Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lanterne...

aztec

Postări Recomandate

Re: Lanterne...

:al ...sunt si eu f curios sa stiu care e brand-ul asta asa de tare. Deja am si inceput cautarile pe goagal...dupa vreo 2 saptamanai am ajuns la LL si Fenix si acum se pare ca trebuie sa mai caut :ha1

@Patrolator din pacate nu ma pot hotari...ar fi fost de ajutor sa le vad undeva live dar in cluj inca nu am gasit. La M7 avantajul e ca luminozitatea e constanta pe toata durata de viata a bateriilor si e ceva mai puternica. Nu ma incanta faptul ca are o gramada de functii in care sigur o sa ma incurc :). La P7 nu imi place ca lumina e in functie de viata bateriei...dar poate nu e foarte relevant. Iar de Fenix multi spun ca ar fi peste Lenser...da nu prea imi place designul si lipsa focusului. TK11 ar avea cu 60LM mai mult decat M7... deci pare mai puternica. greu de hotarat.

toata schema e din ambreiaj

Golf+ TSI

Polo 9N3

Vitara

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 339
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am doua Fenix-uri LD20, compromis bun intre dimensiuni (a se citi portabilitate) si performanta.

Sunt foarte multumit de ambele si chiar nu vad ce s-ar putea mai bine dpdv calitate de executie fizica a obiectului in sine.

Nu am simtit niciodata nevoia focusului la ea. E pur si simplu ok asa cum e.

Link spre comentariu

Pentru ca in minunata noastra republica, orice fleac are un adaos comercial de minim 100 %, mai ales in magazinele de specialitate, va recomand sa cautati sa va descurcati mai usor achizitionand din alte tari:

Aici transportul nu costa nici 2 bani gauriti cu tunul, deci gratis: http://www.dealextreme.com/c/ultrafire-lights-904

Achizitia se face extrem de simplu !!

Primiti produsele direct cu posta romana; atentie sa nu faceti comenzi mai mari de 70$ pentru ca exista riscul sa se efectueze operatiuni vamale !!

Eu detin o Ultrafire de 320 lumeni si bate corect la 150 M ,o folosesc numai la vanatoare .

A cumparat cineva de la dealextreme? Preturile sunt foarte bune dar mie frica sa nu-mi goleasca cardul.Ma intereseaza in special asta: http://www.dealextreme.com/p/ultrafire-kf-t60-ha-ii-xm-lt60-5-mode-1200-lumen-white-led-flashlight-with-strap-1-x-18650-57003

Editat de suvi

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu

m-am cam hotarat pe Lenser P7 pe care l-am si vazut in magazin...ce ma ingrijoreaza e ca nu are controlul intensitatii luminii pe parcursul vietii baterieei. Stie cineva cat de repede scade intensitatea luminii pe modul High?

Golf+ TSI

Polo 9N3

Vitara

Link spre comentariu

am luat Ledlenser P7 in final...o lanterna puternica si f bine facuta. E foarte bun si modul de focus iar distanta la care arunca lumina e f mare. recomand

Golf+ TSI

Polo 9N3

Vitara

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Astazi mi-a ajuns lanterna de pe DX.com si am ramas impresionat ce pate sa faca o lanterna de 12 euro!

Proze:

are un zoom foarte bine calculat astfel incat la maxim este proiectata forma ledului

23927_529333453761200_2014111304_n.thumb.jpg.cae28d5bd120053047a5a529f5d46c37.jpg

Pana la bloc erau aprox 30m

21184_529330690428143_1280151810_n.thumb.jpg.dff8c370f7a83902b57239d84beb4477.jpg

Se vede fascicolul cu toate ca e lumina de la stalp. Pe intuneric e "laser frate" :))

599828_529332580427954_723441380_n.thumb.jpg.1962df4ffe90b64f206ad2ea10665b75.jpg

599686_529330523761493_109456676_n.jpg.af13fb4c29ff159da11730a7f3798900.jpg

Am comandat-o de pe dx.com europa si mi-a venit la posta locala(nu la vama cum vin cele din China) in 5 zile. http://dx.com/p/flood-to-throw-zooming-cree-p4-wc-3-mode-led-bike-light-with-mount-3-aaa-844026800

A cumparat cineva de la dealextreme? Preturile sunt foarte bune dar mie frica sa nu-mi goleasca cardul.Ma intereseaza in special asta: http://www.dealextreme.com/p/ultrafire-kf-t60-ha-ii-xm-lt60-5-mode-1200-lumen-white-led-flashlight-with-strap-1-x-18650-57003

Se poate plati si cu paypal, deci nu iti asumi niciun risc.

Editat de icXu
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

:oo

E prima lanterna care face "punct patrat" pe care o vad (sau nu vad bine?:sh2)

:wtf1:

Majoritatea LED-urilor de putere actuale (ma refer atat la cele unichip cat si la cele multichip) au chip-ul patrat, e mai usor si mai comod de prelucrat asa. Iar majoritatea sistemelor optice ieftine nu folosesc decat o lentila clara, astfel apare "punctul patrat". Pentru evitarea acestuia trebuie folosite suplimentar un dispersor si o oglinda de focalizare... dar creste considerabil pretul (nu mai sunt la 12 euro bucata).

LED unichip

Cree_XLamp_XM-L_LED.jpg.facc5304ef8e7875025f9a6f81497f6f.jpg

LED multichip

1134048937_PagesfromXLampMC-E.jpg.bd9cb94eb2ff3454702de2c25986b6f7.jpg

:h5

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Majoritatea LED-urilor de putere actuale (ma refer atat la cele unichip cat si la cele multichip) au chip-ul patrat, e mai usor si mai comod de prelucrat asa. Iar majoritatea sistemelor optice ieftine nu folosesc decat o lentila clara, astfel apare "punctul patrat". Pentru evitarea acestuia trebuie folosite suplimentar un dispersor si o oglinda de focalizare... dar creste considerabil pretul (nu mai sunt la 12 euro bucata).

LED unichip

[ATTACH=CONFIG]157332[/ATTACH]

LED multichip

[ATTACH=CONFIG]157333[/ATTACH]

"Chip" patrat normal ca am vazut, dar fascicol patrat... .

:tk pt. explicatie.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Lanterna in cauza nu are reflector (rotund) pentu a proiecta lumina (rotund) ci are o lupa pentru focalizare care daca este la distanta optima (distanta focal) fata de led proiecteaza lumina ledului asa cum o produce led-ul, patrata.

Link spre comentariu

Am in utilizare cateva lanterne, incepand cu bine cunoscutul Maglite (variante cu 3 si 4 baterii tip D, dar si una mica de buzunar cu 2 baterii AA), apoi in ordinea performantelor una bucata INOVA T4 si una bucata 4Sevens Maelstrom X10.

La Maglite am facut upgrade cu LED de 1W de la Nite Ize (inainte aveam becuri cu Krypton) si durata de utilizare a bateriilor s-a dublat. De luminat o face mult mai bine cu LED, lumina este mult mai alba, fascicolul bate bine la 50m.

Maglite este o lanterna robusta, rezista la socuri, rezista la apa deoarece are garnituri de etansare.

Urmatoarea lanterna pe care o folosesc de ceva vreme este INOVA T4, tot cu LED.

Are un LED Luxeon de 300 lumeni cu sistem de focusare incorporat. Nu are oglinda, tot sistemul de iluminare este incapsulat intr-un glob care este protejat cu un geam de sticla de mediul exterior.

Functioneaza cu un acumulator dedicat Li-Ion de 2100 mAh. Se incarca plasand direct lanterna pe incarcator (are un sistem special de prindere) fara a fi nevoie sa scoti acumulatorul.

Este robusta, are corpul din aluminiu si garnituri de etansare, consuma putin si la cat o folosesc o incarc de 2 ori pe an. Este buna pt calatorii, camping, carat in rucsac datorita greutatii reduse.

In fine, ultima (pt moment) din lista este 4Sevens Maelstrom X10.

Lanterna este facuta din aluminiu anodizat, rezistenta la socuri, apa, este ultra compacta.

Are doua moduri de lucru selectabile din butonul plasat in spate pe fundul lanternei.

La prima apasare lumineaza in Low Mode (100 lumeni -15 ore de functionare) iar la urmatoarea apasare a butonului functioneaza in High Mode (640 lumeni -1,5 ore de functionare)

LED-ul este tip CREE si lumineaza exceptional.

Nu are focus manual, vine reglata din fabrica, bine!

Acumulatorul este Li-Ion de 4000 mAh.

In afara de modulrile selectabile din buton (lanterna functioneaza cat tii degetul pe buton) se mai poate folosi si in mod continuu daca se rasuceste busonul pe unde se scoate acumulatorul pana se aprinde becul.

Acesta ramane aprins pana se rasuceste busonul invers.

Este o lanterna ideala pentru utilizat in masina, este mica, incape in torpedou, o poti folosi fara probleme daca te prinde noaptea si ai vreo buba la masina sau vreo pana.

DSCF0923.thumb.jpg.669b9e03d97a0c10d9f07b0c461cc5a4.jpg

DSCF0924.thumb.jpg.80e7ea2729c44267a30aaa70cbb9af9c.jpg

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link spre comentariu

Am in utilizare cateva lanterne, incepand cu bine cunoscutul Maglite (variante cu 3 si 4 baterii tip D, dar si una mica de buzunar cu 2 baterii AA), apoi in ordinea performantelor una bucata INOVA T4 si una bucata 4Sevens Maelstrom X10.

La Maglite am facut upgrade cu LED de 1W de la Nite Ize (inainte aveam becuri cu Krypton) si durata de utilizare a bateriilor s-a dublat. De luminat o face mult mai bine cu LED, lumina este mult mai alba, fascicolul bate bine la 50m.

Maglite este o lanterna robusta, rezista la socuri, rezista la apa deoarece are garnituri de etansare.

Urmatoarea lanterna pe care o folosesc de ceva vreme este INOVA T4, tot cu LED.

Are un LED Luxeon de 300 lumeni cu sistem de focusare incorporat. Nu are oglinda, tot sistemul de iluminare este incapsulat intr-un glob care este protejat cu un geam de sticla de mediul exterior.

Functioneaza cu un acumulator dedicat Li-Ion de 2100 mAh. Se incarca plasand direct lanterna pe incarcator (are un sistem special de prindere) fara a fi nevoie sa scoti acumulatorul.

Este robusta, are corpul din aluminiu si garnituri de etansare, consuma putin si la cat o folosesc o incarc de 2 ori pe an. Este buna pt calatorii, camping, carat in rucsac datorita greutatii reduse.

In fine, ultima (pt moment) din lista este 4Sevens Maelstrom X10.

Lanterna este facuta din aluminiu anodizat, rezistenta la socuri, apa, este ultra compacta.

Are doua moduri de lucru selectabile din butonul plasat in spate pe fundul lanternei.

La prima apasare lumineaza in Low Mode (100 lumeni -15 ore de functionare) iar la urmatoarea apasare a butonului functioneaza in High Mode (640 lumeni -1,5 ore de functionare)

LED-ul este tip CREE si lumineaza exceptional.

Nu are focus manual, vine reglata din fabrica, bine!

Acumulatorul este Li-Ion de 4000 mAh.

In afara de modulrile selectabile din buton (lanterna functioneaza cat tii degetul pe buton) se mai poate folosi si in mod continuu daca se rasuceste busonul pe unde se scoate acumulatorul pana se aprinde becul.

Acesta ramane aprins pana se rasuceste busonul invers.

Este o lanterna ideala pentru utilizat in masina, este mica, incape in torpedou, o poti folosi fara probleme daca te prinde noaptea si ai vreo buba la masina sau vreo pana.

Traiti .... am vazut un Maglite la dvs cu un upgrade LED .... am si eu una cu 5 baterii R20 si daca as putea sa ii pun un LED ar fi mai bine zic eu ... ma poti ajuta cu vreo info .... si cat a fost transportul ...

Merci fr ...

Editat de TyH_vl

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

"La Maglite am facut upgrade cu LED de 1W de la Nite Ize ..."

deci cred ca l-a procurat de aici :

http://www.niteize.com/collection/LED-Upgrades.asp

Respectiv :

http://www.niteize.com/product/1-Watt-LED-Upgrade-C-D-Cell.asp

Editat de Astral
Link spre comentariu

"La Maglite am facut upgrade cu LED de 1W de la Nite Ize ..."

deci cred ca l-a procurat de aici :

http://www.niteize.com/collection/LED-Upgrades.asp

Respectiv :

http://www.niteize.com/product/1-Watt-LED-Upgrade-C-D-Cell.asp

Intr-adevar, LED-ul este Nite Ize, 1 Watt, suporta de la 2 pana la 6 baterii de 1,5v.

De cumparat l-am cumparat din USA, mai exact am rugat pe cineva care avea drum pe acolo sa-mi aduca..

Pretul a fost undeva la 15 USD fiind achizitionat de la un magazin gen BricoStore.

Se monteaza rapid, practic se scoate geamul protector, apoi oglinda si becul original (becul este fixat cu un guler metalic cu filet, se desurubeaza si iese becul usor) apoi se pune LED-ul, se asambleaza componentele si asta e tot!

Asa arata cu ambalajul original, eu am pastrat cartonul :wink:

DSCF0925.thumb.jpg.c80033782badcd16a75cda4767824c8b.jpg

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

N-am , nene . Si n-am vazut de mult ... daca vorbim de vechituri comuniste .

Am una cu baterie patrata , Elba , in stare noua . E cam de anii mei , dar absolut nefolosita , cu bretea de piele , vopsea de-aia antica prin imersie ... cumparata cu 5 ( cinci ) lei din din talcioc . Omul nu credea ca o s-o cumpere cineva , in epoca ledurilor . Am pus-o intre aragazul cu spirt 'Turist' si primusul rusesc cu benzina ...ca sunt toate de-o etate .Functionale , fara diode , vor merge si cand le vor descoperi arheologii , daca nu le descopera nepotii mei , la timpul lor ....

... caut felinar , cu gaz .Am lampa de gaz ( aragaz , adica ...) care poarta cu ea amintirea ca s-au cracanat de ras prietenii cand am cumparat-o ( ca si o coincidenta , tot cinci lei , tot din talcioc , tot noua ...tot cumparata de la un baietas ce avea de gand s-o arunce la sf zilei ...) si care e singura ( ma rog , a mea ... ca sunt ele altele ) ce functioneaza la temperaturi scazute - fitil , gaz de faclie , chibrit = start ....si cele pe butelie -> muci .

Revenim . Lanterne .

Caut felinar ....

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

....

Revenim . Lanterne .

Caut felinar ....

Vazusem intr-o vreme prin Hornbach unele care semanau cu alea de la carute... sincer, nu m-am uitat cat costa si nici nu m-am mai uitat de mult dupa ele... dar pot arunca o geana dupa Craciun daca vrei :wink:

Link spre comentariu

Da gaz.... gaz se mai gaseste de cumparat?

Se gaseste si gaz in mai multe hypermarket-uri, pentru festilele alea de seamana cu facliile (pe la raioanele cu accesorii de gradina), pana si in varianta parfumata (evident mai scumpa):grin:

Link spre comentariu

Gaz de festile , este la indemana peste tot , inclusiv in supermarket . Ca nu mai e gaz , e alta discutie .

Nenea Ursu- sar'mana pentru intentie , dar prefer sa ma uit singur dupa fanar ( cred ca destinul ne va aduce impreuna - adica pe mine si felinaru' , vrusei sa zic ) , ca-mi plac emotiile shopingarelii ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

... caut felinar , cu gaz .Am lampa de gaz ( aragaz , adica ...) care poarta cu ea amintirea ca s-au cracanat de ras prietenii cand am cumparat-o ( ca si o coincidenta , tot cinci lei , tot din talcioc , tot noua ...tot cumparata de la un baietas ce avea de gand s-o arunce la sf zilei ...) si care e singura ( ma rog , a mea ... ca sunt ele altele ) ce functioneaza la temperaturi scazute - fitil , gaz de faclie , chibrit = start ....si cele pe butelie -> muci .

Revenim . Lanterne .

Caut felinar ....

vrei sa zici felinar din cel metalic ci sticla virgula care se ridica sa-l aprinzi cum erau pe vremuri la pestera dimbovicioara, sau lampa de furtuna cum ii mai zicea?

asa ceva? daca asta e da un semn, aici gasesc noi

cit despre gaz aici ii spune petroleum sau kerosene sau parafina la pravaliile cu scule de gradinarit sau in bidoane de 1l sub numele de ulei de lampa, si se gaseste la toate pravaliile de decoratiuni interioare si chestii casnice. in vremurile comuniste foloseam motorina cu sare (cica sa nu scoata fum) sau cu ulei de bucatarie

lampa.jpg.ac6deb7f225f9d2621171428989f5f7c.jpg

Editat de gusteru
Link spre comentariu

Da , asta e , felinarul clasic si nemuritor . se gasesc si pe aici , binenteles chinezesti sau turcesti .

Treaba e ca vreau ala mic , numaru'...nustiucat ( sunt pe numere si astea , ca sutienele ) . Si ( ca in ambele situatii ) , caut ceva de calitate . Bineinteles , ( tot ) doua .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare