costa Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Salut, am si eu o intrebare: Se poate transforma un Jimny cu tractiune 4x2 in4x4? Si daca da, cat este de greu, sau ce costuri ar implica. Multumesc. "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Tehnic se poate, dar nu stiu daca se merita pentru ca versiunea 4x2 de Jimny e cu tractiune spate. In plus pe actele masinii e scris tipul tractiunii. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
costa Posted November 23, 2009 Author Share Posted November 23, 2009 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 De faza cu actele uitasem.... slp merci "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Sfatul meu e sa iei una cu tractiune 4x4. Spatele la Jimny e usor si in anumite conditii ramii repede fara tractiune. In plus, la Jimny in modul 4x2, puntea fata e total decuplata, deci nu esti penalizat la consum. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 jimny fara 4x4 e un turism inalt cu garda generoasa numai bun pentru bordurile si traficul din oras. Atat! Ca in rest numai dezavantaje fata de turisme. Despre off-road nici nu se pune problema :P Ia-ti unu 4x4 facut de mama lui :h5 Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
costa Posted November 23, 2009 Author Share Posted November 23, 2009 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 merci de raspunsuri, inca mai caut, desi la noi mai slabut, pana la urma tot de afara ma pricopsesc cu ceva "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abrudila Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 daca vrei un jimny... pune si tu un mesaj, cu ce an , ce bani dispui, ce model .... din astea si poate te ajuta cineva si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
costa Posted November 24, 2009 Author Share Posted November 24, 2009 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Am un anunt la schimburi, faza e ca nu as vrea sa blochez niste bani in inca o masina, avem deja 2, dar daca gasesc ceva la un pret care sa ma tenteze as lua-o cash. Bineinteleas ca nu sunt 100% hotarat pe Jimny, persista eterna intrebare Jimny, Vitara sau Samurai? Ce e sigur e ca o sa-mi iau Suzuki, pt. ca "pe vremuri" am condus o Vitara destul de mult si m-a impresionat fiabilitatea si felul in care se comporta on road si off road, iar in Grecia am vazut multe Samurai chinuite de fermieri in fel si chip si nu aveau nici pe draku. "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asterisc Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Totul depinde de ce vrei de la masina. In plus, pe langa ca au destinatii diferite, mai sunt si clase diferite. Eu as zice sa determini exact destinatia masinii, pui pe o hartie calitatile/defectele la fiecare dintre cele trei (am inteles ca te-ai decis asupra uneia din cele 3) si decizia va veni de la sine :) Multa bafta, oricare masinuta va fi! Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammoga80 Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 vrei comfort sau indistructibilitate sau vrei putere si comfort cand te hotaresti din aceste 3 variante vei stii ce masina sa iei suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jantorero Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Cine poate estima cit ar costa piesele ptr transformare din 4x2 in 4x4 la jimny si care sint acestea . Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Cine poate estima cit ar costa piesele ptr transformare din 4x2 in 4x4 la jimny si care sint acestea . Cine a mai facut asa ceva, indiferent ca e persoana fizica, sau persoana juridica (service auto specializat). Ca idee, ai putea incerca sa-i intrebi pe baietii de la Suzuki Dojo, chiar daca nu ar fi facut ar putea avea o idee, legat de costurile pieselor + manopera. Sau daca ai deja masina 4x2 cauti una ieftina (chiar si lovita, rasturnata) 4x4 si atunci ai piesele. Manopera e amanunt si mutarea de pe una pe alta o poate face aproape orice service, chiar si unul fara pretentii. Cauta si pe net mai ales pe site-uri, forumuri din afara romaniei. S-ar putea sa gasesti mai multe detalii. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 (edited) Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Cine poate estima cit ar costa piesele ptr transformare din 4x2 in 4x4 la jimny si care sint acestea . Din cite stiu eu modelul 4x2 e cel cu motor de 660cm turbo, destinat exclusiv pietei japoneze (deci cu volan pe dreapta). Din punct de vedere tehnic, nu e mare lucru, trebuie alta punte fata (cu tot cu MRL-uri), eventual alta punte spate daca rapoartele difera, cutie de transfer, cardane, motorul de 1.3, etc. Din punct de vedere birocratic, clar nu merita, intereseaza-te la RAR si o sa vezi ca va dura foarte mult si va costa asemenea (asta pentru ca RAR-ul, ca instituie politica nu vrea ca masinile sa fie modificate in vreun fel). Mai mult, modificarea trebuie facuta (macar in acte) la un service autorizat pentru marca si modelul tau. Edited February 5, 2013 by unde Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionica77 Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 la rar nu o sa scrie in carte tractiune integrala,o sa scrie doar tractiune spate,piesele sunt in jur de 700e tot ce trebuie ca sa o faci 4x4,si maxim 4 ore de lucru,eu am facut la 6buc de jimny aduse din olanda ca acolo sunt multe 4x2,iti trebuie puntea fata complecta adica fara mrl-uri,mrl-uri trebuie sa pui manuale sau automate,si mai trebuie reductorul cu cardanul fata,astea sunt cam 700e,daca mai vrei si servo directie ca astea 4x2 nu au te mai coasta 400e. Daca mai ai nevoie de ceva lamuriri ma poti intreba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Nu difera putin cutia la cel fara 4x4? intreb ca nu stiu...... :al Ma intreb cum au plecat cu cardanu' pana in spate ...... Grupul nu e fix pe jumate' ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionica77 Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Nu difera putin cutia la cel fara 4x4? intreb ca nu stiu...... :al Ma intreb cum au plecat cu cardanu' pana in spate ...... Grupul nu e fix pe jumate' ... la cele 2x4 cutia de transfer este ca la cele 4x4,doar ca la cele cu 2x4 lipseste maneta,si flansa pentru cardanul fata,in rest cutia de transfer este la fel ca la 4x4 identica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 la cele 2x4 cutia de transfer este ca la cele 4x4,doar ca la cele cu 2x4 lipseste maneta,si flansa pentru cardanul fata,in rest cutia de transfer este la fel ca la 4x4 identica. Foarte tare. Deci e mega simplu sa-l faci 4x4....... . o punte,un cardan, un reductor si cateva ore de munca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jantorero Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 (edited) Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Daca mai ai nevoie de ceva lamuriri ma poti intreba. Daca poti pune nr tel pe mesaj privat . Edited April 10, 2013 by jantorero Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Mdaaa super mega simplu cu 700 euro in spatele blocului hhm si cat este un Jimny din asta 4x2 ?.....Este bine ca a-ti deschis discutia sa fim atenti pe viitor daca vrem sa ne luam Jimny.Si cu Duster o fi la fel iau unul 4x2 chel mai caut unul lovit in fata 4x4 de la care iau spatele si fac masina :)).Bafta. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionica77 Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Pe Olanda sunt multe 4x2,depine de norocul care îl ai când mergi sa cumperi,eu am luat unul cu 1700e adus acasă. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionica77 Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Re: Jimny, din 4x2 la 4x4 Daca poti pune nr tel pe mesaj privat . 0761162111 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimnycluj Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 Salutare, am achizitionat recent un jimny 4x4 inmatriculat in Ro si ulterior am vazut in cartea masinii ca este trecuta cu tractiune spate. intrebarea este daca o sa am ceva probleme cu itp sau rar pe viitor? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 Salut. Păi nu o să ai probleme, că s-a mai spus mai demult, tot aici, că în CI, la toate Jimny, scrie tracţiune spate. Jimny e 4x4 part time, adică trage spatele, iar la nevoie cuplezi faţa şi atunci devine 4x4. Nu este 4x4 permanent. Toate cele bune! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionica77 Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 Eu am si jimny si samurai dar pe cartea de identitate scrie tractiune integrala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jantorero Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 Salutare, am achizitionat recent un jimny 4x4 inmatriculat in Ro si ulterior am vazut in cartea masinii ca este trecuta cu tractiune spate. intrebarea este daca o sa am ceva probleme cu itp sau rar pe viitor? Pai normal ca o sa ai probleme la itp si rar! Nu mai spun ca la un accident auto esti total raspunzator! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts