rudolf Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Un "topic de sezon" unde putem primim sfaturi de la cei experimentati si numai, vis-a-vis de cum ne putem pregatim porumbarele pentru zapada. Intrebarea numarul 1: Aderenta! Am la vitara 2 seturi de roti; unul de asfalt si unul pentru coclauri. Cel de coclauri a primit un set de Goodyear Wrangler AT/R, noi. Pentru o expeditie la munte in conditii de zapada ar fi necesar si un al 3 lea set de roti (anvelope de iarna) sau pot avea rezultate asemanatoare cu AT/R urile? Multumesc anticipat! Vrabia... malai viseaza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragosxc Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Re: Pregatire Iarna - Zapada Din experienta proprie pe zapada nu foarte afanata iti spun ca sunt OK AT/R-urile Good Year Wrangler. Eu am trecut deja o iarna cu ele si sunt super multumit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigdaddy Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Re: Pregatire Iarna - Zapada Parerea mea: AT/R-urile sunt OK, dar nu uita niciodata de Sfantu' LANT :grin: ! Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link to comment Share on other sites More sharing options...
RADU DOM Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Re: Pregatire Iarna - Zapada astea le-am folosit pe vitara iarna trecuta au fost luate intimplator dar sunt foarte bune le recomant am vrut sa le vind dar cu noua achizitie nu le dau. suzuki vitara 1995 bmw x5 2008 suzuki ltr 450 2008 yamaha raptor 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammoga80 Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Re: Pregatire Iarna - Zapada eu am vitara de un an si iarna trecuta am cumparat si eu niste gume de iarna care erau super bune daca era zapada afara,sau pe asfalt rece,dar cand stratul de zapada era mai subtire si sub ea era pamant moale nu era bun de nici o forma parerea mea ca un MT este bun si pe zapada si pe noroi :grin: :grin: suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farfarello Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Re: Pregatire Iarna - Zapada AT respectiv MT merg foarte bine pe zapada, dar pana la o limita, care iar e greu de cuantificat. Daca vrei sa o treci va trebui sa ai lanturi si acestea macar pe rotile motoare principale, ex. spate la Samurai. Iar ca si rpoducatori sunt o gramada, functie de buget. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link to comment Share on other sites More sharing options...
abrudila Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Re: Pregatire Iarna - Zapada astea le-am folosit pe vitara iarna trecuta au fost luate intimplator dar sunt foarte bune le recomant am vrut sa le vind dar cu noua achizitie nu le dau. cu gume exact ca si ale tale am trecut si eu iarna trecuta, dar nu pot sa spun ca am fost foarte fericit ( casa e undeva .... sus pe deal ). cauciucul e prea tare pentru anotimpul rece.... pararea mea ceva propuneri mai ... serioase ... :ypu sunt ? si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Re: Pregatire Iarna - Zapada iarna poti avea si mama cauciucului......daca zapada e moderata....treci.....cu chiu cu vai dar daca e mare....nu mai treci.....si dai marunt din buze dupa lanturi.... :ha: ideal ar fi sa ai doua perechi :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Re: Pregatire Iarna - Zapada Intrebarea numarul 1: Aderenta! Am la vitara 2 seturi de roti; unul de asfalt si unul pentru coclauri. Cel de coclauri a primit un set de Goodyear Wrangler AT/R, noi. Pentru o expeditie la munte in conditii de zapada ar fi necesar si un al 3 lea set de roti (anvelope de iarna) sau pot avea rezultate asemanatoare cu AT/R urile? Sint bune si AT-urile, cu conditia sa nu le probezi in conditii extreme si sa tii minte ca ai pe masina cauciucuri care nu sint proiectate pt iarna (compozitie + profil). Adauga macar o pereche de lanturi si nu ar trebui sa ai emotii :h5 Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
yknot Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Re: Pregatire Iarna - Zapada Lanturile sunt cele mai potrivite in zapada mare. 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts