Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pregatire Iarna - Zapada

rudolf
 Share

Recommended Posts

Un "topic de sezon" unde putem primim sfaturi de la cei experimentati si numai, vis-a-vis de cum ne putem pregatim porumbarele pentru zapada.

Intrebarea numarul 1: Aderenta!

Am la vitara 2 seturi de roti; unul de asfalt si unul pentru coclauri.

Cel de coclauri a primit un set de Goodyear Wrangler AT/R, noi.

Pentru o expeditie la munte in conditii de zapada ar fi necesar si un al 3 lea set de roti (anvelope de iarna) sau pot avea rezultate asemanatoare cu AT/R urile?

Multumesc anticipat!

Vrabia... malai viseaza.

Re: Pregatire Iarna - Zapada

astea le-am folosit pe vitara iarna trecuta au fost luate intimplator dar sunt foarte bune le recomant am vrut sa le vind dar cu noua achizitie nu le dau.

1082087471_Imagine070.jpg.dd85478850430e3c60b1a308ed7052c5.jpg

1292916510_Imagine072.jpg.dcb285998c92cbf2f4f8f3b7ffb125fb.jpg

suzuki vitara 1995

bmw x5 2008

suzuki ltr 450 2008

yamaha raptor 2006

eu am vitara de un an si iarna trecuta am cumparat si eu niste gume de iarna care erau super bune daca era zapada afara,sau pe asfalt rece,dar cand stratul de zapada era mai subtire si sub ea era pamant moale nu era bun de nici o forma

parerea mea ca un MT este bun si pe zapada si pe noroi :grin: :grin:

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

AT respectiv MT merg foarte bine pe zapada, dar pana la o limita, care iar e greu de cuantificat.

Daca vrei sa o treci va trebui sa ai lanturi si acestea macar pe rotile motoare principale, ex. spate la Samurai.

Iar ca si rpoducatori sunt o gramada, functie de buget.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

astea le-am folosit pe vitara iarna trecuta au fost luate intimplator dar sunt foarte bune le recomant am vrut sa le vind dar cu noua achizitie nu le dau.

cu gume exact ca si ale tale am trecut si eu iarna trecuta, dar nu pot sa spun ca am fost foarte fericit ( casa e undeva .... sus pe deal ). cauciucul e prea tare pentru anotimpul rece.... pararea mea

ceva propuneri mai ... serioase ... :ypu sunt ?

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:

iarna poti avea si mama cauciucului......daca zapada e moderata....treci.....cu chiu cu vai dar daca e mare....nu mai treci.....si dai marunt din buze dupa lanturi.... :ha:

ideal ar fi sa ai doua perechi :grin:

Intrebarea numarul 1: Aderenta!

Am la vitara 2 seturi de roti; unul de asfalt si unul pentru coclauri.

Cel de coclauri a primit un set de Goodyear Wrangler AT/R, noi.

Pentru o expeditie la munte in conditii de zapada ar fi necesar si un al 3 lea set de roti (anvelope de iarna) sau pot avea rezultate asemanatoare cu AT/R urile?

Sint bune si AT-urile, cu conditia sa nu le probezi in conditii extreme si sa tii minte ca ai pe masina cauciucuri care nu sint proiectate pt iarna (compozitie + profil). Adauga macar o pereche de lanturi si nu ar trebui sa ai emotii :h5

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use