplare: era prin iarna lui 1995, si , impreuna cu un prieten, ne-am hotarat sa facem un pic de forest -offroad, cu masina din dotare: VW Sharan , 2,0 benzina. Zis si facut: Primul drum la peco, sa facem plinu, ca nu stiam cat o sa ne "lase " padurea..... , dupa care, hop in padure. Era prima oara cand intram asa de adinc in ea (in padure). Atunci au inceput ciudateniile: uitandu-ma la copaci, am observat ca tulpinile cresc ciudat, contorsionat, crengile cresc inspre pamant si apoi se contorioneaza, se resucesc spre cer ....... Buuuun. La un moment dat, prietenul meu imi spune sa o luam spre un loc unde stia el o casa, o stana. Zis si facut, numai ca, isi da seama ca am gresit drumul, asa ca ne intoarcem, si o luam prin alta parte; gresim din nou. (se zice ca , daca padurea nu te accepta nu te lasa sa intri in ea..)

Deodata, incepe sa ma doara capul si ii spun ca trebuie sa ne intoarcem, ca vreau sa ma duc sa-mi iau ceva medicament de cap, iar el imi spune ca e ok, si pe el il doare, asa ca, am intors masina printre copaci, sa o iau pe drumul pe care am intrat; neavind GPS, voriam sa o iau pe propriile urme. Am intors masina, dar..... in spatele masinii (acum fata) nu era NICI o urma de masina :roll: In secunda aceea m-am uita pe bord, si indicatorul de benzina ma anunta ca am trecut pe rezerva..... I-am spus prietenului meu acest lucru, iar el, deosebit de calm, mi-a spus: "Sa iesim . ACUM!" ..... Nu va mai spun ce raliu am facut cu masina printre copaci si prin zapada destul de maricica...

Cand am iesit la liziera, rezervorul era plin, iar noi nu mai aveam nimic. ......

Cei care mai au patanii in pdure, sunt invitati la discutii. Eu am si ceva poze facute acolo, dar de la o vreme nu mai gasesc negativele (fotografiile le-am trimis la Bucuresti prin 1996 cuiva care se ocupa cu studiul paranormalului....) In poze, printre altele, eram fotografiat pe un bolovan intr-o poienita, . Nimic spectaculos, dar... copacii aveau umbra spre stanga, iar eu , spre dreapta :P

Astept cu nerabdare si alta patanii

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Padurea Baciu

:g

e, acolo sa facem o prieteneasca gen Luana (din perspectiva paranormalului).. Propunerea e cat se poate de serioasa.

"Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon
Link spre comentariu

@prislopan: am modificat.: noi nu mai aveam nimic, fara pe -eroare de tastatura, sau de cel din spatele tastaurii-

@blueheart: sincer, nu va doresc. Prin 1993, TVR a trimis o echipa sa filmeze Ielele. Echipa ajuns cu tam-tam, trepiede, lumini, grupuri electrogen, betacam-uri, chibitzi, sefi, sefuleti, tot tacamul. Au asteptat frumusel sa vina noaptea - se stie ca Ielele apar numai intr-o anumita zi a anului si numai la miezul noptii (noaptea de Sanziene)- si s-au afundat in padure. Respectiv una bucata cameraman + camera beta, una bucata electrician cu qartzuri, una bucata asistent imagine- chibitz. Restul, au ramas in liziera. (nu imi mai aduc aminte f bine ca-s multi ani de atunci...dar parca atat au intrat in padure) . Ei bine, dupa ceva timp, s-au intors copii, dar fara echipamente, si erau speriati de moarte. Dupa aparatura, nu s-a mai intors NIMENI.

Aventura asta nu e traita de mine e povestita de cineva din TVR Cluj care a "participat"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

quotte Bogthebat: "Ei bine, dupa ceva timp, s-au intors copii "

Nu vreau sa fac misto, dar, daca as sti ca intru si ma intorc copil.... creca as intra...chiar cu riscu sa trebuiasca ulterior sa-i zic lu nevasta-mea Tanti... :wink: Nu stiu ce m-as face insa cu oamenii carora le sunt acuma sef :)

Ok, am citit si eu cu ani in urma, poate chiar prin anii 90 de Padurea Baciu. Multumesc ca ai readus-o in atentie, altfel nu-mi mai aminteam de ea.

In alta ordine de idei, insa in aceeasi directie, se spunea candva de nu stiu ce panta , pe care masinile urcau cu motoru oprit, chiar TVR-u a facut ceva reportaj de pe acolo. Nu mai stiu unde zicea ca este, poate va amintiti voi ceva, nu de alta da poate facem primu concurs din lume de Hillclimb cu motoru oprit.. :h5

Asteptam pozele cu umbrele aiurea, si alte istorii, sunt ff curios.

"De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani

"Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene

Link spre comentariu

Am facut cateva ture pe marginea padurii, insa nimic ciudat :)

O panta pe care urca masinile cu motorul oprit este in Maramures, la Budesti si Cavnic :)

Facem o gasca la Cluj si vedem padurea vs vitare :banana

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

quotte Bogthebat: "Ei bine, dupa ceva timp, s-au intors copii "

Nu vreau sa fac misto, dar, daca as sti ca intru si ma intorc copil.... creca as intra...chiar cu riscu sa trebuiasca ulterior sa-i zic lu nevasta-mea Tanti... :wink: Nu stiu ce m-as face insa cu oamenii carora le sunt acuma sef :)

Ok, am citit si eu cu ani in urma, poate chiar prin anii 90 de Padurea Baciu. Multumesc ca ai readus-o in atentie, altfel nu-mi mai aminteam de ea.

In alta ordine de idei, insa in aceeasi directie, se spunea candva de nu stiu ce panta , pe care masinile urcau cu motoru oprit, chiar TVR-u a facut ceva reportaj de pe acolo. Nu mai stiu unde zicea ca este, poate va amintiti voi ceva, nu de alta da poate facem primu concurs din lume de Hillclimb cu motoru oprit.. :h5

Asteptam pozele cu umbrele aiurea, si alte istorii, sunt ff curios.

Era o figura de stil, si ai dreptate , in graba am uitat un i de la copiii. slp

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Am umblat si eu prin padurea asta o gramada. Parerea mea e ca in zona sunt ceva anomalii, dar unde se termina si unde incep legendele nimeni nu stie. Cind eram mic, un pretin a venit facut o poza la un pom deala strimb. Apoi, am mers la fata locului sa-mi arate ca in realitate nu e strimb ca in poza. Acuma, mie nu mi se parea, ca la cit era de incovrigat in toate planurile, si daca erai cu juma' de metru defazat de unde a facut poza initiala, vedeai altceva. El o tinea pe a lui, eu, ziceam ca poate am o musca-n ochi si nu vad bine. Daca era ceva superdeosebit, probabil, vedeam saptaminal cite o stire din padurea baciu. De fapt, s-ar fi facut buletin de stiri numai cu intimplari din padurea baciu. Ultima data, am auzit vorbindu-se de ea la tv. acu' citiva ani, cind au venit niste ioghini sa-si bea pipiul prin zona in timp ce se spiralau :uameni

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

insist cu propunerea pt prieteneasca la padurea Baciu, ca la o coloana de 30-40 de gipane n-are paduricea aia ce sa faca.. si mai tine si de cohones

"Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon
Link spre comentariu

Haide-ti fratilor. Va asteptam cu bratele deschise. Facem un traseu, bem ... ceva si apoi frigem o slana (sper ca nu o sa rivneasca Ielele la slana noastra). Porblema e, ca daca nu ne ratacim grav, in juma' de ora batem paduricea-n lung si-n lat. Asa ca, ar trebui un plan B in caz ca ne plictisim de uitat la pomi strimbi.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Marcele, sa inteleg ca n-ai copilarit prin Grigorescu... Eu stiu foarte multe povesti despre padurea aia...... Treaba voastra cu traseu. Daca pot, o sa vin si ma ocup de gratar si de bere, da` la liziera... :grin:

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

:ha: :ha: :ha: :ha:

cumparau carne de gratar pentru prieteneasca de la Hoia :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Off topic mai bine iti schimbi nick-ul in CRazyDJ :ha:

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Numele meu de familie e BACIU !!! :ha: :ha: :ha: Inseamna ca oi fi predestinat ?! :P

Dupa ceva "palincutze" ori devin eu cel mai paranormal din padure, ori paranormalul din padure nu mai conteaza ... :ha: :ha: :ha:

Sa vad daca reusesc sa rezolv cu Gogu, dar daca nu, vin cu ce pot pana acolo... poate se indreapta copacii aia la o "pruna" din butoi de stejar ... :h5

Link spre comentariu

amuzant :grin: zic eu

Hoia si padurea baciului este locul meu preferat de iesiri si de plimbat cateii si e cel mai aproape de mine.

Cred ca am fost de zeci de ori si nu am observat nimic ciudat. La inceput aveam si eu un pic de teama sa intru in padure din cauza acestor povesti despre padurea baciului dar dupa 2-3 iesiri in zona mi-a trecut. Este o poienita de vreo 2-3000mp unde duc toate drumurile din padure, acolo e locul unde se zice ca s-au intamplat "fenomene ciudate" dar nu mi s-a parut nimic deosebit doar o baltoaca grozava chiar la intrarea pe un drum forestier din acea poienita :grin:

Link spre comentariu

Dak se organizeaza o adunare, o intalnire, o prieteneasca oricat de mica ar fi ea cu scopul de a explora paduricea asta, anuntati tare si raspicat, caci in afara de mine/noi poate or mai fi si altii care vor sa participe.

Link spre comentariu

Intr-o seara prin 2003 un prieten mi-a povestit despre aventurile lui pe valea Doftanei. Era noapte in jur de ora 2 si erau cu masina. Au oprit pe marginea drumului au scos masina din viteza si masina a inceput sa urce la deal.

Intrigat de povestire am intreprins cu sotia (pe atunci prietena) un drum noaptea, tot pe la 2 in zona. Ce am constatat a fost exact cum mi-sa povestit. In portiunea respectiva masina urca la deal. Sa nu va inchipuiti ca era panta mare, era cam de 10 grade. Studiind mai bine terenul in zona ne-am dat seama ca de fapt era o mare iluzie optica, si ca de fapt ce parea ca este o pantain urcare era de fapt o usoara coborare.

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan
Link spre comentariu

Intr-o seara prin 2003 un prieten mi-a povestit despre aventurile lui pe valea Doftanei. Era noapte in jur de ora 2 si erau cu masina. Au oprit pe marginea drumului au scos masina din viteza si masina a inceput sa urce la deal.

Intrigat de povestire am intreprins cu sotia (pe atunci prietena) un drum noaptea, tot pe la 2 in zona. Ce am constatat a fost exact cum mi-sa povestit. In portiunea respectiva masina urca la deal. Sa nu va inchipuiti ca era panta mare, era cam de 10 grade. Studiind mai bine terenul in zona ne-am dat seama ca de fapt era o mare iluzie optica, si ca de fapt ce parea ca este o pantain urcare era de fapt o usoara coborare.

si aici in MM este asa ceva... cineva mai devreme a amintit de fapt.... chestia e ca, sa-mi explice si mie ceva (cel putin aici in MM ) , daca tot e iluzie optica, de ce cand stau la baza "dealului" unde masina urca singura, pe parcurs ce masina "urca", eu vad din ce in ce mai bine SUB ea ?! :P

Link spre comentariu

Langa Resita este un parau pe marginea drumului care....urca , sa va ganditi ca asa e de abrupta panta incat cu masina poti urca doar cu a 2-a

Propun ceva : Pentru cazurile astea "speciale" , nu punem niste coordonate GPS ?!

Eu promit ca imediat ce ajung in zona Cavnic , marchez pe GPS si postez "locatia" din MM unde urca masina singura la deal... :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare