Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lanterne...

aztec

Postări Recomandate

Re: Lanterne...

chinezesti cred ca sint si astea. daca vrei iti caut mici, de n-oi gasi ti-l dau pe al meu, eu am vreo 2. sint de moda veche, folosesc felinar am 2 primusuri rusesti de le-am carat prin toata lumea si inca mai am spirtiera de 32lei.

eu am de 25 cm dar mai apar citeodata si de 19cm, cele mai mici, mai rar, ce-i drept.deci da un semn daca vrei sa m-apuc de scotocit

Editat de gusteru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 339
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sa stii ca te tin minte . Multumesc de oferta , sper sa ma descurc pe aici , in tenebroasa Moldavie .

Si eu sunt adeptul conceptului 'ambalaju'-ti face greata , da' marfa te tine-o viata' . Si cred ca de-asta caut felinare .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Da gaz.... gaz se mai gaseste de cumparat?

Nu-ti trebuie. În ziua de azi si felinarele sînt cu LED.:ha:

http://www.derwohngarten.de/de/Gartenmoebel/Ambiente/LED-Sturmlaterne-28-cm-12-LEDs-123.098.html

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Da , asta e , felinarul clasic si nemuritor . se gasesc si pe aici , binenteles chinezesti sau turcesti .

Treaba e ca vreau ala mic , numaru'...nustiucat ( sunt pe numere si astea , ca sutienele ) . Si ( ca in ambele situatii ) , caut ceva de calitate . Bineinteles , ( tot ) doua .

Cred ca asta cauti:

Petromax hl1: Cel mai cunoscut felinar din lume. Made in Germany, nikelat, putere luminoasa 5W, 150ml (85%) tank, durata de functionare 20 ore.

http://www.petromax.de/website/produktkatalog/Petromax_hl1_D_GB_FR.pdf

:h5

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Va salut pe toti,am o lanterna led lenser X21 si un P7 intradevar lumineaza bine dar nu tin bateriile nici pe departe fata de ce zic producatorii sute de ore de functionare probabil sint lucruri de marketing sa se vinda produsu,am lanternele de 2 ani,poate mai are cineva un X21 sa ne confirme.

Mediocritatea nu naste performanta

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie.

Link spre comentariu

Va salut pe toti,am o lanterna led lenser X21 si un P7 intradevar lumineaza bine dar nu tin bateriile nici pe departe fata de ce zic producatorii sute de ore de functionare probabil sint lucruri de marketing sa se vinda produsu,am lanternele de 2 ani,poate mai are cineva un X21 sa ne confirme.

Salut.

Eu am cîteva lanterne de la Zweibrüder, printre care si X21 si P7. X21-le îl am de 3ani, l-am testat si rastestat si pot spune ca al meu e "în parametrii".

Nici o firma nu cred ca promoveaza marketing pe baza unor date false.

Esti sigur ca ai un "original"? Nu cumva ai bagat baterii descarcate sau foarte vechi?

Link spre comentariu

Cine mai baga baterii in lanterne?Si da conteaza mult calitatea bateriei sau acumulatorului.?Acum se folosesc acumulatorii reincarcabili sau lanterne cu acumulator inclus si incarcare prin usb.Au aia de la Petzl niste chesti interesante rau cam scumpe dar fac banii testate si paratestate de baieti prin munti cu durata de functionare si pana la 40 de ore.

Eu am vreo 4 lanterne de la colegul de pe forum una din ele se poate incarca prin usb si de tavaleala am 2 varta din seria aia indestructibila una frontala si una de mana ca pret cele de la Varta sunt intre 50-120-150 ron dar merita banii (tot in China sunt facute).Poti sa le scapi pe jos sa le arunci in torpedou sau in portbagajul masinii fara probleme.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

În afara de lanterna de la chei (CarLenser), toate lanternele mele sînt cu baterii. Nu folosesc deloc acumulatori, pt. ca mie îmi trebuie performanta si fiabilitate în orice situatie.:wink:

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

Pai si acumulatorii nu iti oferaperformanta si fiabilitate?Ma rog tu stai in alta tara.La noi aici cumperi din magazin baterii si acasa te trezesti ca sunt goale (chiar si auto) daca vrei sa-i dai retur esti refuzat pe motiv de ambalaj desfacut.Asa ca prefer acumulatori incarcati cu mana mea.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Ai si tu partea ta de adevar .Acumulatorii sunt in mod cert mai avantajosi decat bateriile , dar si mai incomozi , trebuie sa le porti de grija .

Eu am acumulatori mai multi decat suficienti , dar si mult mai multe baterii . Pentru utilizari de moment sau permanente se pot folosi acumulatorii cu mult succes , dar pentru folosire discontinua si intamplatoare eu doar trag separatorul de la baterii sau , dupa caz le introduc in echipament . Nu cred ca imi pot programa momentele in care im vor fi necesare , si nici nu cred ca imi pot impune disciplina de a fi cu acumulatorii pregatiti in permanenta . Din cauza asta am un stoc suficient de baterii ... scumpe , dar bunicele . Dupa ce le consum in statie sau altele , ajung in lanterne/frontale/lampi . Bateriile imi permit sa urc in masina si sa dau cheie la 1 minut dupa ce m-am trezit din somn , sau sa inhat ruccsacelul de sub scara si s-o tulesc cand ma cheama viata sa ne-o masuram care o are mai lunga .

Mai am o oarece problema cu acumulatorii , sunt de diametru ceva mai mare decat bateriile si la unele chestii chiar nu intra in locasurile unde stau cote-a-cote , sau unde intra in magazii tubulare paralele . Cum toti acumulatorii mei sunt alesi dupa criterii de putere , toti sunt cu diametrul majorat .

Singurul loc pe care mi-l imaginez ca asa putea folosi acumulatori sunt detectoarele pe care le am in plafon , oriunde ma lungesc cu ochii in sus , ultimul lucru pe care il fac este sa numar secundele in gand intre doua flashuri de control ( si altele le verific zilnic manual cu mana , acolo unde e posibil sa am acumulari de monoxid ). Tinand cont de faptul ca toate bateriile din ele se inlocuiesc la zile bine definite ( care au fost alese sa coincida cu niste zile de nastere ) cred ca as putea sa imi incarc acumulatorii si sa-i inlocuiesc . Cred...

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pai si acumulatorii nu iti oferaperformanta si fiabilitate?Ma rog tu stai in alta tara.La noi aici cumperi din magazin baterii si acasa te trezesti ca sunt goale (chiar si auto) daca vrei sa-i dai retur esti refuzat pe motiv de ambalaj desfacut.Asa ca prefer acumulatori incarcati cu mana mea.

Nu are legatura cu tara. Acumulatorii au 1,2V iar bateriile 1,5V, asta legat de performanta. Iar cînd am spus fiabilitate, m-am referit la faptul ca o lanterna cu baterii, o poti folosi imediat, chiar daca a stat 3 luni sau un an nefolosita.

Cos are dreptate, acumulatorii sînt mai rentabili, daca nu tii neaparat sa ai "maximul" ce poate da lanterna, dar atunci nu are rost sa dai 300,-€ pe o lanterna cu 1000 lumeni daca îti ajung 800, cel putin eu nu as face asa ceva. În plus trebuie sa ai tot timpul grija sa-i încarci.

Acumulatorii sînt o buna optiune pt. cei care folosesc regulat chestii cu baterii. Atunci ai doua seturi, unu` în lanterna unu`în încarcator. Dar în acest caz e si mai bine sa ai o lanterna dedicata pt. acumulatori (de ex. X21R, P5R, M7RX, H7R)

Link spre comentariu

Cumpar cind plec la pescuit sau vinatoare bateri noi duracel,de ex bag in x21 4 bateri noi si daca o tin aprinsa 3 ore la prima treapta adica cea mai puternica incepe sa nu mai lumineze ca la inceput,usor usor incepe sa slabeasca in intensitate,daca bag la 10 seara bateri noi in ea si o las aprinsa pe prima treapta cred ca dimineata dabea mai lumineaza asta in contextul ca producatorul da sute de ore de functionare,lanternele au fost cumparate de pe ebay direct de la producator.

Patrolator ar fi interesat daca incerci odata sa bagi in x21 bateri noi si lasa lanterna aprinsa pe prima treapta pina nu mai lumineaza deloc si vezi cite ore a tinut si sa fac si eu acelasi test,chiar ma dezamageste x21 la cit tine fata de ce reclama are.

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie.

Link spre comentariu

Cumpar cind plec la pescuit sau vinatoare bateri noi duracel,de ex bag in x21 4 bateri noi si daca o tin aprinsa 3 ore la prima treapta adica cea mai puternica incepe sa nu mai lumineze ca la inceput,usor usor incepe sa slabeasca in intensitate,daca bag la 10 seara bateri noi in ea si o las aprinsa pe prima treapta cred ca dimineata dabea mai lumineaza asta in contextul ca producatorul da sute de ore de functionare,lanternele au fost cumparate de pe ebay direct de la producator.

Patrolator ar fi interesat daca incerci odata sa bagi in x21 bateri noi si lasa lanterna aprinsa pe prima treapta pina nu mai lumineaza deloc si vezi cite ore a tinut si sa fac si eu acelasi test,chiar ma dezamageste x21 la cit tine fata de ce reclama are.

Cred ca e o neîntelegere la mijloc.

X21 are 3 trepte:

1. FULL POWER - cînd apesi butonul doar putin fara sa faca "KLICK" (ca. 1000 Lumen) si funcioneaza doar atîta timp cît ti degetul pe buton.

2. HI-POWER - la primul "KLICK" (ca.950 Lumen)

3. LOW-POWER - la al doilea "KLICK" (ca. 60% din HI-POWER)

Referitor la "sutele" (244h) de ore, scrie clar în datele tehnice, ca asta este durata medie în modul LOW-POWER si pîna la 1 Lumen (o lumînare ~ 4 Lumeni)

Unbenannt.thumb.jpg.ff39d0b325bd1d0d22dc128c7b51629b.jpg

Link spre comentariu

Eu detin o P14 si are tot 3 trepte.

De asemeni prefer bateriile pe care le schimb cand imi pare ca nu mai bate atat de bine, deci cu mult inainte de a fi consumate. La P14 folosesc 4 AA. Prefer sa iau cate 8 ca sa am de rezerva. Am luat odata set de 12 din Sel..os Panasonic (nu mai stiu ce tip, erau oricum alkaline) si nu mi-au placut cum au rezistat. Mi se par mult mai ok Energizer.

Link spre comentariu

Chiar acum am bagat bateriile in x21 si nu imi dau seama de diferenta intre prima si a doua treapta,intradevar cind apesi putin butonul fara sa faca CLIK se aprinde la fel ca si cum ar face CLIK prima data,la x21 al tau este o dif vizibila ??

Daca bagi bateri noi si o ti aprinsa la primul CLIK dupa cit timp incepe sa scada din intensitate ??

Link spre comentariu

...lanternele au fost cumparate de pe ebay direct de la producator.

Hmmm..., ceva nu se pupa.

Fascinat fiind de povestea celor doi frati, am citit mult despre ei si ideile lor care au revolutionat lumea lanternelor, acumulînd astfel o multime de informatii referitoare la firma Zweibrüder si produsele lor (LedLenser), pe care cu drag le dau mai departe, fara intentia de a face reclama sau a supara pe cineva.

Cu toate ca eram aproape sigur, totusi am mai verificat o data si într-adevar Zweibrüder, ca de altfel multe alte firme, nu are magazin online, vînzarea facîndu-se exclusiv prin distribuitori. Distribuitorii autorizati îi gasesti pe sitele Zweibrüder.com.

Nu vreau sa spun cu asta ca lanterna nu e originala (dealerul autorizat de unde le cumpar eu, vinde si el nu numai prin magazin, ci si online) si mi-e si egal daca e sau nu. Am fost doar mirat sa aflu ca Zweibrüder vinde pe ebay.

Referitor la difrenta dintre FULL si HI-POWER, aceasta este într-adevar foarte mica dar este (greu de remarcat o diferenta de 50 Lumeni la o lanterna de 1000). E ca si cum pe punctul facut de X21, suprapui punctul unui Maglite 3D (76 lumeni):ha:.

Nu-ti va sari în ochi, dar daca stii ca e acolo, si te uiti cu atentie îl vei vedea.

Cel mai bine am putut-o remarca noaptea cînd e putina ceata, luminînd spre cer (cînd ma joc de-a sabia jedi :grin:).

Lanternele Ledlenser functioneaza fara curent stabilizat, ceea ce înseamna ca (virgula) capacitatea bateriilor si implicit intensitatea luminii începe sa scada din prima secunda de functionare si functioneaza pîna la epuizarea totala a rezervei de energie (la X21 120Wh), respectiv pîna la Zero Lumen si Zero Volt.

Datele tehnice date de producator sînt date medii, putînd sa varieze în functie de calitatea bateriilor cu pîna la +/- 15%.

(pt. folosirea cu acumulatori nu exista date tehnice).

Sper ca ti-am putut fi folositor. Sa te folosesti mult si cu placere de lanterne.

X21.thumb.jpg.90b19644814794f58c07fa0f7d03cc4d.jpg

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Partea cu lanternele este un pic discutabila ... in limba romana, tot ce are baterii si bec ( led ) se numeste lanterna , dar in limba engleza denumirea de lanterna ( flashlite ) are si cateva subclase ... de ex. lanternele " torch " sunt lanternele de gen maglite, ledlanser, mai sunt lanternele de gen " searchlite " de genul Led Lanser X21® sau modele mai ieftine si mai mici de la Ultrafire, care lumineaza foarte puternic si disperseaza lumina, nu bat pe distanta mare ... si mai sunt modele intermediare de genul Crelant 7G2CS, care " arunca " lumina la distanta mare, dar si o disperseaza mult, ca sa acopere o bucata mare de teren in fata ta. Mai sunt frontalele si lista poate continua.

Depinde la ce vrei sa folosesti lanterna. .... atentie mare si la autonomie ;)

"Viata e facuta din amanunte, ce e drept ca-s mici si multe."
Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Re: Ce lanterne folosim?

Salut

Ce lanterne folositi in actiunile dvs de iesiri outdoor?

Nu stiu colegii ce lanterne folosesc la iesiri dar pot sa-ti spun ca eu folosesc o super lanterna pentru inspectiile pe care le fac la aeronave pe timp de noapte.Este LED si este foarte eficace, modelul DeWalt DCL510 cu acumulator DeWalt DCB123 si charger DeWalt DCB 100.Este prevazuta cu PAD magnetic si clip pentru buzunar.Are o lumina intensa alba foarte buna pentru a descoperi detalii.

O poti gasi pe ebay fara probleme.

Editat de emanoeladrian
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Si Fenix, si Led Lenser. In cazul meu, doar frontale.

"Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski

Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP

Link spre comentariu

... ultimele - Petzl Tikka XP2 , Tikka Plus 2 ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare