Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lanterne...

aztec

Postări Recomandate

• Răspunsuri 339
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Lanterne...

Eu nu inteleg cum e ledul ala pentru MagLite adica de la un bec clasic care se alimenteaza direct ei pun un led de 3w care nu are nici un fel de radiator mai serios si alimentarea se face cum? O rezistenta o sursa ceva? Un led pus direct asa nu cred ca are viata lunga.

Eu am un MagLite, care pana acum doua saptamani, avea LED de 1W (este din prima generatie de MagLite cu LED si are 3 baterii AA).

Zic ca pana acum 2 sapt, pt ca am reusit sa-i rup un contact de la LED. Cu aceasta ocazie, cautand un LED de schimb, am gasit la Zextar un LED cam la aceleasi dimensiuni, dar de 3W. Un prieten s-a oferit sa-mi faca transplantul si operatia a reusit :banana.

Acum sa revin la nelamurirea ta. MagLite-ul, fiind de aluminiu, toata lanterna se comporta ca un radiator. La a mea, cel putin, dupa ce am montat noul LED, se incingea capul lanternei cam intr-un minut. Dupa ce am pus putina pasta termoconductoare pe soclul LED-ului, lanterna nu se incalzise in 5 minute de functionare. Intradevar, astea cu LED, au ca soclu un mic radiator care probabil este in contact cu corpul lanternei, dar probabil ca si la becul ala de conversie este la fel. Eu cred ca este destul sa descarce caldura pe baterii, ca atunci, corpul lanternei va prelua toata caldura

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...

Depinde la ce vrei sa o folosesti.

Ca si preturi, unele sunt muuuult mai scumpe decat pretul real iar ultima spre exemplu nu e cu mult mai scumpa decat pretul pe piata.

Dintre 1 si 2 care sunt cu led iti recomand 2 iar 3 si 4 sunt cu Xenon si sunt cam aceeasi treaba

Link spre comentariu

Vreau sa focalizeze cat mai departe si eventual sa aiba si functia de raspandire a luminii, adica sa faca 'zi' pe o suprafata mare.

Ai sau te-ai jucat cu vreuna dintre ele suparici ?

ms !

vezi ca am mai postat un link, ultimul, nu stiu daca e vreo diferenta intre ele..

Have No Fear . . .
Link spre comentariu

Dintre primele 2 nici una nu e focalizata grupat.

Prima are un led care e format din 4 led-uri mai mici, deci lumina vine din 4 parti si e cam imprastiata.

A doua e formata din 5 led-uri de regula CREE q5, oglinda e construita in asa fel incat sa bata led-urile toate cam in acelasi punct dar avand in vedere ca lumina pleaca din 5 puncte diferite tot nu e foarte concentrata.

Urmatoarele 2 sunt un pic mai concentrate si mai puternice decat lanternele 1 si 2.

Recomandarea mea este sa cauti o lanterna cu urmatoarele tipuri de led, in functie de buget.

CREE XML T60 - aprox 8-900 lumeni

SST 50 - aprox 1300 lumeni

SST 90 aprox 2300 lumeni

Dintre cele 4 recomand 2 daca o gasesti pe la 55 dolari + acumulatori si incarcator

Daca vrei neaparat una puternica si cu focalizre poti cauta dupa Led Lenser x21

Modelul 2 am avut. e foarte buna dar au aparut leduri noi care fac cat cele 5 CREE Q5

LE: acuma am vazut ca ai mai pus un link. Cel din ultimul link e cel mai bun din ce ai scris acolo dar la pret nu cred ca o sa scazi mult din ce e scris acolo.

Editat de Suparici
Link spre comentariu

Cred ca o sa optez pentru ultima. Va dura ceva pana ajunge comanda, dar oricum o sa postez aici achizitia.

:h5

Cred ca asta e ce mi-ai recomandat tu :

http://www.aliexpress.com/product-fm/478910864-Free-shipping-TrustFire-X6-SST-90-LED-2300Lm-High-Power-Torch-sst-90-led-18650-Recharger-wholesalers.html

Have No Fear . . .
Link spre comentariu

Salutare, ma intereseaza si pe mine o lanterna mai puternica care sa bata pe distante mari, adica sa se vada perfect la 4-5 sute de metri pentru supravegherea unei balti de pescuit si am gasit si pe la noi lanterna asta http://gumax.bizoo.ro/vanzare/1349719/Lanterna-de-vanatoare-Xenon-X-LANT-CTC , are cineva asa ceva sau stiti ceva despre ea? daca nu, ce mi-ati recomanda la un pret mai potrivit adica nu as da 3-5 sute de euro pe o lanterna acum pe bune mama nu o arde cu Isarescu, poate sa fie si cu alimentare la 12v de la bricheta masinii, banuiesc ca ar fi mai ieftina nefiind dotata cu acumulatori.

Multumesc, Alex.

Link spre comentariu

Daca becul este xenon cum scrie acolo si nu halogen, in principiu este ok lanterna. Daca o sa fii multumit si daca o sa lumineze 4-500 m nu am de unde sa stiu, depinde si de oglinda lanternei.

Daca nu ai neaparata nevoie de acumulator poti incerca o varianta mai ieftina cu un halogen de 55w la priza de la bricheta. Lumina unui xenon de 20W nu este mai (multa) puternica decat a unui halogen de 55 W

http://www.auto.bizoo.ro/vanzare/1530871/Proiector-auto-cu-halogen-bricheta-miner-rabatabil-si-trepie e primul proiector care l-am gasit dar poate gasesti si altele

Link spre comentariu

Ledlenser

M-am jucat in weekend in delta cu o lanterna led SR 90 Intimidator. http://www.olightflashlight.com/photo-pid10210675/1+SR90+Intimidator+Flashlights.htm

O aveti in link, este cea mai puternica lanterna LED pe care am vazut-o, depaseste LedLenser X21, insa lumina nu poate fi focalizata. Stapanul ei era foarte incantat de ea, avea un acumulator maricel cu un sistem de indicare al gradului de incarcare si doua trepte de intensitate pentru lumina.

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

A luat legatura cu unii de la o firma cu articole de pescuit ( nu Arow altii) si i-au adus-o la comanda. Initial o gasise la un pret mare insa la o expozitie a vorbit direct cu cine trebuia si i-au adus-o la comanda. Ma voi interesa concret de unde a luat-o si va comunic!

Intre timp eu mi-am schimbat lanterna pe care o foloseam uzual (Ledlenser P14) cu una de dimensiuni mai mici insa mai puternica un M7R. A costat in jur de 500 ron insa electronica care mentine curentul constant sau adapteaza curentul ca sa tina acumulatorul cat mai mult este bine venita. Nu mai duc grija acumulatorilor, se incarca de la laptop sau de la priza printr-un contactor magnetic fara uzura ca la laptopurile MAC.

Sper ca in timp sa tina si acumulatorul , pentru ca nu stiu daca reusesc sa obtin unul separat, fiind ceva dedicat cred.

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

Re: Ledlenser

M-am jucat in weekend in delta cu o lanterna led SR 90 Intimidator. http://www.olightflashlight.com/photo-pid10210675/1+SR90+Intimidator+Flashlights.htm

... este cea mai puternica lanterna LED pe care am vazut-o...

Atunci uita-te si la asta:

http://nitecore.com/doc/tm11/1.html

:wink:

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Daca becul este xenon cum scrie acolo si nu halogen, in principiu este ok lanterna.

Becul este halogen H7, scrie si acolo, contine doar gaz Xenon!!! A nu se confunda cu H.I.D. (High Intensity Discharge) Xenon. Dar atunci cei "3sutesiceva" ar fi x2 si in .

Dezavantajul este timpul scurt de descarcare al bateriilor sau acumulatorilor (max 15 min.)

• Like 1

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Salutare, ma intereseaza si pe mine o lanterna mai puternica care sa bata pe distante mari, adica sa se vada perfect la 4-5 sute de metri pentru supravegherea unei balti de pescuit si am gasit si pe la noi lanterna asta http://gumax.bizoo.ro/vanzare/1349719/Lanterna-de-vanatoare-Xenon-X-LANT-CTC , are cineva asa ceva sau stiti ceva despre ea? daca nu, ce mi-ati recomanda la un pret mai potrivit adica nu as da 3-5 sute de euro pe o lanterna acum pe bune mama nu o arde cu Isarescu, poate sa fie si cu alimentare la 12v de la bricheta masinii, banuiesc ca ar fi mai ieftina nefiind dotata cu acumulatori.

Multumesc, Alex.

Salut.

Alex este cea mai tare lanterna, am avut una si a cazut de la etaj si nu am avut timp sa o repar ( daca nu pot imi cumpar alta sigur ) si bate 1km sigur !

Merita banii !

CSB

Mitsubishi Pajero 4

Link spre comentariu

Salut.

Alex este cea mai tare lanterna, am avut una si a cazut de la etaj si nu am avut timp sa o repar ( daca nu pot imi cumpar alta sigur ) si bate 1km sigur !

Merita banii !

de unde ai cumparat,sau daca are cineva o sursa buna ma intereseaza si pe mine.

multumesc

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare