Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

informatii membru nou- vitara

gheorghe 28

Postări Recomandate

:hi . Sunt membru nou, ieri am achizitionat un autoturism Suzuki Vitara 1.6 8v din 1995 pina acum sunt multumit , masina merge super , as dori sa schimb uleiul motor ,filtre, antigelul, ce imi recomandati ?

Din discutii de pe forum am observat ca se foloseste MOBIL 1 -5w30 . E bun ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: informatii membru nou- vitara

Treci intii pe la sectiunea de prezentare a membrilor :rules

Subiectul ulei s-a mai discutat. Daca vrei un sfat pertinent, cel mai bine pune aici codul motorului.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Salutare si bine ai venit! :hi

Ce sfaturi pot sa-ti dau eu ca incepator, sunt exact aceleasi care le-am primit si eu la randul meu de la oamenii cu mai multa experienta de aici de pe forum... :wink: deci: ca ulei Mobil One semisintetic 10w40 este cel mai agreat de Vitare, si eu zic din ce am auzit de la altii sa nu bagi 5w fiindca e prea fluid si s-ar putea sa ai surprize. asta o data; Filtru de aer si de ulei eu mi-am adus pe comanda dupa CIV. Am avut si eu idei cu filtru de aer sport si din astea dar mi-au trecut :) sfatuit de altii care au patit-o cu ele. Daca nu e un filtru original de la K&N mai bine o lasi balta, astea din comert sunt doar kitsch-uri, o sa reusesti doar sa-ti incarci motorul cu praf. O sa ajuti motorul mai mult daca schimbi filtrul de aer macar anual daca nu mai des. Antigel...mie imi baga concentratie 1/1 cu apa distilata chit ca e vara chit ca e iarna si ma feresc sa bag apa de robinet in loc de distilata. Antigel nu baga chiar cel mai ieftin zic eu vezi si tu ce baga altii, si ar fi bine sa ai intr-o sticla un amestec de 1/1 pentru completare in caz ca iti scade nivelul cumva, sa nu completezi doar cu apa sau doar cu antigel, ca nu o sa mai stii nici tu ce ai acolo la un moment dat. In rest....daca mai ai probleme scrii tu, si sunt sigur ca se va gasi cineva sa-ti raspunda :wink:

Sa-ti stapanesti cu placere agregatu' si sa te bucuri de el, dar de prezentare tot nu scapi... :wink: toti am trecut prin asta, asa o cer regulile forumului!

Link spre comentariu

Daca deja ai luat 5w30 merge, ca vine iarna ... daca nu atunci ia 10w40 cam orice producator numai sa-l schimbi la 5-7000 km. Vitara nu se incinge dar totusi un antigel bun gen Hepu, Aral, Total nu strica.

@unde - baga un sfat pertinent la codul G16A (1.6 8V)

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

bine ai venit :W :cl ,cu uleiul si eu zic acceasi treaba ca si adrianzuz 10W40

daca tot esti la capitolul schimburi orienteazate sa schimbi si distributia,filtrele si uleiurile de prin grupuri cutie si reductor

asta pentru linistea ta

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

@unde - baga un sfat pertinent la codul G16A (1.6 8V)

Motul zice 5w40: http://www.ew2.lubesinfo.com/frameset.a ... 3&langid=1

Daca motorul are peste 100.000 de km, eu as pune 10w40.

Valvoline zice 5w30 sau 10w40: http://www.valvolineeurope.com/english/ ... _right_oil

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

:hi . Sunt membru nou, ieri am achizitionat un autoturism Suzuki Vitara 1.6 8v din 1995 pina acum sunt multumit , masina merge super , as dori sa schimb uleiul motor ,filtre, antigelul, ce imi recomandati ?

Din discutii de pe forum am observat ca se foloseste MOBIL 1 -5w30 . E bun ?

Dupa ce citesti Regulmentul forumului, iti faci prezentarea si iti completezi locatia vei putea posta in continuare. :rules

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare